Παράνομο εκτροφείο στο Μαραθώνα

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
δεν ξέρω αν είδατε στην περιγραφή..
"Χθες, όταν πρωτομπήκε ο Δήμος και η Αστυνομία, υπήρχαν και 8 Σιχ Τσου, τα οποία έλειπαν σήμερα. Τα πήρε σπίτι του ο εκτροφέας γιατί πουλάνε καλά. Μη μείνουμε στον άσσο..."

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
mariaa , αυτό που θυμάσαι μάλλον είναι το κολαστήριο στα Δερβενοχώρια...μετά ακολούθησε το κολαστήριο στο Αλεποχώρι...και πόσα άλλα που δεν θα τα μάθουμε ποτέ. Είναι γνωστό ότι υπάρχουν "εκτροφείς" που έχουν πάρει μάλιστα και επωνυμία από οτν κΟΕ...που έχουν τα σκυλιά τους σε παρόμοιες συνθήκες...
reingman...θα διαφωνήσω μαζί σου. Έχω βαρεθεί να ακούω...η Πολιτεία φταίει. Τι είναι η Πολιτεία και το κράτος δηλαδή? Ο δάσκαλος που πρέπει να μας βάζει τιμωρία? ΕΜΕΙΣ φταίμε και κανείς άλλος. Αφού δεν έχουμε τη στοιχειώση παιδεία, κουλτούρα, μόρφωση και ευαισθησία να ΜΗ πάμε σε τέτοια εκτροφεία, pet shops...και ιδιώτες..τι πρέπει να κάνει η Πολιτεία δηλαδή? Αυτή η καραμέλα "το κράτος φταίει' πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή. Σου βάζω στοίχημα ότι ακόμα και αν το κράτος απαγόρευε κάποια στιγμή στα pet shops να πουλάνε ζώα...ο Έλληνας θα έβρισκε τον τρόπο να φέρνει τα ίδια σκυλιά από τα puppy mills της Ουγγαρίας με άλλους τρόπους...Για το συγκεκριμένο εκτροφείο...εξήγησέ μου που ακριβώς φταίει το κράτος? Είναι απλή λογική...αν κανένας μας δεν πήγαινε να αγοράσει σκυλί μέσω αυτών των "εκτροφείων" τότε θα έπαυαν να υπάρχουν. Η Πολιτεία που εμπλέκεται σε αυτό?

Επίσης, διαφωνώ και με το "απληροφόρητος". Αυτός που μπαίνει εδώ μεσα πχ και του δίνουμε τη πληροφορία....και πάλι παοφασίζει να πάει να αγοράσει σκύλο από αγγελία...τι είναι ? Απληροφόρητος?

vagolf

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
209
0
ΑΧΑΡΝΑΙ
Ηλίθιος είναι και θα την πληρώσει ένα καιρο την απόφαση του
να σε ρωτήσω κάτι που μου έκανε εντύπωση τι εννοείς ότι έχουν επωνυμία απο τον κόε?

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Εννοώ ότι έχουν πληρώσει και έχουν πάρει επωνυμία εκτροφείου από τον κΟΕ. Ειδικά κάποιοι "εκτροφείς" μικρόσωμων φυλών...που 'πουλάνε" πολύ στην Ελλάδα. Για αυτό λέμε....μη βασίζεστε μόνο στη λίστα του ΚΟΕ με τους εκτροφείς. Πηγαίνετε να δείτε τα εκτροφεία από κοντά...τσεκάρετε τα site τους προσεκτικά. Ο σωστός εκτροφέας στο site θα αναρτήσει και τα pedigree των αρσενικών και θυληκών σκύλων του...θα έχει τα επίσημα ονόματα τους και όχι , Bonny, Beauty κλπ. Θα έχει αποτελέσματα από εκθέσεις...και φωτογραφίες και όχι "κλεμμένες" φωτογραφίες από ξένα site με σκυλάκια με φιόγκους κλπ,κλπ.

