Να πω και εγώ την εμπειρία μου και τις απορίες.
Η Αύρα είναι τώρα 10 μηνών, πριν από ένα μήνα της πείρα αυτά τα καπνιστά κόκαλα από PetShop το οποίο και έφαγε μέσα σε 2 μέρες.
Το πρόβλημα ήταν ότι δυσκολεύτηκε πάρα πολύ να ενεργηθεί αλλά το άτιμο βρόμαγε και πάρα πολύ.
Διαβάζοντας εδώ αποφάσισα να πάρω κόκαλο από τον κρεοπώλη μας (από ότι μου είπε αυτός τα έχει για πέταμα, απλός να τον ενημερώνω 2-3 μέρες πιο μπροστά ώστε να μην τα πετάξει), κόκαλο το θέλω για τα δόντια του και όχι για την διατροφή του.
Πήρα λοιπόν ένα μοσχαρίσιο κότσι μονοκόμματο, το οποίο πρέπει νάταν 3-4 κιλά, το έδωσα ωμό και ασχολήθηκε με αυτό 3-4 ώρες.
Είχε και λίγο λίπος και κρεατάκι αλλά αφού διάβασα εδώ ότι δεν υπάρχει πρόβλημα το έδωσα.
Για όση ώρα του το άφησα δεν ασχολήθηκε με ΤΙΠΟΤΑ ούτε οι γάτες της απέσπασαν την προσοχή, όταν ήρθε η ώρα να μπει μέσα τις το πήρα και μπήκαμε μου έκανε και κάτι τρελές χαρές λες και έλειπα όλες αυτές τις ώρες.
Τα προβλήματα άρχισαν το βράδυ που δεν έκανε τις ανάγκες τις, κατά τις 5 τα ξημερώματα την ακούω δίπλα μου να ανασαίνει αρκετά γρήγορα σανά έχει κάποιο ζόρι, σηκώνουμε και την βγάζω έξω και η καημένη ενεργήθηκε σχεδόν με κλάμα και αυτά που έβγαλε ήταν μουσταρδή χρώμα αλλά θεόστεγνα και σαν πέτρα και διαλυόντουσαν σαν μπισκότο.
Αμέσως ηρέμησε και κοιμήθηκε, φυσικά δεν τις το έδωσα την επόμενη μέρα. Εχτές τις το ξαναέδωσα αλλά για μία μόνο ώρα το αποτέλεσμα ήταν σήμερα πάλι ενεργήθηκε δύσκολα αλλά χωρίς πόνο.
Τώρα, τί κάνω λάθος. Λάθος που τις το έδωσα ή λάθος κόκαλο ?
Να πώ ότι διάβασα εδώ ότι το μεδούλι εξισορροπεί κάπως τα πράγματα αλλά εκεί δεν υπάρχει περίπτωση να φτάσει σε τέτοιο χοντρό κόκαλο.
Για την ώρα παντός δεν πρόκειται να τις δώσω κόκαλο μέχρι να βρω κάτι που να μην την δωρίζει.