Πειραζει τις γλαστρες

toykaki

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2015
153
17
34
Aττικη
Να πω οτι ο σκυλος μου ανηκει στο 99% που αναφερθηκε παραπανω..εβαλα ολη την γλαστρα eco guard και παλι εκει.την κουνησε με την μουσουδα του εριξε και αρχισε το παιχνιδι του.. :(

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Επίμονος ο κύριος!!! Άρα πας σε διόρθωση. Όταν τον δεις εκείνη τη στιγμή ένα δυνατό μη (και αν χρειαστεί κούνα ταυτόχρονα ένα κουτάκι με νομίσματα πχ για να τραβήξεις την προσοχή του και να παραξενευτεί). Πραγματικά δεν είναι σκυλί των λουλουδιών.

Του αρέσει να βγαίνει στη βεράντα;

toykaki

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2015
153
17
34
Aττικη
στην βεραντα ειναι συνεχεια καταρχην...οσο για το μη το εχω κανει πολλες φορες ειλικρινα..

toykaki

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2015
153
17
34
Aττικη
σωστα τα λετε...δεν μπορω ειλικρινα καθε βραδυ να ανεβαζω τα φυτα στο τραπεζι..δεν ειναι λυση..μεσα σπιτι ειναι ατακτος δεν εχει τροπους βασικα...ουτε καποια βασικη εκπαιδευση υπακοης στην βολτα..σπιτι τα καουει ολα εξω αστα να πανε.τεσπα αλλο αυτο (νομιζω) :p ..Γιατι μπορω να του μαθω πιστευετε σε αυτη την ηλικια να ειναι μεσα στο σπιτι κυριος?και να κοιμαται στην γωνια του?οταν μπαινει μεσα ανεβαινει παντου...Οπως εχω πει σε αλλο ποστ το σκυλη το ειχε γνωστος μου εφυγε στο εξωτερικο και το υιοθετησα εγω..Το ειχε μεσα εξω εκεινος δεν το εμαθε τιποτα δηλαδη κανει ακαθαρσιες στου στην βεραντα και κατουραει,εγω πλεον το πηγαινω 3 φορες την ημερα βολτα για να μην μου τα κανει αλλιως και εμενα μου τα εκανε οταν τον πηγαινα 2 φορες βολτα (πρωι-βραδυ)τον εχω 8 μηνες και των πηρα 14 μηνων και ειναι 22μηνων τωρα...Δεν εχει γινει καποια στηρωση..Επισης ο προηγουμενος δεν το εβγαζε καν βολτα.Πιστευα οτι θα νοιωσει την αγαπη μου και των κοπο μου και ολα οσα του παρεχω σαφως και χρηματα ..Αλλα τι να πω...Εχω απαγοητευτει πλεον ειλικρινα..Εχω ρωτηση για εκπαιδευση βασικη αλλα δυστηχος ειναι μεγαλο το ποσο και δεν το εχω ...Για αυτο και γραφω εδω..Σαφως στον γιατρο και στα εμβολια του ειναι ολα οκ..αλλα εχω απαγοητευτει.Σαφως και για την βολτα που τις περισσοτερες φορες τραβαει οχι παντα αλλα τραβαει.ναι μεν με ακουει οχι παντα και αυτο..Αλλα και αυτο με τα φυτα..τι να πω...Συγγνωμη για το κατεβατω απλα μοιπως υπαρχει λυση στα προβληματα που ανεφερα

Last edited:

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
:p βασικά κοίτα με το να τον αφήνεις όξω στας εξοχάς με τις γλάστρες κρύβεις ένα πρόβλημα (της ανυπακοής του μέσα στο σπίτι). Αν δεν το αντιμετωπίσεις τώρα που είναι σαν πηλός το σκυλάκι και τα απορροφάει όλα σαν σφουγγάρι θα του κολλήσει αυτή η ανυπακοή. Πάρτο από την αρχή το θέμα :D τρόπους δεν έχει επειδή δεν τους ξέρει ;) Για μέσα στο σπίτι έχε το κοντά σου όπου πηγαίνεις και όταν βλεπεις να κάνει κάτι που δεν σου αρέσει πες του μη και βαλτο να καθισει και να σταματησει την εξερεύνηση (έτσι του αφαιρείς ένα προνόμιο). Όταν είναι ήσυχος, ακόμα και ξαπλωμένος μαζί σου στο σαλόνι, χάιδευέ τον και δίνε του χάδι ή λιχουδιά. Μετά από λίγες επαναλήψεις θα αρχίσει να πιάνει το νόημα. Για έξω, όταν τραβάει μένεις κόκκαλο, λες μη, τον τραβάς κοντά σου. Αν τραβάει πολύ και πάει να φύγει μπροστά, αλλάζεις απότομα κατεύθυνση. Γενικά μην τον αφήνεις ακόμα με μακρύ λουρί. Όταν ταν μένει δίπλα σου, λιχουδιά και πολλά μπράβο. Η μεγαλύτερη χαρά του σκύλου είναι να κάνει το αφεντικό του χαρούμενο. Αν γαβγίζει πολύ τον αγνοείς (οποιαδήποτε σημασία ή φωνή εκ μέρους σου απλά θα τον ενθαρρύνει). Τώρα για τις γλάστρες είναι καθαρά βαρεμάρα και έλλειψη ερεθισμάτων ;)

• Like
Reactions: Nitsa

toykaki

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2015
153
17
34
Aττικη
Noni_papa μου κανεις να το αρχισω παλι απο την αρχη,εκει που ειχα απελπηστη πραγματικα..,να πω με την συνεχεια μου και εγω.
1)μεσα στο σπιτι κοντα πως με λουρι?Γιατι αλλιως παει εκει που θελει αυτος..
2)αν το βαλω να καθισει πιστευω θα καθισει και μετα θα σηκωθει.
3)Να πω οτι εχω προσπαθηση πολλες φορες (γιατι εχω σπιτακι σκυλου στην βεραντα) να του βαλω καποια πετσετα μεσα η κατι παρομοιο και ολα τα εχει ξεσκισει..Οποτε μεσα στο σπιτι (ναι μεν δεν δαγκωνει (να πω την αληθεια) αλλα ποιος μου λεει οτι δεν θα ανεβει στο ψυγειο και θα δω τοπ inox χαλια?
4)Αν του αρεσει μεσα και μετα οταν δουλευω τον αφηνω εξω τοτε φανταζεστε τι εχει να γινει?
5)οσο τον χαιδευω θα ειναι ενταξει γενικα μετα οταν το σταματησω τρελλενετε αρχιζει τρεχει πραγματικα σαν παλαβος ''δαγκωνει'' το χερι μου και κανει σαν τρελος τρεχει γυρω απο τον εαυτο του χτυπαει επανω στο τζαμι σας μιλαω για πολυ χαρα να το πω?δεν ξερω αλλα δεν το εχω συνταντηση ξανα αυτο.πραγματικα δεν βλεπει μπροστα του τι κανει..επειδη ειναι περιμετρικη η βεραντα μου γυρναει παντου..δεν καταλαβαινει τιποτα..
6)Οσο για το εξω το κανω εδω και μηνες.και κανενα αποτελεσμα.ισως κατι δεν κανω σωστα?αφου κουραστικα πλεον με το λουρι που ειναι σχετικα κοντα μου και του πηρα με ιμαντα 5μ ωστε να ξεκουραζομαι κ εγω αλλιως πολυ κουραση.Κατι ακομα του φορουσα οδηγο στην βολτα οχι περιλαιμιο .πλεον εδω και 4-5 μηνες του φοραω περιλαιμιο αλλα απο το τραβηγμα φοβαμαι μην του ερεθισω τον λαιμο του καποια στιγμη και βυχη η οτιδηποτε..υπαρχη περιπτωση (απο το πνιξημο εννοω που τραβαει)?γενικα δεν τραβαει παντα αλλα σε καποια σημεια πολυ εντονα (γιατι εχω 2-3 συγκεκριμενες ποριες που του κανω..Να πω την αληθεια καθετε η μου δινει τα χερια του οταν τον λεω η ερχετε κοντα μου (παντα με το λουρι τον εχω αλλα ειναι 5 μ και αν σταματησω και του πω κοντα ερχετε)αλλα αν του τραβηξη κατι την προσοχη με τιποτα..
7)αραγε αυτο που ειπες οταν κανει κατι που θελω απο μονο του και τον επαινω το καταλαβαινει?Γιατι εχω απαγοητευτη παιδια ειλικρινα..Εχω την κουραση μου εχω και τον σκυλο με τις αταξιες του (ειτε σπιτι ειτε στην βολτα)..Και λεω αφου λενε οτι καταλαβαινουν γιατι δεν καταλαβαινει αυτα που κανω για αυτων?

Συγγνωμη για τον λογο μου ολο αυτο,αλλα βλεπω βοηθεια σας απεναντι μου.και παλι σας ευχαριστω...

toykaki

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2015
153
17
34
Aττικη
Μένει συνέχεια στο μπαλκόνι και θες να μην πειράζει τις γλάστρες?
Και τι να κάνει? Να παίζει τα βλέφαρά του?
γιατι το κανει κυριος βραδυνες ωρες που ξερει οτι κοιμαμαι ?

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Καλησπέρα!
1) Βάλτον μέσα γιατί σύντομα θα αρχίσει κι άλλα κουλά (πχ να γαβγίζει σε οτιδήποτε) και θα έχεις θέμα και με τη γειτονιά. Επίσης είναι παράνομο να έχεις το σκυλί διαρκώς στο μπαλκόνι, άλλη μια πιθανότητα να έχεις τραβήγματα. Επίσης μπορεί να φάει τίποτα απ' τις γλάστρες και να είναι επικίνδυνο.
2) Το να εκπαιδεύσει κανείς τον σκύλο του θέλει πολλή δουλειά και χρόνο. Και οργάνωση. Κι εγώ το κατάλαβα με τον δύσκολο τρόπο... Δυνατότητα για εκπαιδευτή υπάρχει, έστω και για κάποιες συναντήσεις συμβουλευτικά;
3) Όταν φεύγεις μην τον αφήνεις ελεύθερο στο σπίτι, βάλτον σε ένα δωμάτιο με το νερό του και κάνα παιχνίδι ή κονγκ για τη βαρεμάρα. Θα έχεις κάποιες απώλειες (πχ το δικό μου σκυλί ήταν κυριολεκτικά βιβλιοφάγος στα μικράτα του) αλλά θα συνηθίσει.
Οργάνωση, δουλεια και κουράγιο θέλει το πράγμα!! Και μακριά από την απογοήτευση, θολώνει την κρίση και λερώνει την αύρα μας!! ;)

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
γιατι το κανει κυριος βραδυνες ωρες που ξερει οτι κοιμαμαι ?
Γιατί είναι λαμπραντορ που δεν έχει εκτονωθεί όσο θα ήθελε, γιατί βαριέται και ίσως φοβάται και λίγο... Οι συνήθεις λόγοι...

