Πασχαλινά-προσωρινά κατοικίδια

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
ποιος τρελός θα πάρει το παπί ή την κότα στο διαμέρισμα;
Ο ίδιος τρελός που τώρα έχει περιστέρι για κατοικίδιο...:-\":-\"
Ναι λοιπόν!Για μένα μιλάω!Και δεν τα είχα όταν ήμουν 5!Μεγάλος τα είχα!:p:p

Βασικά μια χαρά κατοικίδια γίνονται!Εκπαιδεύονται κι απίστευτα εύκολα να κάνουν κολπάκια!!Μοναδική δυσκολία το να μάθουν που να κάνουν την ανάγκη τους...σε αυτό το θέμα...ανεπίδεκτα....

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Τουλάχιστον είναι πιο υγιές από το να έχεις ιγκουάνα (κάτσε τώρα θα σκάσει ο επόμενος:p)!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
οχι κανγκο, δεν ειναι ακριβως ετσι..
εαν δεν ειναι "πασχα"(η αναλογη εποχη δηλαδη) , δεν υπαρχουν τοσο μικρα παπακια στην αγορα..
κι ακομη κι αν υπηρχαν, μονο τετοια εποχη θα διαλεγα , ωστε να εχει "ξεπεταχτει" πριν πιασουν τα κρυα του χειμωνα.
και οι κοτες μου, την ανοιξη κλωσσανε.

Ο τίτλος είναι προσωρινά κατοικίδια..
Αρα προφανώς αυτός που θα τα πάρει για παιχνίδι το πάσχα στα παιδιά του δεν θα ξέρει ούτε από κότες, ούτε ποτε είναι ώριμες οι πάπιες και η καλή τους εποχή..

και τα Χριστούγεννα που πολλοί κάνουν δώρο ένα κουτάβι στα παιδιά τους μπορεί να είναι μετά από πολύ σκέψη..
Αλλα δεν σημαίνει ότι το φαινόμενο "εποχιακά ζώα" δεν υπάρχει..

Ας αναλύσουμε λιγάκι αυτές τις περιπτώσεις μιας που οι άλλες οι καλοπροαίρετες δεν έχουν ανάγκη από τέτοια παραδείγματα και δεν θα ψώνιζαν επίσης κάτι από παζάρι και με αφορμή τα εποχιακά "σύμβολα" για να παίξουν τα παιδιά τους με πιο ζωντανά "είδωλα"..

Last edited:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
εγω φετος ηθελα να παρω μια χηνα, που εχω δει οτι κανει και φυλαξη:D αλλα φωναζουν πολυ..
να παρω παπι? φωναζουν λιγοτερο, ε?
κι εγω ειχα παντα παπια και τα αφηνα στον κηπο οταν μεγαλωναν και τα παρακολουθουσα και ειχαν επιβιωσει ολα..
τωρα θελω να παρω δυο μικρα για να παιζουν και τα παιδια, (μην αρχισετε τα παλαβα, οταν λεω να παιζουν, εννοω σεβασμια;))αλλα με αυτο που διαβασα, οτι κυνηγουν τις κοτες και τους τρωνε τα φτερα, το σκεφτομαι:confused:
(τελικα κλοκλο, μονο αποτρεπτικο δεν ηταν το τοπικ σου:rolleyes::D)
Φωνάζουν και θέλουν ΣΥΝΕΧΕΙΑ παρέα. Όταν έχουν παρέα ησυχάζουν. Τα καημένα είναι πολύ καλά, κολλημένα στην "οικογένεια".
Είμαι σίγουρη ότι αυτό που έκανε με τα φτερά η δικιά μου ήταν σύμπτωμα σοβαρού άγχους.

