Παραλίγο να του ορμήσουν 20 τσομπανόσκυλα

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.396
10.574
Athens
Κομματόσκυλα τα χαρακτήρισα και δε σας άρεσε. Ό,τι θέλουν ας είναι. Δημόσιος κίνδυνος να μην είναι.
Εγώ καθότι ξανθιά δεν αντελήφθην. Κομματόσκυλα; Ποιμενικοί; Τα κοινά σε όλους μας αδέσποτα; Tι;

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Ε..ναι...
Βασικά...επειδή φοβάται κανείς μήπως τον απ'αυτώσουν....και μπορεί να του βγάζουν και λίγο λαγνεία...
Σου λέει.."τι κόμματος αυτό το σκυλί Θε μου????"
Εξ ου και "κομματόσκυλα"...

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Εγώ καθότι ξανθιά δεν αντελήφθην. Κομματόσκυλα; Ποιμενικοί; Τα κοινά σε όλους μας αδέσποτα; Tι;
Για να δούμε... Κομματόσκυλα δεν είναι γιατί φυλάνε τη στάνη=εργάζονται. Αδέσποτα μπορείς να τα πεις με την έννοια ότι δεν είναι δηλωμένα και δε ζουν σε ιδιωτικό χώρο κανενός. Δεσποζόμενα μπορείς να τα πεις γιατί υποτίθεται ότι κάποιος τα ταΐζει και τα χρησιμοποιεί για τη δουλειά του. Τσοπανόσκυλα μπορείς να τα πεις γιατί ο όρος αυτός επικράτησε για το είδος των σκυλιών που πάνε κοντά στα πρόβατα.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Για να καταλάβω ρε Doom... Τα έχεις με το νόμο? Τα έχεις με τα σκυλιά? τα έχεις με τους ανεύθυνους? Τα έχεις με τους κτηνοτρόφους γενικά κι αορίστως? Τα έχεις με το συγκεκριμενο κτηνοτρόφο εκει στο 1,5 χιλιόμετρο? Τα έχεις με εμάς? Με ποιόν τα έχεις? Κι αν δεν τα έχεις με κανένα, βρες μια κοπελίτσα να τα φτιάξεις...

edit:
Και όλα αυτά είναι ποιμενικοί?
telika ua pate sta vasilika ?
Σε άλλο θέμα είναι αυτό! :)

Last edited:

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Για να καταλάβω ρε Doom... Τα έχεις με το νόμο? Τα έχεις με τα σκυλιά? τα έχεις με τους ανεύθυνους? Τα έχεις με τους κτηνοτρόφους γενικά κι αορίστως? Τα έχεις με το συγκεκριμενο κτηνοτρόφο εκει στο 1,5 χιλιόμετρο? Τα έχεις με εμάς? Με ποιόν τα έχεις? Κι αν δεν τα έχεις με κανένα, βρες μια κοπελίτσα να τα φτιάξεις...
Δε μ'αρέσει ιδιαίτερα η ειρωνία σου kritikopoula.

Τα έχω με τους ανεύθυνους που δεν τηρούν το νόμο. Ούτε με το νόμο τα έχω ούτε με τα σκυλιά (αν και στο τέλος αυτά θα την πληρώσουν) ούτε με τους κτηνοτρόφους γενικά και αορίστως. Και τα έχω με τα άτομα που υποστηρίζουν την ανεύθυνη στάση των συγκεκριμένων ανθρώπων. Προσωπικά δεν έχω τίποτα με κανέναν σας. Επί του αντικειμένου τίθεται θέμα συζήτησης.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Κι εμένα δεν μου αρέσουν άλλα πραγματα ιδιαίτερα, αλλά το έκανα γαργάρα έως ότου έφτασα στην ειρωνεία Ι rest my case γιατί ήδη ξέφυγα. Έπρεπε να τηρήσω αυτό που είπα πριν, ότι δεν έχει νόημα να το συνεχίσω...

