Ποια θεωρείτε ότι είναι η πιο "άτυχη" φυλή στην Ελλάδα;

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Ρε παιδιά, η ερώτηση ήταν άλλη...δε μιλάμε για αδέσποτα. Μιλάμε για φυλές.
Όπως και δεν μιλάμε για τη "καταπληκτική" κυνοφιλια των Ελλήνων...
Και δεν έχει να κάνει με το πόσο διαδεδομένη είναι μία φυλή...
και Μαλτεζ υπάρχουν χιλιάδες...αλλά δεν τα βλέπουμε τόσο παρατημένα.
Kirki η σύγκριση με τα νούμερα και τα ποσοστά είναι λάθος...
Το σωστο είναι να πούμε στα 10 Λαμπραντόρ , στα 10 Ντόμπερμαν και στα 10 κηνυγόσκυλα...ποιό είνα το ποσοστό κακοποίησης.
Έτσι βγάινουν τα ποσοστά...
Και στη παραπάνω ερώτηση...στα 10 κηνυγόσκυλα τα 7 μη πω και 8 είναι κακοποιημένα, στα Ντόμπερμαν τα 5 και στα Λαμπραντόρ το 1.
Και μη με ρωτήσετε αν αυτά είναι επίσημα στοιχεια...δεν είναι...έδωσα ένα τυχαίο παράδειγμα...για να εξηγήσω τη συλλογική μου...
Δηλαδι αν υπηρχε 1 cane corso στην Ελλαδα και ηταν σε λαθος χερια, θα ηταν η πιο ατυχη φυλη; Τα ποσοστα βγαινουν επι του συνολου των ατομων, και οχι δειγματοληπτικα. Ετσι νομιζω τουλαχιστον.

Η ποιο ατυχη φυλη ειναι τα καυμενα τα κυνηγοσκυλα!!!Μωλις παθουν κατι η αρωστησουν η κανουν και κανενα λαθος στο κυνηγη παιρνουν τον δρομο της ασφαλτου με σκοπο να τερματιζει εκει και η ζωη τους:mad::mad::mad:
Με αυτο εγω συμπεραινω:
1.dogo argentino
2.retriever (labrador, golden, ...)
3.pointer (πασης φυσεως)
4.κοκερ
5. επανιελ μπρετον
6. seter ( llaverack, gordon, irish...)
7
8
9
10
11
12
13
14
15. . . . να συνεχισω;

Τα κυνηγοσκυλα δεν ειναι φυλη, ειναι σχεδον ολες οι φυλες σκυλων!

Last edited:

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
grdane..έχεις δίκιο...σε αυτο αλλά αν ειχα στοιχεια ποιό κηνυγόσκυλο "χρησιμοποιείται" πιό πολύ θα έβαζα αυτη τη φυλή...
Αρα, θα έπρεπε να πω μάλλον στα ποιντερ γιατι έχω την εντύπωση ότι αυτά είναι τα πιό πολυ χρησιμοποιημένα...:)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
αν πατε επαρχια ναι τα αποτελεσματα θα ειναι διαφορετικα...
και αν πατε στα χωρια ασε καλυτερα.... εκεινοι ξερουν.....
Στα χωριά που γνωριζω εγω, επειδη λογω δουλειας και κτηματος κινουμαι συνεχεια σε χωριά, δεν μιλαμε πλεον για ατυχια αλλά για τραγωδια.
Πραγματικα πιστευω οτι πολλα απο τα σκυλια που εχω δει, θα προτιμουσαν να μην ζουν, αν μπορουσαν να κανουν καπως βαθυτερες σκεψεις.

Μια και η Πηγη ανεφερε τον βαρελισιο σκυλο, υπαρχει ενας σκυλος που μενει σε κουτί κολημενο στην τσιμεντενια περιφραξη του σπιτιου αλλά απο την εξω μεριά, στον δρομο. Ουτε κάν μεσα στο οικοπεδο.
Εννοειται πως ειναι δεμενος με ενα μετρο αλυσιδα.

Πολλες φορες ειπα να βγαλω φωτο αλλά τι νοημα θα ειχε...

Υπαρχει ενας αλλος μικροσωμος στο κεντρο της Ξανθης σε μια αποθηκη ενος καθαρματος που εχει μαναβικο. Φυλαει τα λαχανικα, δεμενος με κοντη αλυσιδα, μονιμα μεσα στην αποθηκη.
Εκει μεσα κανει την αναγκη του.
Πέρα απο το δραμα του σκυλου, φανταστειτε και τα μικροβια των λαχανικων.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Σε ποιον πρωτα Νικο? Απλά περιεγραψα δυο τρανταχτά παραδειγματα.
Μπορω να γραψω σελιδες με τετοιες ιστοριες κι αν βγαλω και φωτο θα μελαγχολήσετε.

Εμεις στα χωριά του βορά ειμαστε ακομα ημιάγριοι. Παντου ετσι ζει ο σκυλος.

zafcon_romel

Well-Known Member
25 Μαϊου 2009
112
1
Αγ. Σύλλας, Ηράκλειο
Δηλαδι αν υπηρχε 1 cane corso στην Ελλαδα και ηταν σε λαθος χερια, θα ηταν η πιο ατυχη φυλη; Τα ποσοστα βγαινουν επι του συνολου των ατομων, και οχι δειγματοληπτικα. Ετσι νομιζω τουλαχιστον.

Με αυτο εγω συμπεραινω:
1.dogo argentino
2.retriever (labrador, golden, ...)
3.pointer (πασης φυσεως)
4.κοκερ
5. επανιελ μπρετον
6. seter ( llaverack, gordon, irish...)
7
8
9
10
11
12
13
14
15. . . . να συνεχισω;

Τα κυνηγοσκυλα δεν ειναι φυλη, ειναι σχεδον ολες οι φυλες σκυλων!
Στο Dogo πώς κατέληξες?? Και όλα όσα είναι στην Ελλάδα να κακοποιούνταν και πάλι είναι κατά εκατοντάδες λιγότερα από τις επόμενες επιλογές σου.
Από όσο γνωρίζω υπάρχουν πολύ λίγα dogo (όχι κακώς) και τουλάχιστον οι τελευταίες συναναστροφές μου με ιδιοκτήτες dogo δεν έχουν αναφέρει κρούσματα κακοποίησης.
Άλλωστε ελάχιστοι κυνηγούν με dogo.
Σε σχέση τώρα με το θέμα πιστεύω κι εγώ πως εν γένει τα κυνηγόσκυλα είναι τα πιο άτυχα σκυλιά.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Τα κυνηγόσκυλα δεν είναι φυλή.
Σαν ομάδα σκύλων μάλλων είναι η πιο άτυχη.

Αυτό εξηγεί τη ΜΑΝΙΑ των φιλοζωικών οργανώσεων να μην δίνουν σκύλους αδέσποτους σε κυνηγό. Προτιμούν ο σκύλος να είναι στον δρόμο παρά κρεμασμένος ή πεταμένος σε χαράδρα (το "Έθιμο" εδώ στα Χανιά).

Πολύ άτυχοι είναι οι Καύκασιοι και οι ποιμενικοί κεντρικής ασίας. Έχουμε πολλές γέννες κάθε χρόνο στην Ελλάδα και δυσανάλογα ΠΟΛΛΕΣ ευθανασίες.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ η πιο άτυχη ομάδα σκύλων είναι τα Πιτ-Μπουλ. Ακόμη και οι άσχετοι τα μισούν (από την πολύχρονη δυσφήμηση που έχουν υποστεί) και τα πιο "καθίκια" άνθρωποι τα μαζεύουν σαν γραμματόσημα και ενυσχήουν την δυσφήμηση.

Τα Χάσκυ ήταν πολύ άτυχα όταν ήταν της μόδας. Η κάθε κατίνα στο Κολωνάκι ήθελε ένα. Τώρα περνάνε καλύτερα πιστεύω.

Τα Ρότβαιλερ είναι επίσης πολύ άτυχη φυλή. Προσελκύουν τα υποβράσματα της κοινωνίας και είναι πολύ στη μόδα.

Τα τελευταία χρόνια με την αύξηση της εγκληματικότητας, πέρνουν Ρότβαιλερ ακόμη και άτομα που ή δεν αγαπούν τα ζώα, ή φοβούνται τους σκύλους! Οι εκπαιδευτές σκύλων στην Αθήνα εκπαιδεύουν περισσότρερα Ρότβαιλερ από κάθε άλλη φυλή (οι καλοί τουλάχιστον). ΌΧΙ από αγάπη για τη φυλή, αλλά εξαιτίας της μεγάλης ανάγκης της φυλής για εκπαίδευση, και της μεγάλης ασχετοσύνης του μέσου ιδιοκτήτη.

Τέλος, θα ήθελα να πω πως λυπάμαι ΠΟΛΥ μερικά σκυλάκια που δεν φαίνονται "άτυχα" (όμως για μένα είναι παντελώς). Τα μικρόσωμα που δεν βγαίνουν κάθε μέρα βόλτα (γιατί είναι μικρά και "δεν πειράζει"), αλλά και πολλά σκυλιά εκθέσεων.

Και στη δική μου φυλή (τα Μαύρα Ρώσσικα) πιστεύω πως είναι πραγματική κακοποίηση να έχει ο σκύλος πελώρια φρύδια για να μοιάζει το κεφάλι του μεγαλύτερο στην έκθεση (σε βαθμό που δεν βλέπει). Κακοποίηση είναι να "τυφλώνεις" τον σκύλο σου. Θα έπρεπε να είναι παράνομο.... Για τα Μπομπταίλ έχω την ίδια άποψη.

Φαντάσου να είσαι ένας πολυπρωταθλητής επιβήτορας με χιλιάδες κύπελα και θαυμαστές. Τρως το καλύτερο φαγητό και έχεις και δικό σου προσωπικό γυμναστή.

Όμως δεν θα παίζες έξω ποτέ, γιατί θα χαλάσει η τρίχα σου. Δεν θα βλέπεις (στο σπίτι θα φοράς γελοία κοκαλάκια για να δεις) και δεν θα μπεις στη θάλασσα. Σου έκοψαν αυτιά και ουρά για να είσαι "όμορφος" και κανένας δεν ασχολείται με το μυαλό σου. Ζείς σε κλουβί και δεν έχεις δει ποτέ το εσωτερικό ενός σπιτιού.
Δεν είναι ατυχία;

ΔΕΝ περνάνε όλοι οι εκθεσιακοί σκύλοι άσχημα. Ανάλογα τον ιδιοκτήτη είναι. Στην Αμερική πάντως είναι πολύ διαδεδομένη η κακοποίηση των εκθεσιακών σκύλων... όπως και η ευθανασία των κουταβιών με φανερό ελλάτωμα εμφανισιακό (όχι υγείας).

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
Τα κυνηγόσκυλα δεν είναι φυλή.
Σαν ομάδα σκύλων μάλλων είναι η πιο άτυχη.

Αυτό εξηγεί τη ΜΑΝΙΑ των φιλοζωικών οργανώσεων να μην δίνουν σκύλους αδέσποτους σε κυνηγό. Προτιμούν ο σκύλος να είναι στον δρόμο παρά κρεμασμένος ή πεταμένος σε χαράδρα (το "Έθιμο" εδώ στα Χανιά).

Πολύ άτυχοι είναι οι Καύκασιοι και οι ποιμενικοί κεντρικής ασίας. Έχουμε πολλές γέννες κάθε χρόνο στην Ελλάδα και δυσανάλογα ΠΟΛΛΕΣ ευθανασίες.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ η πιο άτυχη ομάδα σκύλων είναι τα Πιτ-Μπουλ. Ακόμη και οι άσχετοι τα μισούν (από την πολύχρονη δυσφήμηση που έχουν υποστεί) και τα πιο "καθίκια" άνθρωποι τα μαζεύουν σαν γραμματόσημα και ενυσχήουν την δυσφήμηση.

Τα Χάσκυ ήταν πολύ άτυχα όταν ήταν της μόδας. Η κάθε κατίνα στο Κολωνάκι ήθελε ένα. Τώρα περνάνε καλύτερα πιστεύω.

Τα Ρότβαιλερ είναι επίσης πολύ άτυχη φυλή. Προσελκύουν τα υποβράσματα της κοινωνίας και είναι πολύ στη μόδα.

Τα τελευταία χρόνια με την αύξηση της εγκληματικότητας, πέρνουν Ρότβαιλερ ακόμη και άτομα που ή δεν αγαπούν τα ζώα, ή φοβούνται τους σκύλους! Οι εκπαιδευτές σκύλων στην Αθήνα εκπαιδεύουν περισσότρερα Ρότβαιλερ από κάθε άλλη φυλή (οι καλοί τουλάχιστον). ΌΧΙ από αγάπη για τη φυλή, αλλά εξαιτίας της μεγάλης ανάγκης της φυλής για εκπαίδευση, και της μεγάλης ασχετοσύνης του μέσου ιδιοκτήτη.

Τέλος, θα ήθελα να πω πως λυπάμαι ΠΟΛΥ μερικά σκυλάκια που δεν φαίνονται "άτυχα" (όμως για μένα είναι παντελώς). Τα μικρόσωμα που δεν βγαίνουν κάθε μέρα βόλτα (γιατί είναι μικρά και "δεν πειράζει"), αλλά και πολλά σκυλιά εκθέσεων.

Και στη δική μου φυλή (τα Μαύρα Ρώσσικα) πιστεύω πως είναι πραγματική κακοποίηση να έχει ο σκύλος πελώρια φρύδια για να μοιάζει το κεφάλι του μεγαλύτερο στην έκθεση (σε βαθμό που δεν βλέπει). Κακοποίηση είναι να "τυφλώνεις" τον σκύλο σου. Θα έπρεπε να είναι παράνομο.... Για τα Μπομπταίλ έχω την ίδια άποψη.

Φαντάσου να είσαι ένας πολυπρωταθλητής επιβήτορας με χιλιάδες κύπελα και θαυμαστές. Τρως το καλύτερο φαγητό και έχεις και δικό σου προσωπικό γυμναστή.

Όμως δεν θα παίζες έξω ποτέ, γιατί θα χαλάσει η τρίχα σου. Δεν θα βλέπεις (στο σπίτι θα φοράς γελοία κοκαλάκια για να δεις) και δεν θα μπεις στη θάλασσα. Σου έκοψαν αυτιά και ουρά για να είσαι "όμορφος" και κανένας δεν ασχολείται με το μυαλό σου. Ζείς σε κλουβί και δεν έχεις δει ποτέ το εσωτερικό ενός σπιτιού.
Δεν είναι ατυχία;

ΔΕΝ περνάνε όλοι οι εκθεσιακοί σκύλοι άσχημα. Ανάλογα τον ιδιοκτήτη είναι. Στην Αμερική πάντως είναι πολύ διαδεδομένη η κακοποίηση των εκθεσιακών σκύλων... όπως και η ευθανασία των κουταβιών με φανερό ελλάτωμα εμφανισιακό (όχι υγείας).
πολυ ωραια αναλυση dr zivango σαν να εισαι στο μυαλο μου

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
1.Τα Χάσκυ ήταν πολύ άτυχα όταν ήταν της μόδας. Η κάθε κατίνα στο Κολωνάκι ήθελε ένα. Τώρα περνάνε καλύτερα πιστεύω.

...

