Περί κοκάλων...

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.530
781
Ξεσσαλονικη!!!
συμφωνω ,αλλα οσο ειναι κουταβι...δεν θα καθομαι κ οταν μεγαλωσει να τον παρακολουθω μην πνιγει!!!για την εξαφανιση του κοκκαλου κ εγω πιστευω οτι το καταφερε,μιας κ εχω δει παρομοια κατασταση με τον δικο μου,με την διαφορα οτι εμενα ηταν μεσα στο σπιτι κ ειχε γεμισει θριμματα παντου!τοσο θριμα ουτε σε μαραγκο απο τα ξυλα!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
συμφωνω ,αλλα οσο ειναι κουταβι...δεν θα καθομαι κ οταν μεγαλωσει να τον παρακολουθω μην πνιγει!!!για την εξαφανιση του κοκκαλου κ εγω πιστευω οτι το καταφερε,μιας κ εχω δει παρομοια κατασταση με τον δικο μου,με την διαφορα οτι εμενα ηταν μεσα στο σπιτι κ ειχε γεμισει θριμματα παντου!τοσο θριμα ουτε σε μαραγκο απο τα ξυλα!
Δεν έχει σημασία το κουτάβι ή το ενήλικο! Μια χαρά έχουν πνιγεί και ενήλικα! Γιατί πρέπει να τον αφήνεις ντε κα καλά με κόκκαλο? Μπορείς να βρεις άλλα πράγματα που να είναι πιο ασφαλή. Π.χ. μασουλητήρια που δεν κόβονται κομμάτια.

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Παιδιά να σας ρωτήσω δλδ κάτι;Εγώ που έχω ένα κουτάβι λαμπραντορ μόλις συμπληρώσει τους 3 με 4 μηνες να του δωσω κόκκαλο και αν ναι τι είδους;Ακουσα απο χασάπη αλλά τι είδους,κόκκαλο όχι χασάπη :p
Το ίδιο κόκκαλο να δώσω και στον ενήλικα σκύλο μου;
Δεν ήξερα πως μπορώ να δινω κόκκαλα στα σκυλιά μου,όλο άκουγα "μη κόκκαλα,ποτε κόκκαλα"

Last edited:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Κοκκαλα μαγειρεμένα ποτέ
Κόκκαλα ωμά συνέχεια

αλλά
πρώτα βάλε στο αναζήτηση "κοκκαλα"

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
γιατι που κ που πρεπει να μασησει κ κανα κοκκαλακι...δεν μπορω να ειμαι απο πανω του συνεχεια!
Κι εγώ αυτής της άποψης είμαι. Αποκλείεται να κάθομαι να τον κοιτάω δυο ώρες που μασουλάει. Επίσης θεωρώ οτι με το σωστό κόκαλο είναι απειροελάχιστες οι πιθανόητητες να πνιγει (αν ήταν σοβαρές δεν θα του έδινα κόκαλα ούτε υπο την επίβλεψη μου).

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Πάντος εγώ τα βράζω λίγο...και συνήθως επειδή της μαγειρεύω κιώλας...βράζω τα μακαρόνια πρώτα και λιγο πριν τα βγάλω, βάζω και τα κοκαλάκια(μοσχάρι παίρνω μόνο) και το τριμένο καροτάκι ή κάποιο λαχανικό,έτσι παίρνουν και γεύση τα μακαρονάκια και η Μοίρα ξετρελένετεεε....μόλις της δώσω το κόκαλο ειδικά δε ασχολείτε με τίποτα άλλο!!!!Της το αφήνω το τρώει όσο θέλει και μετά το παρατάει!!!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Του δίνεις μακαρόνια
και τα κόκκαλα τα βράζεις
δύο λάθος κινήσεις σε μία κατσαρόλα :lol:

το κόκκαλο το βρασμένο έχει κατα πολύ μειωμένη θρεπτική αξία
και κατα πολύ αυξημένη επικινδυνότητα
τα δε μακαρόνια είναι αντίστοιχα του να φάς εσύ σανό ή άχυρο
γεμίζει το στομάχι με άχρηστα πράγματα
αν και υποψιάζομαι ότι ο άνθρωπος κάτι θα παίρνει απο τα σανά.....

