Παρατηρηση απο γειτονα

Γιαννης73

Well-Known Member
31 Μαϊου 2013
118
0
Εκτός που τον οποιοδήποτε εκπαιδευτή, δεν του καίγεται καρφί, που θα κοιμάται ο δικός σου ο σκύλος, το αν κάνει λάθος σε οποιοδήποτε θέμα ή όχι, αν δεν είσαι σίγουρος, όταν θα το διαπιστώσεις, θα είναι αργά.

Τον ρώτησες δηλαδή, τι θα γίνεται όταν θα έχεις κόσμο στο σπίτι :confused: ή όταν θα θέλεις να μείνεις μόνος στο σπίτι :confused::confused: και η συμβουλή του ήταν, να βγάζεις τον σκύλο στο μπαλκόνι; :confused::confused::confused:
Σε οτιδηποτε με απασχολει τον συμβουλευομαι.Νομιζω πως ειναι ο πλεον αρμοδιος για συμεριφορες που με απασχολουν μιας και πιστευω πως εχει αντιμετωπισει τετοια περιστατικα χιλλιαδες φορες.Αλλα και γνωριζει και εκπαιδευει την σκυλα μου.
Χωρις αυτο να σημαινει πως δεν συλλεγω γενικα πληροφοριες και σκεψεις.
Οπως κανω και τωρα καλη ωρα

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Σε οτιδηποτε με απασχολει τον συμβουλευομαι.Νομιζω πως ειναι ο πλεον αρμοδιος για συμεριφορες που με απασχολουν μιας και πιστευω πως εχει αντιμετωπισει τετοια περιστατικα χιλλιαδες φορες.Αλλα και γνωριζει και εκπαιδευει την σκυλα μου.
Χωρις αυτο να σημαινει πως δεν συλλεγω γενικα πληροφοριες και σκεψεις.
Οπως κανω και τωρα καλη ωρα

Στην περιπτωση αυτή λοιπόν, πληροφοριακα να σε ενημερωσω ότι ο γειτονας στην καλύτερη θα σε τρέχει με συστάσεις από την αστυνομια και στη χειρότερη θα σου "ταϊσει" τη σκυλα.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Ρε συ mareco, για σκεψου λιγο:
Ειτε τον απομονωσει σε ενα δωματιο για να δεχτει επισκεψεις ειτε τον βγαλει στο μπαλκονι εχει διαφορα?
Ενας σωστος σκυλος δεν θα πρεπει να ενοχλει σε καμια απο τις δυο περιπτωσεις.

Δεν ειναι το να ακουσει εμενα που του λεω τι τον συμφαιρει, αλλα αυτη η καραμελα "μονο μεσα στο σπιτι" ωρες ωρες κατανταει κουραστικη.

Ο σκυλος πρεπει να μαθει να καθεται οπου τον αφηνεις.
Εσυ τον βαζεις στο crate στο διπλα δωματιο, ο αλλος στο σπιτακι του στο μπαλκονι.
Οπως κ να εχει πρεπει να μην ενοχλει.

Το μονο για το οποιο διαφωνω ειναι οτι ο σκυλος μια κοιμαται εδω κ μια εκει.
Κατ εμενα πρεπει να εχει μονο ενα μερος να κοιμαται......

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Ειτε τον απομονωσει σε ενα δωματιο για να δεχτει επισκεψεις ειτε τον βγαλει στο μπαλκονι εχει διαφορα?

Δεν ειναι το να ακουσει εμενα που του λεω τι τον συμφαιρει, αλλα αυτη η καραμελα "μονο μεσα στο σπιτι" ωρες ωρες κατανταει κουραστικη.

Εσυ τον βαζεις στο crate στο διπλα δωματιο, ο αλλος στο σπιτακι του στο μπαλκονι.

Καλώς ή κακώς όμως το σκυλι ειναι ανεκπαιδευτο και ενοχλει, οποτε κινδυνεύει από καλοθελητές εξω. Επισης ενα σκυλι που θα εκπαιδευτει, δεν θα ενοχλει μέσα.... τώρα αν το θεμα ειναι ότι κανει ταραγμένο υπνο και γι'αυτο πρεπει να κοιμάται εξω....i rest my case

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Καλώς ή κακώς όμως το σκυλι ειναι ανεκπαιδευτο και ενοχλει, οποτε κινδυνεύει από καλοθελητές εξω. Επισης ενα σκυλι που θα εκπαιδευτει, δεν θα ενοχλει μέσα.... τώρα αν το θεμα ειναι ότι κανει ταραγμένο υπνο και γι'αυτο πρεπει να κοιμάται εξω....i rest my case
Το θεμα λοιπον ειναι το εξης ενα: να μαθει ο σκυλος να μην ενοχλει ανευ λογου!
Τελος.....
Μεσα η εξω, πανω στο καναπε η εξω στα πλακακια..... αυτο ειναι λογαριασμος του ιδιοκτητη του!

Γιαννης73

Well-Known Member
31 Μαϊου 2013
118
0
Το θεμα λοιπον ειναι το εξης ενα: να μαθει ο σκυλος να μην ενοχλει ανευ λογου!
Τελος.....
Μεσα η εξω, πανω στο καναπε η εξω στα πλακακια..... αυτο ειναι λογαριασμος του ιδιοκτητη του!
Ευχομαι να γινει αυτο που λες.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Ευχομαι να γινει αυτο που λες.
Φιλε μου, εχω 3 σκυλια εκ των οποιων τα 2 cane corso.
Το ενα τα βραδια κοιμαται μεσα το αλλο εξω, μαζι με τον αλλο σκυλο μου.
Τα σκυλια μου ποτε δεν γαυγιζουνε ανευ λογου.
ΟΜΩΣ για να γινει αυτο, θελει ΠΟΛΛΕΣ ωρες ενασχολησης απο σενα!
Περισσοτερες απ οσες θα ηθελε μεσα στο διαμερισμα καθως τα ερεθισματα ειναι περισσοτερα!
Πρεπει λοιπον να ασχοληθεις με το σκυλι σου διορθωνοντας το καθε φορα που γαυγιζει ασκοπα, ωστε να μαθει οτι το γαυγισμα πρεπει να το χρησιμοποιει οπου χρειαζεται κ οχι για να επικοινωνησει με το σκυλο του απεναντι μπαλκονιου πχ.
Ολα εφικτα ειναι, αρκει να του βαλεις μια σειρα.

Επισης σου ξαναλεω οτι ειναι ζωα της συνηθειας κ το μια εδω μια εκει μια παραπερα οπου εσενα σε βολευει αν μιλαμε για τον υπνο του σκυλου (κι οχι για προσωρινη παραμονη λογο επισκεψης πχ) κατ εμενα ειναι λαθος. Ο σκυλος πρεπει να εχει το χωρο του κ να ξερει οταν πηγαινει (τον πηγαινεις) σε αυτον οτι θα κοιμηθει......

Αυτα ειχα να πω, ασχετα τελικα αν θα τον εχεις μεσα η εξω.....

Ira73

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2013
197
3
Ειναι πολλες οι φορες που κανει ενοχλητικο υπνο θα ελεγα,ξυπναει μεσα στην νυχτα και ξυπναει και μενα,και γενικοτερα δεν θα ηθελα να θεωρει πως ΠΑΝΤΑ πρεπει ντε και καλα να κοιματε μεσα.
Με τον εκαπιδευτη παντως που το εχω συζητησει δεν βλεπει καπου λαθος ολο αυτο που λεω.

για ρωτα και κανενα αλλο εκπαιδευτη , αν και χλωμο μου κανει επαγγελματιας να ειπε οτι δεν ειναι λαθος το σκυλι να ειναι μια εξω μια μεσα

D

Deleted member 14614

Guest
Γιάννη, σαφώς το να κοιμάται η σκύλα μια μέσα και μια έξω μόνο κακό θα κάνει μακροπρόθεσμα. Το να σου λέει εκπαιδευτής ότι δεν υπάρχει θέμα, είναι λίγο τραγικό νομίζω. Είτε θα κοιμάται μέσα είτε έξω, όπως πολύ σωστά ανέλυσαν οι παραπάνω. Δεν γίνεται να μπαινοβγαίνει ανάλογα με τις διαθέσεις μας.
Γενικά, κατά τη γνώμη μου ο σκύλος καλό είναι να κοιμάται μέσα ειδάλλως ζει σε απομόνωση εκείνες τις ώρες (μην ξεχνάς ότι είναι αρκετές). Ούτε μαθαίνει να είναι ανεξάρτητος, ούτε τίποτα άλλο, απλά είναι δυστυχισμένος. Φυσικά και είναι ζώο της συνήθειας. Αλλά συνήθεια από συνήθεια διαφέρει...
Βέβαια, σαφώς και αν θες για τον χ,ψ λόγο να την βγάλεις έξω, θα το κάνεις και θα πρέπει να το μάθει κι εκείνη, δεν σου λέω να είστε κολλητάρια, κάτι που προφανώς δεν επιθυμείς και κάποιες φορές δεν είναι και καλό ίσως. Απλά είναι πολύ διαφορετικό να απομονώνεται για 2-3 ώρες από ότι για 8-9.

