Πατέντα για όμορφη μυρουδιά του σκύλου μας.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Και το χτενισμα βοηθαει να φυγει η ασχημη μυρωδια γιατι απομακρυνονται ολες οι νεκρες τριχες. και μετα το χτενισματακι περνας και το μωρομαντηλο απο πανω για καλυτερα αποτελεσματα! Αν δεν προερχεται η ασχημη μυρωδια απο καπου αλλου, οπως αφτι η απο την ξηρα τροφη.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Στα μπουλντόγκ πρέπει να καθαρίζουμε συχνά τ' αυτιά και τις ρυτίδες στο πρόσωπο γιατί μαζεύουν υγρασία+μικρόβια και μυρίζουν και μετά μολύνονται κι όλας. Μελέτησε στο ίντερνετ για τον σωστό καλλωπισμό της φυλής αυτής. Στα μπουλντόγκ από το κεφάλι έρχεται η περισσότερη "μπόχα" (το σώμα όσο και να το καθαρίζεις τίποτα δεν θα κάνεις).

Τα αυτάκια πως τα καθαρίζεις μέχρι τώρα, και πόσο συχνά;
Είσαι σίγουρος πως δεν έχει καμία ωτίτηδα;

Last edited:

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Στην αρχη ειχα κ εγω προβλημα...Μετα απλα συνηθισα.
Και εμεις τους βρωμαμε ανθρωπιλα.
:)

Y.Γ. Μπανιο τις κανω μονο με νερο.

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Εμενα μου μοσχοβολαει ο μικρουλης μου ακομα και αν εχει να κανει κανα 2μηνο μπανιο, τουλαχιστον εμενα μου αρεσει που μυριζει Κιλλεριλα! =)
Μια φορα τον ειχα κανει μπανακι με σκετο νερο και ειχα ριξει μεσα στην λεκανη λιγη βανιλια, μυριζε σαν ζαχαρωτο και μου ερχοταν να τον φαω, αλλα παρατηρησα οτι ξυνοταν περισσοτερο απο ο,τι συνηθως και δεν το ξαναεκανα. Μωρομαντηλα και ενα μπανακι μια φορα στο τοσο και ειμαστε οκ!

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Ώραια όλ'΄αυτά τα "ανέκδοτα" αλλά το γεγονός παραμένει πως όλοι οι σκύλοι μυρίζουν διαφορετικά, άλλοι πολύ, άλλοι λίγο, άλλοι σχεδόν καθόλου (τα Χάσκυ πχ) όσο βρώμικα κι αν είναι.

Καλό είναι (αν παίζει ρόλο η μυρωδιά για εμάς) να διαλέγουμε φυλή που δεν θα μας ενοχλεί τόσο πολύ.
Παράληλα σημαντικό ρόλο παίζει ο σωστός καλλωπισμός (ποτέ με μωρομάντιλα δεν επιτυχάνεται αυτό!) για την εκάστοτε φυλή.

Το να λέει ο καθένας τι κάνει για τον δικό του σκύλο δεν έχει καμία σημασία απολύτως για τον Άγγελο (εκτός αν έχει Μπουλντόγκ).
Θα πρέπει να μάθει για την συγκεκριμένη φυλή (που έχει ΠΟΛΥ ιδιαίτερες απαιτήσεις στο θέμα) για να είναι ο σκύλος πρώτα απ' όλα υγειής, και ύστερα να μυρίζει όσο το δυνατόν λιγότερο....

DogzLover

Well-Known Member
16 Μαϊου 2010
384
0
Neverland
Ο δικος μου ειναι ακομη κουταβακι μολις 2 μηνων, οποιοι ερχονται σε επαφη μαζι μου λενε οτι μυριζει ασχημα(τα περνω πολυ καθε φορα που το ακουω αυτο), εγω τον μυριζω ξανα και ξανα και δεν μου μυριζει τιποτα!Τουλαχιστον οχι κατι ασχημο..Συμφωνω με την Katerina K., και ποιος ο λογος να μυριζει το σκυλι διαφορετικα και οχι σαν..σκυλι?

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
Η αδερφή μου είναι ψώνιο με την καθαριότητα, τις μυρωδιές και ελαφρώς μικροβιοφοβική. Η μόνιμη απορία της είναι γιατί η Κάρλα (και τώρα πια και η Pepper - αν και αυτή έχει μια μικρή κουταβίλα) δεν μυρίζουν. Το ίδιο μου το έχουν πει πάρα πολλοί. Σε αντίθεση με ένα γαλλικό μιας άλλης γνωστής μας που βρωμάει πολύ - ακόμη κι εγώ που κοιμάμαι με τα σκυλιά δεν άντεχα τη μπόχα του!

Εγώ θα πω: Διατροφή-διατροφή-διατροφή. Τη διαφορά την είδα στον πρώτο σκύλο μου μόλις του άλλαξα τη διατροφή: Γυαλίσαμε και ξεβρωμίσαμε.

aggelos

Well-Known Member
21 Μαϊου 2008
187
2
47
Γιάννενα-Θεσσαλονίκη
Στα μπουλντόγκ πρέπει να καθαρίζουμε συχνά τ' αυτιά και τις ρυτίδες στο πρόσωπο γιατί μαζεύουν υγρασία+μικρόβια και μυρίζουν και μετά μολύνονται κι όλας. Μελέτησε στο ίντερνετ για τον σωστό καλλωπισμό της φυλής αυτής. Στα μπουλντόγκ από το κεφάλι έρχεται η περισσότερη "μπόχα" (το σώμα όσο και να το καθαρίζεις τίποτα δεν θα κάνεις).

