Πασχαλινά-προσωρινά κατοικίδια

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Παπάκια και κοτοπουλάκια πωλούνται αφειδώς κάθε χρόνο στα πασχαλινά παζάρια. Μεταφέρονται κατά χιλιάδες και η συντριπτική τους πλειοψηφία δεν επιβιώνει. Άθλιες συνθήκες κατά τη μεταφορά τους, ελλιπής φροντίδα και κυρίως... "φονικά" παιδάκια που εκλιπαρούν για ένα τέτοιο, ζωντανό δώρο, για να το μεταχειριστούν στη συνέχεια ως παιχνίδι. Ελάχιστα καταφέρνουν να επιζήσουν και να μεγαλώσουν. Πρόκειται για τα κατ'εξοχήν προσωρινά κατοικίδια, καταδικασμένα σε συνεχή βασανισμό μέχρι που ξεψυχούν.

Τα παρακάτω ίσως τα έχω ξαναπεί, αλλά δεν είμαι σίγουρη:
Μικρή έπρηξα κυριολεκτικά τη μάνα μου να μου πάρει ένα παπάκι. Εκείνη προσπάθησε να μου εξηγήσει ότι είναι ένα ζωντανό πλάσμα που υποφέρει κι ότι, όταν θα μπορούσαμε, θα παίρναμε σκυλάκι.
Βρήκα τη λύση όμως. Πήγα στη λαϊκή με τη γιαγιά μου η οποία δεν είχε και δεν έχει καμία φιλοζωική ανησυχία. Δεν είχε καταφέρει ούτε το σκύλο της να αγαπήσει. Την ενδιέφερε περισσότερο να με κακομαθαίνει. Μου πήρε κατευθείαν ένα παπάκι. Όπως έμαθα αργότερα πίστευε ότι το ζωάκι θα πέθαινε σύντομα, αφού εγώ θα είχα παίξει για λίγο και θα είχα βαρεθεί. Δεν της πέρασε απ' το μυαλό ότι ίσως και να μου στοίχιζε...

Με το που μπήκαμε στο σπίτι (έλειπε η μάνα μου) το παπάκι έτρεξε και χώθηκε στο κενό μεταξύ ψυγείου - ένα παλιό μοντέλο - και πατώματος. Μου βγήκαν τα χέρια για να το βγάλω έξω. Είχε πάρει η γιαγιά μου ένα χαρτόκουτο, το γέμισε βαμβάκι και το βάλαμε μέσα. Η μάνα μου έγινε έξαλλη όταν το είδε και θέλησε να το επιστρέψει. Λύγισε από το θρήνο που ακολούθησε απ' την πλευρά μου. Δεν ξέραμε αν το παπάκι ήταν αρσενικό ή θηλυκό, αλλά το βγάλαμε "Νταίζυ" (πρωτότυπο ναι...).

Το παπάκι, παρά τις αντίξοες συνθήκες στις οποίες το αναγκάσαμε να ζει, επιβίωσε. Μας ακολουθούσε παντού, σε όλο το σπίτι, σαν σκυλάκι! Κάναμε ένα πείραμα με τη μαμά μου. Πήγαινα εγώ απ' τη μία πλευρά και εκείνη απ' την άλλη. Το παπάκι προβληματιζόταν και έβαζε τις φωνές! Τελικά ακολουθούσε τη μαμά μου. Παίζαμε ακόμα και κρυφτό. Το παπάκι μας έψαχνε σε όλο το σπίτι και πάντα μας έβρισκε. Στο σκύλο μου, πήρε πολύ περισσότερο καιρό να μάθει αυτό το κόλπο.

Μεγάλωνε συνέχεια στο μεταξύ. Κοιμόταν στην χαρτόκουτα στο μπαλκόνι :( Όσο ήταν μόνο του τραβούσε φτερά από πάνω του με το ράμφος του, φώναζε απ' τον πόνο και μετά... έτρωγε τα φτερά! Άγχος? Δεν έχω ιδέα.
Βρώμιζε πολύ, και πολύ γρήγορα. Η μαμά μου το έκανε μπάνιο και το στέγνωνε με το πιστολάκι για τα μαλλιά. Απολάμβανε απίστευτα το στέγνωμα, χωνόταν στην αγκαλιά της και δεχόταν χάδια στην κοιλιά. Δεν ξέρω αν με όλα αυτά τα μπάνια υπέφερε... μάλλον.

