Παραείναι φύλακας

roudias_7

Well-Known Member
10 Αυγούστου 2012
95
8
Γεια σας είμαι 16 χρονών και έχω ένα υμήεμο labrador τώρα είναι 6 μινών . Το πρόβλημα μου είναι ότι το παίζει πολύ φύλακας. Για παράδειγμα όταν μπαίνει κάποιος άσχετος στο σπίτι αρχίζει και γαβγίζει πολύ δυνατά αυτό δεν με πολυενδιαφέρει γιατί από μια άποψη είναι καλό. Το πρόβλημα μου είναι το εξής τις τρεις τελευταίες μέρες όταν ξυπνάει ο πατέρας μου και κοιμάμαι εγώ αρχίζει και του γαβγίζει σαν να είναι κάνας ξένος αυτό έγινε και σήμερα , ένα άλλο που έγινε σήμερα. Εγώ και η οικογένεια μου μένουμε στο ίδιο σπίτι με τον παππού μου και την γιαγιά μου μια αυλή μας χωρίζει ήρθε λοιπόν το πρωί ο παππούς μου μέσα να μου πει κάτι ενώ εγώ κοιμόμουνα και άρχισε και του γάβγιζε πάλι. Όταν τον βγάζω βόλτα είναι πολύ φιλικός με όλους και με ανθρώπους και με άλλα σκυλιά και ιδικά με παιδιά. Θέλω να μου πείτε τι να κάνω σαν πιο έμπειροι. Ευχαριστώ.

roudias_7

Well-Known Member
10 Αυγούστου 2012
95
8
Μήπως έχει φάει καμιά "ψιλή" από τον πατέρα σου ή τον παππού σου???
Από τον παππού μου όχι από τον μπαμπά μου έχει φάει παντοφλιά την πρώτη φορά που του το κάνε εγώ του το χω πει ότι τα σκυλιά δεν μαθένουν με το ξύλο αλλά τίποτα...... όλοι νομίζουν πως η μονη λύση ειναι το ξυλο.....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Μήπως έχει φάει καμιά "ψιλή" από τον πατέρα σου ή τον παππού σου???
Οχι βρε παιδί μου, δεν είναι απαραίτητο.
Είναι τυπική κουταβίσια συμπεριφορά, που θέλει διόρθωση για να μην καθιερωθεί.

roudias_7 δυνατότητα για συμβουλή από εκπαιδευτή δεν υπάρχει;
Αθήνα είσαστε; Δυνατότητα έστω παρακολούθησης ομαδικών εκπαιδευτικών μαθημάτων;

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
Πες τους να μην το ξανακάνουν...Λογικό να γαυγίζει...
Και πες του, αν έχει τη διάθεση να προσπαθήσει να τον καλοπιάσει με καμιά λιχουδιά έτσι ώστε να καταλάβει το κουτάβι πως δεν τρέχει τίποτα...Και πως δεν είναι απειλή...Αυτό σε 1η φάση...
Σε 2η φάση αν το παρακάνει το κουτάβι με το γαύγισμα, θα πρέπει και εσύ να δείξεις στο κουτάβι πως δεν σου αρέσει αυτό που κάνει....
Με φωνές δεν είμαι σίγουρος πως θα καταλάβει ακόμα, γιατι δεν θα καταλαβαίνει γιατί φωνάζεις και θα ενθουσιάζεται....Ίσως αν του φοράς λουράκι + οδηγό μέσα στο σπίτι....(Άστο να σέρνεται στο πάτωμα) Και όταν το παρακάνει στο γαύγισμα θα το τραβάς στιγμιαία...Να το ξαφνιάζεις...ΌΧΙ δυνατά και όχι για ψήλου πήδημα...Αν το παρακάνει μόνο....Και επιβραβεύεις όταν δεν γαυγίζει....
Όλο αυτό προϋποθέτει τη συνεργασία-υπομονή του πατέρα σου...Χωρίς τη βοήθεια του δεν κάνεις τίποτα...