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Η αλήθεια μου είναι ότι κι εγώ μετά από 14 χρόνια συνύπαρξης με σκύλο με είχε καλομάθει σε πειθαρχημένο και ήρεμο και είχα ξεχάσει ότι εγώ την έκανα έτσι. Τώρα που πήρα πάλι κουταβάκι τα ξαναθυμήθηκα :D Πριν προσπαθήσω να πω την άποψή μου στις ερωτήσεις σου, κάτι βασικό: Οι βόλτες του πόσο διαρκούν και περιλαμβάνουν παιχνίδι/τρέξιμο;
1)Τη δικιά μου τώρα που είναι 6 μηνών άλλες φορές την έχω λυτή άλλες δεμένη στο πόδι μου. Στην αρχή την είχα (με συμβουλή εκπαιδευτή) με λουρί παντού μαζί μου, είτε στο σαλόνι, είτε στην κουζίνα, είτε στο μπαλκόνι. Όποτε πήγαινε να ξεφύγει τις έλεγα μη, της τράβαγα το λουρί και σταματούσα κάθε δραστηριότητα ενώ δεν την κοίταζα καθόλου και της γύριζα την πλάτη (γλώσσα σωματος δυσαρεστημένου αφεντικού). Μετά από λίγο το έμαθε το νόημα και τώρα είναι αρκετά ήσυχη για την ηλικία της, ενώ έρχεται και κάθεται όπου είμαστε.
2) Θα επιμείνεις στο κάτσε μέχρι να κάθεται όσο θες εσύ και στο τέλος φυσικά επιβράβευση και λιχουδιά και χάδι
3) Δεν θα ανέβει στο ψυγείο γιατί θα του θέσεις όρια. Να καταλάβει ότι είναι ΔΙΚΟ σπυ. Στην αρψή η μικρή ανέβαινε στον καναπέ. Τα μη δεν έπιαναν. Στο τέλος αυτό που έκανα ήταν πολύ απλό. Διεκδίκησα το συγκεκριμένο αντικείμενο. Πώς; Την παραμέρισα με το πόδι μου χωρίς να πω τίποτα. Απλά την έσπρωξα από το δρόμο μου. Μια δυο τρεις φορές από τότε που καταλάβε ότι εγώ είμαι ανώτερή της δεν τόλμησε να ακουμπήσει ούτε πατούσα.
4) Εσύ θα αποφασίζεις που θα είναι κάθε φορά, είτε του αρέσει είτε όχι. Εσύ είσαι ο αρχηγός της αγέλης εσυ΄θετεις τα όρια. Όσο θα επιμένει αυτός άλλο τόσο θα επιμένεις και εσύ. Στο τέλος θα καταλάβει ότι δεν τον παίρνει. Δεν έχεις κυριαρχική ράτσα άρα θα το πιάσει εύκολα.
5) Όταν τον βλέπεις να φλιπάρει δοκίμαζε να τον αποσυντονίζεις με το αγαπημένο του παιχνίδι για να ηρεμήσει. Αν δεν πιάσει, δυνατό μη και τον περιορίζεις κάπου πχ δεμένο στο τραπέζι δίπλα σου. Όταν ηρεμήσει τον ξελύνεις κλπ. Θα καταλάβει ότι τρελός και ανήσυχος=περιορισμός ελευθερίας ενώ ήρεμος και υπάκουος=ελεύθερος. Θυμίσου, οι σκύλοι είλναι συνειρμικά όντα.
6) δεν θά παθει κατι όχι. Δοκιμάσε αυτό που σου ειπα με το να του αλλάζεις απότομα κατεύθυνση. Θα αναγκαστεί να σε ακολουθήσει. Επίσης, κράτα μια λιχουδιά στο δεξί σου χέρι και μετά από λιγα μετρα που θα μενει διπλα σου μπραβο και του της δινεις. Επισης, στη διαρκεια της βολτας, ανα διαστηματα τον σταματας και του δινεις καποια εντολη πχ κατσε. Να καταλαβει οτι εσυ ρυθμίζεις τα ΠΑΝΤΑ.
7)Ναι το καταλαβαίνει. Κάνει συνειρμό. Και εμείς είχαμε θέμα, και ο εκπαισδευτής νας είπε όταν είναι ανήσυχη να την αγνοούμε (η παραμικρή προσοχή είνια σαν επιβράβευση) ιαι όταν είναι ησυχη να την επιβραβεύουμε.

• Like
Reactions: Shelly and LaCat

toykaki

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2015
153
17
34
Aττικη
1) η πρωινη διαρκει 20-30 λεπτα η μεσημεριανη το ιδιο η βραδυνη περιπου 1.5 ωρα..
2)εαν πω κατσε και κατι του αποσπαση την προσοχη και σηκωθει και κανει πως τραβαει να φυγει??τι κανω του λεω ξανα κατσε?εαν ναι (δηλαδη του ξαναλαεω κατσε και δεν καθεται?επιμενω εως οτου κατσει?
3)οταν εννοεις παραμερησα?δηλαδη ας πω την κλωτσουσες (κατα καποιο τροπο)?Γιατι εγω να παραμερισω δυσκολο γιατι ειναι μεγαλοσωμο,εκτος βεβαια εαν βαλω λιγο πιο πολυ δυναμη.επισης εσυ οταν καθωσουν στο καναπε και δεν ηθελες να ανεβαινει την ειχε απο διπλα στο πατωμα και την ελεγες κατσε?Εαν οντως μπει στο σπιτι καθομαι εγω στο καναπε (δεμενος παντα για αρχη)και μεταβαρεθει ξερω κ εγω θελει να σηκωθει να παει μεσα,κανω το δικο του η οχι κανω το δικο μου?δηλαδη του λεω κατσε εως οτου κατσει?εαν συνεχισει και αρχιζει ανεβαινει η οτιδηποτε αλλο πως το σταματαω?με μι και τραωηγμα το λουρι?
4)οσο αφορα το φλιπαρισμα ναι οντως απο ασχετοσινημη του λεω που ειναι το παιχνιδι σου και μου το φερνει,ενα αλλο κακο ειναι οτι ενω μου φερνει τα παιχνιδι ατου δεν τα αφηνει απο το στομα του..τα εχει εκει δαγκωμενα και εγω τα τραβαω(Ε! αυτο δεν θα το ελεγα παιχνιδι)..ειναι βαρετο .ενω σχεδον ολα τα αφηνουν απο το στομα..
5)οσο αφορα αυτο με την αλλαγη κατευθυνσης εαν τραβαει και στην αλλη κατευθυνση?τι κανω παω παλι σε αυτη που ηταν πριν?γιατι οσο ναναι δεν υπαρχουν και πολλες κατευθυνσης σε ενα δρομο η μπρος η πισω..
Επισης οσο αφορα την βολτα του αφηνω περιλαιμιο η αυτο για το θωρακα;λεω να ξεκινησω απο σημερα για μεσα στο σπιτι.το βραδυ ομως εξω για υπνο;γιατι δεν εχει κοιμηθη ποτε μεσα και ουτε ξερω τι να του πω η που να τον βαλω και πως...

