Ποια είναι η Ευρώπη που θέλουμε;

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Εμ που ειναι το θεμα αγαπητε manolo;
Αντι να στραφουμε εναντιων αυτων που εχουν κάνει ή θα καταφέρουν να κανουν τον κόσμο δύσπιστο στα πάντα και επομένως πιθανώς αδρανή, καταφερόμεθα εναντίων αυτων που τους καταγγελλουν κατηγορώντας τους ότι «ενδόμυχα δεν γουστάρουν και πολλά πολλά με όποιον έχει κάποια ευαισθησία για το περιβάλλον»

Ας τις γραψουμε λοιπόν τις ιστορίες μπας και γινει κατι...
Η τουλαχιστον μπας και ο κοσμος λόγω της αδολης ευαισθησίας του, αντι να δεχεται τα πάντα τυφλά, τα περναει απο ισχυρότατα φίλτρα!

Last edited:

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
42
Aθήνα
Στον @rick να πω το εξής

Ρώτα χωριανό με ζώα να σου πει τι έχουν κάνει οι οικολόγοι ή οι ανά τόπους φιλοζωικές ή τα σωματεία προστασίας ξερωγώ ποιανού ζώου....Θα σου δωσω μια ιδέα και διασταύρωσέ το:
Ο λύκος προστατεύεται πλήρως,απαγορεύεται (φυσικά) το κυνήγι του,απαγορεύεται να τον σκοτώσεις ακόμα και αν επιτεθεί στα ζωντανά του εκάστοτε βοσκού (θα το επιβεβαιώσω και θα επανέλθω σαυτό,αλλά 99% καλά θυμάμαι),με αποτέλεσμα οι πληθυσμοί,αφού βρίσκουν τροφή και ευημερούν να αυξάνονται και ενίοτε να υπερβαίνουν αριθμητικά τους πληθυσμούς που συναντούσαμε πριν παρουσιαστεί πληθυσμιακό πρόβλημα με το είδος.Το ίδιο συμβαίνει με τις φώκιες στην Ελλάδα και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ψαράδες,το ίδιο συμβαίνει με τους λευκούς καρχαρίες στην Αμερική (το οποίο είναι σύνθετο πρόβλημα,μιας και απαγορεύεται πολύ αυστηρά το ψάρεμά τους και ταυτόχρονα η κύρια πηγή τροφής τους,οι φώκιες,προστατεύονται με αποτέλεσμα να έχουν 20πλασιαστεί πληθυσμιακά τα τελευταία 10 χρόνια)

Είναι μια ανόητη κατάσταση που φέρνει την ίδια (με αντίστροφο τρόπο) ανισορροπία στη φύση.Οι οικολογικές οργανώσεις σαφώς παράγουν έργο,έχουν όμως στους κόλπους τους και άφθονους γραφικά φανατικούς,που μπροστά στα μάτια μου έχουν αμφισβητήσει την αξία της ζωής ενός ανθρώπου μπροστά στη ζωή ενός λύκου

Επιστρέφουμε λοιπόν στο περίγραμμα της προηγούμενης τοποθέτησής μου.Τήρηση του Νόμου όπου υπάρχει και όπου υπάρχουν κενά ή παρωχημένη νομοθεσία,upgrade & βελτίωση αυτής

D

Deleted member 14614

Guest
@sea-mol με βάση αυτό που παρέθεσες, το 5ευρο το χρεώνει ο τοπικός δήμος κι όχι κάποια περιβαλλοντική οργάνωση (που θα ήταν σκέτο σκάνδαλο το τελευταίο). Καταλαβαίνω κάτι λάθος? Δεν είμαι από εκεί και προφανώς, δεν μπορώ να έχω ακριβή γνώση του τι γίνεται, γι'αυτό ρωτάω.

@epial βλέπω συνεχίζεις να αναφέρεσαι σε εμένα. Κάνε και ένα tag, κρίμα τόσες γραμμές! Αλήθεια, η "οικολογική οργάνωση μεγάλης διεθνούς εμβέλειας" έχει όνομα? Φυσικά, αφού βρήκαμε μια οργάνωση που πιθανόν να αβαντάρει εταιρείες, ας ακυρώσουμε όλες τις περιβαλλοντικές οργανώσεις! Θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα! Κι επειδή εξακολουθείς να με ειρωνεύεσαι, με τη διαφορά ότι εγώ δεν μιλάω γενικά και αόριστα, προσωπικά θα στραφώ ενάντια σε αυτούς που ψάχνουν αφορμή να χτυπήσουν το οικολογικό κίνημα λόγω κάποιων διεφθαρμένων εκπροσώπων του και παράλληλα (όσο δύναμαι), θα διορθώσω και το ίδιο. Αφ' υψηλού κριτική, όμως, δεν έχω μάθει να κάνω. Ιδιαίτερα όταν αυτή γίνεται χωρίς πηγές...