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Του δίνεις μακαρόνια
και τα κόκκαλα τα βράζεις
δύο λάθος κινήσεις σε μία κατσαρόλα :lol:

το κόκκαλο το βρασμένο έχει κατα πολύ μειωμένη θρεπτική αξία
και κατα πολύ αυξημένη επικινδυνότητα
τα δε μακαρόνια είναι αντίστοιχα του να φάς εσύ σανό ή άχυρο
γεμίζει το στομάχι με άχρηστα πράγματα
αν και υποψιάζομαι ότι ο άνθρωπος κάτι θα παίρνει απο τα σανά.....
Κοκονι, άλλη μία φορά γιατί δε το κατάλαβα δηδ.είναι λάθος τα μακαρόνια ή οτιδ.άμυλο??Φυσικά δε τρώει μόνο αυτά η βασική τροφή είναι ξηρα τροφή απλά μερικές φορές μαγειρεύω κιώλας!!!!Τα κόκαλα τα βάζω πολύ λίγο μέσα(γιατί δε μου αρέσει να τα δίνω ωμά) ίσα ίσα μια βράση!!!!Θες να μου εξηγήσεις για να καταλάβω γιατί κάνω λάθος?Ευχαριστώωωω ;-)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
λάθος-σχετική έννοια

τα μακαρόνια δεν είναι τηγανητό φαγητό με κάργα αλατοπίπερο -κάτι που θα ήταν σίγουρα λάθος....
αλλά δεν είναι ωφέλιμα και θρεπτικά για τον σκύλο-είναι ότι χειρότερο για τα δόντια του και πιστεύω πως όποτε τρώει μακαρόνια θα έχει πολλά και βρωμερά αέρια
δείγμα όχι σωστής διατροφής

τα κόκκαλα με την θερμοκρασία και το νερό και αλλάζουν κρυσταλλική δομή και γίνονται πιο επικίνδυνα
και χάνουν ωφέλιμες ουσίες
αν τα ζεματίζεις για δευτερόλεπτα το "κακό" είναι μικρότερο απο το άν τα βράζεις για περισσότερο χρόνο

πάντως μην τα φοβάσαι βρε-αν σου φαίνονται χάλια απο τον χασάπη ξέπλυνέ τα με ξιδόνερο και μετα με σκετο νερό

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.530
781
Ξεσσαλονικη!!!
κοκονε η κρυσταλικη μορφη μας νοιαζει να μην αλλαξει σε χοιρινο,αρνι,κατσικι κ πλαταρια απο κοτα κτλ.το μοσχαρι δεν εχει προβλημα,δεν γινεται επικυνδηνο για το ζωο σε καμια περιπτωση.για τα υπολοιπα κοκκαλα συμφωνω.ωμο μπορεις να δωσεις κ κοτοπολο,βρασμενο ομως οχι.για τα μακαρονια δε,αν θες το ζωο σου να παρει κιλα,ταιζε μακαρονι...κατι προσφερει δλδ,δεν ειναι τελειως αχρηστο.

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Τελικα το εφαγε το θηριο το πρωτο κοκκαλο!!!
Το δευτερο παραφυλαξα και ειδα οτι το σκαλισε για λιγο και το αφησε μαλλον γιατι ειχε μπουχτησει απο το πρωτο.
Παντως φιλοι μου απο κοκκαλο μεχρι τωρα δεν μου επαθε ποτε τιποτα κανενας σκυλος.
Απο παιχνιδι μια φορα ειχαμε μια μικρη περιπετεια.
Πιστευω οτι αν ειναι να κατσει η στραβη θα κατσει.
Με μετρο λοιπον τα κοκκαλα και με ελεγχο τι παιχνιδια μασουλητηρια δινουμε..
Καλο βραδυ σε ολη την παρεα.