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Εμένα μ'αρέσει η ειρωνΕία σου Κρητικοπούλα...

Και μ'αρέσει γιατί όταν κάποιος κλείνει αυτιά και μάτια και προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο, ουσιαστικά πηδ@ει τον συνομιλητή του με το γάντι....κλεισμένος στο καβούκι των απόψεών του...

Για αυτόν τον άνθρωπο...δεν αξίζει και πολύ περισσότερη σοβαρότητα...
Και όσο προσπαθεί να επικρατήσουν οι απόψεις του στο Thread, μόνο με το να τις επαναλαμβάνει...μια χαρά μου βγαίνει κι εμένα (και όποιου άλλου) να λέω ότι μου κατέβει...

Ασέβεια έσπειρες...ασέβεια θα θερίσεις..

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Από πότε η διαφορετική άποψη σ'ένα θέμα θεωρείται ασέβεια;

Το να λέτε ό,τι σας κατέβει, τη στιγμή που συζητάμε ένα σοβαρό θέμα σαν αυτό εδώ, προσπαθώντας να στρέψετε αλλού την προσοχή όσων διαβάζουν λόγω έλλειψης επιχειρημάτων, μόνο άτομα ώριμης σκέψης και έκφρασης δε σας χαρακτηρίζει.

Μπορείτε πολύ απλά να αγνοήσετε όποιον θεωρείτε ότι δεν παίρνει από λόγια και να λήξει εκεί το θέμα.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Ασέβεια έσπειρες...ασέβεια θα θερίσεις..
Αυτό... και, επειδή σέβομαι και τον "άγνωστο επισκέπτη" που θα μπει για να διαβάσει...
Ενα 5ο υστερόγραφο, στο προηγούμενο post μου... που προέκυψε από άλλο θέμα...

Τα "κανονικά" τσοπανόσκυλα (για τα οποία εγώ μιλάω), όχι μόνο δεν κάνουν κακό στα ζώα του κοπαδιού, αλλά έχουν μεγαλώσει μέσα στο κοπάδι... και "νομίζουν" πως είναι μέλη του...

Τόσο πολύ, που, όταν γεννάνε οι προβατίνες, υπάρχουν τσοπανόσκυλα που τις βοηθούν... γλείφουν τα αρνάκια για να καθαριστούν από τον πλακούντα... τα ζεσταίνουν με το σώμα τους...

Και, ναι... κάποιες φορές, τρώνε τα πεθαμένα αρνάκια... ώστε να φύγουν τα ίχνη και να μην θεωρήσει οποιοδήποτε αρπακτικό ότι "εδώ υπάρχει εύκολη λεία"...

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.396
10.574
Athens
Από πότε η διαφορετική άποψη σ'ένα θέμα θεωρείται ασέβεια;

Το να λέτε ό,τι σας κατέβει, τη στιγμή που συζητάμε ένα σοβαρό θέμα σαν αυτό εδώ, προσπαθώντας να στρέψετε αλλού την προσοχή όσων διαβάζουν λόγω έλλειψης επιχειρημάτων, μόνο άτομα ώριμης σκέψης και έκφρασης δε σας χαρακτηρίζει.
Όταν ωριμάσουμε σαν τα σύκα να ξαναπεράσουμε;:cool:

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Doom...
Αρνείσαι να δεις πράγματα που όλοι διαβάζουμε ότι είναι έτσι:
α) επιτρέπεται στα τσοπανόσκυλα να είναι χωρίς λουρί...
β) επιτρέπεται να περιφέρονται εντός και εκτός ιδιοκτησίας...
γ) επιτρέπεται να μην έχουν τον τσοπάνο από πάνω...

ΟΛΟΙ συμφώνησαν ότι ΑΥΤΟ λέει ο νόμος...ακόμα και αυτοί που λένε ότι τίθεται θέμα ευθυνών σε περίπτωση ατυχήματος..όπως ο ICE..
Και σου είπα αν θες...να συζητήσουμε από τον νόμο και πέρα...

Έκανες τον έξυπνο σε ανθρώπους που έχουν φάει τα βουνά...σε ανθρώπους που έχουν ΓΟΝΕΙΣ κτηνοτρόφους και προς τιμήν τους δεν το χρησιμοποιούν... λέγοντας μπαρούφες για herding στα ΕΠ...

Όταν λοιπόν...50 συμφωνούν ότι είναι έτσι....καταλαβαίνουν έτσι έναν νόμο...ξέρουν ότι έτσι δουλεύουν οι ποιμενικοί...και ΕΝΑΣ...λέει του κριαριού τα κάκαλα...
Τότε στα ελληνικά το λέμε Ιδιωτεία...

Αν πιστεύεις ότι ΟΛΟΙ οι άλλοι λένε ότι τους κατέβει...βάλε λίγα παγάκια και κοίτα τον εαυτό σου στον καθρέφτη....

Αν θες ξαναλέω να πούμε αν είναι σωστός ο νόμος...
Να κάνουμε αυτήν την ΑΛΛΗ κουβέντα...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Όταν ωριμάσουμε σαν τα σύκα να ξαναπεράσουμε;:cool:
Λες? σαν τα σύκα? με τόσες ρυτίδες???

...του κριαριού τα κάκαλα...
Ο Θεός να σε φυλάει! κι απ' τα πισινά του γαϊδάρου...

Last edited:

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
I rest my case.

Ό,τι είχα να πω το είπα. Είπα τα σημεία στα οποία διαφωνώ στα α), β), γ) που αναφέρεις πολλές φορές. Εγώ τα σκυλιά στα οποία επιτρέπεται να είναι να είναι μονίμως χωρίς λουρί, να περιφέρονται όπου γουστάρουν και να μην υπάρχει αφεντικό πάνω από το κεφάλι τους τα λέω ΑΔΕΣΠΟΤΑ. Και τα αδέσποτα στο χωριό μου θανατώνονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Και αν δε μ'ένοιαζε η ζωή των σκυλιών δε θα ήμουν γραμμένος σ'ένα φιλοζωικό site και δε θα προσπαθούσα να πείσω τους ιδιοκτήτες τέτοιων ζώων να τα προστατέψουν. Αλλά όχι, πρέπει να περάσω πρώτα από το κόσκινο του sea-mol και του κάθε sea-mol που θέλει να διαιωνιστεί αυτή η κατάσταση. Νομίζω θα το πάρω αλλιώς. Το δικό μου σκυλί να είναι καλά. Χέστηκα για τα υπόλοιπα. Έχουν ιδιοκτήτες που θα μπορούσαν να τα προστατέψουν. Λυπάμαι μόνο τους περαστικούς που δεν τα πάνε και τόσο καλά με τα σκυλιά.

Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Από δω και πέρα αν υπάρχει κάτι διαφορετικό να πούμε, ευχαρίστως να συμμετάσχω.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Η κακοποίηση ή η θανάτωση ζώου, δεσποζόμενου ή και αδέσποτου διώκεται... (και η αυτοδικία γενικότερα έχει πολλούς κινδύνους να κρύψει). Να ψάξω να βρω τα αντίστοιχα κομμάτια ή μπα?

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Τι εννοείς αν διαφωνείς?
Εσύ τα θεωρείς αδέσποτα....αλλά ο νόμος δεν τα θεωρεί...
Αν διαφωνείς με τον νόμο ξαναλέω...
Μέσα να το συζητήσουμε...
Και να πιάσουμε την κουβέντα από εκεί που την πήγε ο ICE..
Τι γίνεται αν σε δαγκώσει τέτοιο σκυλί πάνω σε δρόμο?
Ποιος φταίει?
Πώς μπορεί να κατηγορηθεί ο τσοπάνης?
Τι γίνεται αν το χτυπήσεις με το αμάξι?
Αν δεν είναι αδέσποτο....τότε το πληρώνεις???
Είναι πολλά τα θέματα...