Παγάκια

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Στον άνθρωπο πάντως η απότομη κατανάλωση πολύ παγωμένων, υγρών συνήθως, μπορεί να προκαλέσει θάνατο από ανακοπή....δεν είναι το πιο σύνηθες ή το πιο συχνό, αλλά μπορεί να συμβεί!
Τώρα αν ισχύει κάτι αντίστοιχο στα σκυλιά δεν το γνωρίζω.....
Και το κρύο ντούζ το ίδιο, και το ανέβασμα μιάς σκάλας το ίδιο, και μία γερή τρομάρα επίσης!
ΑΝ έχεις σοβαρό πρόβλημα με την καρδιά σου. Ο πατέρας μου έχει μπαλονάκι και ΔΕΝ έχει αρκετό πρόβλημα με την καρδιά του ώστε να κινδυνεύει από τα προαναφερόμενα. Βέβαια την εξετάζει συνεχώς και ξέρει τι έχει. Αν δεν ξέρεις (και έχεις σοβαρό πρόβλημα) ναι, πολλά πράγματα (ή και τίποτα) μπορούν να σε αποτελιώσουν! Μάλλον το τελευταίο πράγμα που θα πρέπει να σε ανησυχεί είναι ένα ποτηράκι κρύο νερό.

Ο σκύλος δεν είναι βλάκας. Αν τον πονέσει το κρύο (ή ζεστό) δεν θα το καταπιεί λαίμαργα.
Αλλά και ΓΡΗΓΟΡΑ να πιεί, είναι φύση αδύνατον να πιεί αρκετά γρήγορα ώστε να μην ζεστάνει το κρύο νερό (πριν φτάσει στο στομάχι). Τι θα το κάνει "σφινάκι"; Δεν γίνεται.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Να καταθεσω κι εγω την χθεσινη μου εμπειρια.

Χθες αφησα στον παγκο ένα κομματι κατεψυγμενο πλαταρι κοτοπουλο για να το βρασω καποια στιγμη και να το δωσω στην Ηρα. Συχνα της κανω τετοιες εκπληξεις μαζι με την τροφη της.

Πηρα την Ζηνα για βολτα και η Ηρα εμεινε μονη στο σπιτι. Η κορη και η γυναικα ηταν στην αγορα.

Οταν γυρισαμε με την Ζηνα, το πλατάρι ηταν αφαντο. Το θηρίο το εφαγε παγωμενο μαζι με το σελοφάν :paja1:
Η καταψυξη μας είναι πιο παγωμενη κι από την Ανταρκτική!

Δεν την πειραξε καθολου η ice barf. Ουτε διαρροια, ουτε τιποτα. Και δεν είναι μαθημενη σε ωμο. Σημερα το πρωι εκανε κανονικα κακα.

Στο τραπεζι ειχε ξεχαστει και ένα πιατο φασολια με σπανακι, το οποιο το βρηκα γλυμμένο, αλλά αυτό είναι άλλο θεμα, ασχετο.
Μπροστα μας δεν πειραζει ποτέ, αλλά αν φυγουμε και ξεχασουμε κατι, κανει πανηγυρια.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Dr Zhi, ο μηχανισμός που μπορεί να προκληθεί η ανακοπή στην περίπτωση κατανάλωσης παγωμένων είναι διαφορετικός, αλλά νομίζω ότι είναι ασήμαντη λεπτομέρεια στην συζήτησή μας!

Σε έναν σκύλο αν ισχύει κάτι αντίστοιχο, για να καταφέρουμε να επιτύχουμε αυτές τις συνθήκες μάλλον θα πρέπει να χώσουμε ένα χωνί στο στόμα του και να χύνουμε παγωμένο νερό.....

Άρη.....όχι που θα στο άφηνε το ice cream πλατάρι!!!!

Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:
Το σελοφάν δεν την πείραξε;;;;;;;;
Έφαγε το κρεατάκι της (έστω και παγωμένο), έφαγε τη σαλατούλα της (τα φασολάκια) ... ήπιε και μια σόδα για το σελοφάν ... μια χαρά :D :D

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Δεν το απεβαλε με τα κοπρανα και αυτό με ανησυχει. Δεν βρηκα ουτε ιχνος. Δεν νομιζω ότι είναι υλικο που διαλυεται στο στομαχι.
Στο μεταξυ πριν από λιγο προσπαθουσε να καθαρισει τον λαιμο της πολύ εντονα δυο φορες σε διαστημα ενός μισαωρου. Ανησυχησα γιατι φαινοταν να την ενοχλει πολύ κατι. Μπορει αυτό βεβαια να οφειλεται σε κατι ασχετο.
Πιστευω το σελοφαν το εκανε κοματακια στην προσπαθεια να κοψει το παγωμενο κρεας και τα κατεβασε όλα μαζι.
Επισης το πλαταρι εχει μικρα κοκαλα και ηταν και ωμο, οπότε θελω να πιστευω ότι δεν θα μπορει να σκαλωσε κατι.

Δεν μου αρεσει που όταν λειπουμε αγνοει τελειως τετοιους βασικους κανονες, όπως ΔΕΝ κλεβουμε φαϊ. Αλλά μαλλον πολλα ζηταω.