Το καλοκαίρι που είχε ζέστη, πήρα μια μεγάλη λεκάνη και τη γέμισα με νερό. Έβαλα την πάπια μου μέσα και ακολούθησε πανικός. Το παπί τρομοκρατήθηκε!!! Βγήκε απ' τη λεκάνη χοροπηδώντας και πήγε και κούρνιασε στη γωνιά του μπαλκονιού. Είχα την εντύπωση ότι οι πάπιες κολυμπούν αλλά αυτό ήταν... κατοικίδιο.

Μας αναγνώριζε κανονικότατα. Έβλεπε ξένους και δεν έδινε σημασία. Επιστρέφαμε σπίτι και έβαζε τις φωνές απ' τη χαρά του! Πανέξυπνο ήταν. Και είχε γίνει μια μεγάλη πάπια, βαριά, πάρα πολύ όμορφη...
Δεν πήγαμε διακοπές εκείνο το καλοκαίρι για διάφορους λόγους - συμπεριλαμβανομένου και του παπιού. Και εγώ και η μαμά μου λατρεύαμε το παπί μας.

Εκείνη όμως το σκέφτηκε καλύτερα. Προς το τέλος του καλοκαιριού μου δήλωσε ότι η πάπια μας δεν ήταν ευτυχισμένη κοντά μας κι έπρεπε να κάνουμε κάτι γι' αυτό. Θα την έδινε σε μια γνωστή της με κοτέτσι στο Μαραθώνα. Κλάμμα εγώ... χαμός!!! Κατάλαβα, όμως, και το δέχτηκα, με την προϋπόθεση να πηγαίνουμε να το βλέπουμε.

Η πάπια βρέθηκε στο κοτέτσι. Κάθε μα κάθε φορά που πηγαίναμε (σχεδόν 1 φορά την εβδομάδα) έκανε σαν παλαβή απ' τη χαρά της που μας έβλεπε! Απίστευτο? Υπήρχε πρόβλημα όμως. Κυνηγούσε τις κότες κι έτρωγε τα φτερά τους. Κυνηγούσε ακόμα και τον κόκορα. Η γυναίκα που είχε το κοτέτσι μας δήλωσε ότι είτε θα την παίρναμε, είτε θα την έκανε ψητή στο φούρνο.

Πήγαμε με τον πατριό μου και τη μαμά μου και την πήραμε. Η μαμά μου αποφάσισε να την αφήσουμε στον εθνικό κήπο. Καθ' οδόν η παπίτσα είχε το κεφάλι της στον ώμο της μαμάς μου. Δεν το σήκωσε ούτε στιγμή. Η μαμά μου είχε τα χάλια της από τη στενοχώρια, ίσως περισσότερο κι από μένα (ή μάλλον σίγουρα).

Στον εθνικό κήπο την αφήσαμε κοντά στις άλλες πάπιες. Η δικιά μας όμως δεν ήθελε να μείνει εκεί. Μας ακολουθούσε παντού. Τελικά τη ρίξαμε από το γεφυράκι στο νερό. Αυτό μας έδωσε χρόνο. Η πάπια μας δε γούσταρε το νερό και προσπάθησε να βγει. Στο μεταξύ εμείς είχαμε κρυφτεί πίσω από τα δέντρα. Η πάπια βγήκε έξω και μας έψαχνε σαν παλαβή φωνάζοντας ακατάπαυστα! Όταν, στην προσπάθειά της να μας βρει απομακρύνθηκε από κει που ήμαστε, εμείς φύγαμε κλαίγοντας.

Δεν ξέρω αν οι άλλες πάπιες τη δέχτηκαν ή αν έμαθε τελικά να κολυμπάει. Μακάρι να έζησε μια καλή, όσο γινόταν, ζωή.
Για μένα ήταν απλά μια τραυματική εμπειρία.
Για την πάπια αφύσικη, επικίνδυνη... κι ας ήταν απ' τις θεωρητικά "τυχερές".
Ελπίζω να μη βασανίστηκε πολύ κοντά μας.

Μακριά λοιπόν από τα προσωρινά κατοικίδια του Πάσχα. Στις λαϊκές κάθε χρόνο λαμβάνει χώρα ένα απολύτως ανήθικο εμπόριο ζωντανών πλασμάτων. Είναι κρίμα να το υποστηρίζουμε.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
κ εγώ μικρή έπαιρνα παπάκια... είχα μανία.