2.Τέλος, θα ήθελα να πω πως λυπάμαι ΠΟΛΥ μερικά σκυλάκια που δεν φαίνονται "άτυχα" (όμως για μένα είναι παντελώς). Τα μικρόσωμα που δεν βγαίνουν κάθε μέρα βόλτα (γιατί είναι μικρά και "δεν πειράζει"), αλλά και πολλά σκυλιά εκθέσεων.
1.Παρα πολυ σωστο, θα ελεγα και τα Δαλματιας μαζι...

2. Ετσι μεταφραζεται η δημοφιλια που ελεγα νωριτερα. Ειναι πολλα διστυχως...

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Στο Dogo πώς κατέληξες?? Και όλα όσα είναι στην Ελλάδα να κακοποιούνταν και πάλι είναι κατά εκατοντάδες λιγότερα από τις επόμενες επιλογές σου.
Από όσο γνωρίζω υπάρχουν πολύ λίγα dogo (όχι κακώς) και τουλάχιστον οι τελευταίες συναναστροφές μου με ιδιοκτήτες dogo δεν έχουν αναφέρει κρούσματα κακοποίησης.
Άλλωστε ελάχιστοι κυνηγούν με dogo.
Σε σχέση τώρα με το θέμα πιστεύω κι εγώ πως εν γένει τα κυνηγόσκυλα είναι τα πιο άτυχα σκυλιά.
Μαλλον δεν με καταλαβες. Δεν κατεληξα σε κανενα... Αναφερω κυνηγοσκυλα τα οποια ανηκουν στην ομαδα, θελοντας να τονισω οτι τα κυνηγοσκυλα δεν ειναι φυλη. Αυτο λενε και αλλοι στα προηγουμενα post! Μιλαμε για φυλες, οχι για ομαδες! Θα μου πεις τα Dogo ειναι πλεον στο 2ο Group. Ok, αλλα πιστευω οτι τωρα καταλαβες τι εννοω.

zafcon_romel

Well-Known Member
25 Μαϊου 2009
112
1
Αγ. Σύλλας, Ηράκλειο
Μαλλον δεν με καταλαβες. Δεν κατεληξα σε κανενα... Αναφερω κυνηγοσκυλα τα οποια ανηκουν στην ομαδα, θελοντας να τονισω οτι τα κυνηγοσκυλα δεν ειναι φυλη. Αυτο λενε και αλλοι στα προηγουμενα post! Μιλαμε για φυλες, οχι για ομαδες! Θα μου πεις τα Dogo ειναι πλεον στο 2ο Group. Ok, αλλα πιστευω οτι τωρα καταλαβες τι εννοω.
Όντως κατάλαβα λάθος. Είδα την παράθεση σου ως σειρά "ατυχίας". Το σε ποιό group είναι ή θα έπρεπε να είναι..............
Σίγουρα πάντως συμφωνώ απόλυτα με τον Dr.Zhivago.

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
για εμενα τα ποιο ατυχα σκυλια ειναι τα kangal της τουρκιας..εκει δεν σεβονται τον ανθρωπο ποσο μαλλον τα ζωα..
Τα kangal της τουρκιας.. στην Τουρκια; ...ή στην Ελλαδα; Νομιζω το θεμα αναφερεται στην χωρα μας.

GEORGEROTWEILER

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2009
278
0
μενω θεσσαλονικη(τριλοφο)
στην ελλαδα!!πανω στην αλλεξανδρουπολη που πηγα πριν ενα χρονο ειδα 2..τα ειχε ενας βοσκος και πραγματικα οταν τα ειδα..τρομαξα..και μου ειπε οτι ειναι μεγαλοσωμα δεν εχουν αναγκη απο τπτ!οπως και στην σαμο ειχα δει..και μου ειπε αυτος οτι απο την τουρκια που το πηρε ολα ετσι ηταν..αρα ετσια πρεπει να ζουν..και στην κομοτηνη παλι τα ιδια..δεν εχω δει σκυλο της ρατσας αυτης σε καλη κατασταση στη ελλαδα!!!

kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
Σκέψου ποσο συχνά βλέπεις κυνηγόσκυλα να είναι σε χώρους μισο επί μισό και να βγαίνουν μόνο για να κυνηγήσουν μερικές φορές το χρόνο γιατί έτσι θα κυνηγήσουν καλύτερα....

Σκέψου πόσο συχνά έχεις ακούσει την ατάκα δεν το ταίζω μερικές μέρες πριν το κυνήγι για να πεινάει και να ψάχνει καλύτερα....

Αν έχεις σχέση με την επαρχία μπορείς να τα δεις όλα αυτά ακόμα πιο γιγαντομένα!
Και στην Αθήνα, και στην Αθήνα:(
Διακόσια μέτρα απ΄το σπίτι μου , σε ένα υπόγειο με μεταλλική πόρτα με καγκελα στο πάνω μέρος, δύο ή τρια κυνηγόσκυλα (σάμπως τα έχω δει ποτέ, μόνο το κλάμα τους ακούω....) που εκεί τρώνε, εκεί χ..ζουν, εκεί την περνάνε και βγαίνουν κάθε δεκαπέντε που το αφεντικό τους τα τραβολογάει για κυνήγι:mad:
Και τα θεωρεί "τα καμάρια του"...φανταστείτε δηλαδή:(:mad:
Τα κυνηγόσκυλα είναι πολύ άτυχα σκυλιά στην Ελλάδα...και μετά οι "φύλακες", ότι μεγάλο που δείχνει ή έχει τη φήμη άγριου και φύλακα!

Von_Michaniona

Well-Known Member
25 Δεκεμβρίου 2009
48
3
ολα τα κυνηγοσκυλα που εχουν την ατυχια να κυνηγανε. μακραν οτι ποιο κακοποιημενο κυκλοφωρει.
Θα διαφωνήσω, ως ένα μέρος (καλό είναι να μην τους βάζουμε όλους σε ένα καζάνι) αλλά θα συμπληρώσω ότι κακοποιημένα είναι τα κυνηγόσκυλα που έχουν την ατυχία να μην κυνηγούν επειδή έπεσαν σε λάθος χέρια….
Δυστυχώς ένα μεγάλο μέρος κυνηγών ζουν σε άλλη διάσταση….. και στην κυνοφιλια και στην παιδεία αλλά και στην αναπαραγωγή!!!!

Last edited:

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Παιδια δυο στενα απο το σπιτι μου, ενας αχρειος ειχε μονιμα το σκυλο στην μπαγκαζιερα! Τον ειχε παρκαρισμενο στο πεζοδρομιο! Τον βρηκαμε με ενα φιλο μου πηγαινοντας βολτα τα δικα μας, και ψαχναμε να βρουμε ποιος ηταν, αλλα δεν εμφανιζοταν. Ετσι και εμεις αρχισαμε να προσπαθουμε να διαριξουμε τη μπαγκαζιερα, (μιλαμε για 3 μερες εκει μεσα το σκυλι) και τοτε νατος ο μαγκααααας.... Πιαστικαμε στα χερια μετα απο πολες φωνες κλπ.. και τοτε πηρε το σκυλο μεσα στο σπιτι. Δεν το εχουμε ξαναδει απο τοτε (πανε 2 χρονια...). Von_Michaniona καλο ειναι να μην τους βαζουμε ολους σε ενα καζανι, αλλα οι εξαιρεσεις επιβεβαιωνουν τον κανονα - δεν ειναι ο κανονας. Οτι εσυ μπορει να εισαι σε αλλη διασταση οσον αφορα στην κυνοφιλια κλπ, σε τιμα και μπραβο σου, αλλα η πλειοψηφια των κυνηγων δεν ειναι σαν εσενα. Επισης οτι τα κυνηγοσκυλα που δεν κυνηγουν, ειναι κακοποιημενα, δεν το πιανω. Ειχα Kurzhaar και φυσικα δεν εχω κυνηγησει ποτε. Το κακοποιουσα θες να μου πεις;; :confused:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.242
Μέλη
20.017
Νεότερο μέλος
MayoThebraveYorkie