Παιδιά, ο Draco!!! Draco, τα παιδιά!!!

ΤLilith

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2016
153
362
Αθήνα
Ίσως είχε πέσει στην αντίληψη σας η αγγελία του Draco. Το Βέλγικο ποιμενικό (Groenendael) που βρήκαμε πριν ένα μήνα περίπου στο σταθμό του προαστιακού!!
Πέρασαν λοιπόν οι μέρες.... οι εβδομάδες..... και μέχρι κι αυτή τη στιγμή δεν χτύπησε ούτε μια φορά το τηλέφωνο και να αφορά στον Draco!!! Μια ερώτηση... μια πληροφορία... τίποτα απολύτως!!!

Όπως ίσως είχα ενημερώσει, ο καημενούλης δεν είχε τσιπάκι ούτε κάποιο στοιχείο που να παραπέμπει στην προηγούμενη οικογένεια του! Ναι ναι... καλά το πιάσατε το υπονοούμενο. Έγραψα "προηγούμενη οικογένεια" γιατί τελικά, όπως είχε προβλέψει η @mareco το αλητάκι μου βρήκε το σπιτάκι του!!

Αν και τον έφερα στο σπίτι με την υπόσχεση, προς τα υπόλοιπα μέλη του σπιτιού, οτι δεν υπάρχει περίπτωση να τον κρατήσουμε, απλά θα του βρούμε την οικογένεια του ή μια νέα (ε, εντάξει... στο δεύτερο σκέλος δεν είπα και ψέματα! Του βρήκα!!!! :p:p:p)...... τελικά αποδείχτηκε για άλλη μια φορά πως είναι ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ κουβέντα το "καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς", όπως επίσης το "Μη λες μεγάλα λόγια"!!! :whistle:

Όπως και να έχει..... πήγαμε στο γιατρό για έλεγχο τσιπ και έναν πρώτο, εξωτερικό έλεγχο! Τσίπ είπαμε δεν είχε. Εμφανισιακά δεν έδειχνε κάποιο ανησυχητικό σημάδι. Φροντίσαμε την εσω- και εξωτερική αποπαρασίτωση του, τον ζυγήσαμε (αδύνατος αν και ήδη 31 κιλά), του πήραμε αιματάκι και περιμέναμε με αγωνία τα αποτελέσματα, μιας και πίστευα οτι τον άφησαν λόγω προβλήματος υγείας! Μετά απο αρκετά λεπτά αγωνίας τα αποτελέσματα ήταν: αρνητικός στο Καλααζάρ και θετικός στην ερλιχίωση.
Ξεκινήσαμε λοιπόν τη θεραπεία, το φαγητό, τις βόλτες και τις προσπάθειες να τον δεί η Lie ως σκύλο κι όχι ως ένα..... μαυρο βουνό που τρέχει κατά πάνω της! Που θα πάει?? Θα το πετύχουμε κάποια στιγμή. Προς το παρόν τον πλησιάζει ΜΟΝΟ όσο εκείνος είναι ξαπλωμένος ή όταν προσπαθεί να του κλέψει φαγητό (είναι η μόνη στιγμή που με φοβίζουν οι αντιδράσεις τους η αλήθεια, αν και ο Draco δεν έχει δείξει επιθετικότητα. Εκτός απο μια.... χμχμχ... κουτουλιά που της έριξε όταν την πέτυχε μια φορά πάνω απ το πιάτο του)!!!

Σας ζάλισα όμως κι ακόμη δεν ανακοίνωσα ΕΠΙΣΗΜΑ το πιο σημαντικό και την αιτία αυτού του ποστ........... Το σπιτάκι λοιπόν που βρήκε το αλητάκι μου, που ήδη ακούει κι ανταποκρίνεται στο όνομα Draco, δεν είναι άλλο απ το δικό μου το σπιτάκι!! :D:D:D:D
Ακόμη κι οι πιο επιφυλακτικοί της οικογένειας (είχαν ενδιασμούς καθαρά και μόνο λόγω του μεγέθους του) έχουν ξετρελαθεί μαζί του και δεν το συζητάνε καν να ψάξω να βρω άλλη οικογένεια στο νέο μας μέλος!! Η αλήθεια είναι οτι μου τον ζήτησαν ήδη......... κι αρνήθηκα όλες τις φορές εξ αρχής........ αλλά ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΧΙ ... δεν σκόπευα να τον κρατήσω!!!! :whistle::whistle::whistle::oops::oops::D