@Chris K.A. γενικά συμφωνώ σε όσα λες. Όσον αφορά τους χωριανούς με ζώα, δυστυχώς, λίγα τους κάνουν. Επειδή από χωριό είμαι κι εγώ κι αφού μιλάμε εμπειρικά, έχω δει πώς φέρονται στα ζώα οι χωριανοί. Τα σωματεία είναι υπερβολικά αδρανή, λόγω φυσικά και της έλλειψης παιδείας που χαρακτηρίζει μεγάλο μέρος της υπαίθρου. Νομίζω, όμως, ότι υπερβάλλεις στο ότι οι λύκοι ξεπερνούν αριθμητικά τους πληθυσμούς. Εάν ισχύει, φυσικά είναι λάθος. Για τις φώκιες δεν έχω ιδέα!
Το ότι (σαφέστατα) υπάρχουν γραφικοί στις περιβαλλοντικές οργανώσεις, δεν σημαίνει ότι θα ακυρώσουμε το έργο τους. Είναι ακριβώς η ίδια περίπτωση όταν έχουμε γραφικούς φιλόζωους, που βγαίνουν κάποιοι άλλοι γραφικοί και ακυρώνουν το έργο ολόκληρου φιλοζωικού σωματείου. Γενικά, συμφωνώ στο 90% των όσων λες!

Ακολουθεί post "αληθινής ιστορίας", γιατί θα βγει σεντόνι εδώ.

D

Deleted member 14614

Guest
Προσωπική εμπειρία:
Η Greenpeace (καθώς και άλλες, μη περιβαλλοντικές ΜΚΟ) μισθώνει εταιρείες για να κάνουν promotion στις δωρεές. Οι κακόμοιροι που έρχονται στα σπίτια σας, δεν είναι εθελοντές, αλλά κακοπληρωμένα κι ανασφάλιστα κορόιδα. Σε αντίθεση με την WWF, η οποία προσλαμβάνει η ίδια το προσωπικό και το ασφαλίζει κανονικότατα, η Greenpeace χρησιμοποιεί εκείνες τις εταιρείες για να της βγει φθηνότερα το όλο project. Εγώ, ευτυχώς, πρόλαβα και διάβασα στο google για το τι εταιρείες-απάτες είναι αυτές και σηκώθηκα κι έφυγα τρέχοντας σύντομα. Από τη Greenpeace ακόμα περιμένω απάντηση στο e-mail που τους έστειλα...
Με βάση αυτό, θα μπορούσα να λέω κι εγώ για τους "κακούς οικολόγους". Όμως, αν και θεωρώ τη Greenpeace μία ανήθικη ΜΚΟ, που δεν δίστασε να μπει στον χορό της εργασιακής εκμετάλλευσης των τελευταίων ετών όπως τόσοι άλλοι, εντούτοις, προσφέρει στην κοινωνία. Και η απουσία της θα στοίχιζε πολύ, κατά τη γνώμη μου. Άρα, καλύτερα να την "χτυπούσαμε" συντονισμένα ως προς αυτό το ζήτημα, παρά να την ακυρώναμε τελείως, επειδή είναι ενάντια στα συμφέροντά μας (εργασιακά και μη). Αν θεωρείται ακραία αυτή μου η άποψη, τι να πω...

Last edited by a moderator:

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Αυτό που θέλω να πω αγαπητέ @epial είναι πως οι ιστορίες από μόνες τους δεν προσφέρουν τίποτα πέρα από εντυπώσεις και τσουβαλιασματα. Άμα είναι να αρχίσω να λέω και εγώ ιστορίες για παπάδες και να τους πούμε όλους παιδεραστές. Να λέω ιστορίες για γιατρούς που παίρνουν φακελάκι να τους πούμε όλους απατεώνες. Να λέμε για πολιτικούς που παίρνουν μίζες να τους πούμε όλους κλέφτες (άτυχες το τελευταίο αυτοί ειναι:whistle: )

@rick έχω απαντήσει αναλυτικά που πάει το 5ευρω μερικά μηνύματα πίσω.

@chris δεν διαφωνώ ότι υπερβολές γίνονται αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Ο λύκος πριν αρχίσει να προστατευεται ήταν προς εξαφάνιση. Και αν δεν υπήρξε τότε προστασία τώρα θα υπήρχε μόνο σε ντοκιμαντέρ. Αντιστοίχως και για τα άλλα ζώα που ανέφερες.

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
Όταν έρθετε στην Ήπειρο, θα σας πάω μια βόλτα στην Χαράδρα του Βίκου, που διατηρείται εξαιρετικά, χωρίς τσιρκολίκια ψευτοπαραδοσιακής αρχιτεκτονικής στο μέσο της διαδρομής, βόλτα που θα απολαύσετε όπως κάθε Έλληνας δικαιωματικά ΔΩΡΕΑΝ.
Είναι υποχρέωση του κράτους να φροντίζει την διατήρηση του περιβάλλοντος, βάσει του συντάγματος!
να τους περάσεις από το γεφύρι της Πλάκας ! :D
δωρεάν.. άμα είναι να δίνεις λεφτά για να ''δεις'' την χώρα σου, την φύση.. τι να πω..

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Και το Ελαφονήσι Κρήτης είναι ενταγμένο στο Natura 2000 (αν δεν κάνω λάθος) αλλά δεν έχει εισιτήριο.....και αναρωτιέμαι ...πως γίνεται η επιλογή της περιοχής που θα χει εισιτήριο ? (αναρωτιέμαι...λέμε τώρα)

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Όταν γράφει ο κάθε ένας ότι να ναι δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις που αναπαραγωνται και χάνεται η ουσία.
@stamatia Οι περιοχές νατουρα δεν έχουν κανένα εισιτήριο. Αυτό αναφέρθηκε για τον μπαλο όπου βάλανε 1 ευρώ εισιτήριο στο πάρκινγκ για να μην πηγαίνουν όλοι με τα αμάξια τους και γίνεται ο κακός χαμός. Δεν μπήκε κανένα εισιτήριο στην περιοχή. Εξάλλου υπάρχουν και άλλοι τρόποι προσέγγισης της περιοχής που κοστίζουν λιγότερο από τις βεζινες που θα ξοδεψεις αν πας με αμάξι (λεωφορεία, καραβι)

Όσο για την σαμαρια που δεν είναι νατουρα αλλά εθνικός δρυμος, έχει εισιτήριο 5 ευρώ και εκεί υπάρχει ένας ολόκληρος μηχανισμός που λίγο πολύ έχω αναλύσει στα προηγούμενα μηνύματα μου.
Και επειδή το έχουμε κουράσει με την σαμαρια και είναι και οφτοπικ, θα γράψω κάτι τελευταίο και το κλείνω.
Και εγώ θα προτιμούσα να μην έχει εισιτήριο αλλά προτιμώ να μην έχει και την όλη υποδομή και να είναι μια φυσική διαδρομή όπως θα έπρεπε πραγματικά να ήταν. Να μην μπαίνει στο φαράγγι ο κάθε πικραμενος που πάει α το διασχίζει με σαγιοναρα, ούτε η κάθε θειτσα που πριν από τα μισά της διαδρομής την βαρέσει ο ήλιος στο κεφάλι και έχει την απαίτηση να πάνε οι διάσωστες να την πάρουν με το άλογο επειδή δεν μπορεί να πάρει τα πόδια της.
Να το διασχίζουν το φαράγγι οι λάτρεις της φύσης και όσοι πραγματικά μπορούν. Αλήθεια πόσοι μπορούν χωρίς την υποδομή και τον όλο μηχανισμό που βρίσκεται από πίσω;;;
Αυτοί οι ελάχιστοι που μπορούν και ξέρουν μια χαρά μπορούν να μπουν και τζάμπα από τα τόσα μονοπάτια που υπάρχουν και να γνωρίσουν την πραγματική σαμαρια και όχι την λαό θάλασσα που πάει από το γνωστό μονοπάτι σαν να είναι σε διαδήλωση. Και ξαναρωταω πόσοι είναι αυτοί;;;;;

Πάντως οποίο μέλος του φόρουμ θέλει και πραγματικά μπορεί, χαρά μου να το φιλοξενισω, να τρωγοπινουμε, να πάμε να γνωρίσει την πραγματική σαμαρια και όχι μόνο και να περάσει υπέροχα στο εντελώς τζάμπα. Τουλάχιστον για αφιλοξενους δεν μπορεί να μας κατηγορίσει κανένας.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Αυτό αναφέρθηκε για τον μπαλο όπου βάλανε 1 ευρώ εισιτήριο στο πάρκινγκ για να μην πηγαίνουν όλοι με τα αμάξια τους και γίνεται ο κακός χαμός.
Όχι Manolo. Δεν μιλάμε για πάρκινκ, μιλάμε για εισιτήριο στην αρχή του χωματόδρομου αμέσως μετά το χωριό ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ και όχι ανά όχημα. Που θα πλήρωνα ακόμα κι αν πήγαινα να το δω και επέστρεφα.