Υ.Γ. Μην παραβλέψεις την φάση 1 και πας κατευθείαν στη φάση 2. Δεν θα έχεις καλά αποτελέσματα....

Last edited:

roudias_7

Well-Known Member
10 Αυγούστου 2012
95
8
Οχι βρε παιδί μου, δεν είναι απαραίτητο.
Είναι τυπική κουταβίσια συμπεριφορά, που θέλει διόρθωση για να μην καθιερωθεί.

roudias_7 δυνατότητα για συμβουλή από εκπαιδευτή δεν υπάρχει;
Αθήνα είσαστε; Δυνατότητα έστω παρακολούθησης ομαδικών εκπαιδευτικών μαθημάτων;
Μένω Νάξο δεν ξέρω αν έχει εκπαιδευτές αλλά δεν έχω σκεφτεί ποτέ να τον πάω σε εκπαιδευτή

Και πες του, αν έχει τη διάθεση να προσπαθήσει να τον καλοπιάσει με καμιά λιχουδιά έτσι ώστε να καταλάβει το κουτάβι πως δεν τρέχει τίποτα...Και πως δεν είναι απειλή...Αυτό σε 1η φάση...
Σε 2η φάση αν το παρακάνει το κουτάβι με το γαύγισμα, θα πρέπει και εσύ να δείξεις στο κουτάβι πως δεν σου αρέσει αυτό που κάνει....
Με φωνές δεν είμαι σίγουρος πως θα καταλάβει ακόμα, γιατι δεν θα καταλαβαίνει γιατί φωνάζεις και θα ενθουσιάζεται....Ίσως αν του φοράς λουράκι + οδηγό μέσα στο σπίτι....(Άστο να σέρνεται στο πάτωμα) Και όταν το παρακάνει στο γαύγισμα θα το τραβάς στιγμιαία...Να το ξαφνιάζεις...ΌΧΙ δυνατά και όχι για ψήλου πήδημα...Αν το παρακάνει μόνο....Και επιβραβεύεις όταν δεν γαυγίζει....
Όλο αυτό προϋποθέτει τη συνεργασία-υπομονή του πατέρα σου...Χωρίς τη βοήθεια του δεν κάνεις τίποτα...
δηλαδή όταν το κάνει αυτό να του βάζω το λουράκι και να τον τραβάω φωνάζοντας του ?

και κατι αλλο που λες για την λυχουδια οταν τρομε ερχετε στο τραπεζει και τον κυταζει μεσ στο στομα και τρονε το φαγητο μαζι μια μπουκια ο μπαμπας μου μια μπυκια ο σκυλος

Last edited by a moderator:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
και κατι αλλο που λες για την λυχουδια οταν τρομε ερχετε στο τραπεζει και τον κυταζει μεσ στο στομα και τρονε το φαγητο μαζι μια μπουκια ο μπαμπας μου μια μπυκια ο σκυλος
Κόφτα αυτά, γιατι μετά θα ανεβει και στο τραπέζι για να μην περιμένει τη λιχουδιά.
Το πολύ πολύ να του δινει κάποια εντολή και μετά την μπουκιά ως επιβραβευση (γιατι ξέρω ότι οι γονεις μυαλό δεν βάζουν ως προς αυτό το θέμα)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Γιατί δεν το έχεις σκεφτεί;
Αν φυσικά υπάρχει εκεί εκπαιδευτής και υπάρχει και η οικονομική δυνατότητα;
Θεωρείς ότι ξέρετε όλα όσα χρειάζονται, για να διδάξετε το κουτάβι σας καλούς τρόπους με σωστό τρόπο ή νομίζεις ότι τα κουτάβια γεννιούνται με γραμμένο στον γεννετικό τους κώδικα, την σωστή συμπεριφορά για μια ήρεμη και όμορφη συμβίωση, με τους ανθρώπους τους;

Αν μη τι άλλο, ρίξε μια ματιά στα θέματα εκπαίδευσης και συμπεριφοράς στο φόρουμ, να πάρεις μια γεύση. Δοκίμασε και ότι σου λεει ο tsimakgr.

