Παράλογος φόβος για τα Ροτβάιλερ

etlave

Well-Known Member
11 Οκτωβρίου 2009
110
0
livadeia
...εχει ακουστει κιολας οτι ετοιμαζεται κ νεα γραμμη απο αιματα πριντειτορ κ αλιεν!
Σε παρακαλώ να με κρατάς ενήμερο γιατί ενδιαφερόμαστε για κουτάβι.
Όλοι εδώ στην γειτονιά μόλις βλέπουν την amy λένε "πωπω τέρας" και έτσι αφού ο νόμος επιτρέπει 2 τέρατα στο σπίτι θέλουμε να αποκτήσουμε και άλλο.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
πρώτα πρέπει να περάσετε μεγάλο πευκο και πεν...δεν τα δίνουν έτσι αυτά...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
σώπα ρε γμτο...
και τι πουλάδες θέλει-βατραχο/νυχτερο η και η απλή φτάνει?
εγώ μόνο μέχρι πεν έχω φτάσει.για κοκόνι πιστευω αρκεί :lol:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
φτού...
κρίμα οι παρμενίωνες και οι θαλασσίες...
με κοκόνι θα μείνω μιά ζωή...ευτυχώς κιόλας

thortherot

Active Member
11 Ιουλίου 2011
36
0
Αγριά,Βόλου
Για την κακή φίμη του Ρότβαιλερ φταίνε σε μεγάλο βαθμό οι πολλοί ιδιοκτήτες που δεν ανατρέφουν σωστά το ζώο.

Το έχω ξαναπεί: η κατάρα του Ροτβάιλερ είναι πως προσελκύει πολλούς ΚΑΚΟΥΣ ιδιοκτήτες, αρκετοί από τους οποίους δεν τα έπρεπε να είχαν ΚΑΝΕΝΑ ζώο κανονικά.

Οι πολλοί κακοί ιδιοκτήτες που εκτρέφουν κι όλας επιδύνωσαν το πρόβλημα της φήμης (εκτρέφουν κακούς σκύλους και τα πουλούν σε λάθος ανθρώπους).

Οι πολλοί πετ σοπάδες που πουλούν επίσης χαμηλής ποιότητας σκύλους σε ΛΑΘΟΣ άτομα επιδυνώνουν ακόμη περισσότερο το πρόβλημα.

Σε σωστά χέρια το Ροτβαίλερ είναι πραγματικά από τους καλύτερους σκύλους που μπορεί να έχει κανείς. Σταθερός, έμπιστος, έξυπνος και στοργικός ΚΑΙ υπάκουος.

Σε λάθος χέρια είναι ένας εφιάλτης.

Γι' αυτό και οι σωστοί ιδιοκτήτες με καλούς σκύλους πρέπει να κάνουν ότι μπορούν να πολεμίσουν τη κακή φίμη. Ενημερόνοντας τον κόσμο και βγάζοντας συχνά βόλτα τους σκύλους τους σε πολυσύχναστα μέρη.
εγώ έχω ένα rottweiler τον Thor με τον χαρακτήρα του έχω πάθει πλάκα έχει πραγματικά προσωπικότητα από την ηλικία των 3 μηνών όπου πήγαινα εγώ πήγαινε και το σκυλί μόνο στην δουλειά δεν το έπαιρνα είναι πολύ ήρεμος και αγριεύει μόνο όταν είναι στον χώρο του είναι βέβαια μόνο 13 μηνών δέχεται χάδια από όλους και όταν πάνε μικρά παιδιά να τον χαιδέψουν κάθεται πιο ήρεμος από ότι στους μεγάλους όταν τον έχω στην καφετέρια περνάει κόσμος και δεν ασχολείται καν με τους ανθρώπους που περνάνε όμως ο κόσμος τον φοβάται αλλάζει πεζοδρόμιο μόλις τον βλέπουν άλλοι φωνάζουν μου έχει τύχει να με βλέπουν από μακριά όταν τον βγάζω βόλτα άτομα που και αυτοί έχουν βγάλει βόλτα τα σκυλιά τους και μόλις μας βλέπουν να αρπάζουν τα σκυλιά τους και να φεύγουν.
όλα αυτά με κάνουν να νοιώθω πολύ άσχημα γιατί ο θοράκος μου είναι πολύ καλός και τον κατακρίνουν άδικα!!!!
εγώ προσωπικά δεν πιστεύω να πάρω ποτέ άλλη ράτσα......

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
Ειτε μιλαμε για ροτ, ειτε για πιτ, η ακομα για οποιονδηποτε ''αγριο σκυλο'' εγω προσωπικα, δεν βλεπω τιποτε αλλο παρα μονο ενα λαθος.
ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Και κοκερ να παρεις αμα εισαι μ@λ@κ@ς θα το κανεις ''αγριο''.. Ο,τι σκυλο κι αν εχεις καθαροαιμο, ημιαιμο, μικρο η μεγαλο ποτε μα ΠΟΤΕ δεν φταιει ο σκυλος παρα μονο ο ανθρωπος. Μην ''κολατε'' στην φυλη..Πιστευω πως δεν εχει καμια σχεση οταν μπαινει στη μεση ο μ@λ@κ@ς ο ανθρωπος.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
χαχα,οχι!θελω να πω οτι,σε καποιο εκπαιδευτικο λαθος η λαθος κοινωνικοποιησης,αλλιως θα αντιδρασει ενα πιτ-ροτ-καναριο-αρτζεντινο-αρκουδες-τιγρεις-κτλ κτλ κτλ αργοτερα κ αλλιως ενα λαμπ.αυτο εννοω συγχωρουν λαθη!