Last edited:

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Ρίξε μια ματιά εδώ. Γενικά στο youtube έχει πολλά βιντεάκια που μπορεί να σε βοηθήσουν

toykaki

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2015
153
17
34
Aττικη
Εχω δει πολλα βιντεο και σχετικα με την εκπαιδευση στην βολτα.επισης απο οτι καταλαβα τα περισσοτερα ειναι ηδη εκπαιδευμενα.αλλα τι να πω δεν ξερω τι κανουνε τι τρικ..δεν ξερω ειλικρινα.εμενα επεισης ειναι και 22 μηνων δεν ειναι μικρος για να μαθει ευκολα :(

Last edited:

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Εύκολα μπορεί να μη μάθει αλλά θα μάθει... Δουλειά και υπομονή θέλει το πράγμα. Μην απογοητεύεσαι και κοίτα να χαρείς κάθε βήμα και κάθε μικρή διαφορά!

• Like
Reactions: noni_papa

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
1) Μια χαρά. Θα σου έλεγα αν έχεις πάρκο κοντά να πάρεις ενα 10μετρο λουρί για να μπορεί να τρέξει λίγο και ταυτόχρονα να μην είναι ελεύθερος. Επισης 5 λεπτά εκπαίδευσης θα τον κουρασουν αρκετά και εποικοδομητικά
2) Τον τραβας στο μερος σου και του το επαναλαμβανεις 3-4 φορές. αν δεν ακουσει σταματας (για να μην καψεις την εντολη) και τον τραβας σε ενα μερος που εσυ θες, πχ στο σαλονι. Καθεσαι και του λες να κατσει. Λογικα θα κατσει. Και αφου κατσει δωστου ενα αγαπημενο παιχνιδι.
3)Προς Θεού όχι κλωτσιά. Αν είχε ανέβει τελείως στον καναπέ ανέβαινα κι εγω και απλα την εσπρωχνα με το σωμα μου. Αν ειχε μονο τα μπροστινα ποδια πανω, πηγαινα προς το μερος της ή σαν καβουρας ή κατά μέτωπο και απλά την έβγαζα απο το δρομο, δηλαδη αναγκαστικα υποχωρουσε μιας και ειμαι βαρυτερη και ψηλοτερη. Πάντα θα κανεις το δικό σου όση ωρα και αν παρει. Δεν πρεπει να υποχωρείς ποτε εσυ.
4) Για εσενα δεν ειναι παιχνιδι για εκεινον ομως ειναι :p Παρε αυστηρο υφος, πες αστο, και τραβα το ή κρατα το γερα μεχρι να το αφησει. Οταν το αφησει πες μπραβο και λιχουδια.
5) Εαν τραβαει στην αλλη κατευθυνση τραβα και εσυ στην αλλη. Σε εσενα θα ερθει. Προσεχε μονο να ειναι αρκετα σφικτο (οχι να το πνιγει) ωστε να μην μπορει να τιναξει το περιλαιμιο από το λαιμο του. Προσωπικά παντα προτιμουσα περιλαιμιο για να εχω καλυτερο έλεγχο του κεφαλιου.
Τώρα γθια το βραδυ δύο είναι οι λυσεις. Τον περιοριζεις σε ένα δωμάτιο ή αγοράζεις ένα crate ή ένα pen

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα