Περί ζευγαρώματος (θηλυκού αγορασμένου από εκτροφέα)

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
βασικα, μεσα εχεις πεσει.

ομως δεν ρωταω τοσο επι προσωπικου, γενικα θα ηθελα να αφουγκραστω την κοινη γνωμη,χαχα!(σα ρεπορτερ ακουγομαι)

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
...Βεβαια, ειναι εγωιστικο, ετσι δεν ειναι; να τη βαλω σε τετοια φρικη μονο κ μονο επειδη θελω να εχω μωρο της;(ωστε οταν τη χασω να εχω κατι απο εκεινη, ετσι το σκεφτομαι η ψυχασθενης, αλλα τι να κανω; να κρυφτω απο εσας;ανουσιο)
Το ιδιο σκεφτομουνα και εγω για την Esmeralda μου- και πηρα δισεγγονη της αδελφης της!! Κατα καπιο τροπο και κομματι της!
Μετα μου προεκυψε και η αδελφουλα της (της δισεγγονης) και ετσι τωρα εχω δυο κομματια της Esmeraldas!
Ωσο για την ελπιδα να παρουμε κατι "το ιδιο"- δεν νομιζω να γινεται ποτε. Εδω περα εχω αδελφες απο την ιδια γεννα - και ειναι εντελος διαφορετικες μεταξι τους σαν χαρακτηρες.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Για σκυλια μιλας? Γιατι και εγω το έχω δει και ήταν μεγάλη η ανακουφιση της!
Μερικες σκυλες οντος ανακουφιζονται, οταν φευγουν τα κουταβια!
Μου το εχει περιγραψει και αυτο μια φιλη μου εκτροφεας- οταν εδινε ενα -ενα τα 12 !! κουταβια μιας σκυλας της ( Γαλλικο Μπουλντογκ).
Ειχε ταλαιπορηθει η κακομοιρα με το μεγαλομα τοσο μεγαλης τοκετομαδας, παρολα που τα κουταβια τα ταιζαν οι εκτροφεις απο την 2η μερα με μπιμπερο κλπ. Επισης ειχε δυο εμπειρες σκυλες για "βοηθους" που ανελαβαν μεγαλο μερος της διαπαιδαγογησης των κουταβιων- και παρολα αυτα ανακουφηστηκε οταν εφυγαν τα μικρα!

Αλλα υπαρχουν και οι καλες "υπερμαννες". Η μανουλα της Esmeraldas μου θηλασε τα μικρα της μεχρι 4 μηνων!!
Με το που εβλεπε κουταβι, εβγαζε γαλα (χωρις να γεννησει) και βοηθησε καθε φορα εμπρακτα στο μεγαλομα γεννας- και οταν εφευγαν τα μικρα, ηταν καθε φορα πολυ στενοχοριμενη!!

Last edited:

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Αναλογα με την "αξια" του αρσενικου, παει και η τιμη της επιβασης.
Και ανάλογα με την αξία της σκύλας. Όσο πιο πολλούς τίτλους έχει, τόσο χαμηλότερο το κόστος επίβασης.

Στη Ευρώπη πληρώνεις σχεδόν πάντα για την επίβαση και συχνά αν μείνει άδεια δικαιούσαι ακόμα μια.

Συνηθίζεται επίσης να δίνουν κουτάβια με συμβόλαιο συνιδιοκτησίας. Αυτά τα κουτάβια πουλιούνται σε χαμηλότερη τιμή και αν τελικά εξελιχτούν καλά και είναι κατάλληλα για την εκτροφή, τα χρησιμοποιεί ο εκτροφέας για 2-3 γέννες και μετά γίνεται μεταβίβαση ιδιοκτησίας. Για τη γέννα πάνε πάντα στον εκτροφέα και μένουν εκεί όσο χρειάζεται.

tinanef

Well-Known Member
31 Αυγούστου 2009
246
0
Θεσσαλονίκη
εγω πάντως δεν θα τοκανα με τπτ.άν μια στις χίλιες μου πέθαινε στην γέννα.......δεν θα το ρίσκαρα.άστα αυτά είπαμε,για τους εκτροφείς.πάρε ένα άλλο.το ίδιο θα το αγαπήσεις είμαι σίγουρη.
μήπως θες να ζευγαρώσω εγώ τον αδελφούλη σας και να σου δώσω ένα κουτάβι? ασφαλέστερο μου ακούγεται...
χεχεχε....

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.363
10.510
Athens
Εγώ πάντως σκέφτομαι ότι για να το κάνει κανείς αυτό πρέπει να πάρει και 3 μήνες άδεια: Mισό μήνα να περιμένω να γεννήσει (όπως έχει πει και η FrenchieFan χαριτολογώντας ...θα έμενα με τροχόσπιτο έξω από το κτηνιατρείο) και 2-2,5 μήνες να είμαι πάνω από το κεφάλι των κουταβιών.
Πρέπει να χεις χρόνο...

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
κι εμενα λεω για αλλο κουταβι με βλεπω, απλα ηθελα να δω τις αποψεις γενικα και αλλων μελων εδω.
κριστιν,τι προφιλ ειναι αυτο ρε φιλεναδα;πωπωπωωωωωωωωωωω...

Υγ: δλδ δεν ειμαι η μονη που φρικαρει στην ιδεα να δωσω το σκυλι μου για γεννα, ε;

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
αυτό δεν το καταλαβαίνω καθόλου με μερικούς...
εντάξει-δεκτό να μην γεννήσει ένα σκυλί που δεν είναι κατάλληλο
εφόσον όμως πληρούνται οι προυποθέσεις γιατί να μην γεννήσει???
τι πιο φυσικό απο μιά γέννα? γιατί θεωρείται "νορμάλ" να φρικάρει κάποιος στην σκέψη μιάς γέννας??????

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Εάν μου τη ζητούσε η ετροφέας, εάν δεν είχα στειρώσει τη λώρα, ίσως κ να συμφωνούσα, αν κ θα έπρεπε να πάω στο Βέλγιο.

Γενικά δεν το'χω σκεφτεί κ ούτε νομίζω να το κάνω ποτέ.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
αυτό δεν το καταλαβαίνω καθόλου με μερικούς...
εντάξει-δεκτό να μην γεννήσει ένα σκυλί που δεν είναι κατάλληλο
εφόσον όμως πληρούνται οι προυποθέσεις γιατί να μην γεννήσει???
τι πιο φυσικό απο μιά γέννα? γιατί θεωρείται "νορμάλ" να φρικάρει κάποιος στην σκέψη μιάς γέννας??????
Δεν φρικάρω στην σκέψη μιάς γέννας, αλλά δεν θα αποχωριζόμουνα την σκύλα μου για 3 μήνες.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Φαντάζομαι ότι στη περίπτωση της Hopsi, αν ζευγαρώσει ,τα κουτάβια θα δοθούν μέσω της εκτροφέως της,οπότε αυτό είναι ένα plus Τώρα για το που θα γεννήσει η σκύλα, εγώ θα αισθανόμουν πιο ασφαλής να αφήσω τη σκύλα να γεννήσει στην εκτροφέα μου,ιδίως αν δεν είχα πείρα από γένες και ιδίως πρώτες γένες Και σίγουρα τα κουτάβια θα ήταν σε καλύτερο περιβάλλον (γεννήστρες ,λάμπες κλπ), από ότι στο σπίτι μου
Βέβαια όλα αυτά εφόσον η σκύλα έχει κατέβει σε κάποιες εκθέσεις, εφόσον έχει κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις και όταν θα έχει φτασει τουλάχιστον 4 χρονών και θα ξεκινούσα με τη λογική της ΜΙΑΣ γένας και τέρμα, εκτός βέβαια αν η σκύλα είναι από τις περιτπωσεις που "βγαζει πρωταθλητές"
Τότε ,αν είχα τη διάθεση και το κουράγιο,αν ασχολιόμουν με τις εκτροφές και τις εκθέσεις ,ίσως να το συνέχιζα Αλλά,αν,αν,αν,αν !!!

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
Εαν ειναι αρσενικος- ναι- αν εχει τα προσοντα που απαιτει η φυλη..
Αν προκεται για θηλυκο, θα δηλωνα εκτροφειο, θα εκανα της απαραραιτητες εξετασεις και αν ηθελε να με βοηθησει ο εκτροφεας της σκυλας μου, θα μου εδινε αρσενικο δικο του ( εαν διαθετει )-ή θα με βοηθουσε να βρουμε ενα καταλληλο (επειδη ξερει καλα της γραμμες του και σιγουρα θα εχει και της διασυνδεσεις του σαν παλιοτερος).

Εαν δεν ηθελε να με βοηθησει- θα διαβαζα, θα ψαχνομονα και θα φροντιζα να αποκτησω γνωσεις για το θεμα αυτο- και ισως να ζευγαρωνα την σκυλα μου, οταν νομιζω, οτι ειμαι ετοιμη!
Για την τυχη των κουταβιων- σε καθε περιπτοση, θα αποφασιζα ΕΓΩ!

αυτό έπαθα εγώ.... :)

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Υπάρχουν αρκετά ημίαιμα που μοιάζουν με μπόξερ, δεν χρειάζονται κι άλλα. Το σκυλί σου δεν είναι καθαρόαιμο μην το ζευγαρώσεις

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Μπορει στα κοκονακια, και σε πολλες αλλες φυλες ακομα, να ειναι εντελος "νορμαλ" μια γεννα.
Αλλα ειδικα στην περιπτοση της δικιας μου φυλης, δεν θα το ελεγα καθολου!
Υπαρχει αυξημενο ρισκο για δυστοκιες.

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
Υπάρχουν αρκετά ημίαιμα που μοιάζουν με μπόξερ, δεν χρειάζονται κι άλλα. Το σκυλί σου δεν είναι καθαρόαιμο μην το ζευγαρώσεις
ποιος ηρθε;;;:eek:

παμε αλλη μια:
ρωταω γενικα με αφορμη την προταση του εκτροφειου και οχι για την δικια μου περιπτωση. τι θα κανατε εσεις εαν ολες οι προυποθεσεις εξετασεων και ασφαλειας ηταν πληρωμενες.

Λεμε δλδ ειτε εισαι εκτροφεας και ζευγαρωνεις ειτε τελος; αυτο ουσιαστικα ειναι η απορια μου. Γιατι στην περιπτωση που αναφερω δεν ειναι ο ιδιοκτητης σκυλου ο εκτροφεας .

τωρα;καλυτερα το περιεργαψα;

Υγ: οπως ειπε κ η κατερινακ. για τη δικια μου περιπτωση αν τελικα γινοταν, θα το εδινα στην εκτροφεα μιας και της εχω απολυτη εμπιστοσυνη σε αυτα και ειναι εξαιρετικη.Αλλα τελικα το αποκλειω να κανει γεννα μιας κ εγω το μπεμπε μου ΔΕΝ θα το βαλω σε διαδικασια εκθεσεων. Εχω μια χ,ψ κοσμοθεωρια ως προς την αποκτηση και κατοχη σκυλου συντροφιας που δεν συναδει με τις εκθεσεις και την ολη βαβουρα.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Αν σου φαίνονται οι εκθέσεις "βαβούρα", η γέννα να δεις τι βαβούρα που είναι!!!

Ο περισσότερος κόσμος νομίζει πως έχει "πλάκα" μία γέννα στο σπίτι τους... σε διαβεβαιώ πως δεν έχει ΚΑΘΟΛΟΥ πλάκα (αντιθέτως έχει ΠΟΛΥ σκληρή δουλειά, θόρυβο, βρωμιά, και πολλά έξοδα για μήνες). Χώρια το άγχoς με τις άπειρες κουβέντες με τους υποψήφιους νέους ιδιοκτήτητες...

Οι εκθέσεις είναι παιχνιδάκι σε σχέση με το να κάνεις έστω μόνο μία γέννα.

Γι'αυτό τόσος κόσμος πάει σκύλους σε εκθέσεις, ενώ δεν διανοείται να κάνει γέννα ποτέ!

Όσο για το ερώτημα του θρέντ, θα συμφωνήσω απόλυτα με την Alexia.
Δεν θα έδιωχνα την σκύλα μου από το σπίτι για 3 μήνες για ΚΑΝΕΝΑΝ λόγο.

Last edited:

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
σκεφτητε επισης αν η σκυλα εχει ουσιαστικη επαφη με τον εκτροφεα της ετσι ωστε να νιωθει μαζι του σαν στο σπιτι της ,γιατι υπαρχει το ενδεχομενο να νιωσει εντονο στρες αποχωρισμου απο τον ιδιοκτητη και αυτο να εχει επιπτωσεις στην εγκυμοσυνη και στο τοκετο ,αν η σχεση της με τον εκτροφεα ειναι "ζεστη" δεν υπαρχει κανενα προβλημα

Hopsi αν δεν θελεις να ζευγαρωσει η σκυλα σου σκεψου τη στειρωση γιατι ετσι θα εχεις λιγοτερες πιθανοτητες να αντιμετωπισεις προβληματα γεννητικου αργοτερα