Περί Μάγιας... μια χείρα βοηθείας!

μαγια

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
61
0
Η Μαγια ειναι ενα ημιαιμο θηλυκο λαμπραντορακι 14 μηνων που υιοθετησα πριν περιπου εναν χρονο!ζει στον χωρο που της εχουμε φτιαξει περιπου 50 τ.μ ,βγαινει 2 φορες βολτα την ημερα και εχει και δυο φιλουσ που παιζει σχεδον καθημερινα!εχει μαθει το κατσε το μεινε το κατω και το μη,ειναι γλυκια καλοκαγαθη και χαριτωμενη μεχρις ωτου βγει στον πραγματικο κοσμο δλδ το κεντρο της πολης!και εδω ξεκινα το προβλημα μου!τους τελευταιους 2 μηνες στην βολτα (μεσα στην πολη) γαυγιζει σε σκυλια,τραβαει παρα πολυ δεν ακουει και κανει λες και ειναι τρελη.αυτο εχει σαν αποτελεσμα να φοβαμαι να την βγαλω βολτα.η αληθεια ειναι οτι επειδη μενω σε πολυ ηρεμη περιοχη μακρια απο το κεντρο την βγαζω στην γειτονια και ετσι δεν εχει τα ερεθισματα που μπορει να εχει στην πολη.παρολα αυτα δεν ηταν παντοτε τοσο τσαμπουκαλου.τωρα ειναι πολυ κυριαρχικη!τι να κανω???δεν εχω τοσο χρηματα ωστε να την παω σε εκπαιδευτη και απο την αλλη θα ηθελα να μοιραζομασταν πολλα πραγματα μαζι πραγμα που δεν γινεται τωρα!

μαγια

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
61
0
μεχρι προτεινος πιστευα οτι ηταν κοινωνικοποιημενη,ηταν πολη φιλικη με αλλα σκυλια και δεν εγριευε σχεδον ποτε παρα μονο σε γατες!τωρα τι επαθε πραγματικα δεν ξερω

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Με τα ξένα σκυλιά έχει πρόβλημα μόνο στο κέντρο της πόλης?
Οι 2 βόλτες την ημέρα είναι με λουρί?

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
μεχρι προτεινος πιστευα οτι ηταν κοινωνικοποιημενη,ηταν πολη φιλικη με αλλα σκυλια και δεν εγριευε σχεδον ποτε παρα μονο σε γατες!τωρα τι επαθε πραγματικα δεν ξερω
δν ξερω..δν εχω και πολυ εμπιρια θα σου απαντησουν τα αλλα μελοι που ξερουν ;)

μαγια

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
61
0
οι βολτες της ειναι καθημερινες με λουρι εκτος απ τα σαββατοκυριακα που την αφηνω να τρεχει σε κατι λιβαδια για να ξεδινει!με τα αλλα σκυλια ηταν παντοτε φιλικοτατη,εχει και 2 σκυλια που κανουν καθημερινοι παρεα και τα πανε μια χαρα!τωρα τελευταια εχει αυτη την συμπεριφορα και απορω γιατι!συν της αλλης τελευταια μου φοβαται πολυ με διαφορα οπως θορυβους για παραδειγμα!και αν σας γεννηθει απορια της συμπεριφερομαστε με παρα πολυ αγαπη!

α! ξεχασα να σου απαντησω πως δεν ειναι ετσι μονο με τα σκυλια της πολης αλλα με ολα τα σκυλια που δεν γνωριζει

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Το σκυλάκι θέλει κοινωνικοποίηση και ό,τι αυτόπεριλαμβάνει. Δυστυχώς η παρέα με δύο σκυλιά όσο κι αν είναι ευχάριστη για την Μάγια σου, δεν είναι κοινωνικοποίησης. Δλδ η κοινωνικοποίηση περιλαμβάνει την επαφή με διάφορα σκυλιά, είτε είναι γνωστά είτε ξενω που θα τα δει δύο φορές στη ζωή της, ή επαφή με πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους και η σταδιακή εξοικίωση με θορύβους.

Η μικρής σου δεν νομίζω ότι είναι κυριαρχική, απλά δεν είναι κοινωνικοποιημένη με αποτέλεσμα να φοβάται κάποια πράγματα και να αντιδρά. Που να δεις το Yorkie που ήρθε στον εκπαιδευτή μου. Ακριβώς όπως περιγράφεις τη δικιά σου!!

Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι το αγαπάτε το σκυλί. Απλά εάν δεν γνωρίζεις κάποια πράγματα η αγάπη μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά. Δεν εννοώ να μην την αγαπάς, κάθε άλλο. Π.χ. την ώρα που κάνει σαν "τρελλό" εάν νιώθεις το στρες της και την χαιδεύεις εκείνη τη στιγμή για να την καθησυχάσεις ενισχύεις άθελά σου τη συμπεριφορά αυτή.

Last edited:

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
τι λέει ο Cesar Millan για παρόμοια περίπτωση...

Με ένα σκυλί υψηλής ενέργειας, θα έβαλα rollerblades μου ή θα έπαιρνα το ποδήλατό μου! Μην πάς ενάντια στη φύση του. Μερικά σκυλιά απλά προτιμούν να τρέξουν πριν περπατήσουν. Μπορεί κάλλιστα να είναι ένας από αυτούς.