Όσο για την σαμαρια που δεν είναι νατουρα αλλά εθνικός δρυμος, έχει εισιτήριο 5 ευρώ και εκεί υπάρχει ένας ολόκληρος μηχανισμός που λίγο πολύ έχω αναλύσει στα προηγούμενα μηνύματα μου.
και επιμένεις ότι κοστίζει 700.000 ευρώ το χρόνο η συντήρησή του χωρίς να απαντάς για τα χρήματα που παίρνουν οι δήμοι.

Και εγώ θα προτιμούσα να μην έχει εισιτήριο αλλά προτιμώ να μην έχει και την όλη υποδομή και να είναι μια φυσική διαδρομή όπως θα έπρεπε πραγματικά να ήταν. Να μην μπαίνει στο φαράγγι ο κάθε πικραμενος που πάει α το διασχίζει με σαγιοναρα, ούτε η κάθε θειτσα που πριν από τα μισά της διαδρομής την βαρέσει ο ήλιος στο κεφάλι και έχει την απαίτηση να πάνε οι διάσωστες να την πάρουν με το άλογο επειδή δεν μπορεί να πάρει τα πόδια της.
Να το διασχίζουν το φαράγγι οι λάτρεις της φύσης και όσοι πραγματικά μπορούν. Αλήθεια πόσοι μπορούν χωρίς την υποδομή και τον όλο μηχανισμό που βρίσκεται από πίσω;;;
Αυτοί οι ελάχιστοι που μπορούν και ξέρουν μια χαρά μπορούν να μπουν και τζάμπα από τα τόσα μονοπάτια που υπάρχουν και να γνωρίσουν την πραγματική σαμαρια και όχι την λαό θάλασσα που πάει από το γνωστό μονοπάτι σαν να είναι σε διαδήλωση. Και ξαναρωταω πόσοι είναι αυτοί;;;;;
Τώρα μιλάς σωστά.
Σε αυτή την βάση λοιπόν, η Σαμαριά και κάθε Σαμαριά θα έπρεπε να είναι ανέγγιχτη και να μην συζητάμε για χρήματα που χρειάζονται για υποδομές που δεν της πρέπουν.
Και ο Μπάλος και ο κάθε μπάλος θα έπρεπε να είναι ελεύθερος από ομπρέλες και ξαπλώστρες, και όχι στο όνομα της "διαχείρισης" απλώς να υπάρχει το νταβατζιλίκι....

http://agonaskritis.gr/στην-παραλία-του-μπάχαλου-σκαφάτοι-κ/

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
@sea-mol Δεν είπα ποτέ ότι η συντήρηση κοστίζει 700 χιλιάρικα. Αυτό είναι δικό σου συμπέρασμα και συνεχίζεις να το αναφέρεις ως επιχείρημα παρόλο που το έχω απαντήσει τόσες φορές. Ίσως φταίει που στον γραπτό λόγο δεν τα καταφέρνω και τόσο καλά. Θα το εξηγήσω για ακόμα μια φορά μπας και γίνω κατανοητος.
Τα έσοδα από το εισιτήριο πάνε στην μαύρη τρύπα του κρατικού προϋπολογισμόου. Δεν πάνε σε κανένα φορέα η Δήμο η πουθενά αλλού. Από κει και πέρα ο φορέας διαχείρισης του δρυμου περιμένει την οποία επιχορήγηση δώσει το κράτος ( που όλοι ξέρουμε πόσο καλοπληρωτης είναι) την οποία συνήθως καθυστερεί να δώσει για να πληρώσει υπαλλήλους, έργασσυντήρησης κτλ. Το αν παίρνουν μερίδιο και οι δήμοι δεν το γνωρίζωααλλά φαντάζομαι πως κάτι θα παίρνουν.

Το θέμα όμως δεν είναι αυτό. Το παρόν θέμα έχει να κάνει με την οικολογία και τον χαρακτηρισμό κάποιων περιοχών για την προστασία τους.
Η σαμαρια και η κάθε σαμαρια έγινε εθνικός δρυμος όχι για να μπει εισιτήριο αλλά για να προστατευτει αυτό το τόσο όμορφο και ευαίσθητο οικοσυστημα. Κάνεις το λάθος να συνδεεις τον χαρακτηρισμό μιας περιοχής με σχέδια εκμεταλλευσης ενώ ο χαρακτηρισμος γίνεται για τον αντίθετο λόγο. Εξάλλου και στο φαράγγι της ιμπρου (φαράγγι στα σφακια) βάλανε εισιτήριο και δεν είναι ούτε δρυμος ούτε νατουρα ούτε τίποτα άλλο.
Για τον μπαλο όπως έγραψα και σε προηγούμενο μήνυμα μου δεν γνωρίζω τι παίζει φέτος. (Μέχρι πέρσι ήταν free) αλλά και έτσι ακριβώς όπως τα λες να είναι, δεν παίρνω πίσω ούτε μια λέξη από όσα έγραψα.
Είναι άδικο για κάθε παπαρα τοπικό άρχοντα που στο όνομα τις οικολογίας δρα αυθαίρετα και προσπαθεί να έχει οικονομικό όφελος. Μην δίνεις βάση στα λόγια της κάθε ξανθιάς χαζογκομενας που μοστραρανε πρώτημμούρη στην είσοδο και της μάθανε να λέει ένα ποιηματακι, και κατηγορείς τους οικολογους και τον χαρακτηρισμό μιας περιοχής που έγινε για εντελώς άλλους λόγους. Και στην τελική μόνο στον μπαλο η στις νατουρα παραλίες έχει είσοδο;;; Ετσι είναι οι μισές παραλίες στην Ελλάδα. Μήπως φταίνε οι οικολόγοι;;;
Όταν καταλάβεις αυτά και τα αποσυνδεσεις μεταξύ τους θα δεις ότι στην ουσία συμφωνούμε και αν θέλεις άνοιξε ένα άλλο θέμα σχετικό περί εκμεταλλευσης δημοσίων χώρων να κραζουμε παρέα.

Υ. Γ1: δεν υπερασπιζομαι τις οικολογικές οργανώσεις που η λαμογια πάει σύννεφο και δεν είμαι σε καμία από αυτές και δεν δέχομαι την ταμπέλα του οικολογου όπως και καμιά ταμπέλα. Τις ταμπέλες τις αφήνω για τα παντός εείδους πρόβατα. Απλά θέλω να πιστεύω πως έχω οικολογική συνείδηση που αν όλοι είχαμε έστω και στο ελάχιστο, οικολογικές οργανώσεις και λοιποί νταβατζιδες δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης. Αλλά δεν τα ισοπεδωνω όλα.

Υ. Γ2: τα τσουβαλιασματα καλό είναι να αποφεύγονται. Δεν είναι όλοι το ίδιο.

Υ. Γ3: πάω να απλωσω την κορμαρα μου σε μια από τις τόσες free, πεντακάθαρες και πανέμορφες παραλίες που έχουμε ακόμα και όχι στον βουρκο της λιμνοθαλλασας του μπαλου.

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
Βρε.... απο τας Ευρώπας πως καταλήξατε στα τσι Κρήτης;

Και τι μας νοιάζει άμα ο Βίκος ή η Σαμαριά εχουνε μπιλιέτο σάματις
δικα μας ειναι του Καινούργιου ΤΑΙΠΕΔ ειναι οπως επιβάλουν τας
Ευρώπας. Σε ξένο αχυρώνα θα μαλώνουμε;

image.jpg

D

Deleted member 14614

Guest
Χαχαχα ωραίος! Ας το ελαφρύνουμε το κλίμα, κρίμα είναι να τσακωνόμαστε μεταξύ μας!

• Like
Reactions: ISKENDER

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
@ISKENDER όσο και να προσπαθώ δεν μπορώ να διαφωνήσω με το τελευταίο μήνυμα σου.

@rick δεν υπάρχει θέμα τσακωμου (από την πλευρά μου τουλάχιστον ) με κανένα μέλος του φόρουμ. Ειδικά με μέλη που εκτιμώ και σέβομαι την άποψη τους ανεξάρτητα αν συμφωνώ η οχι.
Ούτε και θέμα ειρωνείας (εξαιρούνται τα τρολ) τουλάχιστον όχι ηθελημένα αν και διαβάζοντας κάποια μηνύματα μου ξανά, τα βρίσκω κάπως επιθετικά η ελαφρώς ειρωνικά.

• Like
Reactions: johnk and ISKENDER

D

Deleted member 14614

Guest
Όχι @manolo, γενικά μιλούσα! Δεν το προσωποποιούσα σε εσένα! Αφορά κι εμένα, αλλά κι όλους (σχεδόν) όσους γράψαμε εδώ.

• Like
Reactions: ISKENDER