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Ενα από τα περσινά-πασχαλινά μόνιμα κατοικίδιά μου έκανε απογόνους!
Εννοείται πως ψάχνουν σπίτι με κήπο για άνετη παραμονή :D
Εχουν πολλή πλάκα γιατί όλη την ώρα τρέχουν αποδώ κ από εκεί με τη μαμά τους κ τσιμπάνε τα πάντα.
Δε περιμέναμε με τπτ να βγάλει τόσα πολλά(ποσοστό επιτυχίας 13 στα 15!).Παλιότερα όσες κάθονταν δε βγάζανε τπτ γιατί ήτανε πρωτάρες κ ανυπόμονες κ σηκωνονταν.

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
Αφροδιτη,τωρα το ειδα...........
τελειες οι παπινες σου :p:p:p
αμα ψαχνεις για σπιτι να τα δωσεις εδω ειμαι εγω ,φιλοζωικη σκετη:D
εχουμε καμια 40 τωρα,μωρακια βεβαια αλλα μια χαρα μεγαλωνουν και ειναι πανεμορφα......θα βγαλω κι εγω φωτο μολις μπορεσω:)

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
αχ βαγγελιστρα μου, ειναι τελειααααααα..(καρδουλες, καρδουλες)
εμεις δεν πηραμε φετος, διοτι πεθανε μια γατα της γειτονιας μολις ειχε γεννησει και ανελαβα τα γατια και δεν θα αντεχα και παπια..
αλλα τα γατια (3 εζησαν) ξετσουμισανε πλεον και ...ουφ, ουφ..τωρα περιμενω τον αντρα του σπιτιου να του δειξω τις φωτογραφιες :rolleyes::D
ερωτηση..εαν ζουνε στο κοτετσι με τις κοτες (οταν μεγαλωσουν εννοειται), τι φαγητο μπορουν να φανε? τρωνε των κοτων?
ερωτηση δυο..γιατι ειναι τοσο καθαρη? κανεις κατι?:p
ερωτηση τρια.. ειχες παπιο? ποιος τα γονιμοποιησε..
και δυστυχως ειδα οτι εισαι θεσαλονικη..μπουχου.....

Last edited:

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Κι εγώ ερώτηση:
Τί συνθήκες χρειάζονται για να ζήσουν "ιδανικά";
Πόσα μέτρα αυλή πχ; 100; 200; 1.000;
Λιμνούλα;

Με την τουαλέτα πώς τα πάνε; Περπατάνε και κουτσουλάνε αβέρτα;

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
Εμεις εχουμε μπολικο χωρο οποτε δεν το σκεφτηκα ετσι με τα μετρα,
τρωνε μαζι με τις κοτουλες αλλα σιγουρα μεγαλωνοντας θα ειναι πιο επιθετικες,ηδη ειναι πιο μαγκιωρες:p
λιμνουλα θα τους φτιαξουμε τωρα αρχες καλοκαιριου,εχουν χτιστο σπιτακι
για υπνο και ξεκουραση αρκετα μεγαλο και γυρω γυρω αυλη δικη τους περιφραγμενη.......

βγαινουν βολτα κανονικα σαν τους σκυλους....:Dκαι ναι,περπατανε και κουτσουλανε :rolleyes:
της Αφροδιτης ειναι παραμυθενια η μανα με τα μωρα της φτου φτου!!!

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
αχ βαγγελιστρα μου
χαχαχαχαχαχα
δεν αντεξα να μην το σχολιασω!:rolleyes::p

Ειναιν επιθετικες μερικες οντως.Δεν ξερω αν ειναι ολες.
Θυμαμαι οταν ημουν 9-10χρονων η μανα μου οδηγουσε μηχανακι.
Περασαμε απο ενα δρομακι και στη μεση του δρομου ηταν 4-5 χηνες.
Ανοιξαν τα φτερα,τεντωσαν το κεφαλι και μας την επεσαν!Κοντεψαμε να πεσουμε γτ ηταν κοτζαμ πουλια!:shock:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Άλλο χήνες κι άλλο πάπιες!Οι χήνες είναι πολύ επιθετικές και προστατεύουν την περιοχή τους και τα μικρά τους από εισβολείς με πολύ μεγάλο σθένος!Επίσης παίρνουν υπό την προστασία τους και σχεδόν κάθε άλλο ζωο που ζει μαζί τους και ειδικά αν είναι μικρότερου μεγέθους!:D