vagolf

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
209
0
ΑΧΑΡΝΑΙ
Ο ρόλος του κοε ποιος είναι?και σαν όμιλος που υπάγεται-ελεγχεται συγνώμη για το εκτός αλλα έχω σοκαριστει

reignman007

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2012
51
0
Απαντω Katerina με ενα απλο παραδειγμα.Το παιδι σου/μου που αυτη τη στιγμη κανει μαθημα χωρις βιβλια(και φταιει το κρατος γιαυτο οχι εσυ),και εσυ/εγω χρυσοπληρωνουμε φροντιστηρια,για να κανουμε "αυτο που μας αναλογει προκειμενου να...κλπ",μεθαυριο δεν-επαναλαμβανω-ΔΕΝ θα ειναι σε θεση να συμπεριφερθει ως επιστημονας,οδηγος,πελατης,υπαλληλος,ΑΝΘΡΩΠΟΣ γενικοτερα και ποσο μαλλον να κατανοησει θεματα ζωοφιλιας γιατι πολυ απλα θα του λειπει η παιδεια.Και μετα θα ψαχνουμε γιατι ο μπατσος πυροβολησε το σκυλακι,γιατι τα puppy mills οργιαζουν,γιατι υπαρχουν συμπολιτες μας χωρις ιχνος ηθικης.Γιατι σε ατομικο επιπεδο δεν γινεται κατι.Συλλογικο και θεσμικο ναι.
Προσεξε δεν λεω οτι δεν πρεπει να πραττουμε και εμεις σωστα,σε αυτο συμφωνω απολυτα μαζι σου.Αλλα ποιος οριζει το σωστα?Θα πρεπει να υπαρχει μια ενιαια γραμμη,νομοθεσια οπως θες πες το,η οποια να ειναι δικαιη και φυσικα εφαρμοσιμη.Οχι απο ραμπο και φορουμ και μεμονωμενες προσπαθειες αλλα απο κρατικες υπηρεσιες,υγιεις και στελεχωμενες σωστα,οι οποιες θα φροντιζουν ακριβως για αυτο.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
ποιος φταίει που δεν έχει βιβλία το παιδί σου; το κράτος, ποιος είναι το κράτος; εσυ που ψήφισες είσαι, άρα ποιος φταίει; εσυ φταις.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
αυτή η συζήτηση είναι τελείως off topic για σκυλοφορουμ, αν θέλεις να συνεχίσουμε την κουβέντα σε παρακαλώ να μου στείλεις πμ.

reignman007

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2012
51
0
Θεωρω οτι αυτο που συζηταμε(topic) ειναι ενα ζητημα με κοινωνικοπολιτικη χροια,παρολαυτα σεβομαι κανονες και Vas και διακοπτω.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Ο ΚΟΕ ελέγχεται από την FCI...τη Παγκόσμια Ομοσπονδία, αλλά όχι σε τοπικό επίπεδο. Ο ΚΟΕ είναι υποχρεωμένος να στέλνει ανθρώπους να ελέγχουν τις γένες, κάτι που δεν γίνεται όσο συχνά θα έπρεπε. Αν γίνει καταγγελία τότε είναι υποχρεωμένος να το ελέγξει...και αν ευσταθούν οι κατηγορίες μπορεί να περάσει από πειθαρχικό έναν εκτροφέα και να τον τιμωρήσει πχ να μη μπορεί να δηλώσει τις γένες του. Αυτό όμως δεν σταματά το κάθε λαμόγιο η τη κάθε κυρία Λίτσα, Πίτσα κλπ από το να πουλάνε κουτάβια μέσω αγγελιών. Εξάλλου όπως και με τα pet shops το συγκεκριμένο είδος εκτροφέα δεν δηλώνει όλα τα κουτάβια, οπότε πάιρνεις ένα yorkie πχ χωρίς χαρτιά...αλλά έχεις τη συνειδησή σου ήσυχη ότι δεν το αγόρασες από pet shop...αλλά από την άλλη "γλύτωσες φράγκα"...

