Πνίχτης για περπάτημα;

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
εμενα ο δικος μου ειναι φοβερα ατιθασος, δεν με υπακουει καθολου, δεν περπαταει διπλα μου, με τραβαει ολη την ωρα! στην ουσια αυτος με βγαζει βολτα δεν τον βγαζω εγω. με εχει ριξει κατω, δυο φορες μου εφυγε απο το πολυ τραβηγμα, τη μια ετρεξε προς το σπιτι την αλλη δυστυχως πεταχτηκε στο δρομο και Αγιο ειχε που δεν τον πατησε αμαξι. μετα απο αυτο αγανακτησα και αποφασισα να του παρω πνιχτη. τον χρησιμοποιησα καμια βδομαδα, ειδα διαφορα στη βολτα αλλα επισης καταλαβα ποσο πολυ τον ποναει και δεν τον ξαναχρησιμοποιησα. παλιοτερα οταν εβλεπε το λουρι του ορμαγε πανω μου και ανυπομονουσε για βολτα, δεν κρατιοταν. μετα με τον πνιχτη, τον κυνηγουσα σε ολο το σπιτι για να του τον φορεσω, δεν ηθελε με τπτ και καταλαβα οτι του ειναι μαρτυριο. οποτε αν και τραβαω τα χειροτερα στις βολτες αποφασισα να κανω υπομονη και ελπιζω πως οταν ενηλικιωθει θα σοβαρεψει λιγο. οποτε δεν συνιστω τον πνιχτη. σωζει τους ιδιοκτητες απο τετοιες συμπεριφορες αλλα ειναι μαρτυριο για τα σκυλια!
Κάτι πήγε λάθος.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Οταν ο σκυλος μεγαλωνει ηρεμει,αλλα δεν αλλαζει τις κακες συνηθειες!Θα εχεις προβλημα σε τραβηγμα ενηλικου σκυλου.Αν τωρα που ειναι κουταβι σε ριχνει,αργοτερα;Τι σκυλο εχεις;Πηγαινε σε εκπαιδευτη.

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Οταν ο σκυλος μεγαλωνει ηρεμει,αλλα δεν αλλαζει τις κακες συνηθειες!Θα εχεις προβλημα σε τραβηγμα ενηλικου σκυλου.Αν τωρα που ειναι κουταβι σε ριχνει,αργοτερα;Τι σκυλο εχεις;Πηγαινε σε εκπαιδευτη.
ειναι ημιαιμο λαμπραντορ, ειναι ομως πολυ μεγαλος, 9 μηνων και 38 κιλα. εχω μιλησει με αρκετους εκπαιδευτες αλλα ρε παιδια το θεωρω κοροιδια να μου ζητανε 1000 ευρω για βασικη υπακοη. δεν μου περισσευουν τοσα! ασε που μια ξαδερφη μου πηγε σε εναν εσκασε 1000, δεν ειδε ΚΑΜΙΑ διαφορα, πηγε σε αλλον εδωσε αλλα τοσα και τωρα τα κλαιει, ο σκυλος της ειναι ακομα ανυπακουος. φοβαμαι μην πεσω σε τετοιες περιπτωσεις!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Λενακι, πονο και ζημια προκαλει η κακη και λαθος χρηση.
Ο σκυλος βλεποντας τον πνιχτη, εφευγε μακρια για αλλον λογο μαλλον. Ο τροπος που φοριεται ο πνιχτης είναι αρκετα δυσαρεστος για πολλα σκυλια, ενώ το κανονικο περιλαιμιο φοριεται απλά και ομορφα.

Οι γνωστοι σου δεν ειδαν διαφορά μετα την εκπαιδευση, ειτε γιατι ο εκπαιδευτης ηταν μαπας, ειτε γιατι οι ιδιοι δεν συνεχισαν με συνεπεια οσα τους εμαθε ο εκπαιδευτης.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Ισως σου φαινονται πολλα,αλλα πως θα ειναι η ζωη σας;Σκεψου οτι για τα επομενα 2-3 χρονια πηγαινετε ετσι βολτα.Θα κουραστεις,θα του θυμωσεις ασχημα,ισως ασκησεις και βια.
Δε θα ακους καμια ξαδερφη!Ο σκυλος γινεται ανυπακουος,οταν το αφεντικο δεν ξερει να φερθει!Αν μετα τον εκπαιδευτη η ξαδερφη σου δεν ασχοληθηκε αλλο,αλλα νομιζε οτι οτι εμαθε- εμαθε,τοτε επομενο ειναι να συμπεριφερεται ετσι το ζωο.

Κανενα ζωο,ειδικα τοσο κουταβι,δεν ειναι ατιθασο απο μονο του.Νομιζω δε θες να ασχοληθεις αρκετα.Τα λαμπραντορ ειναι μεγαλα σκυλια.Δεν ειναι παιχνιδια.Πως θα συνεχισετε ετσι;

Αφου δεν πηγες σε εκπαιδευτη,πως εβαλες πνιχτη;Δε φταιει ο πνιχτης.Λαθος θα τον χρησιμποιησες.Μην πειραματιζομαστε.
Δε βλεπεις καλε εμενα,ποσο το ψαχνω;:rolleyes:

Last edited:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Επειδή και εγώ έχω λάμπραντορ και σκεφτόμουν σαν εσένα "θα μεγαλώσει και θα ησυχάσει", θα σου πω πως θα αργήσει να ησυχάσει! Απλά θα γίνουν πιο δύσκολα τα πράγματα μετά (θα γίνει πιο δυνατός και θα παραμείνει ανυπάκουος). Κάνε κάτι το γρηγορότερο.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Επειδή και εγώ έχω λάμπραντορ και σκεφτόμουν σαν εσένα "θα μεγαλώσει και θα ησυχάσει", θα σου πω πως θα αργήσει να ησυχάσει! Απλά θα γίνουν πιο δύσκολα τα πράγματα μετά (θα γίνει πιο δυνατός και θα παραμείνει ανυπάκουος). Κάνε κάτι το γρηγορότερο.
Εσυ δεν ξερεις...

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Κανενα ζωο,ειδικα τοσο κουταβι,δεν ειναι ατιθασο απο μονο του.Νομιζω δε θες να ασχοληθεις αρκετα.Τα λαμπραντορ ειναι μεγαλα σκυλια.Δεν ειναι παιχνιδια.Πως θα συνεχισετε ετσι;

Αφου δεν πηγες σε εκπαιδευτη,πως εβαλες πνιχτη;Δε φταιει ο πνιχτης.Λαθος θα τον χρησιμποιησες.Μην πειραματιζομαστε.
Δε βλεπεις καλε εμενα,ποσο το ψαχνω;:rolleyes:
πιστεψε με εχω ασχοληθει παααααρα πολυ. για την ακριβεια μονο μαζι του ασχολουμαι, προσπαθω παρα πολυ να του μαθω διαφορα αλλα δυστυχως μεχρι τωρα μονο το κατσε και το ελα καταλαβαινει. η μαλλον και τα υπολοιπα καταλαβαινει αλλα δεν θελει να με υπακουσει. και οσο τον εχω δεν τον εχω χτυπησει ποτε! οταν τον πηρα απο την κοπελα που μου τον εδωσε, μου ειχε πει οτι ειναι το πιο ατιθασο σκυλι που ειχε ποτε, αλλα επειδη εγω δεν ειχα ποτε ξανα σκυλακιι ειπα "σιγα, ποσο ατακτος μπορει να ειναι?" και απο τοτε αφιερωνω αρκετες ωρες τη μερα για να τον κανω να καταλαβει και να με υπακουσει, φυσικα παντα με το καλο και δινοντας του λιχουδιες αλλα αυτος τπτ. οσο για τον πνιχτη δεν τον πηρα μονη μου. μου τον εδωσε ο κτηνιατρος και με ειχε προειδοποιησει οτι δεν θα τον θελει και θα του ειναι δυσαρεστος, δεν νομιζω οτι φταιω εγω που δεν θελει να τον φορεσει. και πριν τον παρω ρωτησα αρκετα και ολοι μου ειπαν να μην το κανω γιατι τους προκαλει μεγαλη δυσφορια και αν τον χρησιμοποιω συνεχεια μπορει να του δημιουργησει και προβληματα υγειας.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ναι!

Γι'αυτό χρησιμοποιείτε ΜΟΝΟ από ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ εκπαιδευτές που ξέρουν να το χρησιμοποιούν σωστά και το χρησιμοποιούν ΜΟΝΟ σε συγκεκριμένες καταστάσεις!

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Οταν δεν εχεις παει σε εκπαιδευτη,δεν ξερεις πως να κανεις ενα σκυλο να σε υπακουσει.
Εχω μολοσσο,που ειναι πιο ηρεμα απο λαμπραντορ.Χωρις εκπαιδευτη,δε θα ηξερα τι να κανω.
Μπορει να ασχολεισαι ωωωωρες ολοκληρες,αλλα αν δεν ξερεις τον τροπο,θα τα κανεις λαθος και θα τρως και αλλες ωρες.

Πηρες το υφος μου επιθετικο και αμυνεσαι.Συγγνωμη γι αυτο.

Δε σου ειπε κανεις οτι εχεις δειρει το σκυλο,αλλα μπορει να απελπιστεις τοσο πολυ μετα απο 2 χρονια που θα εχει ακομα χειροτερη συμπεριφορα και στην απελπισια σου να το κανεις.

Οι κτηνιατροι δεν ξερουν απο εκπαιδευση!

Ο εκπαιδευτης,σου δειχνει τη βασικη,αλλα εσυ την κανεις!Σε μαθαινει να μπορεις να αντιμετωπιζεις οτιδηποτε και περα απο τη βασικη.Σου μαθαινει τη γλωσσα του σκυλου.Σε δενει μαζι του.Εδω παμε σε εκπαιδευτη και εχουμε συνεχως αποριες και κανουμε λαθη,οχι εσυ που δεν εχεις παει.

Δε θελω να σε θυμωσω,αλλα να σε διαβεβαιωσω οτι η ζωη σας θα γινει χειροτερη αν δεν κανεις κατι με επαγγελματια.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
πιστεψε με εχω ασχοληθει παααααρα πολυ. για την ακριβεια μονο μαζι του ασχολουμαι, προσπαθω παρα πολυ να του μαθω διαφορα αλλα δυστυχως μεχρι τωρα μονο το κατσε και το ελα καταλαβαινει. η μαλλον και τα υπολοιπα καταλαβαινει αλλα δεν θελει να με υπακουσει. και οσο τον εχω δεν τον εχω χτυπησει ποτε! οταν τον πηρα απο την κοπελα που μου τον εδωσε, μου ειχε πει οτι ειναι το πιο ατιθασο σκυλι που ειχε ποτε, αλλα επειδη εγω δεν ειχα ποτε ξανα σκυλακιι ειπα "σιγα, ποσο ατακτος μπορει να ειναι?" και απο τοτε αφιερωνω αρκετες ωρες τη μερα για να τον κανω να καταλαβει και να με υπακουσει, φυσικα παντα με το καλο και δινοντας του λιχουδιες αλλα αυτος τπτ. οσο για τον πνιχτη δεν τον πηρα μονη μου. μου τον εδωσε ο κτηνιατρος και με ειχε προειδοποιησει οτι δεν θα τον θελει και θα του ειναι δυσαρεστος, δεν νομιζω οτι φταιω εγω που δεν θελει να τον φορεσει. και πριν τον παρω ρωτησα αρκετα και ολοι μου ειπαν να μην το κανω γιατι τους προκαλει μεγαλη δυσφορια και αν τον χρησιμοποιω συνεχεια μπορει να του δημιουργησει και προβληματα υγειας.
Ο χρόνος πρέπει να είναι ποιοτικός και όχι ποσοτικός!

Το ότι αφιερώνεις ώρες με τον σκύλο σου δεν σημαίνει ότι μαθαίνει κιόλας!

Δεν θέλει κόπο,θέλει τρόπο!

Όποιος δεν ξέρει να επικοινωνήσει και να διαβάζει τον σκύλο του και υπάρξει πρόβλημα απευθύνεται σε εκπαιδευτή!
Δεν είναι κακό να μην ξέρει κάποιος γι αυτό υπάρχουν και οι εκπαιδευτές,κακό όμως είναι να νομίζει ότι κάνει κάτι ενώ στην ουσία τραβολογάει τον σκύλο του νομίζοντας ότι μαθαίνει!

posedon2468

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
372
0
Α, ναι.. και εμενα η μητερα μου ειχε παρει εναν απλο πνιχτη που της δωσανε απο ενα pet shop επειδη τραβαγε ο μικρος! Χρησιμοποιηθηκε ωραιοτατα για να κρεμασουμε μια γλαστρα στην αυλη.. Εχω τεραστιο προβλημα με τη βολτα και δεν εχω σκεφτει να βαλω πνιχτη στον δικο μου απο μονος μου, χωρις να ειμαι 1000% σιγουρος πως χρησιμοποιειται.. Καλως ή κακως ναι, αν καποιος εχει τεραστιο προβλημα και του δειξει καποιος εμπειρος εκπαιδευτης πως χρησιμοποιειται και αν υπαρχει λογος να χρησιμοποιηθει, τοτε για μενα οκ... Αλλα ρε skylako, αν πχ αρχισει να τραβαει για τον χ-ψ λογο και σταματησεις τελειως, δεν σταματαει κ αυτος? Ή αν σταματας, τον βαζεις να κατσει για λιγο να του φυγει η ενταση και να ξεκινας ξανα? Το λεω γιατι σε περιπτωσεις που ο δικος μου ειναι απλα ανησυχος και βιαζεται, ξερει οτι θα τον καθισω και δεν θα συνεχισουμε τη βολτα αν δεν ηρεμησει.. Τωρα αν τραβαει για να κυνηγησει/ορμησει κτλ, αλλο θεμα!

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Αλλα ρε skylako, αν πχ αρχισει να τραβαει για τον χ-ψ λογο και σταματησεις τελειως, δεν σταματαει κ αυτος? Ή αν σταματας, τον βαζεις να κατσει για λιγο να του φυγει η ενταση και να ξεκινας ξανα? Το λεω γιατι σε περιπτωσεις που ο δικος μου ειναι απλα ανησυχος και βιαζεται, ξερει οτι θα τον καθισω και δεν θα συνεχισουμε τη βολτα αν δεν ηρεμησει..
Ναι,αμε!Αλλα καποια στιγμη θελω να παψει αυτο.Απο την κουβεντα ενα απο αυτα που υποψιαζομαι,ειναι οτι συμβαινει σε ολους,αλλα δε σας ανησυχει.Μηπως τελικα εγω υπερβαλλω λιγο;

LiliG

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2010
108
0
Ναι!

Γι'αυτό χρησιμοποιείτε ΜΟΝΟ από ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ εκπαιδευτές που ξέρουν να το χρησιμοποιούν σωστά και το χρησιμοποιούν ΜΟΝΟ σε συγκεκριμένες καταστάσεις!

Διαφωνώ. Θεωρώ οτι μερικοί χρειάζονται εκπαίδευση μαζί με τον σκύλο τους, ειδικά αν ειναι "πρωταρηδες" με σκυλιά, και άλλοι όχι. Αυτό το ΜοΝΟ από επαγγελματίες αν ισχυε, θα υπήρχε νομοθεσία for animal cruelty.
Ναι, αν δεν ξέρεις που πανε τα τέσσερα και πήρες θηρίο για να πουλήσεις μούρη να τα σκάσεις στον εκπαιδευτή, αλλά όχι αν ξέρεις από σκυλιά, την ράτσα του, διαβάζεις τον "χαρακτήρα" του και έχεις την λογική να τραβήξεις στιγμιαία και ελαφρα (και οχι να τραβολογας εσύ από την μια και το σκυλί από την άλλη) για να το "συνετισεις" χωρίς να χαλάς υπερβολική ενέργεια και χρόνο.

Οπως ειπε καποιος, ειναι "εργαλείο".

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Διαφωνώ. Θεωρώ οτι μερικοί χρειάζονται εκπαίδευση μαζί με τον σκύλο τους, ειδικά αν ειναι "πρωταρηδες" με σκυλιά, και άλλοι όχι. Αυτό το ΜοΝΟ από επαγγελματίες αν ισχυε, θα υπήρχε νομοθεσία for animal cruelty.
Ναι, αν δεν ξέρεις που πανε τα τέσσερα και πήρες θηρίο για να πουλήσεις μούρη να τα σκάσεις στον εκπαιδευτή, αλλά όχι αν ξέρεις από σκυλιά, την ράτσα του, διαβάζεις τον "χαρακτήρα" του και έχεις την λογική να τραβήξεις στιγμιαία και ελαφρα (και οχι να τραβολογας εσύ από την μια και το σκυλί από την άλλη) για να το "συνετισεις" χωρίς να χαλάς υπερβολική ενέργεια και χρόνο.

Οπως ειπε καποιος, ειναι "εργαλείο".
Εγω παλι καταλαβα οτι θα στο μαθει μονο σωστος επαγγελματιας εκπαιδευτης και οχι οποιος δηλωνει εκπαιδευτης.Τα ιδια λετε με το Στελιο.

posedon2468

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
372
0
Μωρε οσο και να διαβασεις ομως, οσο και να το ψαξεις πριν το χρησιμοποιησεις, οσο ηρεμος κ σωστος και να εισαι, ε, θα την κανεις τη στραβη μια-δυο χωρις να το καταλαβεις αν δεν εχεις την εμπειρια.. Σιγουρα μπορει και οχι, αλλα αν δεν εισαι απολυτος σιγουρος καλο ειναι να κανεις 'δοκιμες'?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97