Οι παπίτσες είναι πολύ πιο ήπιες!Ειδικά με τα άτομα που ασχολούνται μαζί τους είναι άγια ζωντανά!Μόνο όταν έχουν νεοσούς μπορεί να γίνουν λίγο πιο επιθετικές!Αλλά και πάλι καμιά σχέση με τις χήνες!;)

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Eεεε καλα...:D
Ραμφος εχουν και τα δυο...Μπερδευτηκα ο χριστιανος...:p:D

elenaki

Active Member
1 Φεβρουαρίου 2009
37
0
Nα παρετε κλουβιτσες μικρες να τις μαθετε να κρατιουνται και να μη λερωνουν τη φωλια μονο στη βολτα κουτσουλιες!!!!:D:D:D

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Eγώ έχω την αισθηση πως αυτό το topic έλεγε για προσωρινά κατοικίδια με αφορμη γιορτές και Πάσχα..

Φυσικά και υπάρχουν άτομα που μπορούν και είναι σε θέση να περιποιηθούν και να μεγαλώσουν ένα ζώο όσο πιο κοντά στην φύση του..

Πιο πάνω η Σοφια περίγραψε λιμνούλες και δικό τους σπίτι περιφραγμένο και τέτοια..
Εμενα μου ακούγονται παραμυθένια όλα αυτά..:):)

Αλλα το συγκεκριμένο topic άνοιξε με αφορμή το Πάσχα και την τύχη που έχουν πολλά ζώα αυτην την εποχη.
Aγοράζονται με αφορμη τις γιορτές και όχι με υπευθυνότητα.

Είμαι σίγουρη πως κανεις από εμάς που γράφουμε εδώ δεν θα έπαιρνε ένα δώρο ζώο στο παιδάκι του, ένα λαμπραντορ π.χ. με αφορμή τον marley τα Χριστουγεννα, η ένα παπάκι με αφορμή τον duffy το Πάσχα, πολύ όμως το κάνουν η το έχουν κάνει..

Αυτά τα θέματα αναφέρουμε καταγγέλλουμε, αποθαρρύναμε..
Μπορούμε να ανοίξουμε ένα άλλο θέμα στην κυνό βιβλιοθήκη π.χ και να αναφέρουμε πως μπορούμε να συντηρήσουμε αυτά τα ζωάκια και άλλες πληροφορίες.
Ηταν εξαιρετικά ενδιαφέρον και επίκαιρο το θέμα της Λίζας (chloe) και πολυ εύστοχη η ιστορία που χρησιμοποίησε σαν παράδειγμα.
Eίναι κρίμα να το αναλώσουμε σε εκτος topic σχόλια.:):)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Κάτια έχεις δίκιο. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήθελα να "γκρινιάξω" χαλώντας την ατμόσφαιρα, αλλά κι εμένα μου φαίνεται παράξενο κι αντιφατικό το ότι καταδικάζουμε την αναπαραγωγή, πώληση και μεταφορά σκύλων και γατιών σε άθλιες συνθήκες (pet shops-puppy mills), το βασανιστήριο των ζώων των τσίρκο κ.ο.κ, και ταυτόχρονα λέμε πόσα παπάκια αγοράσαμε απ' τη λαϊκή και τι ωραίες πάπιες έγιναν.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
καλα, καλα..δωστε λινκ με εκτροφεα παπιων τοτε. :paja1:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
καλα, καλα..δωστε λινκ με εκτροφεα παπιων τοτε. :paja1:
ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ DOGFORUM.GR

Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε από την ανάγκη για καλύτερη και έγκυρη ενημέρωση στον τομέα της κυνοφιλίας και της σχέσης του ανθρώπου με το σκύλο.

http://www.dogforum.gr/v2/index.php

Last edited: