Πληροφοριες για μινι σπιτς

Status
Κλειδωμένο θέμα

polystrofos

Well-Known Member
14 Ιανουαρίου 2010
123
0
Ρε παιδια, για να εκπαιδευτει για την τουαλετα του το σκυλι δεν ειναι 5 λεπτα τη μερα! Ειναι να παρακολουθεις το σκυλι και να το πετυχαινεις ΑΚΡΙΒΩΣ τη στιγμη που θα παει να τα κανει ωστε να το πας στο σωστο σημειο που θες εσυ και να το επιβραβευσεις. Και αυτο μπορει να παρει ωρες μεχρι να κατουρησει το σκυλι!
Προφανως και παιζουμε μαζι του και του δινουμε παρα πολυ σημασια. Απλα δεν μπορουμε να πουμε οτι θα εχουμε και το νου μας!

polystrofos

Well-Known Member
14 Ιανουαρίου 2010
123
0
Επισης ξοδεψαμε ολα μας τα λεφτα και δεν ειναι πλεον λυση για εμας το να αγορασουμε πλεγματα και τετοια πραγματα. Δεν εχουμε αλλα λεφτα πλεον. Ο,τι πηραμε πηραμε. Ουτε κρεβατακι δεν μπορουμε να του παρουμε αυτο το μηνα και του εχουμε βαλει παλια ρουχα να κοιμαται. Εγω προσωπικα περιμενω να περασει μισος μηνας ωστε να μπορουμε να τον βγαζουμε βολτα μπας και μαθει με αυτον τον τροπο να κανει σωστα την αναγκη του.

alexkouts

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
416
0
Βόλος
αν το εχετε στον χωρο που διαβαζετε περιορισμενο σε ενα σκυλοπαρκο (ισως ενα σκυλοπαρκο που να κλεινει με κουτες ή επιπλα ή την απλωστρα των ρουχων)μπορειτε να το παρακολουθειτε και κυριως τις ωρες μετα το φαγητο του γιατι τοτε θα παει τουαλετα!
οσο για πανες παρτε τα υποσεντονα για αρρωστους η ηλικιωμενους που πουλανε στα μαρκετ και ειναι πολυ φτηνοτερα απο τις πανες ζωων στο πετσοπ!

Last edited:

polystrofos

Well-Known Member
14 Ιανουαρίου 2010
123
0
Μας εχουν μεινει 25 πανες ακομα. Μολις τελειωσουν αυτες λεω να κανουμε αυτο που ειπες alexkouts,, γιατι οντως ειναι πανακριβες οι ατιμες!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δεν χρειάζεστε πάνες!Μπορείτε να χρησιμοποιείτε εφημερίδες!

Το τι θα μάθει όμως, εξαρτάται από εμάς!
Το σκυλί θέλει να κάνει τις ανάγκες του μόλις ξυπνήσει, αφού φάει κι αφού παίξει κατά κύριο λόγο!
Γενικά αν το έχετε στο ίδιο δωμάτιο με εσάς θα μπορείτε να ελέγχετε τι θέλει να κάνει όσο διαβάζετε, χωρίς να αποσπάται η προσοχή σας από το μάθημα που διαβάζετε!

Το να το πηγαίνετε βόλτα απλά δεν θα του μάθει να κάνει τις ανάγκες του έξω!

Αν και ποτέ δεν το προτείνω, ίσως να ήταν καλή επιλογή να του βρίσκατε ένα άλλο σπίτι...
Χρειάζετε πολύ χρόνο, και τα θεμέλια μπαίνουν τώρα!Όχι μετά από ένα διάστημα που θα λειτουργεί αυτοβούλως!
Αργότερα αφήνοντάς το τώρα έτσι μπορεί να χρειαστείται οπωσδήποτε εκπαιδευτή...Μπορείτε να βρείτε λεφτά για αυτό;
Είστε σίγουροι ότι μπορείτε να του προσφέρετε όλα όσα χρειάζετε;
Τα έξοδα δεν είναι λίγα!
Σκεφτείτε το!

alexkouts

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
416
0
Βόλος
οταν λεω ωρες δεν εννοω 2-3 ωρες μετα! σε καμμια μιση ωριτσα καθως ειναι και κουταβι θα το δειτε οτι ετοιμαζεται να κατουρησει .
παντως μην το αφηνεται να συνηθιζει κι αλλο γιατι ηδη ετσι εχει συνηθισει στην γυαλα στο πετσοπ !