Επειδή λοιπόν οι γνώσεις μου δεν είναι πολλές πάνω στα Βέλγικα.... ενημερώθηκα όσο μπορούσα (και συνεχίζω), αλλά σίγουρα θα προκύψουν και θεματάκια που θα χρειαστώ βοήθεια απ τους πιο έμπειρους. Άρα..... θα μας υποστείτε και στο μέλλον!!! :barefoot::barefoot::barefoot:

Μερικές φωτογραφίες ακόμη του νέου μου έρωτα.... και τα υπόλοιπα σιγά σιγά........ (είμαι τοοοοοοοοοοοοσο χαρούμενη που θα μείνει μαζί μας)!!! :love::love::love::love:

Βολτούλα.......
20180520_095256.jpg 20180520_100016.jpg 20180520_100039.jpg

Το ύφος απελπισίας της Lie!

20180521_200657.jpg

Αραχτός στον κήπο...... (αυτό το κοκαλάκι πηγαινοέρχεται εδώ και μέρες στον κήπο! Ο ένας θάβει, η άλλη ξεθάβει και πάμε απ΄ την αρχή)
20180523_2019121.jpg 20180523_2020071.jpg

Αυτές για αρχή....... Αλλά θα επιστρέψω με περισσότερες, μην επαναπαύεστε!!! :oops::oops::oops:

Μας μένει λοιπόν τώρα να τελειώσουμε την θεραπεία μας, να κάνουμε λίγο αργότερα επαναληπτικές και φυσικά να βάλουμε τσιπάκι και να υιοθετηθεί το αλητάκι μου με όλες τις νόμιμες διαδικασίες!! Ψάχνουμε παράλληλα και για τον κατάλληλο εξοπλισμό μας, όπως στρωματάκια, κολλάρα, κατάλληλη ξηρή τροφή, αν και τρώει και μαγειρευτό, ρουχαλάκια (εντάξει αυτό το έγραψα μόνο για να σας φρικάρω :p:p:p:p:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:) κι ότι άλλο χρειαστούμε τέλος πάντων :)

Για οποιαδήποτε συμβουλή.... είμαστε πρόθυμοι να ακούσουμε και να τη λάβουμε σοβαρά υπόψην μας! :)

Σιγιου σουν παιδιά :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Υπερκούκλος!
Μεγάλος, μαύρος και μαλλιαρός!!!
ΤΟ ιδανικό! Πως να μην τον ερωτευτείς; :love:
Να σας ζήσει και επίσημα λοιπόν, το αγόρι :)

• Like
Reactions: ΤLilith

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Έχω ευχηθεί και πολύ νωρίς μάλιστα :)

Άλλη μια φορά, να σας ζήσει και να τον χαίρεστε!

Edit : το περιλαίμιο δεν δείχνει καλά στον κούκλο, μια αλυσιδούλα διακριτική θα ήταν καλύτερη :)

ΤLilith

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2016
153
362
Αθήνα
Ευχαριστώ πολύ παιδιά! :love:
Ναι, το περιλαίμιο ήταν αγορά χωρίς πολύ σκέψη. Του είναι και φαρδύ και μεγάλο και όντως δεν του κάνει καλό στο τρίχωμα. Η αλήθεια είναι πως τραβάει λίγο. Όχι τραγικά πράγματα βέβαια, αλλά τραβάει, γιατό και με φοβίζει λίγο η αλυσίδα. Επίσης σκέφτηκα οτι κι αυτή ίσως μπλέκετε στο μακρύ του τρίχωμα και του δημιουργεί πρόβλημα. Αν είναι, να στραφώ λοιπόν στην αλυσίδα. Τώρα είμαστε στην αναζήτηση στρώματος κι επειδή εδώ είναι λίγο τσιμπημένες οι τιμές, προσπαθώ να δω αν είναι καλύτερα να του πάρω ένα "εξειδικευμένο" για σκύλους απο εξωτερικό ή να του φτιάξω εγώ ένα. Πωπωωω ούτε δωμάτιο για το πρώτο παιδί να ετοίμαζα, τόσο ψάξιμο που έχω ρίξει! :rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes: Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και τις ευχές. Το εκτιμώ πραγματικά :D

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
μα είναι ενας κούκλος ! να σας ζήσει
αν πάρεις αλυσίδα να πας σε τέτοιου τύπου να μην του κόβει το υπέροχο τρίχωμα του :)
sprenger Πνιχτης.jpg