Και δες και στα θέματα υγείας, σχετικά με τα προληπτικά μέτρα για σκνίπες και τσιμπούρια και τις προληπτικές εξετάσεις που κάνουμε και κάθε πότε τις κάνουμε.
Σε έχει ενημερώσει ο κτηνίατρός σου;

roudias_7

Well-Known Member
10 Αυγούστου 2012
95
8
Κόφτα αυτά, γιατι μετά θα ανεβει και στο τραπέζι για να μην περιμένει τη λιχουδιά.
Το πολύ πολύ να του δινει κάποια εντολή και μετά την μπουκιά ως επιβραβευση (γιατι ξέρω ότι οι γονεις μυαλό δεν βάζουν ως προς αυτό το θέμα)
βρε εγώ τα λέω αλλά πιος μ ακούει εγώ δεν του δίνω ποτέ τα αδέρφια μου και ο μπαμπάς μου τον στουμπόνουν από τότε που τον πήρα εχω ψαχτεί πολύ και τους τα λέω όλα αν κάνουν κάτι λάθος

Γιατί δεν το έχεις σκεφτεί;
Αν φυσικά υπάρχει εκεί εκπαιδευτής και υπάρχει και η οικονομική δυνατότητα;
Θεωρείς ότι ξέρετε όλα όσα χρειάζονται, για να διδάξετε το κουτάβι σας καλούς τρόπους με σωστό τρόπο ή νομίζεις ότι τα κουτάβια γεννιούνται με γραμμένο στον γεννετικό τους κώδικα, την σωστή συμπεριφορά για μια ήρεμη και όμορφη συμβίωση, με τους ανθρώπους τους;

Αν μη τι άλλο, ρίξε μια ματιά στα θέματα εκπαίδευσης και συμπεριφοράς στο φόρουμ, να πάρεις μια γεύση. Δοκίμασε και ότι σου λεει ο tsimakgr.

Και δες και στα θέματα υγείας, σχετικά με τα προληπτικά μέτρα για σκνίπες και τσιμπούρια και τις προληπτικές εξετάσεις που κάνουμε και κάθε πότε τις κάνουμε.
Σε έχει ενημερώσει ο κτηνίατρός σου;
θα ψαξω για εκπεδευτη τα οικονομικα ειναι δισκολα αλλα θα δουμε τι θα κανουμε ο κτηνιατρος μου δινει τα εμβολια και ενα χαπι για το εντερο δεν μου χει πει κατι για τσιμπουρια και σκνιπες ποτε.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Πρέπει να χρησιμοποιήσεις οπωσδήποτε αντιπαρασιτικά κολλάρα και αμπούλες και οτιδήποτε εντομοαπωθητικό μπορείς να βρεις.

Οι σκνίπες ευθύνονται για το θανατηφόρο [αν δεν το προσέξεις από την αρχή] καλαζάρ και τα τσιμπούρια για την ερλίχεια. Διάβασε στο φόρουμ με αναζήτηση, να ενημερωθείς. Είναι πολύ σοβαρά θέματα. Ασε που αν νοσήσει το σκυλί, η θεραπεία του είναι μακράν δαπανηρότερη. Εκτός αν δεν σκοπεύεις να ασχοληθείτε με την θεραπεία του αν ο μη γένοιτο, το αφήσετε να προσβληθεί από κάτι τέτοιο.

Επίσης, τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο, προληπτικές γενικές εξετάσεις αίματος και βιοχημικές.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
βρε εγώ τα λέω αλλά πιος μ ακούει εγώ δεν του δίνω ποτέ τα αδέρφια μου και ο μπαμπάς μου τον στουμπόνουν από τότε που τον πήρα εχω ψαχτεί πολύ και τους τα λέω όλα αν κάνουν κάτι λάθος
Μα επειδη ξέρω ότι δεν καταλαβαίνουν, τα ζω και εγώ αλλωστε, γι'αυτό σου λέω βάλε τους στο τριπακι εντολη-->μπουκια.

roudias_7

Well-Known Member
10 Αυγούστου 2012
95
8
Πρέπει να χρησιμοποιήσεις οπωσδήποτε αντιπαρασιτικά κολλάρα και αμπούλες και οτιδήποτε εντομοαπωθητικό μπορείς να βρεις.