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Στο θέμα της φιλοζωίας, έχει να κάνει και με τα σχολεία...αλλά δεν έχει να κάνει με την έλλειψη βιβλίων από το κράτος. Αν το δικό σου παιδί είναι τυχερό και έχει μια δασκάλα που σέβεται τα ζώα και θα μάθει στο παιδί σου να τα σέβεται και το ίδιο, δεν έχει να κάνει με τη Πολιτεία. Όταν πήγαινα πχ νηπιαγωγείο και δημοτικό όλα μας τα βιβλία (και μιλάμε για το 1975), έδειχναν τον σκύλο σαν τον πιστό φίλο του ανθρώπου...Είδες να έμαθε κανείς από αυτό? Εγώ όλη μου την αγάπη για τα ζώα την έμαθα από τους γονείς μου... Δεν είναι μόνο θέμα μόρφωσης...είναι δυστυχώς το γαμημένο το dna μας...το οποίο έχει μείνει από τη Τουρκοκρατία...400 χρόνια ήταν αυτά...

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Στον βωμό του χρήματος γίνονται όλα..................οι άνθρωποι είμαστε κτήνη και κάθε μέρα το αντιλαμβάνομαι ακόμα περισσότερο!

Αντί να πάει να δουλέψει ο τεμπέλης του κερατά και να βγάλει ''καθαρά'' χρήματα, αυτός έκανε ένα κολαστήριο με αθώες ψυχούλες πετώντας τους ένα κομμάτι ψωμί και λίγο νερό....ούτε που τα καθάριζε τα κλουβάκια τους............το ΤΕΡΑΣ...........

Να τον δέσουν τον πούστη και να τον αφήσουν να ψοφήσει χωρίς φαΐ και νερό..........

Υ.Γ. Συγγνώμη για τις βρισιές αλλά δεν άντεξα.........

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
ποιος φταίει που δεν έχει βιβλία το παιδί σου; το κράτος, ποιος είναι το κράτος; εσυ που ψήφισες είσαι, άρα ποιος φταίει; εσυ φταις.

Συμφωνώ απόλυτα! Είναι μεγάλη κουβέντα να γίνει από εδώ και ίσως κινδυνεύσει να βγει και εκτός, αλλά εμείς ξεκινάμε τα πάντα και σε εμάς καταλήγουν! Όλο αυτό που νομίζουμε πως δεν το προκαλέσαμε, αλλά απλά το υφιστάμεθα, αυτή η νοοτροπία κατ' εμέ είναι τρομερά εσφαλμένη!

Η παιδεία δεν είναι αποτέλεσμα κανενός βιβλίου και καμίας γνώσης! Η παιδεία είναι πολύ βαθύτερη και πολυεπίπεδη!

Και ας μου επιτραπεί ο εξής παραλληλισμός: όπως παραπονιόμαστε όλοι ότι το κράτος φταίει και εμείς την πληρώνουμε, τόσα χρόνια μπορούσαμε να ενημερωθούμε από πηγές, να διαβάσουμε, να μάθουμε και να δούμε ποιοι μας κυβερνούν, πού πάνε τα λεφτά μας και τι αποτελέσματα έχουμε! Κατ' επέκταση, έτσι και με το θέμα των σκύλων, και των ζώων γενικότερα! Όποιος θέλει (και ήθελε) μπορεί να τρέξει, να ρωτήσει, να πάει σε φιλοζωικές, να ενημερωθεί εάν υπάρχει σύλλογος στην Ελλάδα αρμόδιος και τα λοιπά. Όλα τα άλλα είναι απλά δικαιολογίες, αν ρωτάτε εμένα!

Μία τηλεόραση θες να πάρεις και πας σε δέκα μαγαζιά! Ένα αυτοκίνητο σε ενδιαφέρει και πας σε χίλιες αντιπροσωπίες! Αυτό πώς ξέρεις να το κάνεις;; Δεν έχουν όλες οι οικογένειες ειδήμονες σε όλα τα θέματα! Είναι κοινή λογική: αν ενδιαφέρεσαι πραγματικά, πάντα βρίσκεις τρόπο να μάθεις και να πληροφορηθείς σωστά! Κι αυτό έγκειται στο ευρύτερο πλαίσιο της παιδείας. Δεν χρειάζεται να στο μάθει κανείς για να το κάνεις!

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Όσο ο μέσος Έλληνας θεώρει ως ειδικό περί του σκύλου τον κτηνίατρο (και έτσι θα έπρεπε να είναι ) και όσο οι κτηνίατροι παραπλανούν βάση συμφερόντων , δεν θα υπάρξει ποτέ μα ποτέ καμία σωστή ενημέρωση και καμία παιδεία .
Λυπάμαι που το λέω αλλά όσο το πρόβλημα κουκουλώνετε και δεν ενοχλεί , δεν θα ληφθούν ποτέ μέτρα επίλυσης.

swtiria

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2012
143
25
37
Πελλοπόνησος
Κάτι τέτοιες φορές είναι που σκέφτομαι αν θα έπρεπε να επανέλθει ο παλιός <<καλός>> λιθοβολισμός στην πλατεία. Μακάρι τουλάχιστον να τιμωρηθεί από το νόμο. Απλά με λυπεί το γεγονός οτί δεν είδα σε κάποιο δελτίο ειδήσεων τουλάχιστον εγώ να το αναφέρουν και πραγματικά όταν το διάβασα εδώ, σοκαρίστικα από τις εικόνες. Υπάρχει μία μερίδα κόσμου που ενημερώνεται αποκλειστικά από εκεί και θα μπορούσαν πολλοί να μάθουν τι γίνεται πίσω από ιδιώτες και παράνομα εκτροφεία.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Το ονομα του "εκτροφειου" γιατι δεν αναφερεται εφοσον ειναι και στον ΚΟΕ αν καταλαβα καλα; Το ονομα του ιδιοκτητη των εγκαταστασεων επισης, γιατι δεν αναφερεται;

Sent from my Galaxy SII using Tapatalk 2

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Δεν ξέρουμε αν είναι στον ΚΟΕ δηλωμένο σαν εκτροφείο...ποιος το είπε αυτό ? Και δεν νομίζω ότι υπάρχει όνομα...

LenaBorderCollie

Well-Known Member
17 Μαϊου 2012
489
0
34
Θεσσαλονίκη
Το θέμα το είχα δει δεν είχα δει όμως τα σχόλια στις φωτογραφίες!:mad:
Τα σκυλάκια υποφερουν και αυτοί ενδιαφέρονται για κουταβάκια και για το αν ειναι καθαρόαιμα?
Αν είναι δυνατον!:mad:
Η άλλη ρωτάει "πομεράνιαν ειναι αυτα?" δηλαδή αν δεν είναι δεν τα θέλει?
Είδαν όλοι καθαρόαιμα και πέσαν σαν την μύγα στο @@@@!
Η νοοτροπία του Ελληνάρα!Καθαρόαιμο και τσαμπα η καλύτερη του!

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Δεν ξέρουμε αν είναι στον ΚΟΕ δηλωμένο σαν εκτροφείο...ποιος το είπε αυτό ? Και δεν νομίζω ότι υπάρχει όνομα...
Σε περιπτωση που διαρρευσουν καποια στοιχεια θα ηταν καλο να δημοσιευθουν για να βγαινουν στην φόρα και ονοματα που μερικες φορες ειναι μεσα στα ''πραγματα'' και υπερανω καθε υποψιας και ελεγχου...

Δεν νομιζω οτι δεν γνωριζει κανεις σε ποιον ανηκουν ολες αυτες οι εγκαταστασεις εφοσον εγινε εφοδος με την αστυνομια, παρθηκαν και δημοσιευθηκαν φωτογραφιες-ντοκουμενται, γραφτηκαν λεπτομερειες περι της φρικης κλπ, ας μας πουν και ποιος ηταν ετσι για την ιστορια...