Πειραζει τις γλαστρες

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Καλή ιδεα είναι να κοιμηθείτε στο ίδιο δωμάτιο για να μη φοβηθεί και να αισθναεται ασφαλεια μαζί σου. Αν αρχισει να κλαιει μιλα του γλυκα να καλμαρει

toykaki

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2015
153
17
34
Aττικη
Τελικα η προσπαθεια απετυχε λιγο οχι τελειος ομως και αναμενωμενο ειναι...στο σαλονι ειναι οκ απλα παιρνει παντοφλες και τις μασαει. τι να κανω για αυτο;οσο αφορα των υπνο των πηρα στο δωματιο και πειραζε τα παντα πανω στα κομωδινα δεν πρριμενα κατι αλλο για πρωτη φορα του ελεγα μη κι η τα αφηνε η συνεχιζε.τελικα των εβγαλα εξω παλι.ακουσα μια ζημια σε μια γλαστρα και για πρωτη φορα στους 8 μηνες των εδεσα σπιτι του και κοιμηθηκε για να καταλαβει τιμωρια.κατι ακομα στο σαλονι αποφασισα να μαζεψω τις παντοφλες και εκει που καθομασταν των χαιδεβα αρχισε να με "δαγκωνει" και να γινετε πιο κινητικος,του ελεγα μη και επαιρνα το χερι μου.και το κανει γενικα αυτο.οχι οτι ποναω αλλα ειναι σπαστικο

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Για το χέρι έχουν όλα τα σκυλάκια ένα θεματάκι. Βλέπεις είναι το μοναδικό από τα παιχνίδια τους που κινείται αυτόνομα, οπότε αυτό το ανεβαζει στην κορυφή των προτιμήσεών τους :p 'Οταν στο ξανακάνει, το απομακρύνεις, βγάζεις ένα δυνατό άουτς ή κατι αντίστοιχο και του γυρνάς επιδεικτικότατα την πλάτη (ό,τι θα έκαναν δηλαδή και τα αδερφάκια του). Για τις παντόφλες, παιχνίδια, πάρτου παιχνίδια. Ψεύτικα κόκκαλα να δαγκώνει, kong, παιχνίδια για σκύλους. Γενικά όταν πάει να μασήσει κάτι που δεν θες του λες μη και του δίνεις δικό του παιχνίδι. Θέσε όρια. Το κακό είναι ότι ο μικρός έχει συνηθίσει τη βεράντα για χώρο του. Είναι σαφες ότι για να σταματήσει να σπάει γλάστρες και εφόσον τον έχεις έξω απομακρύνεις τις γλάστρες. Αν και θα επιμείνω ότι ο σκυλάκος πρέπει να μάθει μέσα για πολλούς λόγους. Πχ κακός καιρός, πολλή ζέστη, σκνίπες..Πρέπει να του κάνεις θελτικό το εσωτερικό. Άρχισε με δελεαστικά φαγητά, πχ κοτόπουλο, κονσέρβα, κάτι που είναι υψηλής αξίας για εκείνον. Και μέχρι να γίνει κύριος θα επιμείνω ειδικά για το βράδυ στο crate. Αν αποφασίσεθς να πάρεις δεν θα τον χώνεις συνέχεια εκεί μεσα και κυρίως ΟΥΔΕΠΟΤΕ για τιμωρία. Κυρίως για το βραδινό του ύπνο για να αισθάνεται ήρεμος. Και αν τελικά προχωρήσεις σε crate πρεπει να του το συστήσεις σταδιακά. Λογικό είναι να είναι έτσι υπερδραστήριος μέσα στο σπίτι. Το βλέπει σαν παιδική χάρα με άπειρα πράγματα προς εξερεύνηση. Μην απελπίζεσαι, ψυχραιμία και υπομονή. Είναι μικρός ακόμα και μπορεί να μάθει

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
Όταν γενικά βλέπεις πως δαγκώνει πράγματα που δεν θες, να του λες "όχι", να του παίρνεις αυτό που δαγκώνει από το στόμα και να του το αντικαθιστάς με ένα από τα παιχνίδια του, έτσι ώστε να αρχίσει να μαθαίνει τι επιτρέπεται και τι όχι.

• Like
Reactions: noni_papa

toykaki

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2015
153
17
34
Aττικη
Τις περισσοτερες φορες των εχω λυτο μεσα στο σπιτι και αν κανει κατι μη.οταν καθμαι στο υπολογιστη ας πουμε και των εχω δεμενο ολα καλα στην αρχη.μετα προφανως βαριεται και δαγκωνει το λουρι.τι κανω;γιατι του λεω μη το παιρνω τιποτα αυτς;και γενικα ειναι 3 μερα στο σπιτι και 2 λεπτα καθεται 58 λεπτα τριγυρναει ας τα πω αναλογικα καπως.κατι δεν κανω σωστα;η ολα οκ;

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Παιχνίδια του έχεις; δοκιμάσε κανένα kong και γέμισέ του με λιγη κονσέρβα ή λίγο philadelphia ή cottage cheese για να μένει απασχολημένος.

toykaki

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2015
153
17
34
Aττικη
Εχω κονκ ναι.να του βαλω μεσα στο σπιτι;επισης παιχνιδι ενω ειναι δεμενος να το εχω κοντα του;η γενικα;

Last edited:

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Ναι βάλτο μέσα και γέμισέ το με κάτι νόστιμο. Παιχνίδια γενικά να του δίνεις (μην του τα έχεις έτσι χύμα) όταν κάθεται και είναι ξύπνιος για να απασχολείται. Πάρτου κόμπους, κανά αρκουδάκι, κανα κοκκάλο ;)

toykaki

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2015
153
17
34
Aττικη
Κομπους εχω και τα ξεσκιζει μετα απο κανα εναμιση μηνα γιατι ειναι λιγο σκληροι.αρκουδακι του εδωσα μια φορα το ιδιο σε μια μερα μην σου πω :) :p

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
:p υπάρχουν και κάτι κοκαλα που λέγονται tastybone και του πουλάει το μεγάλο pet shop που βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή

toykaki

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2015
153
17
34
Aττικη
Μαλιστα.κατι ακομα..εκτονωση του σκυλου ειναι μονο η βολτα η και η ασχολα μου μαζι του;δηλαδη εαν εγω ειμαι ολη μερα μαζι του;και των οαω τυπικα 3 φορες βολτες μονο για την αναγκβ του κ σπιτι.αυτο αρκει η δεν ειναι στξν εκτονωση;απλη ερωτηση κανω

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Καλό θα ήταν να βρεις και ένα πάρκο περιφραγμένο να τρέχει λίγο ;) Η 5λεπτη εκπαιδευση επίσης του "κουράζει" το μυαλό.

toykaki

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2015
153
17
34
Aττικη
Nαι κ αυτο το κανω καθε μερα.κατι ακομα στο μη του κανω κ κατι αλλο;η απλα μη;γιατι καποιες φορες ενω του λεω μη συνεχιζει κ εγω τον τραβαω απο το περιλαιμιο.οχι με δυναμη ισα ισα να τον τραβηξω

Last edited:

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Και εγώ άμα θέλω να δώσω έμφαση και δεν ακούει στο πρώτο μη του τραβάω ελαφρά το περιλαίμιο ή στέκομαι από πάνω του, το κοιτάω στα ματιά και το λέω με μπόλικη έμφαση

toykaki

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2015
153
17
34
Aττικη
Μιλαμε ομως τοσες μερες για εκτονωση του γειτονα απεναντι λυκοσκυλο ειναι συνεχεια στην αυλη με μια βολτα την ημερα και αυτο μιση ωρα.γιατι ολα ειναι στην εντελεια;μοιπως γιατι ειναι εκπαιδευμενο;