Παραλία και σκύλος.

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Ελάχιστοι τολμούσαν να ξεκινήσουν καυγά γιατί είχα τον σκύλο στην παραλία, κάτω από την ομπρέλα μου.

Μια φορά, καμιά πενηνταριά μέτρα μακριά, ένας πατέρας, όρμηξε στην θάλασσα για να δείρει τα παιδιά του, γιατί τσακωνόντουσαν για ένα θαλάσσιο στρώμα. Η δικιά μου, που παρακολουθούσε τα πάντα, αποφάσισε να ενεργήσει, και πήρε φόρα για να ορμήξει στον πατέρα... Την είχα στο λουρί, αλλά έγινε ξαφνικά το συμβάν, και μου ξέφυγε...

Δεν είναι ευχάριστο να βλέπεις τον σκύλο σου στην παραλία να ξεκινάει ανοιχτή επίθεση... Ευτυχώς, ο τύπος ήταν ήδη μέσα στην θάλασσα, και όταν από τις φωνές μου γύρισε και είδε ότι κυνηγάω τον σκύλο μου που δεν με ακούει και τον έχει βάλει στο σημάδι, σταμάτησε να κυνηγάει τα παιδιά του και έμεινε ακίνητος-παγωμένος θα έλεγα, με αποτέλεσμα... η σκύλα μου να αποφασίσει να με ακούσει, και να γυρίσει προς το μέρος μου!!!

Το αστείο ήταν πως όλοι οι παρευρισκόμενοι κατάλαβαν τι συνέβη, και κανένας δεν τόλμησε να πει με κατηγορήσει, κάνα δυο είπαν πως έπρεπε να μην φωνάζω στον σκύλο μου, και να τον άφηνα να φάει τον καραγκιόζη!!!

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
E ναι.. επρεπε να την αφησεις να τον φαει.. Να δεις μετα. Αυτο δεν ηταν βια, μια χαρα εδρασε το τερας, εκανε αυτο που επρεπε να κανετε ολοι οι αλλοι!!!

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Προτείνω να νοικιάζουμε τον amangos με την ώρα όταν πηγαίνουμε παραλία με τα σκυλιά μας. :p Θα αισθάνομαι πολύ πιο σιγουριά. Αν έρθει να μου φωνάξει κανείς φέτος που ο Λέων δεν είναι πια κουτάβι, θα του ζητήσω να μη φωνάζει γιατί συγχύζει τον σκύλο μου και δε ξέρω αν θα μπορέσω να τον κρατήσω. :D (Έχει ψαρωτικό βλέμμα για όσους δε ξέρουν τι φλούφλης είναι).

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
εμενα παλι με τα μπουκλακια της τι να σου πω.. τρελος τρομος στα πληθη. Ειδικα οταν βγαινει απο μπανιο και θελει αγκαλιτσες και πετσετουλες γιατι τρεμει τα κανουν ολοι πανω απο το φοβο τους:rolleyes:

chihuahua

Well-Known Member
10 Σεπτεμβρίου 2007
135
0
φονικό κόκερ εθεάθη σε γνωστή παραλία
ευτυχώς τα θύματα περιορίστηκαν σε μια γριά που δεν άκουσε τις φωνές πανικού των υπόλοιπων λουώμενων και σε ένα πιτσιρίκι που έπαιζε νιντέντο αποσβολωμένο

το κόκερ τίναξε με καταστροφική μανία το τρίχωμα του και έκανε μούσκεμα την γριά ενώ ο πιτσιρικάς δέχτηκε από πολύ κοντανή απόσταση βιολογικά αέρια τα οποία και τον ανάγκασαν να χάσει "κανονάκι".

όλοι δίκιο έχουμε και όλοι άδικο-

όλες τις φορές ,με λίγη ευγένεια τα προβλήματα ξεπερνιούνται.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
τα οποία και τον ανάγκασαν να χάσει "κανονάκι".

