Περί boxer (μαλλον)

iro

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
174
0
βρε παιδια καλα ολα αυτα που λετε..
αλλα θα το ξαναπω..ο γερμανικος είναι ηδη 4 χρονων και μονο θα γαυγισει ενω αν μπει καποιος μεσα θα τον ξεναγησει κανονικα και παιχνιδιαρικα..
Δεν νομιζω οτι ενα σκυλι τετοιας ηλικιας που εχει μαθει ετσι μπορει ξαφνικα να κανει φυλαξη του χωρου!!!!
Οσο για την εμπειρια ειχα παντα λυκοσκυλα και εχω σχετικη εμπειρια..καποια βελγικα εγιναν πολυ φοβεροι φυλακες..
από φυλες εκτος λυκοσκυλων δεν εχω εμπειρια και θελω να δοκιμασω κ κατι διαφορετικο...
λογω των συνθηκων απερριψα καποιες περιπτωσεις που μου φανηκαν ιδιαιτερα δυσκολες οπως ο ντογκο αρτζεντινο για παραδειγμα και απο την αποψη αυξημενης επιθετικοτητας σε ζωα οσο και γενικοτερα..
απλα απ οσα ενημερωθηκα το μποξερ μου φανηκε σχετικα ευκολη περιπτωση γιαυτο το σκεφτομαι...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Σου τα είπανε

- πιο πολλοί ??

- πιο ειδικοί ??

- πιο ευγενικοί ??

τί σε κάνει μετά από τόσα post να λές

βρε παιδια καλα ολα αυτα που λετε..
αλλα θα το ξαναπω..
το boxer ''σου φάνηκε'' ... το ντόγκο ΔΕΝ φυλάει επίσης ... ο Γερμανικός Ποιμενικός φυλάει ... ΚΑΛΥΤΕΡΑ από τον Βέλγικο ... κλπ κλπ εγώ ο ίδιος διόρθωσα την λέξη Boxer, είχες γράψει μποξέρ ... ενημερώσου υπεύθυνα, όπως οφείλεις στα παιδιά σου και τα άλλα 2 σκυλιά σου, και πράξε ...

iro

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
174
0
αγαπητέ denis δεν είπα πουθενα οτι δεν ειστε γνωστες ή ευγενικοί..
Εψαξα ατελειωτη ωρα στο ιντερνετ για τα χαρακτηριστικά της κάθε φυλής (ετσι βρηκα και αυτο το φορουμ και ειπα να ζητησω την γνωμη σας)
επίσης συμβουλευτηκα τον κτηνιατρο,μιλησα με εκτροφεις,με ιδιοκτητες σκυλων κλπ κλπ..
Το "βρε παιδια καλα ολα αυτα που λετε..
αλλα θα το ξαναπω.." δεν πήγαινε γενικά αλλά συγκεκριμενα στην γνωμη που εκφραστηκε να επιμεινω στον ποιμενικο...γι'αυτο και ειπα παλι οτι ειναι 4 χρονων και τα σχετικά.."το μποξέρ" που διορθωσες δεν οφειλεται στο οτι δεν ξερω το ονομα αλλα ηταν λαθακι...την γνωμη ανθρωπων που ξερουν καλυτερα ζητησα απλα..
απο εκει και περα στο να γινει ενα σκυλι φυλακας παιζουν πολλα ρολο οπως ο χαρακτηρας ττου σκυλιου, η εκπαιδευση του και αλλοι τοσοι παραγοντες...
εμενα πχ τα βελγικα ειχαν αποδειχθει πιο καλα στην φυλαξη σε καποιον αλλον μπορει το αντιθετο..
τελος παντων..σας ευχαριστω για τις γνωμες σας...

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
οταν ημουν μικρος ηθελα ενα σκυλο φυλακα...εναν σκυλο να με φυλαει..(βεβαια ηθελα και αλογο)..οταν μεγαλωσα καταλαβα οτι αυτο που ηθελα δεν γινεται..τωρα θελω ενα σκυλο-συντροφο.

πως ακριβως εννοεις τον σκυλο-φυλακα? τι εχεις φανταστει οτι θα μπορει να κανει ο σκυλος σου?

edited.
στο ποστ του malinois ..η πραγματικοτητα σε 10 γραμμες.

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
πολυ καλο το post του mallinois αλλα μαλλον πηγε αζητητα :wink:
εγω αναρωτιεμαι το εξης :εχω ενα μεγαλοσωμο σκυλο με τον οποιο δεν ασχοληθηκα οσο θα επρεπε γιατι μαλλον η συγκεκριμενη φυλη δεν μου κανει πλεον κλικ να ασχοληθω(κοινως βαρεθηκα)....οποτε και αποφασιζω να βιωσω μια νεα εμπειρια ελεγχοντας κατα ποσο στις προσδοκιες μου μπορει να ανταπεξελθει μια αλλη φυλη...διαφορετκης ιδιοσυγκρασιας....
με οποιον και να συζητηθει το θεμα και να ειπωθουν απειρες αποψεις αν η τελικη επιλογη μας δεν μας ικανοποιησει,δεν εκπληρωσει τους στοχους μας...ΔΕΝ ειναι αυτο που ονειρευομασταν ,τι γινεται μετα?ποια θα ειναι η καταληξη του ολου σκηνικου?

mallinois

Active Member
13 Φεβρουαρίου 2008
29
0
Kαλησπέρα iro!

Αν και λίγο καθυστερημένα....να σου πώ ότι φυλές όπως Γερμανικός Ποιμενικός,Βέλγικος Ποιμενικός,Boxer,Doberman,Rottwieler..γενικώς ανθρωποκεντρικά σκυλιά,είναι για διαβίωση μέσα στο σπίτι,με την προυπόθεση ότι έχουν εκτονωθεί και έχουμε καταναλώσει ποιοτικό χρόνο μαζί τους ώστε να είναι και εκείνα ήρεμα και συνεργάσιμα μέσα στο χώρο μας.Η ζωή τους και η ευχαρίστηση τους είναι δίπλα μας!!!!

Όσο για τα Βoxers,είναι καλοί σύντροφοι και σωματοφύλακες,τα πάνε περίφημα με τα παιδία αλλά είναι πολύ κινητικά σκυλιά με μεγάλες ανάγκες εκτόνωσεις.Θα πρέπει λοιπόν να ψάξεις να βρεις καλό εκτροφέα και σωστό,ώστε να σου δώσει ένα κουτάβι με χαρακτήρα που ταιρίαζει στις δικές σου ανάγκες.

sarah

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2008
98
0
καλά ο dasty είναι προκατηλημένος ελαφρώς με οτιδηποτε άλλο εκτος rotty \:D/

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Νομιζω οτι η καλυτερη συμβουλη ειναι να μην παρει σκυλο, για το καλο του... σκυλου. Η προθεση να ειναι ο σκυλος στην αυλη και μονο- δηλ. ΚΑΙ οπωσδηποτε αναποτελεσματικος ΚΑΙ συνεχως ευρισκομενος σε θανασιμο κινδυνο και ως "φυλακας" αλλα και ζωντας εξω σε περιοχη με καλααζαρ - για μενα σημαινει εναν ακομα κατ'ουσιαν κακοποιουμενο σκυλο.

sarah

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2008
98
0
DASTY said:
sarah said:
μάλλον δεν έχετε δει μπόξερ να φυλάει :wink:
'
Εσύ το είδες ποτε ? :?: :?: :?:

Θα ήθελα να μου πεις πιο και τι φύλαγε ? :?: :?: :?:

Γιατί το φαγητό το φιλάει και ένα πεκινουά! :!: :!: :!: 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
είχα δει ένα και φύλαγε ροτβάιλερ.... :lol: :lol: :lol:

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
iro said:
Το γερμανικό είναι λίγο ανταγωνιστικό με τα σκυλιά (έκανε πετυχημένη θεραπεία για χαλαζάρ αρα δε θέλω να το ζευγαρώσω)
απορια...εφοσον δεν θελεις να την ζευγαρωσεις(ασχετα απο το καλαζααρ-δεν ειναι αυτο το θεμα) ,πως τα εχεις σκεφτει τα πραγματα?
θα παρεις θυληκο και θα "σκοτωνονται"?(εφοσον ειναι ανταγωνιστικη η δικια σου )-και δεν θα αναλυσω το οτι ενα νεο κουταβι που θα το εκπαιδευσεις για φυλακα(?),δεν πρεπει να εχει τραυματικες εμπειριες-
θα παρεις αρσενικο και θα αντιμετωπιζεις συνεχως τις "καταραμενες μερες" του οιστρου-βλεπε σχετικο τοπικ- και πως?
θα στειρωσεις το θηλυκο που ηδη εχεις?

και πως ακριβως εχεις σκεφτει την εννοια της φυλαξης,περαν της προειδοποιησης ,και ειδικα σε εναν χωρο με αλλα δυο "παιχνιδιαρικα" σκυλια?

mallinois

Active Member
13 Φεβρουαρίου 2008
29
0
...

Γεία σου Baskal!

Συμφωνώ με την άποψη σου.Ωραίος τρόπος σκέψης! :D

DASTY

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2007
770
0
Thessaloniki
www.scarvasstrand.com
είχα δει ένα και φύλαγε ροτβάιλερ....