το καλό είναι όμως ότι τα έπαιρνα (4 πάντα) τα μεγάλωνα στο σπίτι κ τον Ιούνιο τα πηγαίναμε στο Αγρίνιο, όπου συνέχιζαν εκεί τη ζωή τους με τις κότες μας. Ολόκληρες πάπιες, κάτασπρες γινόντουσαν.
Αλλά έχουμε 1 στρέμμα εκεί, σπίτι, άφθονο νερό (σαν πισινούλα τους είχα φτιάξει κάτι) κ παρέα εκεί.

Ποτέ δεν θα με άφηναν οι γονείς μου να πάρω ζωντανό ον, αν ήξεραν ότι δεν θα'χει μέλλον (πάλι καλά)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Chloe με κατεστρεψες!:cry::cry::cry:
Πώς αφήσατε το παπάκι μόνο του στον Κήπο....:cry::cry:
Εγώ γενικά είχα τέτοιου είδους κατοικίδια!Πάπιες, κότες, περιστέρια αλλά πάντα υιοθετούσα κάποιο από αυτά που είχαμε για το σπίτι!;)

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Απ' όσα παπάκια είχα πάρει σα παιδί, ένα μόνο επιβίωσε. Το έβγαζα βόλτα στον κήπο, του έκανα agility στο δωμάτιο όταν δεν ήξερα καν τι ήταν αυτό, με αναγνώριζε και διαπίστωσα ότι ήταν πανέξυπνο. Έτρωγε το φαί του σκύλου κι εκείνος το δικό του, το πέρναμε μαζί στις διακοπές... Έγινε μια μεγάλη άσπρη πάπια και οι γονείς μου αποφασίσαν κάποια στιγμή να την αφήσουμε απ' έξω από το πάρκο της Φιλοθέης που είχε πάπιες, ένα βράδυ. Η παπίτσα μου κυνηγούσε το αμάξι τρέχοντας και φωνάζοντας. Ακόμα δακρύζω. :( Από τότε πιστεύω ότι οι πάπιες είναι πολύ πιο έξυπνες από ότι τους αναγνωρίζουμε, απλά κανείς δεν ασχολείται σε τέτοιο επίπεδο μαζί τους.
Η αλήθεια είναι ότι προσφάτως φλερτάρω στην ιδέα να ξαναποκτήσω παπίτσες :rolleyes: αλλά σκέφτομαι τη βρώμα.
Το ότι αγοράζουν στα παιδάκια παπάκια και κοτοπουλάκια μέσα σε πλαστικά κλουβιά-αυγά κι εκείνα τα χτυπάνε πέρα-δωθε σα σέϊκερ με κάνει έξω φρενών. :mad:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Θα είμαι σκληρός και θα σας στεναχωρίσω επιπλέον και σας ζητάω εκ των προτέρων συγνώμη!:(
Το ξέρετε ότι ένα παπί που έχει μεγαλώσει σε σπίτι με το να το αφήσετε μέσα, έξω, γύρω από ένα πάρκο με πάπιες το καταδικάζεται σε ωδηνηρό κι επώδυνο θάνατο!Η κατάληξη τους είναι ή από τα αυτοκίνητα, αν το αφήσετε από έξω, ή από αδέσποτα γατιά και σκυλιά αφού είναι ευκολότεροι στόχοι από τα άλλα παπιά που είναι εξοικειωμένα με τους κινδύνους του να μένουν μόνα εκεί!Είναι ζήτημα αν έζησαν μερικές μέρες, κι αυτές γεμάτες άγχος και φόβο για το νέο περιβάλλον!:(

Για εμένα αυτό το πράγμα είναι εξίσου απαράδεκτη συμπεριφορά με το να πάρεις το παπί και να ψοφήσει από την κακομεταχείρηση μετά από λίγες μέρες...:(

Αν και ακούγεται πολύ σκληρό καλύτερα είναι να το σκοτώνατε και να το τρώγατε παρά να το εγκαταλείψετε έτσι!Ο θάνατος του θα ήταν μακράν πιο ανώδυνος!

Σας ξαναζητάω συγγνώμη!:(:(

dimiv

Well-Known Member
18 Αυγούστου 2008
506
0
51
Αθήνα
εμένα το έπιασε η πόρτα ,

φύσηξε ρεύμα και το χτύπησε με πολύ δύναμη..

λειτούργησε σαν γκιλοτίνα ,κάτι από Παρασκευή και 13 ένα πράμα :paja1:

πρεπει να ημουν 10...

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Δεν πειράζει Φοίβο, κι εγώ το σκέφτομαι. :(
Εκεί που την αφήσαμε οκ δεν είχε αμάξια... αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρη ότι προσαρμόστηκε στη ζωή με τις άλλες πάπιες κι ότι επιβίωσε τελικά.
Η μητέρα μου, είμαι σίγουρη, είχε καλές προθέσεις, γι' αυτό δεν της κρατάω κακία.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Και γω είμαι απόλυτα βέβαιος ότι είχε καλές προθέσεις!Αλλιώς υπήρχαν πολλές ευκολότερες εναλλακτικές αν απλά ήθελε να το ξεφορτωθείτε, από το να τρέχετε μέχρι τον Εθνικό Κήπο!;)

Επειδή έχουν περάσει πολλά πτηνά "κατοικίδια" από τα χέρια μου, αν θυμάστε από το πρώτο μου μήνυμα έχω ένα περιστέρι τα τελευταία χρόνια, τα οποία αρκετές φορές επέστρεφαν στο κοτέτσι η συμπεριφορά τους απέναντι στους κινδύνους ήταν τελειως διαφορετική από τα υπόλοιπά που από την αρχή ήταν στο κοτέτσι!

Μακάρι πάντως τα δικά σας να ήταν τυχερά!Σίγουρα ήταν τυχερότερα από άλλα που έζησαν ακόμη λιγότερο και υπό χειρότερες συνθήκες!:rolleyes:

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Παπάκια κ κοτοπουλάκια παίρναμε κ εμείς σχεδόν κάθε χρόνο.:)
Εχουμε την τύχη να έχουμε εξοχικό με μεγάλο κήπο κ όλα καταλήγανε εκεί όταν μεγάλωναν αρκετά για να επιβιώσουνε μόνα τους.
Την παρούσα φάση έχουμε 3 πάπιες κ 3 κότες κ μου μοιάζουν λίγα ρε γμτ!Η μία πάπια κλωσσάει τώρα οπότε σε λίγες βδομάδες ίσως έχουμε γεννητούρια:)
Σφιγγεται η καρδιά μου να τα βλέπω τέτοιες περιόδους,κάτω από άθλιες συνθήκες κ αισθάνομαι ότι σώζω κάποιο που παίρνω(αυτό μου κάνει λίγο puppy mill..).
Φυσικά υπήρξαν κ αρκετά που δε τα κατάφεραν αλλά λόγω της γνωστης ασθένεις απου τα 'χτυπάει' σε αυτή την τόσο μικρή ηλικία.

mariettou

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2009
314
1
Glasgow, UK
Αχ κι εγω ειχα παπακια και κοτοπουλακι μικρη. Το κοτοπουλακι μου το ειχε παρει η γιαγια μου επειδη της γκρινιαζα ενα Πασχα. Με ακουλουθουσε απο πισω συνεχεια, χωνοταν στα μανικια μου, ανεβαινε και κατεβαινε απο το χερι μου οταν του ελεγα, φωναζε οταν απομακρυνομουν και σταματουσε οταν του μιλουσα. Πεθανε μετα απο μια βδομαδα και ημουν απαρηγορητη. Ηταν και το πρωτο μου ζωακι. Τον επομενο χρονο παλι η γιαγια μου πηρε δυο παπακια. Και αυτα πανεξυπνα, μαθαιναν ο,τι τους εδειχνες. Το ενα πεθανε μετα απο καποιες μερες αλλα το αλλο μεγαλωσε και εγινε ενας μεγαλος ομορφος παπιος:) Περασαμε ολα οσα αναφερατε, μπανια σε λεκανιτσες (του δικου μου του αρεσε ομως), πιστολακι, βολτες στην αυλη με εμας απο πανω για να μην του ορμηξουν οι γατες.;) Οταν ηταν μικρος και μας ακολουθουσε του ειχε πατησει το ποδαρακι ενας φιλος μου και οταν μεγαλωσε κουτσαινε αλλα κατα τα αλλα ηταν μια χαρα! Βεβαια το βγαλαμε στην αυλη σε κλουβακι γιατι η μαμα μου δεν αντεχε αλλο τη βρωμα :p αλλα ο καημενος ενιωθε μαλλον μοναξια. Φωναζε μερικες φορες και του μιλουσα μεσα απο το σπιτι για να με ακουει και να σταματαει. Αργοτερα το πηγαμε στη γιαγια μου στο χωριο και εζησε εκει τα υπολοιπα χρονια του αν και πιστευω προτιμουσε πια τους ανθρωπους απο τις κοτες του κοτετσιου!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Eλα βρε λιζάκι μου πολύ συγκινητική ιστορία..:(:(

Παιδιά για κάθε πάσχα απο το παρελθον έχω να ακούσω και μια θλιβερή ιστορία.
Για να μην πω σε ποσα χωρια παιδιά που κάναν pet κατσικάκια το πάσχα άθελα τους και εν αγνοια τους φάγανε το ίδιο τους το pet την Κυριακή.:eek::(:(:mad:
Εχω ακούσει αντίστοιχο και με γαλοπούλα.

Είχα πάρει και εγώ ένα παπάκι αλλα εμενα ψόφησε και πριν καλά το καταλάβω ήμουν περίπου 5 η μαμά μου το πήρε και το έβγαλε έξω.
Τα περισσότερα δεν ζουν.

Μακριά από τέτοιες "χαρες" είτε είναι πάσχα, είτε Χριστούγεννα είτε γενικά..

Μονο καλο στον ψυχισμό των παιδιών τους δεν προσφέρουν και επώδυνες στιγμές για αυτα τα είδη καταδικασμένα πλάσματα.

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Τα περισσότερα δεν ζουν.
Σε αυτό,θα διαφωνήσω μαζί σου γιατί αυτό προυποθέτει να τα πάρουμε είτε άρρωστα,είτε μισοάρρωστα!
Με την κατάλληλη φροντίδα,τα περισσότερα ζουν.
Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η φροντίδα κ να γνωρίζεις τι χρειάζεται για να μεγαλώσει.Δε διαφέρουν κ πολύ από κάποιο άλλο ζωάκι που παίρνουμε για πετ.
Το παπάκι είναι πολύ πιο ευαίσθητο από το κοτοπουλάκι κ θέλει πολλή προσοχή.Αυτό που πολλοί λανθασμένα πιστεύουν είναι ότι σε τόσο μικρή ηλικία,επιτρέπεται να μπαίνει στο νερό κ το βάζουν σε μπανιέρα,λεκανίτσα κτλ.Ετσι δε καταλαβαίνουν γιατί πεθαίνει.Η απάντηση είναι γιατί δε στέγνωσε κατάλληλα.
Αλλο ένα λάθος,είναι να πάρουμε ένα μόνο του.Αυτά είναι μαθημένα να ζούνε με παρέα κ αν το πάρουμε κ μετά το παραμελήσουμε,μαραζώνει μόνο του κ αρρωσταίνει.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Afroditi θα συμφωνήσω μαζί σου σε όλα εκτός από ένα σημείο!
Συμφωνώ ότι εφόσον πρόκειται για υγιής νεοσούς δεν ψοφ'ανε εφόσον έχουν την απαραίτητη φροντίδα και δεν κακοποιούνται!
Επίσης το πρώτο διάστημα δεν πρέπει να μπαίνει σε νερό γιατί δεν μπορεί να παράξει το απαραίτητο λίπος για μόνωση!Στην φύση τα παπάκια μπαίνουν κατευθείαν στο νερό αλλά εκεί παίρνουν το λίπος απο την μητέρα τους όταν τρίβονται πάνω της!

Θα διαφωνήσω ομως σχετικά με την μοναξιά!Σίγουρα δεν μαραζώνουν και δεν αρρωσταίνουν αν δεν έχουν παρέα, μπορεί αρχικά να δυσανασχετήσουν εφόσον αλλάξουν οι συνήθειες τους αλλά ως εκεί!Αρκεί πάντα να είναι υπό τις κατάλληλες συνθήκες!;)

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
foibos,το point μου ήτανε ότι αν πάρεις ένα παπάκι κ το 'παρατήσεις' σε ένα κουτι,παρέχοντάς του μόνο τροφή κ νερό,τότε αυξάνονται κ οι πιθανότητες να σου ψοφήσει με αυτό τον τρόπο.
Δε λέω ότι αν πάρεις ένα,ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ,θα ψοφήσει!Η παρέα θα είναι απλά γιατί δε μπορείς να είσαι συνέχεια από πάνω του.
Ασε που όταν δεν ασχολείσαι μαζί του κ είναι μόνο του,φωνάζει σα δαιμονισμένο:p
Κ θα προσθέσω επίσης ότι εκτός από τη μητέρα τους,στεγνώνουν κ από τον ήλιο.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
εγω φετος ηθελα να παρω μια χηνα, που εχω δει οτι κανει και φυλαξη:D αλλα φωναζουν πολυ..
να παρω παπι? φωναζουν λιγοτερο, ε?
κι εγω ειχα παντα παπια και τα αφηνα στον κηπο οταν μεγαλωναν και τα παρακολουθουσα και ειχαν επιβιωσει ολα..
τωρα θελω να παρω δυο μικρα για να παιζουν και τα παιδια, (μην αρχισετε τα παλαβα, οταν λεω να παιζουν, εννοω σεβασμια;))αλλα με αυτο που διαβασα, οτι κυνηγουν τις κοτες και τους τρωνε τα φτερα, το σκεφτομαι:confused:
(τελικα κλοκλο, μονο αποτρεπτικο δεν ηταν το τοπικ σου:rolleyes::D)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Σε αυτό,θα διαφωνήσω μαζί σου γιατί αυτό προυποθέτει να τα πάρουμε είτε άρρωστα,είτε μισοάρρωστα!
Με την κατάλληλη φροντίδα,τα περισσότερα ζουν.
Μα τα περισσότερα τα πουλάνε πάσχα σε λαϊκές..
και φυσικά τα περισσότερα τα δίνουν μισό άρρωστα..
και φυσικά αυτοί που τα περνούν τα περνούν για τα παιδιά τους σαν να ψωνίζουν "λουτρινο"..

και φυσικά επειδή δεν μιλάμε για μια υπεύθυνη αγορά αλλα για κάτι εποχιακό εννοείτε ότι η πλειοψηφία απο αυτα δεν ζει..
και πόσοι ξέρουν ότι τα παπάκια όταν είναι μικρά δεν τα βάζεις σε νερό..??

Οτιδήποτε παίρνεις με υπευθυνότητα ζει.., αλλα δεν χρειάζεται να είναι πάσχα για να το πάρεις..;)
Εδώ μιλάμε για εποχιακά pets με όλη την σημασία της λέξεως..;):):)

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
οχι κανγκο, δεν ειναι ακριβως ετσι..
εαν δεν ειναι "πασχα"(η αναλογη εποχη δηλαδη) , δεν υπαρχουν τοσο μικρα παπακια στην αγορα..
κι ακομη κι αν υπηρχαν, μονο τετοια εποχη θα διαλεγα , ωστε να εχει "ξεπεταχτει" πριν πιασουν τα κρυα του χειμωνα.
και οι κοτες μου, την ανοιξη κλωσσανε.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Στα μαγαζιά που πουλάνε κότες, παπιες, χήνες, ορτύκια και τέτοια, έχει νεοσούς όλο τον χρόνο, απλά το πάσχα έχει παντου!

Δυστυχώς και οι πάπιες φωνάζουν σχετικά!Πολύ φασαρία κάνουν όταν τρομάξουν, αλλά γενικά είναι ζώα που επικοινωνούν αρκετά μεταξύ τους με την ομιλία!Θα το μάθει σίγουρα η γειτονιά ότι έχεις!

Οι αρσενικές πάπιες γενικά μιλάνε λιγότερο από τις θηλυκές!Υπάρχουν φυλές που είναι ελάχιστα ομιλιτικές αλλά έχουν μικρή παραγωγή σε αυγά, αν σε απασχολεί αυτό!Άλλες φυλές παράγουν αυγά όπως και οι κότες!

Το πλεονέκτημα που έχουν οι πάπιες απέναντι στις κότες βέβαια είναι ότι δεν φωνάζουν όταν κάνουν αυγό!

Εαν τελικά απόφασίσεις να πάρεις, κι έχεις από μικρές τις πάπιες μαζί με τις κότες δεν θα έχουν πρόβλημα πάντως!

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Και μένα μου είχε πάρει μία φορά κοτοπουλάκι η γιαγιά μου και το πρωί ψόφησε. Ήμουν κάτω από πέντε ετών, αλλά το θυμάμαι έτσι στο άσχετο. Λυπήθηκα πολύ, τώρα που τα πουλάν στις λαικές στις αστικές συνοικίες τι να πω; Οτι λυπάμαι τις πάπιες και τα κοτόπουλα, ποιος τρελός θα πάρει το παπί ή την κότα στο διαμέρισμα;