Παρατηρηση απο γειτονα

Γιαννης73

Well-Known Member
31 Μαϊου 2013
118
0
Μετα το θεμα με την τροφη που ανοιξα προχθες,δυστυχως ενα συμβαν σημερα που γυρισα το μεσημερι σπιτι με κανει να ξαναανοιξω αλλο θεμα.
Εγω μενω σε δυωροφη κατοικια στο πανω οροφο με ενα μεγαλο περιγυρο.Ο σκυλος τις ωρες που λειπω ( Πρωινες συνηθως ) βρισκετε ελευθερος και μερικες ωρες και περιορισμενος.Ανεβαινει ο πατερας μου και τον κλεινει στο κλουβι μεταφορας.Οτνα γυρισω κει μετα σχεδον ολη την ωρα ειναι μαζι μου μεσα στο σπιτι.
Σημερα λοιπον ο διπλανος εκανε παραπονα οτι χθες βραδυ ο σκυλος γαυγιζε και δεν τον αφησε να κοιμηθει.Εδω να πω πως χθες βραδυ οντως για καποιο λογο ηταν νευρικη η σκυλα και γαυγισε για κανα 10λεπτο.Μετα αναγκαστηκα να την βαλω μεσα ( Εβρεχε κιολας και αστραφτε ) και τελειωσε εκει το γαυγισμα.
Σε γενικες γραμμες για να μην πω σχεδον ποτε η σκυλα ειναι ησυχη.Τωρα το να γαυγισει μια φορα στο τοσο δεν το θεωρω και τοσο σπουδαιο.Αλλωστε οποτε την ακουσω πρωτος βγαινω και την παρατηρω αν δεν δω κατι.
Ουτε και θελω να ενοχλω τους γειτονες,οπως δεν θα ηθελα να κανουν και αυτοι σε μενα.
Θα ηθελα την συμβουλη οσων γνωριζουν,αν θα ξανακανει παρατηρηση ο συγκεκριμμενος πως μπορω να αντιμετωπισω το θεμα.
Και ρωτω οχι τοσο απο αποψη πως θα το χειριστω λεκτικα,αλλα αν υπαρχει και κατι να με καλυπτει νομικα.Δεν μπορει σε καθε γαυγισμα του σκυλου ας πουμε να βγαινει καποιος και να κανει παραπονα.
Μπορει για καποιους απο εσας να εχουν γινει συνηθεια τετοια περιστατικα,αλλα για μενα ειναι κατι πρωτογνωρο και περνουν πολλα απο το μυαλο μου..
Σας ευχαριστω εκ των προτερων για τις οποιες απαντησεις σας/.

Γιαννης73

Well-Known Member
31 Μαϊου 2013
118
0
Παιδια διαβασα ενα αρθρο που εχει γραψει ενας αλλος συμφορουμιτης και μπορω να πω οτι με βοηθησε πολυ.Αν θελετε να σβησετε το δικο μου δεν θα με πειραξει.
Μην σας καταλαμβανω χωρις λογο χωρο.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
επισης νομικα καλυμμενος ειναι ο γειτονας! είχες τη σκυλα εξω ενω αστραφτε και βρονταγε, γαύγιζε σε ώρα κοινης ησυχίας και μετά την εβαλες μεσα... Σόρρυ αλλά ο γειτονας εχει δικιο.

Γιαννης73

Well-Known Member
31 Μαϊου 2013
118
0
επισης νομικα καλυμμενος ειναι ο γειτονας! είχες τη σκυλα εξω ενω αστραφτε και βρονταγε, γαύγιζε σε ώρα κοινης ησυχίας και μετά την εβαλες μεσα... Σόρρυ αλλά ο γειτονας εχει δικιο.
Δεν χαλασε τον κοσμο.Γαυγισε σαν σκυλος λιγο, οχι για την βροχη αλλα ισως για καποιο αλλο λογο.
Αν για τον παραμικρο λογο,χωρις να δειχνουμε ιχνος υπομονης βγαινουμε και κανουμε παρατηρησεις,ολη την ωρα εξω θα ημασταν ολοι.
Και δεν θεωρω οτι ειμαι υπερβολικος

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.791
20.102
Η σκύλα σου που μένει; Μέσα μαζί σου; Εξω; Γιατί δεν έχω καταλάβει.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
μα δεν ειναι υποχρεωμενος να δειξει ιχνος υπομονης όταν ειναι ωρα κοινης ησυχιας. Εσύ εισαι υποχρεωμενος όμως να εχεις προνοήσει να μην ενοχλησεις ουτε για αστείο τετοιες ώρες.

Για εμενα κακως, κάκιστα κοιμάται εξω η σκυλα, ανεξαρτήτως καιρου. Είναι μελος της οικογενειας σου και πρεπει να ειναι μεσα μαζι σου.

Γιαννης73

Well-Known Member
31 Μαϊου 2013
118
0
μα δεν ειναι υποχρεωμενος να δειξει ιχνος υπομονης όταν ειναι ωρα κοινης ησυχιας. Εσύ εισαι υποχρεωμενος όμως να εχεις προνοήσει να μην ενοχλησεις ουτε για αστείο τετοιες ώρες.

Για εμενα κακως, κάκιστα κοιμάται εξω η σκυλα, ανεξαρτήτως καιρου. Είναι μελος της οικογενειας σου και πρεπει να ειναι μεσα μαζι σου.
Για σενα μπορει να ειναι κακιστο το οτι κοιματε εξω,αλλα αυτο δεν σημαινει πως ειναι και σωστο.
Ναι ειναι μελος της οικογενειας μου,αλλα αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να κοιματε συνεχως μεσα.
Καποιες φορες,τις περισσοτερες θα ελεγα κοιματε μεσα..

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Αλλες φορες κοιματε μεσα και αλλες εξω.
Αυτο το μόνο που καταφερνει ειναι να την μπερδεύει και να της βγάλει μελλοντικά καμια προβληματική συμπεριφορα. Νομιζεις οτι αντιλαμβάνεται γιατι μια κοιμάται μέσα και μια έξω?

Για την συντριπτική πλειοψηφία εδω, δεν ειναι απλα΄σωστό να κοιμάται μεσα η σκυλα, αλλά αυτονόητο.

Γιαννης73

Well-Known Member
31 Μαϊου 2013
118
0
Η λογική σ'αυτό ποιά είναι;

Ειναι πολλες οι φορες που κανει ενοχλητικο υπνο θα ελεγα,ξυπναει μεσα στην νυχτα και ξυπναει και μενα,και γενικοτερα δεν θα ηθελα να θεωρει πως ΠΑΝΤΑ πρεπει ντε και καλα να κοιματε μεσα.
Με τον εκαπιδευτη παντως που το εχω συζητησει δεν βλεπει καπου λαθος ολο αυτο που λεω.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.791
20.102
Απ'το να ξυπνάει την γειτονιά, είναι προτιμότερο να ξυπνάει εσένα.
Και προφανώς, όταν δεν υπάρχει ρουτίνα στον ύπνο της [μια εδώ, μια εκεί, μια παραπέρα], αυτός θα είναι και ανήσυχος.

Κι εγώ πάντως, δεν μπορώ να διανοηθώ, να κοιμάται ο σκύλος μου εκτός του σπιτιού μου.

Στο δια ταύτα, φρόντισε, ο σκύλος σου να μην ενοχλεί, γιατί αν κάποιος αποφασίσει να βρει τρόπο, να ησυχάσει το κεφάλι του από το γάβγισμά της, αυτός που θα την πληρώσει την νύφη, δεν θα είσαι εσύ...

Kimigaz

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
743
238
Goldenland
Ειναι πολλες οι φορες που κανει ενοχλητικο υπνο θα ελεγα,ξυπναει μεσα στην νυχτα και ξυπναει και μενα,και γενικοτερα δεν θα ηθελα να θεωρει πως ΠΑΝΤΑ πρεπει ντε και καλα να κοιματε μεσα.
Με τον εκαπιδευτη παντως που το εχω συζητησει δεν βλεπει καπου λαθος ολο αυτο που λεω.
Ενοχλητικό ύπνο??! Τι να πω.. Ο γείτονας εχει δίκιο και μάλιστα απολυτο. Το μόνο μέρος που πρέπει να κοιμάται η σκύλα ειναι μέσα στο σπίτι.. δε χάθηκε και ο κόσμος αν ξυπνάς που και που.. Δε θεωρει πως πάντα πρεπει ντε και καλα να κοιμαται μεσα, αναρωτιεται ομως γιατι δεν κοιμαται μεσα μαζι σου και ειναι στην απομονωση..

Γιαννης73

Well-Known Member
31 Μαϊου 2013
118
0
Ενοχλητικό ύπνο??! Τι να πω.. Ο γείτονας εχει δίκιο και μάλιστα απολυτο. Το μόνο μέρος που πρέπει να κοιμάται η σκύλα ειναι μέσα στο σπίτι.. δε χάθηκε και ο κόσμος αν ξυπνάς που και που.. Δε θεωρει πως πάντα πρεπει ντε και καλα να κοιμαται μεσα, αναρωτιεται ομως γιατι δεν κοιμαται μεσα μαζι σου και ειναι στην απομονωση..
Με συγχωρεις φιλε μου αλλα δεν καταλαβαινω γιατι το μονο μερος που πρεπει να κοιματε η σκυλα ειναι μεσα.Αν δλδ εχω κοσμο μεσα στο σπιτι η για τον οποιονδηποτε λογο θελω να ειμαι μονος πρεπει να μην μπορει να σταθει εξω ?
Το μονο που θα καταφερω εχωντας της συνεχως μεσα θα ειναι να μην δεχετε με τιποτα μετα να κατσει μονη της εξω.Αυτη ειναι η αποψη η δικη μου,αλλα και του εκπαιδευτη.
Τωρα αν κανει λαθος και αυτος ξερω γω ? Τι να πω

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Καλα χαλαρωστε λιγο.... μην αρχισουμε αυτο το "ο σκυλος πρεπει ντε κ καλα να κοιμαται μεσα"......
Το θεμα ειναι μεσα η εξω, οπου επιλεξεις, ο σκυλος πρεπει να εχει το κρεββατι του/σπιτακι του/χωρο του κ μια σταθερη συνηθεια.
Επισης ο σκυλος οπου κι αν βρισκεται μεσα η εξω πρεπει να μαθει να μην ενοχλει.
Αν ειναι μεσα να μαθει να μην ξυπναει εσενα, αν ειναι εξω να μαθει να μην ξυπναει την γειτονια......

Γιαννης73

Well-Known Member
31 Μαϊου 2013
118
0
Καλα χαλαρωστε λιγο.... μην αρχισουμε αυτο το "ο σκυλος πρεπει ντε κ καλα να κοιμαται μεσα"......
Το θεμα ειναι μεσα η εξω, οπου επιλεξεις, ο σκυλος πρεπει να εχει το κρεββατι του/σπιτακι του/χωρο του κ μια σταθερη συνηθεια.
Επισης ο σκυλος οπου κι αν βρισκεται μεσα η εξω πρεπει να μαθει να μην ενοχλει.
Αν ειναι μεσα να μαθει να μην ξυπναει εσενα, αν ειναι εξω να μαθει να μην ξυπναει την γειτονια......
Αυτη την απαντηση μετα χαρας θα την δεχτω και θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου :smile:

Και βεβαια εχει το σπιτακι του.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.791
20.102
Αυτη ειναι η αποψη η δικη μου,αλλα και του εκπαιδευτη.
Τωρα αν κανει λαθος και αυτος ξερω γω ? Τι να πω
Εκτός που τον οποιοδήποτε εκπαιδευτή, δεν του καίγεται καρφί, που θα κοιμάται ο δικός σου ο σκύλος, το αν κάνει λάθος σε οποιοδήποτε θέμα ή όχι, αν δεν είσαι σίγουρος, όταν θα το διαπιστώσεις, θα είναι αργά.

Τον ρώτησες δηλαδή, τι θα γίνεται όταν θα έχεις κόσμο στο σπίτι :confused: ή όταν θα θέλεις να μείνεις μόνος στο σπίτι :confused::confused: και η συμβουλή του ήταν, να βγάζεις τον σκύλο στο μπαλκόνι; :confused::confused::confused:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.791
20.102
Αυτη την απαντηση μετα χαρας θα την δεχτω και θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου :smile:

Και βεβαια εχει το σπιτακι του.
Αλλίμονο...αυτά που μας συμφέρει δεχόμαστε. Δεν πα...άλλοι 10 να λένε το αντίθετο; Ενας να λέει, αυτό που θέλουμε να ακούσουμε, αυτός είναι και ο σωστός!!!!