.
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!
εμενα περισσοτερο μου κανει εντυπωση οτι στην ιδια παραλια με μενα και τον σκυλο μου, μπορει να ειναι 3-4 αδεσποτα, που τριγυρνουν, τα οποια δεν φοβουνται, μονο με τον δικο μου που ειναι διπλα μου και δεμενος ασχολουνται ολοι.
βεβαια εγω κλασικα κλας μαιν, " μπορειτε να φωναξετε το λιμεναρχειο, περιμενω":rolleyes:

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
όπου το λιμεναρχείο θα αποφανθεί ότι το σκυλί μπορεί να είναι στην παραλία εφόσον είναι με λουρί αλλά όχι μέσα στο νερό ή θα πρέπει να πάμε 300 μέτρα μακριά; ή κατά βούληση;

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Ναι ναι νοελα αυτον τον νομο παραθυρακι ψαχνω με τα 300 μετρα!! εχω ολο τον ρφακελο με τους νομους αλλα μου λειπει αυτος!! Θα ερθει ο νταγλαρας να μου τι πει θα του δειξω το νομο θα παει να τραβηξει λουρι θα του δειξω τον αλλον νομο θα παει να χτυπησει το κοριτσι μου, θα του ριξω κλωτσια στα αποτετοια και θα αρχισω να τρεχω!!:p

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
300 μετρα μακρια απο λουομενο , πρεπει να ειναι οταν βρισκεται μεσα στην θαλασσα ο σκυλος, οχι στην παραλια ( και τωρα θυμηθηκα τον κανονισμο που ισχυει στα ταχυπλοα και εαν τον θυμαμαι καλα ειναι ο ιδιος, καθε ταχυπλοο σκαφος πρεπει να βρισκεται 300 μετρα μακρια απο τον τελευταιο λουομενο.. λολολολ, μιας και το ειχαν ετοιμο για τα σκαφη, το "εχωσαν" και στους σκυλους):paja1:

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Εαν έρθει το λιμεναρχείο, να μεριμνήσετε (εαν είναι εφικτό) κάποιος τρίτος να βιντεοσκοπεί την σκηνή.

Να είναι προφανές από το βίντεο ότι ο σκύλος σας είναι στο λουρί.
Επ ευκαιρία που ήρθε (εαν ποτέ φανεί το λιμεναρχείο), να του ζητήσετε (βιντεοσκοπούμενο) να ρήξει πρόστιμο στους τριγυρνούς σας που πετάνε τις γόπες τους στην άμμο, τα σκάφη που είναι αρόδο και σε καμμία περίπτωση δεν είναι στα 300 μέτρα από τον τελευταίο λουόμενο, το μπητς κλάμπ που έχει καταλάβει παράνομα τον αιγυαλό (διότι οι ξαπλώστρες- ομπρέλες- κανώ κλπ οφείλουν να περιμένουν εκτός αιγυαλού, και εφ όσον κάποιος νοικιασει κατι εξ αυτών, τότε και μόνο τότε επιτρέπεται να μεταφερθούν επί της παραλίας), τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα επί της παραλίας...

Να καταγγείλετε επίσης πως είδατε λίγο πιο πριν να περνάει ένας αρουραίος, και ότι πρέπει το λιμεναρχείο να εκκενώσει την παραλία, να γίνει μυοκτονία και απολύμανση, διότι κινδυνεύει η δημόσια υγεία.

Και όλα αυτά, βιντεοσκοπούμενα εαν είναι δυνατόν, αλλά και χωρίς, κάνει δουλειά... Σας το λέω εκ πείρας.

Εξαρτάται από τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή. Αναλύστε τις. Παράνομα είναι και τα τσαντίρια, τα τροχόσπιτα, τα αυτοκινούμενα. Παράνομη είναι η χρήση της θάλασσας σαν τουαλέτα. Καταγγείλετε ότι στην παραλία δεν υπάρχει ούτε καν μια χημική τουαλέτα, και ότι είδατε το παιδάκι του διπλανού να κατουράει μέσα στην θάλασσα...

Η αστυνόμευση της παραλίας είναι ευθύνη του λιμεναρχείου, καθώς και όλης της ακτής μέχρι τον δημόσιο δρόμο. Δεν θυμάμαι πόσα ακριβώς μέτρα από τον αιγυαλό είναι αρμοδιότητα τους-ευθύνη τους, αλλά... εαν μου βρείτε μια δημόσια παραλία που λειτουργεί νομότυπα, τότε θα δεχτώ πως ο σκύλος μου που κολύμπησε παράνομα, αξίζει να είναι λόγος να φάμε κάποιο πρόστιμο.

Δεν είναι αυχάριστο να τσακώνεσαι κάθε φορά που πας για μπάνιο, αλλά... με την υποχώρηση δεν πρόκειται ποτέ να λυθεί το πρόβλημα.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Την ευχή μου να έχεις, τέκνον μου

:eek:
Δεν παιζεσαι!!

Παντος το εχω αποστιθησει το κειμενακι σου!!
Αλλη φορα, οταν μου κανουν παρατηρση για τον σκυλο μου και με απειλουν, οτι θα φωναξουν το λιμενικο, θα τους πω και εγω : ¨"Ναι αμε, φωναξτε τους. Ευχαριστος να πληροσο ενα προστιμο- αλλα να κανω και εγω μια καταγελια για τους ελευθερους campers (που ειναι ΠΑΝΤΑ στην συνκεκριμενη παραλια), τους ιδιοκτητες σκαφων ( που εινα παντα αρραγμενα λιγο πιο περα) και κανα δυο τριων που ρυπαινουν την θαλασσα κατουροντας η πεταγοντας αποτσιγαρα (που θα φροντισω να εχω φωτογραφισει απο πριν)!!!!:D:D:D
Πλακιτσες θα εχουμε φετος!!

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Nαιαια και μετα θα κανουμε τοπικ. Εμπειριες καλοκαιριου και εφαρμοφη οδηγιων Amangos!
Αρε πλακες που θα κανουμε φετος!!

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
...και για τα σκάφη (πάνω από κάποιο μέγεθος), να επισημάνω ότι υποχρεούνται να έχουν holding tanks (σαν βόθρους ένα πράγμα) και να αδειάζουν τα λύμματα εκτός κόλπων, σε απόσταση άνω των 3 ή 5 μιλίων από τις ακτές.

Άμα δείτε κανέναν από αυτούς να συμμορφώνεται σε αυτό, θα κατσω να με χέσετε... Γιατί τα holding tanks βουλώνουν, κι άντε καθάρισε τα!!! Τα καταργούν, και τελείωσε το παραμύθι.

Επίσης δεν επιτρέπεται να πλένουν πιάτα ας πούμε, με σαπουνάδα, να πλένονται με σαμπουάν κλπ. Αλλά... ποιός τα τηρεί? Και πιο πολύ, ποιός ελέγχει εαν τηρούνται?

Το λιμεναρχείο, αντί να ασχολείται με τα σημαντικά, εαν αρχίσει να ασχολείται με τους σκύλους μας, η μόνη λύση είναι ο πόλεμος.

Οι θάλασσες μας, είναι γεμάτες σκάφη, μαϊμού επαγγελματικά, που διάφοροι μεγαλόσχημοι έχουν αγοράσει με φορολογικές ατέλειες (λόγω τουρισμού) αλλά στην ουσία τα χρησιμοποιούν για πάρτη τους... Ποιός τους ελέγχει όλους αυτούς? Τα σκαφη με ξένη σημαία, αλλά αντί να το χρησιμοποιεί ο υποτιθέμενος ξένος, τα χρησιμοποιούν οι Ελληναράδες που προσπαθούν να αποφύγουν τεκμήρια κλπ... Όλα αυτά, και άλλα πολλά, με την ανοχή των λιμεναρχείων!!!

Γι αυτό επιμένω: Ο πρώτος Έλληνας που θα είναι έντιμος, θα τηρεί τον νόμο σε κάθε θέμα, ας έρθει να μου την πει για τον σκύλο μου (για παράδειγμα) κι εγώ θα ζητήσω και συγνώμη. Ο αναμάρτητος, ας μου ρίξει τον λίθο.

eleytheria

Active Member
25 Ιουλίου 2008
30
0
45
αθηνα-γερακας
:)ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΛΕΩ.....ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ...Η' ΘΑ ΜΟΥ την ΠΟΥΝ για ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΝ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ...
-..θα στους πω και εγω...
οτι ΘΑ ΦΩΝΑΞΩ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ..ΑΜANGΟ!!να τους βαλει στην θεση τους:)