Πειραματόζωα!

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Πειράματα γίνονται και στα καλλυντικά?
Εννοείται πως δεν αναφερόμουν στα πειράματα που γίνονται για τα καλλυντικά. Παρά μόνο σε πειράματα που προάγουν τη βελτίωση της ζωής του ανθρώπου σε θέματα υγείας, ή πειράματα που αφορούν τη βελτίωση φυλών.
Μπορεί να κάνω λάθος και να διαφωνείς ή να διαφωνήσουν άλλοι, μα το θέμα των καλλυντικών νομίζω ξεπερνά την υποκειμενική εικόνα μας για την ηθική και υπάγεται σε κάτι περισσότερο αντικειμενικό. Είναι τελείως ανήθικο και άδικο.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Μακάρι λοιπόν τα πειράματα να ήταν μόνο για την επιβίωση του ανθρώπου..μακάρι να διεξάγονταν με τον καλύτερο τρόπο σε κάθε χώρα σε κάθε εργαστήριο.., μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα να δινόταν στον αριθμό 2638374749 να έχει δικαίωμα και σε κάτι πάρα πάνω μέχρι να έρθει η ώρα.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Μακάρι λοιπόν τα πειράματα να ήταν μόνο για την επιβίωση του ανθρώπου..μακάρι να διεξάγονταν με τον καλύτερο τρόπο σε κάθε χώρα σε κάθε εργαστήριο.., μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα να δινόταν στον αριθμό 2638374749 να έχει δικαίωμα και σε κάτι πάρα πάνω μέχρι να έρθει η ώρα.
Δυστυχώς ακόμη και η κωδικοποίηση αντί ονόματος γίνεται για δύο λόγους που και οι δυο αφορούν τον άνθρωπο και δε θα διαφωνήσω μαζί σου. Ο ένας είναι για λόγους πρακτικότητας και ευκολίας στην αρχειοθέτηση των παρατηρήσεων των δειγμάτων και ο άλλος γιατί ανάμεσα στους ερευνητές στα εργαστήρια υπάρχουν και κάποιοι λιγότερο κυνικοί που σέβονται οποιαδήποτε ον ζει και αναπνέει και κάποιοι απ' αυτούς δένονται και από μόνοι τους δίνουν κρυφά ονόματα σε κάποια απ' αυτά κι εξυμνούν την ευφυία ή τη στοργικότητα τους. Κι επειδή πίσω από κάθε εργαστήριο βρίσκονται τεράστια κονδύλια κανένας επιχειρηματίας ή ερευνητικός φορέας δε θέλει ευαίσθητους εργαζόμενους που διστάζουν να κάνουν αυτό που πρέπει.

G.M.Z.K.

Well-Known Member
29 Οκτωβρίου 2010
192
0
Αλεξανδρούπολη, Έβρος
Έτσι για την ιστορία θέλω να πω πως "εφευρέθηκε" η λοβοτομή!

Ο Monik, Αμερικάνος ή Γάλλος αν δεν κάνω λάθος, σε ένα συνέδριο που παρακολούθησε στις αρχές τις δεκαετίας του 40 νομίζω, άκουσε από μία έρευνα ότι αν γίνει λοβοτομή σε πίθηκους τότε ηρεμεί ο νευρικός και επιθετικός του χαρακτήρας! Οι παρατηρήσεις αφορούσαν μόνο 10 πιθήκους!!!!
Και ακριβώς μετά τον πόλεμο το 50 όλοι οι κρατούμενοι έκανα λοβοτομή για να κερδίσουν σαν όρο την ελευθερία τους!
Ακόμα και οικογένειες ψυχασθενών αναγκάζονταν δια της βίας να υποστούν λοβοτομή!
Και φυσικά... στη χώρα του ανατέλοντος ηλίου έκαναν λοβοτομή σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

Η ιστορία μπαίνει σαν παρένθεση στο θέμα!

Όσων αφορά την ηθική λάθος μου που τη ζήτησα στη συζήτηση γιατί ο καθένας έχει δικιά του φιλοσοφία, ηθική και νοοτροπία!

Για τα βοειδή που γνωρίζω αρκετά πράγματα εδώ πάνω στον Έβρο γίνονται συχνά εξετάσεις και αν τα ζώα βγουν "μολυσμένα" με κάτι τα σφάζουν αλλά δεν πουλούν το κρέας τους ανάλογα με την ασθένεια που έχουν! Αρκετά σφαγεία εδώ πάνω είναι μια χαρά καθαρά.

Και στο θέμα των καλλυντικών έχουν πέσει πολλές φορές καταγγελιές και πιστέψτε με οι αρχές στο εξωτερικό ξέρουν ποιές είναι οι εταιρίες όχι μόνο με πειραματόζωα αλλά γενικότερα και εταιρίες με σαμπουάν που χρησιμοποιούν παραπροιόντα του "πετρελαίου" αλλά φυσικά τα παίρνουν χοντρά και οι καταγγελίες αποσύρρονται και αποκρύπτονται!
Εμείς όταν μάθουμε κάτι για μία εταιρία μόνο όπλο μας πέρα από την τυφλή, κουτσή και άχρηστη δικαιοσύνη είναι να σταματήσουμε να αγοράζουμε προιόντα της!!!!!!!!!!
Ας το κάναμε αυτό και μετά θα βλέπαμε που θα κατέληγε η εταιρία!
Αλλά όλοι σκεφτόμαστε: Έλα μωρέ ένας άνθρωπος είμαι τί διαφορά θα κάνει?!
Όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά την κάνουμε τη διαφορά!!!

Τα πειραματόζωα σχετικά καλά περνούν... Το θέμα είναι ότι ποτέ δεν θα εισπράξουν αγάπη!
Μόνο κοροιδία θα εισπράξουν από κανένα ανεγκέφαλο φοιτητούδι που θα κάνει ηλιθιότητες πάνω από το κοιτόμενο κορμί του ζώου!
Έχω πλακωθεί πολλές φορές για αυτό το θέμα!
Μερικοί βάζουν μυαλό! Αλλά μόνο σε ένα τμήμα μπαίνω στα εργαστήρια.. Οι υπόλοιποι δεν ξέρω τί κάνουν!

Last edited:

G.M.Z.K.

Well-Known Member
29 Οκτωβρίου 2010
192
0
Αλεξανδρούπολη, Έβρος
Να κάνω μία διόρθωση!
Τον ηλίθιο αυτό ερευνητή που πήρε και Νόμπελ τον έλεγαν Μονίζ και όχι Μονίκ!
Αλλά η τιμωρία του ήρθε από έναν ασθενή ο οποίος υπέστη λοβοτομή και μετά πυροβόλησε το Μονίζ!

(Παρενθεσούλα!)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν