Πασχαλινά-προσωρινά κατοικίδια

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
καλα, καλα..δωστε λινκ με εκτροφεα παπιων τοτε. :paja1:
Η συντριπτική πλειοψηφία των παπιών που πωλούνται υπό αυτές τις συνθήκες πεθαίνει κατά τη μεταφορά, πριν ή λίγο μετά την πώληση. Αυτό είναι σοβαρός λόγος να ΜΗΝ υποστηρίζουμε αυτό το εμπόριο :)
Νομίζω ότι ξέρεις πως υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να βρεις πάπιες σε όλη την Ελλάδα. Έχω μια θεία στο χωριό που έχει μπόλικες, αν θες :D

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
κοιταξε chloe εν μερει εχεις δικιο......
εγω δεν θα επαιρνα ποτε πασχαλινο ή καλοκαιρινο ή χριστουγεννιατικο ζωακι για τα παιδια μου με σκοπο να το παιξουν,να το χαρουν:mad:
τα εχω παρει για να τους τα ταισω:D
οποτε δεν θα στηριζα ενα τετοιου ειδους εμποριο........
ο ανθρωπος ομως που πουλαει στην λαικη του χωριου απ'οπου μπορει να προμηθευτουμε ονομαζεται γενικα παραγωγος ....που ειναι το ανηθικο και το μεμπτο δηλαδη?

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Δεν ξέρω τι γίνεται στη λαϊκή του χωριού γενικώς...
Στις πασχαλινές λαϊκές όμως καταλήγουν παπάκια που κάποιοι προμηθεύτηκαν σχεδόν τσάμπα, άρρωστα συνήθως, πολλά ετοιμοθάνατα και συχνά βαμμένα με κίτρινο σπρέυ για να είναι πιο ελκυστικά.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Νομίζω ότι ξέρεις πως υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να βρεις πάπιες σε όλη την Ελλάδα. Έχω μια θεία στο χωριό που έχει μπόλικες, αν θες :D
και η θεια , απο που τις προμηθευτηκε?
κατα τ αλλα συμφωνω με λουνα , με την διαφορα πως και θα τα παιξουν και θα τα χαρουν και θα τους τα ταισω:D

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ DOGFORUM.GR

Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε από την ανάγκη για καλύτερη και έγκυρη ενημέρωση στον τομέα της κυνοφιλίας και της σχέσης του ανθρώπου με το σκύλο.

http://www.dogforum.gr/v2/index.php
:eek::eek::eek: εελα!!!! δεν το ειχα προσεξει!!
δεν θα το ξανακανω, συγγνωμη.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
πήραμε αυτά πριν 3 μέρες στο Αγρίνιο. Είναι χηνάκια (όπου κ να πάει ο αδερφός μου, τον ακολουθούν :)) κ σε λίγες μέρες θα πάρουμε κ 20 κοτοπουλάκια.
Θα φτιάξουμε κ λιμνούλα για τα χηνάκια.
Έχουμε 1 στρέμμα κήπο κ άλλα 500 τμ ακριβώς από κάτω από το σπίτι. Στο κάτω μέρος θα βάλουμε τις κότες με το κοτέτσι τους κ στο οικόπεδο του σπιτιού θα μείνουν οι χήνες.

άντε να δω τώρα να τα κοινωνικοποιήσω με τη λώρα........ :D

Last edited:

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
ερωτηση..εαν ζουνε στο κοτετσι με τις κοτες (οταν μεγαλωσουν εννοειται), τι φαγητο μπορουν να φανε? τρωνε των κοτων?
ερωτηση δυο..γιατι ειναι τοσο καθαρη? κανεις κατι?:p
ερωτηση τρια.. ειχες παπιο? ποιος τα γονιμοποιησε..

Οι πάπιες δε ζούνε στο κοτέτσι με τις κότες,ούτε έχουνε κάποιο σπιτάκι.Ολο το βράδυ σουλατσάρουν στον κήπο κ κοιμούνται στο γκαζόν όπου τους έρθει :p
Τρώνε σιτάρι κ όταν είναι μικρά φύραμα.Επίσης τους αρέσουν τα χόρτα,γκαζόν,λουλούδια κτλ.
Τι εννοείς είναι καθαρή??Πάπια είναι όχι γουρούνι :D :p
Εννοείται βρε πως έχω πάπιο.Κ άλλη μία θηλυκιά που δε κλώσσησε αλλά είναι κ δικά της παιδια αυτά που βγήκανε;)

Κι εγώ ερώτηση:
Τί συνθήκες χρειάζονται για να ζήσουν "ιδανικά";
Πόσα μέτρα αυλή πχ; 100; 200; 1.000;
Λιμνούλα;

Με την τουαλέτα πώς τα πάνε; Περπατάνε και κουτσουλάνε αβέρτα;

Εξαρτάται πόσες πάπιες έχεις.Αν έχεις 2-3 ένας κήπος 100 μέτρων είναι οκ.
Η λιμνούλα δεν είναι απαραίτητη αλλά τους αρέσει.Εμεις τους έχουμε βάλει στο χώμα 2 λεκανίτσες με νερό που ίσα ίσα χωράει μια πάπια μέσα αλλά κ πάλι βολεύονται.
Φυσικά το ίδιο είναι να έχεις τζακούζι με μια απλή ντουζιέρα?Οχι ;)
Με την τουαλέτα είναι ακριβώς όπως τα είπες.Περπατάνε κ κουτσουλάνε αβέρτα!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
:eek::eek::eek: εελα!!!! δεν το ειχα προσεξει!!
δεν θα το ξανακανω, συγγνωμη.
Ρε παιδιά εδω μιλάμε για πασχαλινά κατοικίδια ποσες φορες πρέπει να το πούμε..
Δεν μιλάμε για συντήρηση τέτοιων ζωων..
Που δεν ξέρω αν θέλει ο admin να ανοίξουμε με λεπτομέρεια την συζήτηση αλλου..
Κάποτε κάτι παρομοιο που είχε γίνει με τις γατες τσίνησε..
Αλλα αν θέλετε δοκιμάζουμε..
ΕΔΩ μιλάμε για πασχαλινα προσωρινά κατοικίδια..

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
kango1,από πασχαλινά κατοικίδια ξεκίνησαν τώρα αν έγιναν μόνιμα,άλλο αυτό:p

Οντως όμως είναι εκτός όλο το θέμα από την αρχή για ένα φόρουμ που ασχολείται αποκλειστικά κ μόνο με σκυλιά.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
kango1,από πασχαλινά κατοικίδια ξεκίνησαν τώρα αν έγιναν μόνιμα,άλλο αυτό:p

Οντως όμως είναι εκτός όλο το θέμα από την αρχή για ένα φόρουμ που ασχολείται αποκλειστικά κ μόνο με σκυλιά.
Nαι υποτίθεται ότι θα κατακρίναμε τέτοιες αγορές με τέτοιο σκεπτικό..
Ξέρω ακόμα μαμάδες που περνούν στα παιδιά τους παπάκι λόγο Πάσχα και πεθαίνει μέσα σε 3 μέρες..
Αν αυτή η συζήτηση είναι ευχάριστη στο να λέμε ότι ναι μπορούν να ζήσουν οι δικες μου είναι σε λίμνη και οι δικες μου είναι σε λιβάδι..
Βγαίνουμε εντελώς από το νόημα..
Οι ανθρωποι που αγοράζουν προσωρινά κατοικίδια.., είτε αυτό είναι παπια, είτε σκύλος, είτε γάτα, είτε κουνέλι, τα περνούν μονο για παιχνίδι και η αίσθηση όλου του τοπικ μονο αισιόδοξη δεν πρεπει να είναι..

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Για να είμαι στο θέμα λοιπόν...
Λίγο πριν το Πάσχα ήμουν στο Mall που είχαν βάλει κάτι δύσμοιρα κουνελάκια σε κάτι γυάλινες προθήκες, ο θεός να την κάνει, κι όλος ο κόσμος περνούσε σταματούσε, χτυπούσε το τζάμι και γενικά από σοκ σε σοκ πήγαιναν τα καημένα τα ζώντανα...
Και φυσικά άκουσα γονείς, ενώ χτυπούσαν με το χέρι το τζάμι για να κουνηθεί το κουνελάκι που ήταν κρυμμένο, από τον τρόμο του,πίσω από το "σπιτάκι", έλεγαν στα πιτσιρίκια, θες ένα τέτοιο να παίζεις;;;;;:eek::eek::eek::mad::mad::mad::(:(:(

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Και φυσικά άκουσα γονείς, ενώ χτυπούσαν με το χέρι το τζάμι για να κουνηθεί το κουνελάκι που ήταν κρυμμένο, από τον τρόμο του,πίσω από το "σπιτάκι", έλεγαν στα πιτσιρίκια, θες ένα τέτοιο να παίζεις;;;;;:eek::eek::eek::mad::mad::mad::(:(:(
Αυτό μου θύμησε περιστατικό πριν 2-3 μέρες όπου μια κυρία πέρασε έξω από το σπίτι μας κ μόλις είδε τα παπάκια ρώτησε αν τα χαρίζουμε γιατί ήθελε ένα για τον..μικρό κ της απανταει η μητέρα μου ότι ναι,χαρίζονται αλλά αφού μεγαλώσουνε.
Κ επέμενε αυτή ότι τα ήθελε για τον μικρό.Τι της λες τώρα??

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
τιποτα δεν της λες...αφου ειναι ηλιθια ουτως ή αλλως:confused:
τα παιδια,και το λες εκ πειρας,ζητανε τα πιο κουφα πραγματα,δεν αναγνωριζουν συχνα το ζωντανο και την θεση του,οποτε πρεπει να συζητας,να εξηγεις,να διευκρινιζεις........το προβλημα ομως ξεκιναει απο τον γονιο που δεν το κατεχει λογω ελλειψης νοημοσυνης οποτε........αστα να πανε:(

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Tέτοιες εποχές τα παπάκια και τα κουνελάκια που τα περνούν για παιχνίδι, είναι δυστυχώς πολλά..
Αυτοί βεβαια οι ανθρωποι που πιστεύουν ότι τα ζώα είναι παιχνίδι..
Δεν θα διστάζουν να πάρουν και ένα σκύλο για παιχνίδι..
Μονο που θα το σκεφτούν λίγο πιο πολύ, γιατί γαυγίζει και κάνει τσίσα..
Μερικοί ούτε αυτό δεν συνειδητοποιούν και μόλις το συνειδητοποιήσουν τα πετάνε στον δρόμο..
Τα παπάκια ψοφάνε εύκολα, οποτε είναι για αυτούς σαν να χάλασε η μπαταρία..:(:mad:
H πλακα είναι πως δεν καταλαβαίνουν ούτε τι κακό κάνουν στον ψυχισμό των παιδιών τους..