Και μετά ξύπνησες :!: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

E αν τιμάσαι έχω και Γερμανικό και dobermann το προκατηλημένος που βρήκες. :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Αλλα εσείς boxerades σαν τα σκυλιά σας σάλια με τόνους :!: :!: :!: 8)

iro

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
174
0
καλησπερα και παλι..
τελικα κατεληξα σε μποξερ και βρηκα μια κουκλα 2 μηνων πανεμορφη και παιχνιδιαρα...:)
αυριο θα την εχω..
αργοτερα θα την παω για εκπαιδευση υπακοης και φυλαξης..
για καποιον που ρωτησε..οταν λεω φυλακας θελω να ειδοποιει καταρχην και να ειναι σε θεση να επιτεθει σε περιπτωση που υπαρχει κινδυνος..να ειναι ομως ελεγχομενο σκυλι και οχι ενα ανεξελεγτα αγριο ζωο..
και χρονος και διαθεση υπαρχει...
mallinois ευχαριστω κατατοπιστικοτατος..
BasKal οταν λες οτι ο σκυλος δε πρεπει να ειναι μονο στην αυλη γιατι θα ειναι σε κινδυνος ως φυλακας τι ακριβως εννοεις?
δε νομιζω πως ενα μεγαλο σκυλι και παιχνιδιαρικο οπως ειδα απο κοντα σημερα τα μποξερ μπορει να ζησει κλεισμενο σε διαμερισμα..
νομιζω πως η αυλη ειναι οτι καλυτερο χωρις να σημαινει πως δε θα μπορει να μπει μεσα..
Επισης αν ειναι ετσι δε θα πρεπε να εκπαιδευονται σκυλια για φυλακες ουτε να τα εχουμε στην αυλη μηπως και τους επιτεθει καποιος...αλλα η εννοια σκυλι φυλακας δε σημαινει οτι θα βαλλεις το ζωο σε επικυνδυνες αποστολες..απλα οτι θα σε προστατευει..
οσο για το καλααζαρ η θηλυκια ειναι φορεας και οχι ασθενης αλλά παιρνω οσες περισσοτερες προφυλαξεις μπορω..αμπουλες,περιλαιμιο,ψεκαζω τον χωρο,βασιλικοι που διωχνουν τις σκνιπες κλπ..ο μικρος εξαλλου μετα αποο 2 χρονια συγκατοικησης ειναι μια χαρα..
LUNA07 δε νομιζω πως τα σκυλια ειναι σαν τα ρουχα..δε μου αρεσε τοσο/το βαρεθηκα/το πεταω..
αυτη ειναι απαραδεκτη συπεριφορα...ακομα και αν το μπόξερ δε γινει φυλακας δε θα του λειψει η αγαπη σε αυτο το σπιτι..
αυτα και ευχαριστω ολους για τον χρονο σας:)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
:? :? :?

Μέχρι τις 14.00 το μεσημέρι συζητούσες το θέμα και στις 18.00 κατάφερες να αποφασίσεις και να βρεις ΚΑΙ σκύλο? :shock: :?
Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε!
Να σου ζήσει το κουτάβι και καλή επιτυχία.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
iro said:
οσο για το καλααζαρ η θηλυκια ειναι φορεας και οχι ασθενης αλλά παιρνω οσες περισσοτερες προφυλαξεις μπορω..αμπουλες,περιλαιμιο,ψεκαζω τον χωρο,βασιλικοι που διωχνουν τις σκνιπες κλπ..ο μικρος εξαλλου μετα αποο 2 χρονια συγκατοικησης ειναι μια χαρα..
μπουρλοοοτοοοοοο (τ'ακους αλεξανδρα?τ'ακουω να λες :lol:)

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Τα ακούω ανάρχα:D :D :D :D

Ακόμα πιστεύω πάντως ότι το σκόρδο είναι πολύ στη 1 σκελίδα. Αν δε το φάνε θα τα απειλώ ότι θα τα δώσω στη galazio να τα φάει :D :D

Υ.Γ. Νοταρά την είδες?

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
λοιπόν

από ότι διάβασα μου έδψσε την εντύπωση ότι η απόφαση είχε παρθεί από πριν

απλά έψαχνε για επιβεβαίωση

1 σκελίδα σκόρδο στο καυκάσου οκ.

σε μικρότερο λιγότερο.

υπερβολική κατανάλωση στα σκυλιά προκαλεί πρόβλημα στο αίμα (νομίζω αναιμία)

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
2-3 βαζω στο καυκασου,αναλογα το μεγεθος τους...καλα,κανει κατι ρεψιματα μεταααα...θανατηφορα :lol: τι βασιλικος και αμπουλες 8)

τι λεγαμε?...αυτααα....