ΤLilith

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2016
153
362
Αθήνα
Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές σας παιδιά. :love::love::love:
Σήμερα ο αλητάκος μου τρόμαξε μια φίλη μου, χωρίς να το θέλει. Πίναμε καφεδάκι στον κήπο κι εκείνος έτρεξε προς το μέρος μας..... καλπάζοντας! :rolleyes::D:eek:
Η φίλη μου αφού ξεπέρασε τα 5 εγκεφαλικά και τις 2 ανακοπές σε 1 δέκατο του δευτερολέπτου, με ταχύτητα που θα ζήλευε σίγουρα ο Κεντέρης, έκανε ένα άλμα και ούτε που κατάλαβα πως βρέθηκε στην κουζίνα!!!:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO: Ο έρμος ο Draco έμεινε να την κοιτάζει με απορία. αργότερα όταν εκείνη πέρασε απο δίπλα του, εκείνος ούτε καν κουνήθηκε, παρά μόνο σήκωσε τα μάτια του και την κοίταξε λυπημένος! :unsure: Φαντάζομαι πως κατάλαβε οτι την τρόμαξε (νομίζω οτι το κατάλαβε όλη η γειτονιά) αλλά δεν μπορεί να καταλάβει το γιατί. Αφού είναι το πιο γλυκό πλάσμα του κόσμου.....αφού! :love::love::love: Η Lie πάντως τον πλησιάζει πολύ περισσότερο και δεν τρέχει να κρυφτεί όταν εκείνος σηκώνεται........ Αχ.... έχω γίνει χειρότερη απο κάτι νέες μαμάδες που δεν σταματούν να μιλούν για τα κανακάρια τους ;):barefoot::barefoot::barefoot:

ΤLilith

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2016
153
362
Αθήνα
αν πάρεις αλυσίδα να πας σε τέτοιου τύπου να μην του κόβει το υπέροχο τρίχωμα του :)
View attachment 67902
το περιλαίμιο δεν δείχνει καλά στον κούκλο, μια αλυσιδούλα διακριτική θα ήταν καλύτερη :)
Αν δεν τραβαει στη βολτα, θα του εβαζα λεπτη αλυσιδα για να μην χαλαει η γουνα του.
Επειδή ποτέ δεν είχα αλυσίδα σε προηγούμενα σκυλιά μου, παρά μόνο δερμάτινα περιλαίμια...... μου δημιουργήθηκε μια απορία όσο ψάχνω να βρω αλυσιδούλα για τον κούκλο μας.
Αυτές οι αλυσίδες που βλέπω χαρακτηρίζονται παντού στα site ως "πνίχτες"! Πρέπει να το βάλω στο αλητάκι μου ως πνίχτη ή μπορώ να του το φοράω ως απλή αλυσίδα?? Δεν έχω ιδέα! Πάντως ως πνίχτη δεν θα ήθελα να του το βάλω με τίποτα :( :(

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Πιάνοντάς το στο λουρί, από το ένα κρικάκι, λειτουργεί σαν πνίχτης και πιάνοντάς το από το άλλο [στο νεκρό, όπως το λέμε], σαν απλό περιλαίμιο ας το πω. Στην δεύτερη περίπτωση, προσοχή αν είναι πολύ χαλαρό στον λαιμό του, μην κάνει καμιά απότομη κίνηση προς τα πίσω, αν κάποια στιγμή τρομάξει πχ, και σου φύγει.

ΤLilith

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2016
153
362
Αθήνα
Πιάνοντάς το στο λουρί, από το ένα κρικάκι, λειτουργεί σαν πνίχτης και πιάνοντάς το από το άλλο [στο νεκρό, όπως το λέμε], σαν απλό περιλαίμιο ας το πω. Στην δεύτερη περίπτωση, προσοχή αν είναι πολύ χαλαρό στον λαιμό του, μην κάνει καμιά απότομη κίνηση προς τα πίσω, αν κάποια στιγμή τρομάξει πχ, και σου φύγει.
Άρα αγοράζω αυτό και το χρησιμοποιώ με τον ένα ή τον άλλο τρόπο (στην προκειμένη περίπτωση ως περιλαίμιο). Ευχαριστώ @mareco για την άμεση απάντηση! Είχα μπερδευτεί τελείως :)

• Like
Reactions: mareco

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Να προσέξεις να πάρεις αλυσίδα για μακρύτριχα, εφόσον γι'αυτό γίνεται όλη η συζήτηση. Δεν κάνουν όλες οι αλυσίδες, γι'αυτόν τον σκοπό. Και να ζητήσεις να σου δείξουν πως φοριέται. Έχει μια μικρή τσαχπινιά, αν δεν ξέρεις πως να το κάνεις.

• Like
Reactions: Konmac and ΤLilith

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν