Πληροφοριες για μινι σπιτς

Status
Κλειδωμένο θέμα

polystrofos

Well-Known Member
14 Ιανουαρίου 2010
123
0
Αυτο το σκυλι εκατσε στην κοπελα μου και αυτο θα επαιρνε ο κοσμος να χαλουσε! Τελος!

polystrofos

Well-Known Member
14 Ιανουαρίου 2010
123
0
Μετα απο μερες απουσιας να'μαι παλι για να πω τα νεα!
Το σκυλι εδω και 10 μερες εχει αρχισει να βγαινει τις βολτες του με τις επιβαλλομενες επιβραβευσεις οταν τα κανει εξω απο το σπιτι. Λοιπον...
1) Τις περισσοτερες φορες τυχαινει να κανει τα κακα του εξω μιας και βγαινει μετα απο φαγητο. Αυτο βεβαια δεν τον εμποδιζει απο το να τα κανει και μεσα στο σπιτι αν του ερθουν.
2) Μετα απο ενα μηνα το σκυλι επιμενει να κοιμαται πανω στην πανα του, ακομη κι αν εχει τσισα.
3) Εχουμε παει το σκυλι βολτα μετα απο παιχνιδι για 2 ωρες με το ρολοι (και αυτο εχει γινει 5-6 φορες) περιμενοντας ποτε θα κανει τα τσισα του για να το ανταμειψουμε. Ομως το σκυλι, οσον αφορα τα τσισα του, παντα τα κραταει και με το που γυρναμε σπιτι, τα κανει οπου βρει! Για να δω εδω τι εχετε να πειτε...

mariakapa

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2009
167
0
Aθηνα
Βρε καλε μου ανθρωπε γιατι δεν καταλαβαινεις οτι το σκυλι θελει χρονο, στο ειπαν και αλλοι απο εδωμεσα.ΔΕν μπορεις να καταλαβεις οτι το σκυλι ειναι μικρο και ειχε μαθει διαφορετικα στο κολοκλουβο που το ειχαν. Εισαι διατεθιμενος να επιμενεις και να υπομενεις? Στο χερι σας ειναι, καλα μεσα σε δεκα μερες περιμενεις να τα κανει ολα τελεια ενω για 4 μηνες τα εκανε μεσα στο κλουβι του? Ε και εκει τελεια τα εκανε.καλο κουραγιο η αγαπη σου και η υπομονη σου απεναντι του να εισαι σιγουρος οτι θα σε ανταμοιψει πιστεψε με!!!!

gsdog

Well-Known Member
16 Ιανουαρίου 2009
136
1
Μετα απο μερες απουσιας να'μαι παλι για να πω τα νεα!
Το σκυλι εδω και 10 μερες εχει αρχισει να βγαινει τις βολτες του με τις επιβαλλομενες επιβραβευσεις οταν τα κανει εξω απο το σπιτι. Λοιπον...
1) Τις περισσοτερες φορες τυχαινει να κανει τα κακα του εξω μιας και βγαινει μετα απο φαγητο. Αυτο βεβαια δεν τον εμποδιζει απο το να τα κανει και μεσα στο σπιτι αν του ερθουν.
polystrofos θα σου πω καποια πραγματα κυριως που εκανα κι εγω με το κουταβι μου, που εχει και την ιδια ηλικια με το δικο σου.

Καταρχην να εχεις υπομονη, επιμονη και ΠΑΝΤΑ μπραβο και επιβραβευση οταν τα κανει εξω, να το μαλωνεις οταν τα κανει μεσα και σιγα σιγα θα μαθει. Ειναι κουταβι και εχει μολις 10 μερες που βγαινει.
Ποσες φορες το ταιζεις και ποσες φορες το βγαζεις? Μην το δενεις παντως οτι μετα απο φαι στανταρ θα κανει κακακια, μπορει να χρειαστει να περασει και αρκετη ωρα.. Πχ εμενα μετα το βραδυνο φαι οταν βγαινουμε πολλες φορες δεν κανει και τα κανει στην πρωινη(-μεσημεριανη :D) βολτα...

2) Μετα απο ενα μηνα το σκυλι επιμενει να κοιμαται πανω στην πανα του, ακομη κι αν εχει τσισα.
Και τι δοκιμασες να κανεις γιαυτο?
Μια λυση, οχι η καλυτερη ισως, ειναι να απομακρυνεις την πανα. Πχ, μπορει κατι να το τραβαει πολυ στην πανα.. Δες πως θα συμπεριφερθει σε κατι αλλο, δοκιμασε την εφημεριδα. Ισως λογω petshop να συνηθισε και να θεωρει στανταρ οτι πρεπει να κοιμαται σε τετοιες συνθηκες.
Εγω θα σου προτεινα: μαθε του την εντολη κατω. Ειναι κουταβι και κοιμαται πολυ, επομενως το παρακολουθεις λιγο και οταν παει να κατσει στην πανα για υπνο κτλ το μαλωνεις το μετακινεις απο κει και το πας σε ενα αλλο σημειο που θες να κοιμαται, το βαζεις στο κατω, επιβραβευεις και καθεσαι εκει λιγο χαδακι απαλο κτλ να χαλαρωσει. Πιστευω οτι μετα απο μερικες φορες θα το καταλαβει και θα αρχισει να ξεκολλαει απτην πανα.

3) Εχουμε παει το σκυλι βολτα μετα απο παιχνιδι για 2 ωρες με το ρολοι (και αυτο εχει γινει 5-6 φορες) περιμενοντας ποτε θα κανει τα τσισα του για να το ανταμειψουμε. Ομως το σκυλι, οσον αφορα τα τσισα του, παντα τα κραταει και με το που γυρναμε σπιτι, τα κανει οπου βρει! Για να δω εδω τι εχετε να πειτε...
Το ιδιο το επαθα κι εγω και δεν ειναι και σπανιο φαινομενο. Εβγαινα 2 ωρες εξω και τα κανε τελικα στο δωματιο μου οταν γυρναγαμε.Και τσισα και κακα... Πως το λυσα: Πεφτουμε το βραδυ για υπνο. Απομακρυνα την εφημεριδα (πανα). Εγω δεν κοιμηθηκα ακριβως, ειχα το νου μου μη σηκωθει και κανει ζαβολια. Το πρωι ξυπνησαμε μαζι, κατσαμε αρκετη ωρα (κανα 40λεπτο) λιγο παιχνιδι,κανα καφε κτλ, ο σκυλος με λουρι διπλα μου και μεγαλη προσοχη στην καθε του κινηση μην τα κανει. Μεχρι και στο μπανιο μαζι, ο σκυλος στο κατω και μεινε και με το λουρι πατημενο να μην κουνηθει καθολου και μου τα κανει. Τον ταισα και μετα φυγαμε βολτα. Δεν θυμαμαι καν ποση ωρα. Κατσαμε σε ενα μερος εγω ακινητος, αυτος τριγυρναγε στα ορια του λουριου. Μετα απο ωρα, ειδε και αποειδε και τα κανε. Πολυ επιβραβευση, πολλα μπραβο.. Αυτο για κανα 2 μερες, μετα συνηθισε και καταλαβε οτι στο δωματιο απαγορευεται να τα κανει και εξω επιτρεπεται. Τωρα αν γινει κανα ατυχημα τον μαλωνω πιο εντονα και φυσικα συνεχιζω και επιβραβευω παντα εξω.

Ελπιζω να σε βοηθησα.

polystrofos

Well-Known Member
14 Ιανουαρίου 2010
123
0
gsdog πραγματικα οι συμβουλες σου ηταν ακριβως αυτο που ηθελα! Θα προσπαθησω να του μαθω το ΚΑΤΩ σε κανα δυο βδομαδες και να το κανω να το θυμαται. Γιατι το ΕΛΑ του το εμαθα σε λιγες ωρες, αλλα ακουγε μονο εμενα οταν του το ελεγα και οχι την αφεντικινα του το χαζο και τελικα το ξεχασε και πρεπει να του το ξαναμαθω! Γενικα ομως εχω παρατηρησει οτι το σκυλι ακουει πολυ περισσοτερο εμενα παρα την αφεντικινα του. Με εχει δει καπως σαν αρχηγο του, ενω αυτη τη βλεπει σαν φιλαρακι του και ακομα και οταν το μαλωνει αυτο χοροπηδαει πανω κατω παιζοντας! Ενω αν το μαλωνω εγω χαμηλωνει το κεφαλι και ερχεται σερνοντας προς το μερος μου και μου γλειφει το χερι!
Για να δουμε τι θα δουμε στη συνεχεια.

Προς τους υπολοιπους... Δεν ειναι οτι απαιτω απο το σκυλι να τα μαθει ολα σε χρονο μηδεν! Απλα απο απαντησεις που εχω δει εδω μεσα βλεπω να λετε πως σε δυο-τρεις μερες τα σκυλια σας εμαθαν την τουαλετα τους. Ε και εγω σας λεω τι γινεται με το δικο μας και ποσες μερες παιρνει το καθε τι, ωστε να μου πει καποιος αν ειναι λογικο να αργει τοσο η οχι. Απο οτι βλεπω τελικα δεν ειναι και τοσο παραλογο, οποτε ενταξει.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Προς τους υπολοιπους... Δεν ειναι οτι απαιτω απο το σκυλι να τα μαθει ολα σε χρονο μηδεν! Απλα απο απαντησεις που εχω δει εδω μεσα βλεπω να λετε πως σε δυο-τρεις μερες τα σκυλια σας εμαθαν την τουαλετα τους. Ε και εγω σας λεω τι γινεται με το δικο μας και ποσες μερες παιρνει το καθε τι, ωστε να μου πει καποιος αν ειναι λογικο να αργει τοσο η οχι. Απο οτι βλεπω τελικα δεν ειναι και τοσο παραλογο, οποτε ενταξει.
Εριξα μια γρήγορη ματιά στα προηγούμενα posts, γιατί δεν θυμόμουν αν όντως κάποιοι σου είχαν πει ότι χρειάστηκαν μόνο 2-3 μέρες για την εκπαίδευση της τουαλέτας. Τολμώ να πω ότι το αντίθετο, κατάλαβα. Και οι απαντήσεις που πήρες, ήταν λίγο-πολύ ότι σου παρέθεσε και ο φίλος gsdog :confused:

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Γενικα ομως εχω παρατηρησει οτι το σκυλι ακουει πολυ περισσοτερο εμενα παρα την αφεντικινα του.
Το σκυλί ακούει αυτόν που ασχολείται μαζί του. Αν η φίλη σου δεν ασχοληθεί όπως πρέπει ποτέ δεν θα γίνει "αφεντικίνα" του.

Έχει πολύ μεγάλη σημασία να ασχολείται και εκείνη, ειδικά αφού μαζί της μένει το κουτάβι, γιατί διαφορετικά ό,τι και να του μαθαίνεις εσύ μετά το σκυλί θα το "ξεχνάει" και δεν θα φταίει το "χαζό" κουτάβι, θα φταίει το ότι άλλα κάνει ο ένας κι άλλα ο άλλος. Το μπερδεύετε έτσι το κακόμοιρο!

alexkouts

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
416
0
Βόλος
απορω αν διαβαζεις αλλο φορουμ και μετα απαντας εδω!
εγω προσωπικα σου και αλλοι ειπαμε τοσες φορες μην περιμενεις αστραπιαια αποτελεσματα αλλα εσυ τον χαβα σου!
τελοσπαντων ελπιζω αυτη την φορα να τα καταφερετε!

polystrofos

Well-Known Member
14 Ιανουαρίου 2010
123
0
Μαλλον δεν παρατηρησατε απαντησεις του στυλ "οταν δεν μπορεις να μαθεις κατι τοσο απλο οσο η τουαλετα" κλπ. Εχω εκπαιδευσει μεχρι και κυνηγοσκυλα για καλο φερμαρισμα, αλλα τετοιο πραγμα δυσκολο σαν την εκμαθηση της τουαλετας δεν εχω ματαδει!
Η αφεντικινα του ΠΑΡΑΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ μαζι του και μαλλον για αυτον δεν μπορει να τη δει σαν αρχηγο. Του εχει τοση αδυναμια που της ειναι σχεδον αδυνατο να το μαλωσει η να του δειξει αδιαφορια. Το σκυλι με ενα του βλεμμα τη ριχνει!
Να δωσω κι ενα παραδειγμα. Οταν λειπω εγω απο το σπιτι το σκυλι πηδαει σε καναπεδες, κρεβατια, οπου βρει και αυτη δεν μπορει να του πει τιποτα γιατι ειναι γλυκυτατο (αλλο προβλημα αυτο οταν το βγαζουμε βολτα μαζευονται ολοι οι περαστικοι λες και βλεπουν τοπο φυσικου καλους του καταλογου της UNESCO και τσακωνονται ποιος θα το πρωτοπαρει αγκαλια!) Μολις ομως μπω εγω στο σπιτι αν ειναι σε κανενα κρεβατι πανω, αμεσως πηδαει και μου ερχεται δειλα δειλα να με γλειψει γιατι να με προλαβει μην το μαλωσω που ηταν πανω στο κρεβατι.
Και εδω θελω να πω οτι δεν εχω δημιουργησει καμια φοβια στο σκυλακι και μια χαρα του συμπεριφερομαι. Απλα εχω φωνη αρκετα εντονη και τις λιγες φορες που το μαλωνω του μενει περισσοτερο.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Μάλλον δεν ξέρεις να επιλέγεις από που θα παίρνεις συμβουλές.

Έχεις λάβει ήδη όσες χρειάζεται.

Πάρε κλουβάκι.
Ξαναδιάβασε ότι σου έχω γράψει.

Αν δεν μπορείς να τα κάνεις (ή η κοπέλα σου στην προκειμένη), δώστε το κουτάβι σε κάποιον που μπορεί.

Θέλει χρόνο, αλλά η κάθε μέρα είναι πολύτιμη και εσείς κάνετε πολλά λάθη.

Είναι από τις περιπτώσεις που πολύ εύκολα μπορεί να έχουν εφ' όρου ζωής πρόβλημα με την τουαλέτα. Πρέπει να το πάρετε πιο σοβαρά το θέμα αν είναι να το λύσετε.

Η απλή υπομονή δεν θα κάνει κάτι για την περιπτωσή σας. Η υπομονή φτάνει μόνο με φυσιολογικά κουτάβια που μεγάλωσαν σωστά.

Αυτό είναι ένα κουτάβι άτυχο, που πήγε από το κακό στο χειρότερο....

polystrofos

Well-Known Member
14 Ιανουαρίου 2010
123
0
Zhivago ειτε το πιστευεις ειτε οχι, το κουταβι ειναι πολυ τυχερο. Απλα κλουβι-crate δεν μπορουμε να του παρουμε. Εδω ουτε κρεβατακι δεν μπορουμε για να κοιμαται!
Αλλα τετοια αγαπη και τετοια προσοχη, δυσκολα θα την εβρισκε απο καποιον αλλον, οσα υλικα αγαθα και να του παρειχε!
Εξαλλου σας ειπα και πιο πανω, οτι το κλουβι δε βοηθαει σε τιποτα απολυτως, τουλαχιστον το συγκεκριμενο σκυλι. Οταν το παρακολουθουμε ειναι ελευθερο μεσα στο σπιτι, οταν δεν το παρακολουθουμε, ενα σκοινακι κανει τη δουλεια του και το περιοριζει. Μονο και μονο για να μην κατουραει ολο το σπιτι, αλλα τουλαχιστον σε ενα σημειο συγκεκριμενο ωστε να μπορουμε να τα μαζευουμε μετα.
Μπορεις σε παρακαλω να μου πεις τι κανουμε λαθος? Θα χαρω ειλικρινα να μου κανετε σοβαρες υποδειξεις-διορθωσεις.
Σημερα τα εκανε στο δωματιο του αδερφου της που μπηκε μαλιστα για πρωτη φορα εκει. Κατω απο το κρεβατι του.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Το λάθος είναι πως δεν διάβασες προσεκτικά αυτά που σου έγραψα. Ξαναδιάβασέ τα.

Αν ακολουθούσες τις συμβουλές μου δεν θα γινόταν ποτέ "ατύχημα" (όπως αυτό κάτω από το κρεββάτι) διότι θα ήταν ΑΔΥΝΑΤΟΝ.

Το μικρό κλουβάκι θα έκανε ΠΑΡΑ πολύ καλή δουλειά.

Δυστυχώς το πρόβλημά σου είναι πολύ συνηθισμένο στην Ελλάδα, όπου τόσα σκυλιά είναι από βιτρίνες. Το κλουβάκι είναι δοκιμασμένο και σίγουρο. Επίσης, είναι εξαιρετικά φθηνό για σκυλάκι τέτοιου μεγέθους (ένα πλαστικό κλουβί για γάτα θες).

Αν δεν διαθέτει ούτε αυτά τα λίγα χρήματα η κοπέλα σου για το κουτάβι της, τότε λυπάμαι αλλά δεν θα έπρεπε να έχει κανέναν σκύλο (αγάπη, ξε-αγάπη).

Πες της πως θα χαλάσει ΠΟΛΛΑ παραπάνω σε καθαριστικά και χαρτιά κουζίνας (και μάλλον και σε εκπαιδευτές αργότερα). Να το δείτε σαν "επένδυση".

polystrofos

Well-Known Member
14 Ιανουαρίου 2010
123
0
Μισο λιγο να καταλαβω. Λες να βαλουμε το σκυλι οσο δεν το προσεχουμε σε ενα κλουβακι για γατες? Κλουβακι απο αυτο που τα μεταφερουμε? Πως ειναι καλυτερο για το σκυλι ενα τετοιο κλουβι απο το να ειναι δεμενο σε μια μερια μεσα στο δωματιο? Πολυ πιο ανετα ειναι με το σχοινι. Απλα να καταλαβω θελω ο δολιος!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Μισο λιγο να καταλαβω. Λες να βαλουμε το σκυλι οσο δεν το προσεχουμε σε ενα κλουβακι για γατες? Κλουβακι απο αυτο που τα μεταφερουμε? Πως ειναι καλυτερο για το σκυλι ενα τετοιο κλουβι απο το να ειναι δεμενο σε μια μερια μεσα στο δωματιο? Πολυ πιο ανετα ειναι με το σχοινι. Απλα να καταλαβω θελω ο δολιος!
Το σκυλί που έμαθε το crate το θεωρεί πλέον "σαν σπίτι του" και νιώθει ασφαλές όταν είναι μέσα.

polystrofos

Well-Known Member
14 Ιανουαρίου 2010
123
0
Πως μπορει να νιωθει σαν σπιτι του κατι στο οποιο δεν μπορει καν να κουνηθει? Σαν τρυπα του να το δεχτω, αλλα σαν σπιτι του??

Status
Κλειδωμένο θέμα