Παράλογος φόβος για τα Ροτβάιλερ

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
οι πρώτες 8 εβδομάδες είναι πολύ πολύ σημαντικές...

τα γονίδια είναι πολύ πολύ σημαντικά

η κοινωνικοποίηση απο τους ανθρώπους μεταξύ 2μηνών και ενός έτους είναι πολύ πολύ σημαντική

όλα μαζί βγάζουν ένα μίγμα

ας πούμε ότι το γονίδιο είναι ο τύπος του χαρτιού
οι πρώτες εβδομάδες ο τίτλος -ο πρόλογος και η δομή του κειμένου
και η κοινωνικοποίηση το υπόλοιπο κείμενο

όλα μαζί παίζουν τον δικό τους σημαντικό ρόλο-όπου γίνει λάθος θα φαίνεται για πάντα και θα επηρεάζει την συνολική εικόνα αλλά και τα περιθώρια που θα έχουν οι υπόλοιπες συνιστώσες να "τραβήξουν" προς κάποια κατευθυνση το σύνολο

panos chow

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
575
27
το κακο ειναι οτι τα σκυλια αυτα τα παιρνουν κατι μα@!@ς και τα χρησιμοποιουν σαν εργαλειο επιμηκυνσης του 'ανδρικου τους μοριου'
ευγενικα ευγενικα

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Το διαστημα κοινωνικωποιησης ειναι μεγαλυτερο στις μεγαλοσωμες φυλες?Γιατι εχω ακουσει οτι τα μικροσωμα ωριμαζουν γρηγοροτερα λογω του μικρου τους μεγεθους ,επειδη αισθανονται ενστικτωδως την αναγκη να αμυνθουν στους εξωτερικους παραγοντες και γενικα.Και οτι το διαστημα αυτο κραταει απο2-2,5 μηνων μεχρι 6-6,5.Ισχυει?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
οι μεγαλόσωμες φυλές
είναι μεγαλόσωμες
κυρίως γιατί έχουν μακρύτερη περίοδο ανάπτυξης
όντως τα μικρόσωμα ολοκληρώνουν την σωματική τους ανάπτυξη πολύ νωρίτερα χρονικά

για την πνευματική όμως πιστεύω πως οι διαφορές (ειδικά στην ηλικία μεταξύ 2 και 6 μηνών) είναι μικρότερες

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
αλλο περιοδος κοινωνικοποιησης κ αλλο ωριμανση.γι αυτο κ η αποχωρηση απο την ομαδα γινεται κ στις δυο περιπτωσεις στους δυο μηνες.πανω κατω ειναι η ιδια.
βεβαια για τα μεγαλοσωμα,θα μου αρεζε να καθοταν με την μανα κ τα αδερφια κυριως,για κανα 4-5 μηνες κ οχι 2,αλλα οκ....

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
εντάξει
άλλο το ένα κι άλλο το άλλο
αλλά βιολογική και πνευματική ανάπτυξη όσο νάναι συμπορεύονται
γιαυτό το έθεσα έτσι

και εγώ είμαι υπέρ του να μένουν τα κουτάβια περισσότερο με την τοκετομάδα αλλά 4-5 μήνες μου φαίνεται ότι δεν είναι σωστό
μέχρι τους 3 πιστεύω πως είναι ιδανικά

Theo

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2010
356
1
Αθηναίων Πολιτεία
Το Rottweiler, για παράδειγμα (μιάς και είναι και το θέμα μας) είναι πάντα "aloof" (καχύποπτο) με ανθρώπους - καταστάσεις που δεν έχει προλάβει να κατατάξει σε "καλό" ή "κακό"...
Από εκεί και πέρα (μιλάτε, ρε ροτβαϊλεράδες), αν κατατάξει κάποιον στους "καλούς", τότε δεν είναι "επιφυλακτικό"...
Ακριβώς Γιάννη.

Με την εμπειρία που έχω συμφωνώ με τα λεγόμενά σου.

Δεν είναι επιφυλακτικό απλά. Είναι σε εγρήγορση, τεντωμένο σώμα και η ουρά σκορπιός εως ότου καταλάβει πως δε συντρέχει κίνδυνος και μετά μπορεί να αδιαφορήσει εως θανάτου που λέει ο λόγος.

Η σκύλα που έχω τώρα (όπως λεει και ο εκπαιδευτής μας) είναι σε συμπεριφορά τυπικό ροτ.
Δεν θα δεχθεί πρώτα να την χαιδέψεις και μετά να σε μυρίσει.Αν κάτι δεν το έχει ξαναδεί, ψηλώνει 5 πόντους, πλησιάζει επιφυλακτικά και έτοιμη να κάνει πήδο προς τα πίσω, μυρίζει, ελέγχει και μετά παίζει.

Αν γνωρίζει την κατάσταση ή τον άνθρωπο είναι φιλική και χαρούμενη αλλά και πάλι όχι πολλά κολλητιλίκια. Σε είδαμε μυριστήκαμε, χαρήκαμε όλοι, ωραία, στόπ.
Δύσκολα φοβάται και ποτέ δεν την είδα να βάλει ουρά κάτω και να φύγει τρέχοντας σαν κουτάβι.
Ακόμα και βεγγαλικά όταν έριχναν στα 100μ. δεν φοβήθηκε.
Βγήκε έξω , έκανε μοικάνα την τρίχα και την ουρά σκορπιό, κοίταξε, διάβασε τη φάση, είδε πως δεν απειλούμαστε και άρχισε πάλι να κουνάει την ουρά, όπως κάνει όλη μέρα.

Τα ροτ είναι η αγαπημένη μου ράτσα εδώ και 15 χρόνια και δεν πρόκειται να αλλάξω ράτσα.
Είναι ρωμαλέα, προστατευτικά, δυναμικά και ήρεμα, σοβαρά και παιχνιδιάρικα, αλλά έχουν χαρακτήρα και απαιτούν σεβασμό.

Όπως λέω σε φίλους μην κοροιδεύετε, μην το πειράζετε, μην γίνεστε εκνευριστικοί μαζί του καθώς "μάλωμα" και "διόρθωση" από τέτοιους σκύλους μπορεί να σημαίνει -2 δάχτυλα έτσι για πλάκα. Χωρίς κακία θα το κάνει. Και δεν θα φταίει και δεν θα την μαλώσω.
Σε σκυλιά φύλακες η αυτοπεποίθηση πρέπει να περισσεύει και ο σεβασμός στην ιεραρχία της αγέλης δεν αφορά ξένους εκτός αγέλης.

Ηρεμία ψυχής, γνώση και σεβασμός προς την προσωπικότητα ενος ρότ θα σου χαρίσουν μια υπέροχη σχέση.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
η τελευταια σου προταση ,ισχυει για ολα τα σκυλια.

κατα τα αλλα οπως λες κ εσυ,αν χαθουν 2 δαχτυλα απο φιλο μας,φταιμε εμεις κ οχι ο σκυλι.φυσικα δεν θα την μαλωσεις κ καλα θα κανεις,αλλα εκει πλεων μιλαμε κ για αλλα πραγματα.επισης το πρωτο δαγκωμα δεν πιστευω πως θα ειναι δυνατο κ για να φτασει το σκυλι να διορθωσει η να μαλωσει με καποιον που παιζει μαζι του...ε κ κατι αλλο τρεχει.δεν πιστευω οτι ενας καλος χαρακτηρας ροτ θα διορθωσει με τετοιο τροπο καποιον που γνωριζει.συνηθως μενουν στα ψευτοδαγκωματα,ματωμενα μεν,ακοπα δε.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
το τσίμπημα διορθώνει-
το δυνατό κλείσιμο είναι πολύ κακία και μίσος-πιστεύω....

καλά θα κάνει ένας σκύλος που θα τσιμπήσει κι ας ματώσει το """θύμα"""
αλλά κομμένα δάχτυλα είναι κάπως........

πάντως ...... πείτε με κολλημένο.....τα κοκόνια μου και κυρίως η Αργώ μου έχει τέτοιου τύπου συμπεριφορά .γενικά-ειδικά με τα βεγγαλικά αλλά και με το "όχι και πολλά κολλητιλίκια"

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Το Ροτ της κοπέλας μου όταν πρωτοπήγα σπίτι της ούτε το χάϊδεψα, ούτε καταδέχτηκε να έρθει να με μυρίσει, καθόταν σε απόσταση. Όταν έκατσα στην πολυθρόνα, ήρθε αθόρυβα δίπλα μου με μύριζε, έκατσε ακριβώς απέναντι και με επιτηρούσε, το χέρια, το στόμα, την ένταση της φωνής μου αλλά δε μου έδωσε καμιά άλλη σημασία. Στην επόμενη επίσκεψη, ήρθε στην πόρτα και με μύρισε, απομακρύνθηκε και ξανά το σκηνικό με την πολυθρόνα. Στην τρίτη επίσκεψη τσακωθήκαμε με την κοπέλα μου, ήρθε, στάθηκε μπροστά απ' την κοπέλα μου και ανασήκωσε τα χείλη του κι έβγαλε ένα σύντομο ήχο. Η κοπέλα μου σταμάτησε να φωνάζει, άρχισε να μιλάει πολύ ήπια, με τα χέρια της κάτω χωρίς ν' ακουμπάει το σκύλο καθόλου κι ο σκύλος απομακρύνθηκε λίγο. Αργότερα αγκαλιαστήκαμε και φιληθήκαμε προτού φύγω κι ο σκύλος εξακολουθούσε να με επιτηρεί. Στο επόμενο ραντεβού ο σκύλος ήταν πίσω απ' την πόρτα όταν πάτησα το κουδούνι, μύριζε την πόρτα και γάβγιζε χαμηλόφωνα, μόλις μου άνοιξε την πόρτα και πριν προλάβω να τη φιλήσω ο σκύλος έχωσε τη μουσούδα του κάτω απ' το χέρι μου και το έσπρωχνε επιτακτικά προς τα πάνω για να τον χαϊδέψω. Αυτό ήταν ούτε μια ώρα μετά αντί για την πολυθρόνα καθόμασταν με την κοπέλα μου στον τριθέσιο με το σκύλο δίπλα μου και το κεφάλι του στα πόδια μου και να με ξύνει όποτε σταματούσα να τη χαϊδεύω.

Δεν ξέρω αν αυτή ανήκει στις τυπικές συμπεριφορές για Ροτβάϊλερ πάντως εμένα με εντυπωσίασε ο τρόπος του, η συστηματικότητα του και η κατά τη γνώμη μου επαρκής κοινωνικοποίηση του. Ο σκύλος έχει κάνει μόνο βασική υπακοή. Άρα θέλω να πιστεύω πως τα υπόλοιπα είναι χαρακτήρας, ένστικτο και η ζωή με τη συγκεκριμένη κοπέλα.

Last edited:

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Ηρεμία ψυχής, γνώση και σεβασμός προς την προσωπικότητα ενος ρότ θα σου
χαρίσουν μια υπέροχη σχέση.
αυτο πιστευω λεει πολλα για τον χαρακτηρα τους.