Αυτό δεν το ήξερα, πανοστείτιδα είχε ?Μετα τους 18 μηνες λογω των προβληματων σπονδυλικης στηλης
Ο εκπαιδευτής πρέπει να ξέρει ακριβώς τί έχει ο σκύλος και ποιές κινήσεις επιτρέπονται, ει δυνατόν μιλώντας με τον κτηνίατρο.
Αυτό δεν το ήξερα, πανοστείτιδα είχε ?Μετα τους 18 μηνες λογω των προβληματων σπονδυλικης στηλης
Παρά την πολυ μικρη μου εμπειρα, μπορω να γραψω σελιδες παραδειγματων που επιβεβαιωνουν περιτρανα τα παραπανω.Δεν υπάρχει σκύλος που να αντιδράει υποτακτικά - φοβικά - νευρικά ή όπως αλλιώς θές πέστο επειδή δεν αντέχει ΣΩΜΑΤΙΚΑ τον πόνο από την διόρθωση με οποιοδήποτε κολλάρο, εκτός βέβαια από το ηλεκτρικό σε μεγάλη βαθμίδα.
Ο σκύλος που αντιδράει βάζοντας την ουρά κάτω από τα σκέλια δεν αντιδράει στην διόρθωση ή στο είδος του κολλάρου του αντιδράει στην επαφή με τον άνθρωπο, ή πάντα, ή όταν αυτή ξεπεράσει το δικό του πολύ μικρό όριο, και ο λόγος είναι είτε γεννετικός - φοβίες, ασταθή νεύρα κλπ είτε επίκτητος, τραγική αμέλεια στην κοινωνικοποίηση - επαφή με τον άνθρωπο - ξύλο κλπ
Και στις δύο περιπτώσεις το prong μπορεί να δουλέψει ευεργετικά με την σωστή χρήση του και με πολλούς τρόπους :
1) αποκολλάει τον σκύλο από τον μέχρι τώρα συνήθη τρόπο επαφής του με τον άνθρωπο (ο οποίος προφανώς δεν δούλεψε) - στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν δουλεύεται σε διόρθωση αρχικά.
2) μειώνει την επαφή ΑΥΤΗΝ που ενοχλεί τον σκύλο, δηλαδή το τράβηγμα από το λαιμό.
3) διοχετεύει τα νεύρα (τα ασταθή αυτά νεύρα) σε μία γρήγορη απόκριση, αντί στο περιβάλλον - καταστάσεις. Ως γνωστόν ο πιο εύκολος τρόπος να ξεπεράσει ένας σκύλος μία φοβία ή μία μανία του είναι να μην προλάβει να την σκεφτεί, και αυτό προσωπικά το δουλεύω πάρα πολύ.
Ειναι καλη θεωρια ομως Πανο, και ισχυει και στην πραξη.Ειναι ομως θεωρια , στην πραξη και ειδικα στην Ελλαδα δεν εχει καμια σχεση...η θεωρια με την πραξη...
Υπάρχουν πολλοί Έλληνες σωστοί εκπαιδευτές που ακολουθούν τα παραπάνω!Ειναι ομως θεωρια , στην πραξη και ειδικα στην Ελλαδα δεν εχει καμια σχεση...η θεωρια με την πραξη...
Υπάρχουν πολλοί Έλληνες σωστοί εκπαιδευτές που ακολουθούν τα παραπάνω!
εχε χαρη που δεν θελω να κανω διαφημιση.
Για να κάνεις λάθος πρέπει να πείς κάτι.Η πραξη μετραει οχι η θεωρια και θελω να μου πειτε που και γιατι κανω λαθος
Σωστά!Για να κάνεις λάθος πρέπει να πείς κάτι.
Πρός το παρόν δεν έχεις πεί τίποτα, εκτός του ότι υπονοείς (δεν το λές) ότι οι εκπαιδευτές στην Ελλάδα πνίγουν τα ζώα με prong. Δεν το αρνήθηκα, δεν μπορεί όμως οποιοσδήποτε να συμφωνήσει με την άποψή σου αν δεν την εκφράσεις. Και να την εκφράσεις, σίγουρα μερικοί θα βρεθούν να συμφωνήσουν, άλλοι ευχαριστημένοι από τους εκπαιδευτές τους (άδικα - δίκαια δεν έχει σημασία) θα διαφωνήσουν, και η συζήτηση θα παρεκτραπεί στο πώς διαλέγω εκπαιδευτή (στην καλύτερη) ...
... τα ψυχοφθόρα τα αντέχεις εσύ (λές) δεν τα αντέχω εγώ όμως :-D
αυτά τα ρήματα δεν είναι επιχειρήματα παρά μόνο ψυχολογικοί και συναισθηματικοί εκβιασμοί...Δεν καταλαβα οτι νομιζεις οτι το κρυβω.
Ναι οι 9,5 στους 10 Ελληνες εκπαιδευτες πνιγουν τα ζωα με prong και τα ψηνουν με e-collar.Και δεν με νοιαζει αν θα συμφωνησει καποιος μαζι μου.
.