Τα σκυλιά μπορεί να περπατήσει για ώρες, αλλά μπορεί να τρέξει για περιορισμένο διάστημα. Σε γενικές γραμμές, μετά από 15 λεπτά τρέξιμο το σκυλί θα είναι έτοιμο για περπάτημα. Τότε θα είναι έτοιμο για μια βόλτα. Εάν δεν μπορείτε να τρέξετε με αυτόν, προτείνω τη χρήση ένος σακίδιου για να ανακατευθύνετε την ενέργεια.

Παραμείνετε ήρεμη και κατηγορηματική,

Cesar Millan

μαγια

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
61
0
εχεισ απολυτο δικαιο σαυτα που λες!φυσικα και αποφευγω το χαδι την ωρα της "κρισης" και πιστευω οτι η μαγια μου κανει οσα της εχω μαθει εγω ο,τι λαθος κανει ,εγω ευθυνομαι.αυτο που με απασχολει ειναι εαν στην ηλικια της η κοινωνικοποιηση συνεχιζει να γινεται. ή το εχασα το παιχνιδι?

χρηση σακιδιου??

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Δεν νομίζω ότι έχεις χάσει το παιχνίδι και σε συνδυασμό με την πρόταση του George A για καλή εκτόνωση θα δεις αποτελέσματα. Το σκυλί όταν έχει εκτονωθεί είναι σε πολύ καλύτερη φάση για κοινωνικοποίηση και για να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις.

μαγια

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
61
0
η κοινωνικοποιηση της πως πιστευετε οτι πρεπει να γινει?πηγαινοντας την σταδιακα σε μερη με κοσμο και σκυλια?και αν ναι πως πρεπει να συμπεριφερθω εγω σε μια δυσκολη κατασταση οπως τσαμπουκα με αλλα σκυλια?τα θεωριτικα μερη τα γνωριζω και εγω πανω κατω,χρειαζομαι και καποιες πρακτικες συμβουλεσ καποια τιπσ που εχουν βοηθησει και εσας!

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Ακριβώς το ίδιο γινόταν με ένα σκυλάκι που φιλοξενούσα με όσα σκυλάκια ήταν μέσα σε σπίτι και με το δικό μου ήρεμο χαλαρό να παίξει κλπ μόλις έβλεπε σκύλο στο δρόμο φώναζε σηκωνόταν στα 2 πόδια!το έφτιαξε η εκπαιδεύτρια με 2 συνεδρίες!
πρεπει να αισθάνεσαι οτι είσαι εσυ ο κυρίαρχος! να μην φοβάσαι γιατι αλλιώς νιώθει εκείνος αρχηγός και θέλει να σε προστατέψει! να βγαίνεις με αυτοπεποίθηση να κρατας το λουρί απο τ δεξια μερια και με τ 2 χερια να μην το σφίγγεις ουτε να τ τραβας το ενα χερι να κραταει πανω το λουρι και το άλλο κάπου στη μέση

μαγια

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
61
0
σευχαριστω λουνα!και εμενα σαυτο το θεμα θελει εκπαιδευτη αλλα δυσκολο αυτο τον καιρο!δηλαδη εαν δει ενα σκυλο 'η μια γατα για παραδειγμα και αρχισει να τραβαει εγω αλλαζω πορεια,της φωναζω να σταματησει 'η περιμενω να περασει ο σκυλος για να χαλαρωσει?δεν ειναι κουιζ μη μπερδευτειτε....χαχααααχα

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
παρακαλώ :) μπορεις να πεις το όνομα του να του πεις κατσε να του δώσει λιχουδιά και ν φύγετε όταν περάσει ο σκύλος
ξέρω οτι δεν είναι εύκολο γιατι θα "φοβάσαι "και ο σκύλος θα τ καταλαβαίνει αυτοπεποίθηση χρειάζεται και να συνεχή προσπάθεια

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Έχεις σκεφτεί ότι μπορεί να μην είναι ...."αγριάδα" αυτό που βγάζει, αλλά όταν έχει περισσότερα ερεθίσματα αντιδρά ανάλογα. Μπορεί απλώς να θέλει να τα μυρίσει, να τα "γνωρίσει".

Πάντως μην απελπίζεσαι....
Έχω έναν ε.π. που κοντεύει τα δύο. Και εκεί που νόμιζα ότι έχω χάσει την μπάλα, ειδικά όταν συναντούσαμε άλλα σκυλιά, και δη αρσενικά, αποδείχθηκε ότι όλα ήταν δικές μου φοβίες και άγχη. Και τα πλησίασε και τα μύρισε και όλα καλά....

Δώσε μια ευκαιρία σε σένα...

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Οταν τρομαζεις εσυ , πανικοβαλεται και ο σκυλος..
μεινε ηρεμη..δεν θα γινει κατι το εξτρα τραγικο αρκει να εισαι ηρεμη και προσεκτικη. Μπορει να το κανει γιατι απεγνωσμενα θελει να παει να παιξει. Μην εισαι υπερπροστατευτικη, ασην να μυριστει με το ειδος της σιγα σιγα ;)