XPHSTOS

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
241
0
ΠΛΑΓΙΑΡΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Να πω και εγώ την εμπειρία μου και τις απορίες.
Η Αύρα είναι τώρα 10 μηνών, πριν από ένα μήνα της πείρα αυτά τα καπνιστά κόκαλα από PetShop το οποίο και έφαγε μέσα σε 2 μέρες.
Το πρόβλημα ήταν ότι δυσκολεύτηκε πάρα πολύ να ενεργηθεί αλλά το άτιμο βρόμαγε και πάρα πολύ.
Διαβάζοντας εδώ αποφάσισα να πάρω κόκαλο από τον κρεοπώλη μας (από ότι μου είπε αυτός τα έχει για πέταμα, απλός να τον ενημερώνω 2-3 μέρες πιο μπροστά ώστε να μην τα πετάξει), κόκαλο το θέλω για τα δόντια του και όχι για την διατροφή του.
Πήρα λοιπόν ένα μοσχαρίσιο κότσι μονοκόμματο, το οποίο πρέπει νάταν 3-4 κιλά, το έδωσα ωμό και ασχολήθηκε με αυτό 3-4 ώρες.
Είχε και λίγο λίπος και κρεατάκι αλλά αφού διάβασα εδώ ότι δεν υπάρχει πρόβλημα το έδωσα.
Για όση ώρα του το άφησα δεν ασχολήθηκε με ΤΙΠΟΤΑ ούτε οι γάτες της απέσπασαν την προσοχή, όταν ήρθε η ώρα να μπει μέσα τις το πήρα και μπήκαμε μου έκανε και κάτι τρελές χαρές λες και έλειπα όλες αυτές τις ώρες.
Τα προβλήματα άρχισαν το βράδυ που δεν έκανε τις ανάγκες τις, κατά τις 5 τα ξημερώματα την ακούω δίπλα μου να ανασαίνει αρκετά γρήγορα σανά έχει κάποιο ζόρι, σηκώνουμε και την βγάζω έξω και η καημένη ενεργήθηκε σχεδόν με κλάμα και αυτά που έβγαλε ήταν μουσταρδή χρώμα αλλά θεόστεγνα και σαν πέτρα και διαλυόντουσαν σαν μπισκότο.
Αμέσως ηρέμησε και κοιμήθηκε, φυσικά δεν τις το έδωσα την επόμενη μέρα. Εχτές τις το ξαναέδωσα αλλά για μία μόνο ώρα το αποτέλεσμα ήταν σήμερα πάλι ενεργήθηκε δύσκολα αλλά χωρίς πόνο.
Τώρα, τί κάνω λάθος. Λάθος που τις το έδωσα ή λάθος κόκαλο ?
Να πώ ότι διάβασα εδώ ότι το μεδούλι εξισορροπεί κάπως τα πράγματα αλλά εκεί δεν υπάρχει περίπτωση να φτάσει σε τέτοιο χοντρό κόκαλο.
Για την ώρα παντός δεν πρόκειται να τις δώσω κόκαλο μέχρι να βρω κάτι που να μην την δωρίζει.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
εγώ πρώτη φορά ακούω τέτοια προβλήματα
είσαι σίγουρος ότι δεν είχε να κάνει με τα καπνιστά κοκκαλα?
βέβαια
το στεγνό και να διαλύεται είναι σίγουρα απο τα κόκκαλα
το μουσταρδί χρώμα???

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Χωρίς φωτό είναι ελλειπής η παρουσίαση του προβλήματος και συνεπώς ανεπαρκής η "διάγνωση".
Παρακαλώ να συμμορφωθείτε...

XPHSTOS

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
241
0
ΠΛΑΓΙΑΡΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Λόγο λεπτομερείς ανάλυσης των αντικειμένων δεν παρέμεινε κανένα στην αρχική τους μορφή οπότε δεν είναι δυνατών η αποτύπωση αυτών. :)
Αλλά πέρα από την πλάκα έχετε καμιά ιδέα γιατί το παθαίνει ? Παντός από το κόκαλο ροκάνιζε την μια άκρη οπότε κατανάλοσε κόκαλο αλλά σε πολύ μικρή ποσότητα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Προφανώς την πειράζει. Η δεν έχει συνηθίσει το εντεράκι της σε τέτοια καλούδια.
Μην νομίζεις ότι είναι όλα τα σκυλιά ανεκτικά στις κοκκάλες.
Μήπως να δοκιμάσεις να της το δίνεις σε πολύ μικρές δόσεις; Χρόνου εννοώ, όχι μικρά κομμάτια κόκκαλου.
Η μπορεί τελικά να συνεχίσουν να την πειράζουν και να χρειαστεί να τα καταργήσεις.