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Γιαννη ξεκινα να δουλευεις με το σκυλι οπως ειπε ο east ωστε να μην γαυγιζει ασκοπα. Τις ωρες κοινης ησυχιας (κοινως14:30με17:30 και φυσικα το βραδυ μετα τις 22.30 εως τις 7.30 το πρωι) καλο ειναι να το εχεις μεσα το σκυλι ωστε να μην ξεκινησει επειδη ειδε κατι απο το μπαλκονι..το γαυγισμα..γιατι οι γειτονες θα δυσανασχετισουν & θα χουν δικιο.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Έχεις επιτύχει τα σκυλιά σου να μην κάνουν άσκοπα θόρυβο όταν βρίσκονται εκτός σπιτιού(και χωρις να είσαι μπροστά); Αν ναι θα εμα με ενδιέφερε πολύ να μάθω τον τρόπο γιατί εχω θέμα με τον δικό μου.

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands

πολυ σωστα !

Ira73

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2013
197
3
Έχεις επιτύχει τα σκυλιά σου να μην κάνουν άσκοπα θόρυβο όταν βρίσκονται εκτός σπιτιού(και χωρις να είσαι μπροστά); Αν ναι θα εμα με ενδιέφερε πολύ να μάθω τον τρόπο γιατί εχω θέμα με τον δικό μου.

Αυτο vas δεν νομιζω οτι μπορει να βρεθει ανθρωπος να το χει καταφερει απολυτα .... βεβαια , εχει διαφορα το να ξεσηκωνει τη γειτονια γαυγιζοντας συνεχεια , και αλλο το να γαυγισει δυο - τρεις φορες και οχι επιμονα , αν δει η αν ακουσει κατι , και στην τελικη , ελεος , σκυλι ειναι θα γαυγισει , δεν ειναι μηχανημα που το βγαζεις απ την πριζα ;)

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Κατ'αρχην να σου πω οτι μενω σε αγροτικη περιοχη, με κοντινοτερο κατοικημενο σπιτι στα 70 μετρα!
Τα σκυλια μου λοιπον γαυγιζουνε οταν καποιος σταματησει εξω απο την ιδιοκτησια (με ποδια η αμαξι) η οταν κατι μπει μεσα.
Δεν γαυγιζουνε στον κοσμο που περναει (οταν περναει) -αμαξια μηχανακια ποδηλατα...., δεν γαυγιζουνε μεταξυ τους ουτε γαυγιζουνε για να φωναξουνε εμενα ουτε γαυγιζουνε για να επικοινωνησουνε με σκυλια αλλων ιδιοκτησιων.
Γαυγιζουνε επισης τις περισσοτερες φορες οταν περνανε ζωα εξω απο το σπιτι (κοπαδι προβατα κλπ)
Επισης γαυγιζουνε οταν ανοιγουνε καγκελοπορτες σε ομορρες ιδιοκτησιες.

Οι γειτονες μου (οι ελαχιστοι τελοσπαντων) οχι μονο δεν ενοχλουνται αλλα το βλεπουνε κ σαν τροπο ειδοποιησης ανεπιθυμητης κινησης στο δρομο!

Το πως τα εμαθα δεν ηταν κ δυσκολο.... ξερουνε το "ποιος ειναι" σαν εντολη που γαυγιζουνε προς το "περιεργο" κ το "φτανει" οπου κοβουνε το γαυγισμα.
Οταν λοιπον γαυγιζανε κ εβγαινα εξω κ ελεγα "ποιος ειναι" συνηθως μου "δειχνανε" το λογο που γαυγιζανε. Αν ο λογος ηταν καλος παιρνανε τα μπραβο τους, αν οχι ακουγανε ενα "φτανει" σε στυλ μαλωμα. Ετσι μαθανε οτι αν γαυγισουνε θα βγω εξω κι αν ο λογος δεν ειναι αρκετα καλος θα τα μαλωσω.
Φυσικα αν δεν υπαρχει εισβολη δεν γαυγιζουνε για πανω απο μισο-ενα λεπτο.
Εχω ξυπνησει ομως στις 3 το πρωι επειδη χαλαγανε τον κοσμο γιατι βρηκανε σκατζοχοιρο μεσα στο κτημα. Φυσικα δεν τα μαλωσα, προλαβα να σωσω κ τον σκατζοχοιρο!
Με εχουνε παρει τηλ οι γειτονες να με ενημερωσουνε οτι "ηρθε η ΔΕΗ να μετρησει το ρολοι" γιατι ακουσανε τα σκυλια να γαυγιζουνε επιμονα κ βγηκανε να δουνε.....

Η δε σκυλα που κοιμαται μεσα το βραδυ, ποτε μα ποτε δεν γαυγιζει εκτος κι αν υπαρξει ανθρωπινη παρουσια εντος των οριων του κτηματος, οπου και παλι δεν γαυγιζει για να ακουστει εξω αλλα οσο χρειαζεται για να ξυπνησω εγω.

Ευτυχως δεν εχω βεβαια κανεναν περιεργο γειτονα, ουτε γω χαλιεμαι με αλλα σκυλια που γαυγιζουνε.
Αλλα με πιανουνε τα νευρα μου με σκυλια που γαυγιζουνε χωρις λογο, κι ετσι τα εμαθα να γαυγιζουνε μονο οταν υπαρχει λογος, για το ποιο συντομο χρονικο διαστημα κ ετσι ξερω οτι αν το γαυγισμα διαρκεσει παραπανω υπαρχει θεμα για το οποιο πρεπει να βγω εξω!

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Μπραβο east, το επιλεκτικο γαυγισμα ειναι το ιδανικο σεναριο προστασίας πρωτου βαθμου . Και το πιο σωστο που κανεις και ετσι πρεπει, ειναι να ειμαστε δικαιοι στην εκπαιδευση. Αυτο που αναρωτιέμαι είναι το εξης: οτνα δεν εισαι κοντα στα σκυλια και γαυγισουν, μεσολαβει καποιο χρονικο διαστημα μεχρι να βγεις και να τα μαλωσεις ή επιβραβευσεις. Πως συσχετιζουν αιτια και αποτελεσμα απο τη στιγμη που ειναι γνωστό οτι και η μικρη εστω χρονοκαθυστερηση εμποδιζει το σκύλο να συσχετίσει την πραξη με τις συνεπειες της (θετικές ή αρνητικες);

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Μπραβο east, το επιλεκτικο γαυγισμα ειναι το ιδανικο σεναριο προστασίας πρωτου βαθμου . Και το πιο σωστο που κανεις και ετσι πρεπει, ειναι να ειμαστε δικαιοι στην εκπαιδευση. Αυτο που αναρωτιέμαι είναι το εξης: οτνα δεν εισαι κοντα στα σκυλια και γαυγισουν, μεσολαβει καποιο χρονικο διαστημα μεχρι να βγεις και να τα μαλωσεις ή επιβραβευσεις. Πως συσχετιζουν αιτια και αποτελεσμα απο τη στιγμη που ειναι γνωστό οτι και η μικρη εστω χρονοκαθυστερηση εμποδιζει το σκύλο να συσχετίσει την πραξη με τις συνεπειες της (θετικές ή αρνητικες);
Στα πρωτα σταδια, σαφως κ πρεπει να εισαι απο πανω. Ευτυχως για μενα στην περιπτωση της μεγαλης ηταν καλοκαιρι κ μπορουσα να ειμαι στο μπαλκονι να κανω αυτη τη δουλεια.
Τωρα με την αλλη αναγκαζομαι να το κανω σε δευτερο χρονο, αλλα εχω διαπιστωσει οτι καταλαβαινουνε καλα κι ας μεσολαβει καποιο χρονικο διαστημα......
Παντως γενικα τα σκυλια μου δεν ηταν ποτε ιδιαιτερα ομιλιτικα.
Επισης κ οι δυο οι σκυλες πηρανε σειρα απο τον μεγαλο, που ηξερε τι κ πως να κανει, οποτε με βοηθησε!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
East49,

Σου τόχω ξαναπεί?
Ευτυχώς που είσαι εσύ "εδώ μέσα" και καλύπτεις (σε ένα βαθμό!) τη δική μου ανεπάρκεια και τεμπελιά !!!:D

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
East49,

Σου τόχω ξαναπεί?
Ευτυχώς που είσαι εσύ "εδώ μέσα" και καλύπτεις (σε ένα βαθμό!) τη δική μου ανεπάρκεια και τεμπελιά !!!:D
Σ'ευχαριστω για τα καλα λογια, αλλα ακομα κ αν οι αποψεις μας σχεδον ταυτιζονται, τον τροπο γραφης σου δεν μπορει να τον συναγωνιστει κανεις!!!
(λες να αρχισω να γραφω λιγοτερο για να αρχισεις να εμφανιζεσαι περισσοτερο???)

Γιαννης73

Well-Known Member
31 Μαϊου 2013
118
0
Καλημερα και χρονια πολλα παιδια.Βλεπω οτι απασχολει πολλους το θεμα αυτο.
Λογικο.Παντα θα υπαρχουν ανθρωποι που παραπονιουντε με το παραμικρο γαυγισμα του σκυλου,αλλα και παντα θα υπαρχουν ανθρωποι που αφηνουν τα σκυλια τους να ενοχλουν τους γειτονες.
Υπαρχουν ομως και ενδιαμεσες καταστασεις που ειναι αρκετα δυσκολο να πει καποιος που ειναι το δικιο και που το αδικο.