Οι σκνίπες ευθύνονται για το θανατηφόρο [αν δεν το προσέξεις από την αρχή] καλαζάρ και τα τσιμπούρια για την ερλίχεια. Διάβασε στο φόρουμ με αναζήτηση, να ενημερωθείς. Είναι πολύ σοβαρά θέματα. Ασε που αν νοσήσει το σκυλί, η θεραπεία του είναι μακράν δαπανηρότερη. Εκτός αν δεν σκοπεύεις να ασχοληθείτε με την θεραπεία του αν ο μη γένοιτο, το αφήσετε να προσβληθεί από κάτι τέτοιο.

Επίσης, τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο, προληπτικές γενικές εξετάσεις αίματος και βιοχημικές.
Ευχαριστώ πολύ για όλα. Αυτά που μου λες τα ακούω πρώτη φορά τώρα αυτές τις μέρες θα του κάνω εμβόλιο μόλις πάω θα ρωτισω και τον κτηνίατρο

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
δηλαδή όταν το κάνει αυτό να του βάζω το λουράκι και να τον τραβάω φωνάζοντας του ?
Να του έχεις το λουράκι μαζί με τον οδηγό να κρέμονται στο πάτωμα σαν νυφικό, και να το σέρνει μέσα στο σπίτι....Όταν το παρακάνει, θα του τραβάς λίγο το λουρί, όχι δυνατά και όχι με φωνές...Πες του ένα ΜΗ και τράβα του το λουρί...Όχι να του σπάσεις το λαιμό....Ίσα ίσα να τον συννεφέρεις...Να τον ξαφνιάσεις πρέπει να είναι ο στόχος σου και όχι να τον πονέσεις....Θα καταλάβει μετά από πολλές επαναλήψεις ότι δε σου αρέσει να γαυγίζει...
Όλα αυτά μπορεί να σου τα δίξει και ένας εκπαιδευτής, όπως σου είπαν και τα παιδιά, και ίσως και με διαφορετικό τρόπο...Αν υπάρχει η δυνατότητα, εννοείται να πας...Θα σε βοηθήσει σε πολλά θέματα...

roudias_7

Well-Known Member
10 Αυγούστου 2012
95
8
ευχαριστώ την ώρα που τρόμε εμείς τον ταιζω και αφινει το φαγητο και ερχεται σε εμας και μολις φαμε και μαζεψουμε το τραπεζι παει και τρώει το φαγητο του

Να του έχεις το λουράκι μαζί με τον οδηγό να κρέμονται στο πάτωμα σαν νυφικό, και να το σέρνει μέσα στο σπίτι....Όταν το παρακάνει, θα του τραβάς λίγο το λουρί, όχι δυνατά και όχι με φωνές...Πες του ένα ΜΗ και τράβα του το λουρί...Όχι να του σπάσεις το λαιμό....Ίσα ίσα να τον συννεφέρεις...Να τον ξαφνιάσεις πρέπει να είναι ο στόχος σου και όχι να τον πονέσεις....Θα καταλάβει μετά από πολλές επαναλήψεις ότι δε σου αρέσει να γαυγίζει...
Όλα αυτά μπορεί να σου τα δίξει και ένας εκπαιδευτής, όπως σου είπαν και τα παιδιά, και ίσως και με διαφορετικό τρόπο...Αν υπάρχει η δυνατότητα, εννοείται να πας...Θα σε βοηθήσει σε πολλά θέματα...
αυτο με το λουράκι δεν το ειχα σκεφτει ποτε απο σημερα θα το ξεκινησω ευχαριστω και εσενα :)