Τα αυτάκια πως τα καθαρίζεις μέχρι τώρα, και πόσο συχνά;
Είσαι σίγουρος πως δεν έχει καμία ωτίτηδα;
Ο γιατρός που τον εξέτασε είπε ότι δεν έχει ωτίτιδα, αλλά κοιτάζοντας τα, είδε κάποιες βρωμίτσες και πιθανολόγησε οτι μπορεί αυτό να δημιουργήσει ωτίτιδα γι'αυτό και μου έδωσε να του βάζω ένα υγρό σε σπρέϊ μέρα παρά μέρα. Το υγρό λέγεται easotic.
Πάντως έχεις δίκιο, μάλλον πρέπει να μελετήσω περισσότερο για τον καλλωπισμό.
Σ'ευχαριστώ!

aggelos

Well-Known Member
21 Μαϊου 2008
187
2
47
Γιάννενα-Θεσσαλονίκη
Η αδερφή μου είναι ψώνιο με την καθαριότητα, τις μυρωδιές και ελαφρώς μικροβιοφοβική. Η μόνιμη απορία της είναι γιατί η Κάρλα (και τώρα πια και η Pepper - αν και αυτή έχει μια μικρή κουταβίλα) δεν μυρίζουν. Το ίδιο μου το έχουν πει πάρα πολλοί. Σε αντίθεση με ένα γαλλικό μιας άλλης γνωστής μας που βρωμάει πολύ - ακόμη κι εγώ που κοιμάμαι με τα σκυλιά δεν άντεχα τη μπόχα του!

Εγώ θα πω: Διατροφή-διατροφή-διατροφή. Τη διαφορά την είδα στον πρώτο σκύλο μου μόλις του άλλαξα τη διατροφή: Γυαλίσαμε και ξεβρωμίσαμε.
Εν τω μεταξύ εχω ακουσεί απο διάφορους να λένε οτι γενικά σαν ράτσα τα γαλλικά δεν μυρίζουν. Το ξέρεις αυτό vrmode?
Τελικά η διατροφή είναι αυτή που φταίει?

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Η διατροφη παιζει μεγαλο ρολο!
Και η Εσμεραλντα μου μυριζε, οταν ετρωγε ξερα τροφη πολυ.
Αφου την αλλαξα, αλλαξε και η μυροδια της.

Τωρα οι δικες μου δεν μυριζουν απο το σωμα τους.
Η ΜοναΛιζα βρομαει απο της ρυτιδες- αμα παραμελησω να της καθαρισω- και η Carmen μυριζει μονιμα ασχημα απο το στομα, κατι που οφειλεται μαλλον στο Brachycephalic Syndrome της, που παρουσιαζει σε ελαφρια μορφη.

Η Cinderella μυριζει απο πουθενα!

aggelos

Well-Known Member
21 Μαϊου 2008
187
2
47
Γιάννενα-Θεσσαλονίκη
Η διατροφη παιζει μεγαλο ρολο!
Και η Εσμεραλντα μου μυριζε, οταν ετρωγε ξερα τροφη πολυ.
Αφου την αλλαξα, αλλαξε και η μυροδια της.

Τωρα οι δικες μου δεν μυριζουν απο το σωμα τους.
Η ΜοναΛιζα βρομαει απο της ρυτιδες- αμα παραμελησω να της καθαρισω- και η Carmen μυριζει μονιμα ασχημα απο το στομα, κατι που οφειλεται μαλλον στο Brachycephalic Syndrome της, που παρουσιαζει σε ελαφρια μορφη.

Η Cinderella μυριζει απο πουθενα!
Και με ποιό τρόπο καθαρίζουμε τις ρυτίδες Αντριάννα?

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Το κουταβι μου μυριζει ωραια στο σωμα κτλ αλλα η ανασα του μου βρωμαει... τρωει ξηρα τροφη royal canine ,την ιδια που ετρωγε κ η προηγουμενη σκυλιτσα μου κ το στομα της δε μου μυριζε...αυτο οποτε με γλυφει στα μουτρα σιχαινομαι,ενω με τη Μαγιουλα δεν ειχα κανενα θεμα.
Διαβασα πως παιζει ρολο το στομαχακι του που ακομη δεν εχει στρωσει,κατι τετοιο.Ειναι αληθεια ? Μηπως να του αλλαξω τροφη ? Ειναι 3 μηνων περιπου.

ΑΑΑ μηπως παιζει ρολο που η τροφη ειναι puppy ??K οταν παμε adult θα ξεμυρισει?

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Πόσο πολύ βρωμάει το στόμα της;
Υπάρχει περίπτωση να τρώει τα κακά της;

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Μπορεί να έχει σκουλίκια (κανονικά στα μικρά κουταβάκια δεν βρωμάει το στόμα τους).
Ο γιατρός θα σου πει.

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
Ε ενταξει δε λυποθυμω κιολας...αλλα δεν μου ειναι ευχαριστη,σε αντιθεση με της πρωην σκυλιτσας μου που τη φιλουσα συνεχεια.
Τα κακα της δε τα τρωει 100% .
Ειναι μια μυρωδια σαν αιμα να το πω...(δεν εχει αιμα το στομα της!) ...δε ξερω, περιεργη μυρωδια...οχι εντονη ομως να μυριζει απο μακρυα ,αλλα αμα με γλυψει στη μυτη ή χασμουριθει μπροστα στο προσωπο μου...μπλιαξ.

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
Μπορεί να έχει σκουλίκια (κανονικά στα μικρά κουταβάκια δεν βρωμάει το στόμα τους).
Ο γιατρός θα σου πει.
αποπαρασιτωση για σκουλικια εχουμε κανει 4 φορες οποτε δε νομιζω να ειναι αυτο.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog