Δεν ήθελα να το δείξω....Αλλά προκλήθηκα.....Ρε sea-mol είσαι φοβερά γυμνασμένος ρε...έπαθα πλάκα !!!!!:cuniaoo:
Από τις διάφορες συζητήσεις που έχω παρακολουθήσει για το θέμα, ευθύνη έχει ο ιδιοκτήτης εφόσον μπορείς να αποδείξεις ότι του ανήκει ο σκύλος.Παρακολουθω με προσοχη το θεμα και αυτο που θα ηθελα να μαθω αν υπαρχει σιγουρη κυριως νομικη απαντηση, ειναι τι θα συμβει αν παει καποιος με το μηχανακι ή το ποδηλατο βολτα σε μια υπαιθρο(και υπαιθρος δεν ειναι μονο η ερημια και το χωμα, υπαρχουν απειρες άγονες πλην ομως ασφαλτοστρωμενες διαδρομες), και για τον Χ-Ψ λογο δαγκωθει απο σκυλο που ανηκει σε βοσκο.
Εχω περασει απο αμετρητες πραγματικα απολυτως ερημικες διαδρομες(ασφαλτο) και δεν ειχα ποτε κακη εμπειρια απο τσομπανοσκυλα, πλην μιας τεραστιας ψυχικης οδυνης καπου στον Ολυμπο μετα το χωριο Καλιπευκη οπου ανεβαινοντας(ασφαλτο παντα) βλεπω μετα απο μια στροφη στα 50 μετρα περιπου καμια δεκαρια "σκυλάκια" σεβαστων διαστασεων να καθονται γαληνια για καποιον λογο ολα(μεσα) στο δρομο! Αυτοκινητο ΔΕΝ περναγε αν δεν σηκωνονταν. Το πρωτο που σκεφτηκα ηταν τον αν ο θορυβος της μοτοσυκλετας που θα τους χαλαγε την ησυχια θα τα εξαγριωνε. Περιττο να πω οτι εκανα και μια συντομη προσευχη και περασα στην κυριολεξια κανοντας και σχετικο ζιγκ-ζακ αναμεσα στα σκυλια που εκτος απο δυο που σηκωθηκαν τα αλλα μεινανε ξαπλωμενα! Τα δυο που σηκωθηκαν δεν γαυγισαν κάν! Απλα με παρακολουθουσαν την ωρα που περναγα! Να γαυγισαν και να εχει διαγραφει απο την μνημη μου λογω της ομορφιας της στιγμης? Χαχα... Το ιδιο και κοντα στην Σαμαρινα, αλλα εκει δεν ηταν μεσα στο δρομο αλλα στην ακρη. Σημασια καμια δεν εδωσαν, απλα κοιταγαν..
Αυτο φανταζομαι ειναι το σύνηθες για την πλειονοτητα των περιπτωσεων. Το θεμα ειναι τι θα γινει αν ενα "λαθος"σκυλι ή ενας "λαθος" ανθρωπος δημιουργησει τις συνθηκες και υπαρξει εμπλοκη και δαγκωμα.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Δεν ήθελα να το δείξω....Αλλά προκλήθηκα.....
Και βασικά....δεν είμαι εγώ ανάποδα...
Την γη κρατάω πάνω στο skate...
Mα αφού γράφει ότι και η ίδια είναι τσοπάνισα.Επειδή μένει στην περιοχή δεν συνεπάγεται και αυτόματα οτι ξέρει απο συμπεριφορά τσοπανόσκυλων.
Σίγουρα όχι (εγώ τον τελευταίο χρόνο δεν είμαι αλλά είμαι στον οίστρο μου και ψάχνομαι) αλλά εδώ μιλάμε για κάποιες συγκεκριμένες συνθήκες που μπορεί να προκαλέσουν από ελαφρύ τραυματισμό μέχρι και θάνατο.Όλοι σκυλοιδιοκτήτες είμαστε ...έχουμε την ίδια εμπειρία ?
Να φοράει καφέ παντελόνι?το τι πρέπει να κάνει κανείς εάν εμπλακεί σε τέτοια φάση.