Περί ζευγαρώματος (θηλυκού αγορασμένου από εκτροφέα)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Μπορει στα κοκονακια, και σε πολλες αλλες φυλες ακομα, να ειναι εντελος "νορμαλ" μια γεννα.
Αλλα ειδικα στην περιπτοση της δικιας μου φυλης, δεν θα το ελεγα καθολου!
Υπαρχει αυξημενο ρισκο για δυστοκιες.
σωστά το προσθέτεις
αυτό είναι μέρος του "πληρεί τις προυποθέσεις"
εφόσον υπάρχει κληρονομικότητα με δυστοκίες άρα θα έχει και αυτό συζητηθεί μεταξύ εκτροφέα και κηδεμόνα της θηλυκιάς και θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
εφόσον υπάρχει κληρονομικότητα με δυστοκίες άρα θα έχει και αυτό συζητηθεί μεταξύ εκτροφέα και κηδεμόνα της θηλυκιάς και θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες
Δεν ξερω, κατα ποσο στα καβαλιερακια ειναι θεμα οι δυστοκιες βεβαια, αλλα μενοντας στα γαλλικα, το θεμα ειναι αρκετα πολυπλοκο.

Δεν ειναι και τοσο ευκολα! Τοτε επρεπε να βγει ενα μεγαλο μερος των γαλλικων και αγγλικων μπουλντογκ απο την εκτροφη.
Επειδη, οταν μιλαμε για κληρονοκικα προβλημαα, συμπεριλαμβανει ο αποκλεισμος και τα αδελφια τον γονεω, ολα τα αδελφια τις τοκετομαδας κλπ.
Και ειδικα στα γαλλικα εχει γινει πολυ συχνα, να γενναει μια σκυλα 2-3 κουταβια φυσιολογικα- και τα επομενα να "κολλησουν"- αυτο που θα κατατασεται?
Επισης εχω δει γαλλικο μετα απο 2 καισαρικες, οπου ειχε την πρωτη φορα 1 κουταβι και την 2η δυο (και ηταν τεραστια)- να γενναει φυσιολογικα 8 υγιεστατα κουταβια (που ηταν μικρουλικα).
Αυτα τα κουταβια της 3ης γεννας, που κατατασσονται???

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
Και ειδικα στα γαλλικα εχει γινει πολυ συχνα, να γενναει μια σκυλα 2-3 κουταβια φυσιολογικα- και τα επομενα να "κολλησουν"- αυτο που θα κατατασεται?
αυτο μπορει να γινει ή απο ατονια της μητρας ή εμφρακτικη δυστοκια λογω μεγαλου μεγεθους του επομενου εμβρυου ,η πρωτη περιπτωση μπορει να μπει στα κληρονομικα ,μπορει και οχι ,η δευτερη οχι

Επισης εχω δει γαλλικο μετα απο 2 καισαρικες, οπου ειχε την πρωτη φορα 1 κουταβι και την 2η δυο (και ηταν τεραστια)- να γενναει φυσιολογικα 8 υγιεστατα κουταβια (που ηταν μικρουλικα).
Αυτα τα κουταβια της 3ης γεννας, που κατατασσονται???
ειναι πολυ λογικο οσο μικροτερος ο αριθμος κουταβιων τοσο μεγαλυτερο το μεγεθος των εμβρυων,οσο περισσοτερα εμβρυα τοσες περισσοτερες πιθανοτητες να γεννηθουν στις πρωτες μερες εναρξης ημερων τοκετου ,οσο λιγοτερα εμβρυα τοσο πιο πολυ καθυστερει ο τοκετος και αυξανονται και οι πιθανοτητες δυστοκιας ,για τη συληψη και των αριθμο των κουταβιων πεζουν ρολο πολλοι παραγοντες ,αν εγω ειχα σκυλα που ειχε γεννησει 2 κουταβια τη μια φορα και 8 κουταβια την αλλη ,δεν θα το πηγαινα γρηγορα στη κληρονομικοτητα αλλα θα εψαχνα να βρω τα λαθη και το γιατι

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
δεν εχω καταλαβει...τελικα θα δινατε εσεις θηλυκο στο εκτροφειο να κανει γεννα;η ειναι κ αυτο λαθος οπως οι ιδιωτικες γεννες πχ;;

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
αποψη μου αν λοιπον εχουμε μια σκυλα καταλληλη αναπαραγωγης ,ολα εξαρτωνται απο το τι θελει ο ιδιοκτητης για τη σκυλα του ,απο τη σχεση που εχει αυτος ο ιδιοκτητης με τον εκτροφεα του και απο τη σχεση που εχει η σκυλα με τον εκτροφεα της

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
εγώ πάντως δεν είπα(ή δεν εννοούσα τουλάχιστον) τίποτα περι αποκλεισμού απο αναπαραγωγή-
καταλαβαίνω πώς παρεξηγήθηκε αλλά ,αλίμονο, δεν ξέρω τίποτα απο γραμμές και εκτροφή γαλλικών μπουλντόγκ
επιστρέφοντας στο καβαλιερ - αν εμπιστευεσαι τον εκτροφέα και σε ενδιαφέρει η πρόοδος της φυλής καλά είναι να δεχτείς(εφόσον βέβαια όλα τα υπόλοιπα είναι σωστά και τυπικά)

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
δεν εχω καταλαβει...τελικα θα δινατε εσεις θηλυκο στο εκτροφειο να κανει γεννα;η ειναι κ αυτο λαθος οπως οι ιδιωτικες γεννες πχ;;
OXI - σε καμια περιπτοση δεν θα εδινα τον σκυλο μου σε"ξενα χερια" ( και ας ειναι και του εκτροφεα- αφου δεν ειναι τα δικα μου- ειναι ξενα) σε μια τοσο σημαντικη και εντεχομενος και δυσκολη περιοδος της ζωης της σκυλας μου!!!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
OXI - σε καμια περιπτοση δεν θα εδινα τον σκυλο μου σε"ξενα χερια" ( και ας ειναι και του εκτροφεα- αφου δεν ειναι τα δικα μου- ειναι ξενα) σε μια τοσο σημαντικη και εντεχομενος και δυσκολη περιοδος της ζωης της σκυλας μου!!!
συμφωνώ εκτός κι αν τυχών ήδη έχω καταλάβει ότι η σκύλα μου νιώθει ΟΚ με τον εκτροφέα
Μπορεί π.χ. να την έχει δείξει σε εκθέσεις -να έχει έρθει σπίτι μου πολλές φορές-να έχω πάει στο δικό του και γενικά να φαίνεται ότι νιώθει άνετα μαζί του

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
Εγω θα την 'έδινα αν είχα απόλυτη εμπιστοσύνη στον εκτροφέα ,αλλά΄θα ήμουν συνέχεια εκεί
!χαχα!αυτο ειχα πει κ εγω οταν μου εκανα την προταση , οτι θα ειμαι καθε λιγο κ λιγακι εκει αν ειναι,χαχα!Εγω παντως αν την εδινα ποτε, θα την εδινα στο εκτροφειο απο οπου την πηρα γιατι εχω απολυτη εμπιστοσυνη.

IRINA

Well-Known Member
14 Νοεμβρίου 2010
58
0
Athina-Galatsi
χαιρεταιαιαιαιι...
με αφορμη τα τελευταια ειπα να μοιραστω μαζι σας εναν προβληματισμο μου...

αν σας ζητουσαν απο το εκτροφειο που πηρατε το κουταβι σας να το δωσετε για ζευγαρωμα αργοτερα και να κρατησετε ενα κουταβι απο τη γεννα, θα το κανατε;;;:confused:
εννοειται πως ναι!!!δεν υπαρχει μεγαλυτερη χαρα!!!!!!!αλλα να σε ρωτησω..τι θελει να κανει?να κανει το ζευγαρωμα κ να δωσει σε εσενα το ενα κουταβι!!για την προσφορα που δεχτηκες??κ να πουλησει τα υπολοιπα???γιατι τοτε κ χαμενος θα εισαι αλλα κ θα σε εχει εκμεταλλευτει!!δηλ τι?σου λεει ελα να τα ζευγαρωσουμε κρατα εσυ το ενα κ τα υπολοιπα αστα σε εμενα???κ καλως να ερθουν τα λεφτα στην τσεπη του??αν θελεις διευκρινισε το μαζι του!!μην περνιεταιο κ για εξυπνος???εγω κατι τετοιο μυριζομαι οτι θελει να κανει??δεν ξερω πως σου ακουγεται???

Εγω θα την 'έδινα αν είχα απόλυτη εμπιστοσύνη στον εκτροφέα ,αλλά΄θα ήμουν συνέχεια εκεί
καλα λεει η kateina k!!!

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
To θεμα ειχε ανοιχτει τον Σεπτέμβριο αρα λιγο ετεροχρονισμενη η απαντηση σου.
Πριν μιλησεις για εκμεταλλευση διαβασε λιγακι πιο προσεκτικα την συζητηση (πχ για την αμοιβη του επιβητορα) αλλα και γενικα στο φορουμ σχετικα με την δουλεια των εκτροφεων. Παραβλεπεις οτι ολη την δουλεια θα την εκανε ο εκτροφεας και οχι η ιδιοκτητρια της μανας (τοκετος, μεγαλωμα τοκετοομαδας, εξοδα εξετασεων και κτηνιατρου, ευρεση ιδιοκτητων κτλ κτλ