@sea-mol Δεν είπα ποτέ ότι η συντήρηση κοστίζει 700 χιλιάρικα. Αυτό είναι δικό σου συμπέρασμα και συνεχίζεις να το αναφέρεις ως επιχείρημα παρόλο που το έχω απαντήσει τόσες φορές. Ίσως φταίει που στον γραπτό λόγο δεν τα καταφέρνω και τόσο καλά. Θα το εξηγήσω για ακόμα μια φορά μπας και γίνω κατανοητος.
Τα έσοδα από το εισιτήριο πάνε στην μαύρη τρύπα του κρατικού προϋπολογισμόου. Δεν πάνε σε κανένα φορέα η Δήμο η πουθενά αλλού. Από κει και πέρα ο φορέας διαχείρισης του δρυμου περιμένει την οποία επιχορήγηση δώσει το κράτος ( που όλοι ξέρουμε πόσο καλοπληρωτης είναι) την οποία συνήθως καθυστερεί να δώσει για να πληρώσει υπαλλήλους, έργασσυντήρησης κτλ. Το αν παίρνουν μερίδιο και οι δήμοι δεν το γνωρίζωααλλά φαντάζομαι πως κάτι θα παίρνουν.
Το θέμα όμως δεν είναι αυτό. Το παρόν θέμα έχει να κάνει με την οικολογία και τον χαρακτηρισμό κάποιων περιοχών για την προστασία τους.
Η σαμαρια και η κάθε σαμαρια έγινε εθνικός δρυμος όχι για να μπει εισιτήριο αλλά για να προστατευτει αυτό το τόσο όμορφο και ευαίσθητο οικοσυστημα. Κάνεις το λάθος να συνδεεις τον χαρακτηρισμό μιας περιοχής με σχέδια εκμεταλλευσης ενώ ο χαρακτηρισμος γίνεται για τον αντίθετο λόγο. Εξάλλου και στο φαράγγι της ιμπρου (φαράγγι στα σφακια) βάλανε εισιτήριο και δεν είναι ούτε δρυμος ούτε νατουρα ούτε τίποτα άλλο.
Για τον μπαλο όπως έγραψα και σε προηγούμενο μήνυμα μου δεν γνωρίζω τι παίζει φέτος. (Μέχρι πέρσι ήταν free) αλλά και έτσι ακριβώς όπως τα λες να είναι, δεν παίρνω πίσω ούτε μια λέξη από όσα έγραψα.
Είναι άδικο για κάθε παπαρα τοπικό άρχοντα που στο όνομα τις οικολογίας δρα αυθαίρετα και προσπαθεί να έχει οικονομικό όφελος. Μην δίνεις βάση στα λόγια της κάθε ξανθιάς χαζογκομενας που μοστραρανε πρώτημμούρη στην είσοδο και της μάθανε να λέει ένα ποιηματακι, και κατηγορείς τους οικολογους και τον χαρακτηρισμό μιας περιοχής που έγινε για εντελώς άλλους λόγους. Και στην τελική μόνο στον μπαλο η στις νατουρα παραλίες έχει είσοδο;;; Ετσι είναι οι μισές παραλίες στην Ελλάδα. Μήπως φταίνε οι οικολόγοι;;;
Όταν καταλάβεις αυτά και τα αποσυνδεσεις μεταξύ τους θα δεις ότι στην ουσία συμφωνούμε και αν θέλεις άνοιξε ένα άλλο θέμα σχετικό περί εκμεταλλευσης δημοσίων χώρων να κραζουμε παρέα.
Υ. Γ1: δεν υπερασπιζομαι τις οικολογικές οργανώσεις που η λαμογια πάει σύννεφο και δεν είμαι σε καμία από αυτές και δεν δέχομαι την ταμπέλα του οικολογου όπως και καμιά ταμπέλα. Τις ταμπέλες τις αφήνω για τα παντός εείδους πρόβατα. Απλά θέλω να πιστεύω πως έχω οικολογική συνείδηση που αν όλοι είχαμε έστω και στο ελάχιστο, οικολογικές οργανώσεις και λοιποί νταβατζιδες δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης. Αλλά δεν τα ισοπεδωνω όλα.
Υ. Γ2: τα τσουβαλιασματα καλό είναι να αποφεύγονται. Δεν είναι όλοι το ίδιο.
Υ. Γ3: πάω να απλωσω την κορμαρα μου σε μια από τις τόσες free, πεντακάθαρες και πανέμορφες παραλίες που έχουμε ακόμα και όχι στον βουρκο της λιμνοθαλλασας του μπαλου.