και θα δω τι θα κανω και με την εκπεδευση του δεν θα τον αφισω ετσι

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
αυτο με το λουράκι δεν το ειχα σκεφτει ποτε απο σημερα θα το ξεκινησω ευχαριστω και εσενα :)
Μια ιδέα είπα...Μπορεί να δουλέψει μπορεί και όχι...Κάθε σκύλος είναι διαφορετικός....
Δεν είμαι εκπαιδευτής, και μπορεί η συμβουλή που σου έδωσα να έχει πολύ άσχημα αποτελέσματα...
Εσύ θα κρίνεις αν σου κάνει ή όχι...Γενικά ψάξε στο Ιντερνετ για μεθόδους εκπαίδευσης κτλ κτλ...
Όσο ποιο πολύ ψάξεις τόσες ποιο πολλές ιδέες θα έχεις....

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Αυτό με το λουράκι, απλά να προσέχετε μην πιαστεί πουθενά και το τραυματίσει το σκυλι.

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
Αυτό με το λουράκι, απλά να προσέχετε μην πιαστεί πουθενά και το τραυματίσει το σκυλι.
Πολύ σωστό...
Ενναλακτικά μπορείς να έχεις ένα λεπτό σκοινί...χωρίς λαβή δλδ..
Ενναλλακτικά μπορεί και να βάλεις και μια κομμένη αλυσίδίτσα στο λαιμό και να κρέμεται σα γραβάτα...μήκους 20-30 εκατοστά...Να μην ακουμπάει κάτω...
Όταν κάνει τη πατάτα,
1ον) λες ΜΗ
2ον) τη τραβάς προς τα κάτω χωρίς πολύ δύναμη...

Φυσικά μη ξεχνάς πως είναι κουτάβι και θα κάνει και πατάτες και πρέπει να τον αφήσεις να είναι και λίγο ατίθασος...Μην τον κόβεις σε ότι και να κάνει...Μόνο σε πολύ αρνητικά πράγματα....

roudias_7

Well-Known Member
10 Αυγούστου 2012
95
8
θα χω το νου μου...

Πολύ σωστό...
Ενναλακτικά μπορείς να έχεις ένα λεπτό σκοινί...χωρίς λαβή δλδ..
Ενναλλακτικά μπορεί και να βάλεις και μια κομμένη αλυσίδίτσα στο λαιμό και να κρέμεται σα γραβάτα...μήκους 20-30 εκατοστά...Να μην ακουμπάει κάτω...
Όταν κάνει τη πατάτα,
1ον) λες ΜΗ
2ον) τη τραβάς προς τα κάτω χωρίς πολύ δύναμη...

Φυσικά μη ξεχνάς πως είναι κουτάβι και θα κάνει και πατάτες και πρέπει να τον αφήσεις να είναι και λίγο ατίθασος...Μην τον κόβεις σε ότι και να κάνει...Μόνο σε πολύ αρνητικά πράγματα....
εχει κανει αρκετες πατατες μου χει φαει καινουργιο ζευγαρι παπουτσια τα ειχα τρεις μερες και μου τα κανε αγνωριστα αλλα μολις τα ειδα το πρωι γελαγα δεν του εκανα κατι..... αλλα δεν κανει πολλα ουτε τρωει τα επιπλα ουτε τιποτα εχει φαει και μερικες παντοφλες

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
εχει κανει αρκετες πατατες μου χει φαει καινουργιο ζευγαρι παπουτσια τα ειχα τρεις μερες και μου τα κανε αγνωριστα αλλα μολις τα ειδα το πρωι γελαγα δεν του εκανα κατι..... αλλα δεν κανει πολλα ουτε τρωει τα επιπλα ουτε τιποτα εχει φαει και μερικες παντοφλες
Αυτό ακριβώς...Κουτάβι είναι και θα κάνει και την αταξία του...Θα μεγαλώσει...Μην αγχώνεσαι με αυτά...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Το πρωι που το είδες ό,τι και να εκανες δεν θα ειχε νόημα. Αρα μόνο για γέλια ειναι
Αλλο αν το εβλεπες την ωρα που το εκανε να τον διορθώσεις. Εκτος αν ήθελες να παρεις καινούργια παπούτσια και το βρήκες δικαιολογία.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97