polystrofos

Well-Known Member
14 Ιανουαρίου 2010
123
0
Τελοσπαντων, το σκυλι αγοραστηκε τωρα και θα μεινει σπιτι της κοπελας μου ουτως η αλλως. Ελπιζω να τα παει καλα και να μαθει να κανει την αναγκη του εκει που πρεπει. Μονο αυτο ειναι το θεμα, ολα τα αλλα ειναι ευκολα απο εκει και περα. Εγω προσωπικα του εμαθα το ονομα του και να ακουει στη εντολη ΕΛΑ μεσα σε μια ωρα. Το σκυλι φαινεται να παιρνει απο εκμαθηση. Αλλα το βασικοτερο θεμα, της καθημερινης αναγκης του, δε βλεπω να το πολυπαιρνει... Αυτο με καιει!

alexkouts

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
416
0
Βόλος
θελει δουλεια η εκμαθηση τουαλετας. ρωτα κι εμας ποσο σφουγγαρισμα και ποση χλωρινη ριξαμε!

polystrofos

Well-Known Member
14 Ιανουαρίου 2010
123
0
Αμα ηταν δυσκολο και για εσας το να μαθουν την τουαλετα τους ρε παιδια τοτε ενταξει! Αυτο πες τε μου μονο να ηρεμησω! Γιατι εγω δυο ατομα που ρωτησα μου ειπαν οτι με τις πανες το σκυλι καταλαβαινει αυτοματα και παει απευθειας λογω φερομονων στην πανα να τα κανει.

alexkouts

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
416
0
Βόλος
δεν νομιζω οτι τα σκυλια πανε αμεσως στην πανα εκτος κι αν ηταν μαθημενα ισως απο τον εκτροφεα.για τις φερομονες κοτσανα ειναι αφου εχουν σχεση με την αναπαραγωγη!
μην πιστευεις αμεσως οτι σου λεει ο καθενας για το σκυλι του π.χ. ποσο εξυπνο ειναι ποσο γρηγορα εμαθε! τα κουταβια θελουν λιγο χρονο μεχρι να μαθουν . γι αυτο σου λεω πρεπει να εχετε ορεξη για σφουγγαρισμα!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αλλα το βασικοτερο θεμα, της καθημερινης αναγκης του, δε βλεπω να το πολυπαιρνει...
Οταν το σκυλι δεν μαθαινει κατι, και μαλιστα κατι ΤΟΣΟ απλο οσο το θεμα της τουαλετας, τοτε ο ιδιοκτητης κανει καποιο λαθος ή απλά βαριεται να ασχοληθει. Αυτο ειναι νόμος.

Ή δεν εχεις σωστο timing (βλεπε οδηγιες απο Foibos) στο να το πηγαινεις στο μερος που πρεπει ή το μαλωσες σε λαθος στιγμη και διστάζει ή εισαι ανυπομονος και του μεταφερεις το αγχος.

Το να ασχοληθεις με την τουαλετα το πρωι μολις ξυπνησει, μετα το φαγητο κλπ (βλεπε παλι Foibos) ειναι ζητημα λεπτων και δεν θα σου κοψει βαθμους απο τις εξετασεις σου, στο υποσχομαι.

Επισης, επειδη ειναι ακομα μωρο, εχει αναγκη για τουλετα πιο συχνα απο ενα ενηλικο.
Οταν το βλεπεις να ψαχνεται, να τριγυρναει ανησυχο ή μουλωχτο στα δωματια και ΚΥΡΙΩΣ να κανει σβουρες γυρω απο τον εαυτο του μυριζοντας πιθανον ταυτοχρονα το πατωμα, τρεχα, φωναξε το ή παρτο αγκαλια και βαλτο χωρις αγχος και με γλυκολογα στο μερος που διαλεξες.

Προσωπικα δεν μου αρεσουν πανες και εφημεριδες αλλά η αναγκη εξω στην βολτα.
Τωρα που ειναι μικρο, δεν εχει πιθανον ολοκληρωσει τα εμβολια και κανει και κρυο, εγω θα το επαιρνα αγκαλια την καταλληλη ωρα, θα το εβγαζα στο μπαλκονι, θα εκλεινα την μπαλκονοπορτα και θα καθομουν μαζι του να του γλυκομιλαω σε αποσταση 3 μετρων.

Θα τα κανει σιγουρα, χοροπηδας απο τη χαρά σου και ξανα τα ιδια την αλλη φορα.
Συντομα θα πηγαινει στην εφημεριδα ή στο μπαλκονι μονο του.

Αμα δεν αχοληθεις, θα ξεσκατιζεις και θα εχεις νεύρα μια ζωη και ο μονος που δεν θα φταιει θα ειναι το σκυλακι, το οποιο ομως θα δεχεται τα βρισίδια.

polystrofos

Well-Known Member
14 Ιανουαρίου 2010
123
0
1) Το μονο σιγουρο για το συγκεκριμενο σκυλι με τον ιδιοκτητη που εμπλεξε ειναι πως ποτε δε θα ακουσει βρισιδια και μαλωμα, και ισως αυτο ειναι κακο.
2) Το σκυλι ξυπναει κατι ΩΡΕΣ πριν απο τον ιδιοκτητη του, οποτε λιγο δυσκολο να συνδιαστουν τα ωραρια τουλαχιστον του πρωινου ξυπνηματος.
3)Ακομα ενα ατομο που μου λεει οτι το θεμα της τουαλετας ειναι ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ! Ξαναρχισα να ανησυχω. Κανενα τηλεφωνο απο εκπαιδευτη ρε παιδια?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Τέλεια!! Παμε στο Νο2 λοιπον.
Ξυπνας κι εσυ χαραματα και κανεις οσα ειπαν τα παιδια παραπανω.
Μετα πινεις τον καφε σου και ξεκινας διαβασμα παρεα με το σκυλακι σου.

polystrofos

Well-Known Member
14 Ιανουαρίου 2010
123
0
Α ρε Harry... Να το ειχα σπιτι μου να το ειχα κανει εξπερ το σκυλι! Δυστυχως δεν εχω αναλαβει εγω την εκπαιδευση του. Εχω εκπαιδευσει παρα πολλα σκυλια απο μικρος γιατι καθε καλοκαιρι ειχαμε γεννητουρια. Ομως ποτε δεν τα ειχαμε μεσα στο σπιτι, αλλα στο χωριο μας στον κηπο. Οποτε το θεμα της τουαλετας ειναι το μονο θεμα στο οποιο δεν μπορω να εχω την παραμικρη ιδεα ομως, γιατι δε με ειχε απασχοληει ποτε. Τωρα ομως και ο εκπαιδευτης ειναι αλλος (η κοπελα μου), δε λεω οτι θα τα παει χαλια, απλα δεν εχει την εμπειρια μου και γενικα δεν ξερω κατα ποσο μπορει να ανταπεξελθει. Αντε να της πω τωρα να ξυπναει απο τα χαραματα για το σκυλι (ειδικα απο τη στιγμη που μονο τη νυχτα μπορει να συγκεντρωθει και να διαβασει)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Χμμμ, τι εννοεις ότι «καθε καλοκαιρι ειχαμε γεννητούρια» ??

Φιλε μου, η κοπελα σου ή πρεπει να κανει καποιες μικροθυσιες ή να αγορασει το νέο συστημα της vileda :D

Επισης, να σου πω κατι χωρις παρεξηγηση.
Αν τωρα που ειστε φοιτητες νομιζετε ότι καιγεστε και δεν εχετε χρονο, τοτε ισως θα πρεπει να κοιταξετε να οργανώσετε τον χρονο σας λιγο καλυτερα.

polystrofos

Well-Known Member
14 Ιανουαρίου 2010
123
0
Στην εξεταστικη μας βρε συ δεν εχουμε χρονο. Ειδικα εγω. Απο εκει και περα εχουμε τοσο απλετο χρονο που μπορουμε να δωρισουμε σε 15 ατομα και να παραπονιουνται ολοι τους οτι δεν εχουν τι να κανουν να περασει η ωρα τους!
Ο πατερας μου ειναι κυνηγος και καθε καλοκαιρι ειχα και απο ενα η δυο κουταβακια να μεγαλωσω και αυτο συμβαινει απο τοτε που ημουν 4 ετων. Αγαπω τα σκυλια περισσοτερο απο τους ανθρωπους.

polystrofos

Well-Known Member
14 Ιανουαρίου 2010
123
0
Λοιπον τα νεα εχουν ως εξης...
Θελω ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ αν μπορει καποιος να μου δωσει τηλεφωνο εκπαιδευτη σκυλων. Μολις με πηρε η κοπελα μου και δεν μπορω να βρω λυση αν δεν παρακολουθω εγω το σκυλι. Και απο τη στιγμη που εγω δεν εχω το χρονο τωρα πρεπει να μιλησω με καποιον ειδικο.

Το σκυλι ειναι τρελα ζωηρο και παιζει ολη την ωρα. Οταν εχει ανθρωπο μπροστα του παιζει μαζι του. Οταν δεν εχει ατομο μπροστα του παιζει με ο,τι βρει. Αυτο ειχε τις εξης συνεπειες μεχρι τωρα.
1) Τις πανες και τις εφημεριδες τις ΞΕΣΚΙΖΕΙ, ακομα και με χαρτοταινια που τις κολλαμε στο πατωμα. Τις σκιζει με τα ποδια του και γεμιζει ολον τον τοπο. Και μετα αφου δεν εχει εφημεριδα η πανα κανει την αναγκη του οπου βρει στο πατωμα.
2) Καταπιε ολοκληρο το στοπ της πορτας στην τουαλετα σε μια στιγμη που δεν το εβλεπε κανενας. ΣΑΣ ΙΚΕΤΕΥΩ, δωστε μου το τηλεφωνο καποιου ειδικου, ηδη εχω μεινει πολυ πισω στο διαβασμα μου για ενα σκυλι που δεν ητα καν δικια μου επιλογη να παρω, μην καταστρεψω ολοσχερως την πιο κρισιμη εξεταστικη της ζωης μου!

polystrofos

Well-Known Member
14 Ιανουαρίου 2010
123
0
Να σας πω τον πονο να καταλαβετε...
Δεν μπορω να ακολουθησω τις συμβουλες σας που λετε να εχω το νου μου συγκεκριμενες στιγμες που κανει την αναγκη του (πχ μετα απο υπνο, φαγητο και παιχνιδι). Το σκυλι, οσον αφορα την ουρηση, την κανει πανω απο 12 φορες τη μερα! Τις μετρησα σημερα! Επισης συνηθως το κανει εκτος πανας και οταν τον πιανω στα πρασα τον μεταφερω στην πανα του, αλλα δεν συνεχιζει να τα κανει. Τα κραταει και οταν ξαναφυγει απο την πανα τοτε τα κανει!
Σημερα το πηρε επισης μια φιλη στα ποδια της να τον κρατησει. Το σκυλι οπως καθοταν στα ποδια της αφοδευσε!!!! ΠΑΝΩ ΤΗΣ!!!
Φυσικα και το επιβραβευουμε τις ελαχιστες φορες που τυχαινει να τα κανει στην πανα του, αλλα πραγματικα, μετα απο 8 ημερες συνεχομενης προσπαθειας, το σκυλι φαινεται να ειναι ανεπιδεκτο μαθησεως!!! Μεχρι που κοιμαται κιολας πανω στα τσισα του στην πανα, δεν το πτοει τιποτα!!!

GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
57
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
Να σας πω τον πονο να καταλαβετε...
Δεν μπορω να ακολουθησω τις συμβουλες σας που λετε να εχω το νου μου συγκεκριμενες στιγμες που κανει την αναγκη του (πχ μετα απο υπνο, φαγητο και παιχνιδι). Το σκυλι, οσον αφορα την ουρηση, την κανει πανω απο 12 φορες τη μερα! Τις μετρησα σημερα! Επισης συνηθως το κανει εκτος πανας και οταν τον πιανω στα πρασα τον μεταφερω στην πανα του, αλλα δεν συνεχιζει να τα κανει. Τα κραταει και οταν ξαναφυγει απο την πανα τοτε τα κανει!
Σημερα το πηρε επισης μια φιλη στα ποδια της να τον κρατησει. Το σκυλι οπως καθοταν στα ποδια της αφοδευσε!!!! ΠΑΝΩ ΤΗΣ!!!
Φυσικα και το επιβραβευουμε τις ελαχιστες φορες που τυχαινει να τα κανει στην πανα του, αλλα πραγματικα, μετα απο 8 ημερες συνεχομενης προσπαθειας, το σκυλι φαινεται να ειναι ανεπιδεκτο μαθησεως!!! Μεχρι που κοιμαται κιολας πανω στα τσισα του στην πανα, δεν το πτοει τιποτα!!!
Αν δεν μπορείς να παρακολουθείς το κουτάβι όπως λες, αυτό θα συνεχίσει να κάνει ότι του έρχεται φυσικό... εσύ επέλεξες να το βάλεις μέσα σε ένα δομημένο περιβάλλον (σπίτι)....

Ξεχνάς μου φαίνεται ότι έχεις να κάνεις με ένα μωρό... όσο το αρπάζεις, τόσο φοβάται... όσο φοβάται, άμα εκείνη τη στιγμή κατουράει θα σταματάει, και άμα δεν κατουράει, θα κατουράει από το φόβο του...

Η επιβράβευση τις ελάχιστες φορές δε δημιουργεί τίποτε παρά σύγχυση... χρειάζεται θετικό πνεύμα για να ηρεμήσει και μετά επιβράβευση και ΜΟΝΟ επιβράβευση...

"Ανεπίδεκτο μαθήσεως" μετά από 8 μέρες, είναι τόσο οξύμωρη παρατήρηση από μέρους σου, που θα την χαρακτήριζα ίσως και βλακώδης... ο άνθρωπος, όταν γεννιέται, συνεχίζει να κατουριέται και να χέζεται πάνω του για μήνες... και θεωρήται και νοήμων & "εξελιγμένο" ζώο....

Εσύ απλά θεωρείς ότι 8 ΜΕΡΕΣ είναι αρκετός καιρός για να μάθει... αλλά να μάθει τι, αφού δε μπορεί να καταλάβει τι γίνεται....

Status
Κλειδωμένο θέμα