Πινακίδα απαγόρευσης σκύλων σε παραλία

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Τωρα εδω γελαμε, ή κλαιμε;

Στην παραλια της Σαρωνιδας 2012, ανφερομενη μαλιστα ως ''ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΔΑΣ'' και με ημερομηνια αποφασης 11/10/99. Ο ''Κοινοταρχης'' και το κοινοτικο συμβουλιο που υιοθετησαν αυτη την απαγορευση, προφανως δεν υπαρχουν(οπως και η γελοία αποφαση). Η ταμπελα ομως που κατασκευασαν ειναι εκει για να προκαλει προβληματα, και ενίοτε το γέλιο ή το κλάμα...

kavasilo

Well-Known Member
12 Απριλίου 2012
143
23
giokobullmastiffs.com
Στο άρθρο 230, παραγρ. Ζ του Γενικού Κανονισμού Λιμένων (ΦΕΚ 912/11-10-99) ορίζεται ότι: « Απαγορεύεται η κυκλοφορία ζώων και το λούσιμο αυτών σε χώρους λουομένων». Η παράβαση τιμωρείται με 50-150 € πρόστιμο (το ύψος του προστίμου καθορίζει ο λιμενάρχης).
Ωστόσο υπάρχει ένα διακριτικό παραθυράκι για κείνους που δεν θέλουν να στερήσουν τη δροσιά και τη άσκηση του θαλάσσιου μπάνιου στο σκύλο τους.
Η εγκύκλιος Μ.Φ. 3111.10/1/93/20-05-93 της Διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας του ΥΠΕΝ διευκρινίζει πως η παραπάνω απαγόρευση δεν περιλαμβάνει απομακρυσμένες τοποθεσίες ακόμα κι αν εκεί συχνάζουν λουόμενοι.

kavasilo

Well-Known Member
12 Απριλίου 2012
143
23
giokobullmastiffs.com
Οχι δεν μπορεις γιατι ειναι νομιμη δεν ειναι παρανομη πινακιδα...Παρανομεσ ειναι αυτες που δεν αναγραφουν τον νομο κατω κατω....

ASBT

Well-Known Member
1 Απριλίου 2011
180
2
καπου ειχα διαβασει απο εναν εδω μεσα οτι για να μη μπορουμε να παμε τα σκυλακια μας στη παραλια, αυτη πρεπει να ειναι ¨οργανωμενη¨ και αναγνωρισμενη με πινακιδα ΕΟΤ.

τωρα δεν ξερω τι ισχυει αλλα..

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Αναγράφεται νόμος ή απόφαση του Δημοτικου Συμβουλίου στη συγκεκριμένη πινακίδα?

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Αναγράφεται νόμος ή απόφαση του Δημοτικου Συμβουλίου στη συγκεκριμένη πινακίδα?
Το άρθρο 230 του Γένικου Κανονισμού Λιμένων αναφέρει...

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Ρε δε πα να γ@μηθουν. Ετσι κι έμενα κοντα μονο εκει θα πηγαινα. Ετσι για σπασιμο..

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Αντε γιατι εχω τσαντιστει με τον καθε κομπλεξικο.

Moλις σημερα περιστατικο (ασχετο αλλα ...σχετικο της ηλιθιοτητας): Μπαίνω με το ποδηλατο στον Προαστιακο (αδειος ο Προαστιακος). Τοποθετω το ποδηλατο καθετα στην πορτα εξοδου ετσι ωστε να μην ενοχλει κανεναν ουτε στο μπες ουτε στο βγες. Παει να κατεβει μια θείτσα και καθως περναει απο το ποδηλατο κοντα, μουρμουριζει δυνατα "Ωχ τωρα εχουμε και τα ποδηλατα στα τρενα". Και της γυρναω χαμογελαστα: "Aμα δεν σας αρεσει, πισω στο χωριο σας με το γαϊδουράκι σας."

Αν αυτο το μπαζο ειχε δυναμη, αναλογη του στοκου του δημαρχου της Σαρωνιδας, θα εμπηγε κι αυτη μια πινακιδα "Απαγορευονται τα ποδηλατα στα τρενα". Λες και ειναι τσιφλικι τους η παραλια, το τρενο κλπ. Μας εχουν κυκλωσει απαρχαιωμενα μυαλα και αντιληψεις. Να δουμε ποτε θα ρθουν στη θεση τους νεοι ανθρωποι με ιδεες αντιστοιχες της συγχρονης εποχης.

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Τάχουμε πει πολλες φορές για αυτές τις πινακίδες και έχει αναλυθει αρκετά το θέμα σε άλλο τοπικ. Η πινακίδα είναι παράνομη, η απόφαση ενός Δημοτικού συμβουλίου δεν είναι υπεράνω του Νόμου και είναι ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ εντελώς! Όσο για την εγκύκλιο υπάρχει ειδικό τόπικ για αυτήν και ουδεμία σχέση έχει με αυτό που λέει για απομακρυσμένες παραλίες κλπ...

Ανατρέξτε στην κατηγορία με τα της Νομοθεσίας και θα βγάλετε συμπέρασμα για το τι ισχύει! Αλλο κεφάλαιο ο σκύλος στην παραλία (επιτρέπεται βάση Νόμου) και άλλο ξεχωριστο το λούσιμο (μπάνιο) αυτού μέσα στη θάλασσα...

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
kritikopoula μέτρησε αυτό που είπες. Εγώ προσωπικά τα χαίρομαι τα ποδήλατα στα τρένα και μπορώ να πω ότι τα ζηλεύω κιόλας.
Όσον αφορά τα μπανάκια στις θάλασσες, την Κυριακή θα πάμε ολοήμερο στο Μαύρο Λιθάρι και μάλλον θα πάρουμε και τη μεθυσμένο λούτρινο κουταβάκι μας, τη Vodka (aka το σκυλί των γειτόνων μας). 8 ατομα θα είμαστε, αν πει κανείς τίποτα δε θα του βγει σε καλό χαχαχα!

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Καλημερα. Και η δικη μου απορια αυτη ειναι. Παιρνω το σκυλακι μου δεμενο διπλα μου και παμε στην παραλια και ερχεται καποιος με ενα μπλοκ και μου ''κόβει'' μια κληση απο 50-150 ευρω; Δηλαδη μετα θα απαγορευσουνε και τα πουλια-εντομα που πετανε, και τα μυρμηγκια που περπατανε απο τις παραλιες(ΤΟΥΣ)?

Αλλα ξεχασα, εκει το λιμενικο δεν θα εχει σε ποιον να ''κόψει'' την κληση άρα δεν αναφερονται και αυτα ως ''παρανομοι'' επισκεπτες του ζωϊκου βασιλειου σε οποια ηλιθια απαγορευση που υιοθετειται και απο τοπικους ηλιθιους παραγοντες...

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Δηλαδη μετα θα απαγορευσουνε και τα πουλια-εντομα που πετανε, και τα μυρμηγκια που περπατανε απο τις παραλιες(ΤΟΥΣ)?

Χεχεχεχεχεχε!!! ΄΄Εγραψες!!

Last edited by a moderator:

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Καλημερα. Και η δικη μου απορια αυτη ειναι. Παιρνω το σκυλακι μου δεμενο διπλα μου και παμε στην παραλια και ερχεται καποιος με ενα μπλοκ και μου ''κόβει'' μια κληση απο 50-150 ευρω; Δηλαδη μετα θα απαγορευσουνε και τα πουλια-εντομα που πετανε, και τα μυρμηγκια που περπατανε απο τις παραλιες(ΤΟΥΣ)?
Δεν μπορεί να σου κόψει κανείς κλήση, δεν έχει δικαιοδοσία το Λιμενικό στην παραλία! Η Λιμενική Αστυνομία έχει δικαιοδοσία σε όλο τον θαλάσσιο χώρο, τους λιμένες και τις χερσαίες ζώνες αυτών, σε όλα τα πλωτά ναυπηγήματα. Εξαιρούνται οι παραλίες όπου εκτελούνται έργα Λιμένων! Άρα δικαιοδοσία έχει μόνο η Αστυνομία! Και για να επέμβει η Αστυνομία θα πρέπει να γίνει παράβαση του Άρθρου 924 του Αστικού Κώδικα (αφορά την περίπτωση που ο σκύλος μας προξενήσει βλάβη σε συνάνθρωπό μας).

Πρέπει να τηρούμε τις υποχρεώσεις μας βάση του Νόμου 4039/2012 και συγκεκριμένα το άρθρο 5, δλδ να φροντίζουμε για την αποκομιδή των περιττωμάτων, να έχουμε πάντα μαζί μας το Βιβλιάριο υγείας του σκύλου μας και το σκυλί να φέρει την κονκάρδα που αναγράφει τα του τσιπ. Και όπως αναλύσαμε και στο άλλο τόπικ το θέμα λουρί και σκύλος, δεν χρειάζεται καν να είναι δεμένος ο σκύλος μας, αρκει δλδ να συνοδεύεται!

Όλα τα παραπάνω αφορούν τον σκύλο στην παραλία και ας λέει η Εγκύκλιος του Λιμενικού ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία. Δεν είναι υπεράνω του Νόμου η εγκύκλιος και κάθε τέτοια πινακίδα είναι εντελώς αυθαίρετη!

Όλα αλλάζουν βέβαια αν πρόκειται να μπει ο σκύλος στη θάλασσα και να κάνει μπάνιο. Εδώ πλέον έχει δικαιοδοσία η Λιμενική Αστυνομία εφόσον πρόκειται για το θαλάσσιο χώρο! Και η εγκύκλιος λέει ότι έστω και αν υπάρχει και ένας λουόμενος (σε ερημική ή μη τοποθεσία) δεν μπορούμε να βάλουμε το σκύλο μέσα στη θάλασσα. Μόνο σε περίπτωση που πάμε σε μια παραλία που δεν υπάρχει κανένας, ο σκύλος μπορεί να κάνει μπάνιο. Αν όμως έρθει έστω και ένας, τότε είμαστε υποχρεωμένοι να τον βγάλουμε από τη θάλασσα!

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Γιατί δε δημιουργούν μια σκυλοπαραλία; Να πηγαίνουν μόνο σκύλοι με τα αφεντικά τους! Τι επιφοίτηση μου ήρθε τώρα.....