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
χαχα,οχι!θελω να πω οτι,σε καποιο εκπαιδευτικο λαθος η λαθος κοινωνικοποιησης,αλλιως θα αντιδρασει ενα πιτ-ροτ-καναριο-αρτζεντινο-αρκουδες-τιγρεις-κτλ κτλ κτλ αργοτερα κ αλλιως ενα λαμπ.αυτο εννοω συγχωρουν λαθη!
Ναι οντως! Απλα σκεψου ποσο ''ηλιθια ταλαντουχοι'' ειναι κάποιοι που καταφερνουν να μετατρεψουν ενα μικροσωμο σκυλακι ας πουμε σε ενα ''τερας'' το οποιο δεν αφηνει κανεναν να πλησιασει τον ιδιοκτητη του και κανει σαν ''υστερικο'' καθε φορα.. Εβλεπα περιστατικα οπως ας πουμε αυτο : http://animal.discovery.com/videos/its-me-or-the-dog-how-to-make-a-problem-worse.html και απλα δεν το πιστευα!

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Μηνυμα ενος ασχετου ιδιοκτητη ροτ σε φορουμ, εχει κουταβι 5 μηνων:

"Σημερα πηγαμε για μπανιο, ερχεται ενα αγορακι κι εκεινη (η κουταβινα) μολις τον βλεπει αρχιζει αμεσως να γαβγιζει και να του πλησιαζει. Το αγορακι κοκκαλωσε, εκεινη ησυχασε και τον αφησε, αλλα μολις κουνησε λιγο το χερι, εκεινη αρχισε παλι να του πλησιαζει και να του γαβγιζει (εδω σμάιλι). Μετα το αγορακι εφυγε, δεν τολμησε να πλησιασει αν και του λεγαμε να περασει ελευθερα, χεχεχε."

Βλαμμενο.
φοβισμενο....ο φοβος δεν δειχνει ελλειψη μυαλου....ειναι ενα φυσικο ενστικτο...οπως το εχει ο σκυλος το εχει και ο ανθρωπος...το παιδακι θελει κοινωνικοποιηση και πολλες εμπειριες οπως και ενα κουταβι....

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
δεν είναι μόνο ο άνθρωπος και τα τυχών λάθη
μετράει και η φυλή
αλλά και το συγκεκριμένο άτομο/μέλος της φυλής

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
μετράει και η φυλή
Ειπα πως σε περιπτωσεις που μπαινει ο μ@λ@κ@ς ο ανθρωπος ΜΟΝΟ ο,τι και να εχει μικρο ,μεγαλο καθαρο η ημιαιμο δεν εχει να κανει με το σκυλο αλλα ΜΟΝΟ με τον ηλιθιο που δε ξερει τι του γινετε, καταστρεφει το σκυλι και μετα αναρωτιεται (χμμμ...τι εγινε τωρα ρε γμτ μα τοσο επιθετικ σκυλι αγορασα; η ρατσα θα φταιει θα τον παω πισω!) Με καταλάβες τι εννοω; Τωρα αν αναφερεσαι στην ζημια που μπορει να σου κανει η καθε φυλη ΝΑΙ τοτε παιζει ρολο και μαλιστα μεγαλο.

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
μετράει και η φυλή
Απολυτα σωστο...
μια εκτροφεας labs και rotts μου εξηγουσε τις διαφορες των 2 φυλων μια εκ των οποιων ειναι η υπερβολικη αυτοπεποιθηση του Lab Και η χαμηλη του rott...
με συνεπεια το Lab να βλεπει τα παντα με "αφελεια" ενω το rott με επιφυλαξη....
ελπιζω να εκφραστηκα σωστα....

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
σωστα κοκονε!συμφωνω!οποτε για ακομη μια φορα καταληγουμε στον ισχυρο δεσμο μεταξυ συμπεριφορας ανθρωπου κ χαρακτηρα σκυλου!αλλα υπαρχει κ αυτο που λεει κ sadah,κ ειναι οντως περιεργο το πως καταφερνουν μερικοι να αγριεψουν σκυλια που τα ισχυρα τους ενστικτα ειναι χιλομετρα βαθυα!μετα απλα εχουμε να κανουμε με καθαρμα ιδιοκτητη.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
Απολυτα σωστο...
μια εκτροφεας labs και rotts μου εξηγουσε τις διαφορες των 2 φυλων μια εκ των οποιων ειναι η υπερβολικη αυτοπεποιθηση του Lab Και η χαμηλη του rott...
με συνεπεια το Lab να βλεπει τα παντα με "αφελεια" ενω το rott με επιφυλαξη....
αυτο δεν εχει να κανει με αυτοπεποιθηση.μην μπερδεψουμε την καχυποψια τωρα με την αυτοπεποιθηση.αλλο το ενα ,αλλο το αλλο.

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
αυτο δεν εχει να κανει με αυτοπεποιθηση.μην μπερδεψουμε την καχυποψια τωρα με την αυτοπεποιθηση.αλλο το ενα ,αλλο το αλλο.
η καχυποψια σε τι οφειλεται? τι νοιωθει και ειναι καχυποπτο?