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Ναι, και όμως πέρα απο τον Μουφ έχουμε και άλλον έναν Στέιν κλώνο....την Ήρα. Άρα harry κάτι σαν αυτό σου κάνει η Ήρα?

[video=youtube;1aQD0tRGhvo]http://www.youtube.com/watch?v=1aQD0tRGhvo[/video]

μαλλον πολλα ζηταω.
Όχι, δεν ζητάς πολλά, σίγουρα διορθώνονται αυτά όπως θα δείς και παρακάτω ένα παράδειγμα

[video=youtube;AftWvTBWte0]http://www.youtube.com/watch?v=AftWvTBWte0[/video]

Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
Λογικά θα το αποβάλει ακόμα και σε μικρα κομμάτια, αλλά θέλει μια ολόκληρη μέρα τουλάχιστον.

Τώρα θυμήθηκα τον omarock (αν δεν κάνω λάθος), που έλεγε τα χριστούγεννα οτι ο σκύλος του έφαγε μια ολόκληρη πιατελα κουραμπιέδες. Οπότε μην σκας Άρη, υπάρχουν και χειρότερα χαχαχαχα :D :D :D

DogzLover

Well-Known Member
16 Μαϊου 2010
384
0
Neverland
Στον άνθρωπο πάντως η απότομη κατανάλωση πολύ παγωμένων, υγρών συνήθως, μπορεί να προκαλέσει θάνατο από ανακοπή....δεν είναι το πιο σύνηθες ή το πιο συχνό, αλλά μπορεί να συμβεί!
Τώρα αν ισχύει κάτι αντίστοιχο στα σκυλιά δεν το γνωρίζω.....
Εδω εγω, εχω μια φιλη, η οποια το καλοκαιρι της αρεσει να τρωει παγακια...!Και μιλαμε για πολλα παγακια!
Τωρα για τα σκυλια, δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα γιατι τα γλυφουν σιγα σιγα και τα λιωνουν..

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ακομα και όταν ειχαμε μονο την Ζηνα την πινσερινα μας, δεν αφηναμε φαγητο εκτεθειμενο. Πηδουσε στην καρεκλα του τραπεζιου και μετα αρπαζε από το τραπεζι ο,τι της αρεσε. Να δεις ένα πινσερακι 2,5 κιλα να κουβαλαει ολοκληρη μπριζολα στα μουλωχτα και να κρυβεται κατω από το κρεβατι!!

Με την Ηρα τα πραγματα είναι σαφως χειροτερα αλλά συχνα ξεχνιομαστε και αφηνουμε φαγητο. Τα εχει όλα τσεκαρισμενα και αν λειψουμε για λιγο τα σκουπιζει όλα.

Διονυση, υπαρχουν κι αλλοι τροποι να το κοψει, πέρα από τον πομπό. Αυτό το χρησιμοποιουν οι κυνηγοι για να δινουν εντολες από μακρια.
Δεν βλεπω το νοημα, εφοσον ο σκυλος ξερει ότι ο ιδιοκτητης λεει ΜΗ εστω και χωρις να είναι παρων, αρα συνδεει την διορθωση με τον ιδιοκτητη. Ο σκυλος βεβαια νομιζει οτι ο big brother τον παρακολουθει συνεχως, οπότε μαλλον υπαρχει καποιο οφελος.

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Ο σκυλος βεβαια νομιζει οτι ο big brother τον παρακολουθει συνεχως, οπότε μαλλον υπαρχει καποιο οφελος.
Ο πομπός είναι ένα απο τα πολλά παραδείγματα να κόψεις σε ένα σκυλί να κάνει κάτι που δεν θές όταν λύπεις ή όταν είσαι εκεί αλλά είσαι εκτός οπτικού πεδίου του σκύλου. Το θέμα είναι όπως το είπες να κάνεις κάτι ώστε να καταλάβει ο σκύλος ότι η ανεπιθύμητη συμπεριφορά δεν βλέπετε και διορθώνετε ΜΟΝΟ απο τον μπαμπά, αλλά και απο τον big brother που πάντα παρακολουθεί. Εγώ για παράδειγμα για να κόψω της Ζήβας να πειράζει τις σακούλες που έχω στο πάτωμα (σακούλες σκουπιδιών, σακούλες με άπλητα, κλπ) έκανα το εξής άφηνα επίτηδες τις σακούλες κάπου, κρυβόμουν σε άλλο δωμάτιο πήγαινε η Ζήβα να τις πειράξει και πέταγα δίπλα της (όχι πάνω της) κουτάκια απο αναψυκτικά (τα αλουμινένια) όπου έκαναν τόσο θόρυβω που τρόμαζε και έφευγε μακρυά, μετά απο 2-5 φορές το έπιασε το νόημα και δεν το ξανα έκανε ΠΟΤΕ, μέχρι σήμερα δεν έχει ξαναπηράξει καμία σακούλα. Και ΟΧΙ δεν απέκτησε κανένα θέμα φοβικό με τα κουτάκια αναψυκτικών, αντιθέτος τα έχουμε και για παιχνίδι τώρα πια.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ενας ευκολος και φθηνος τροπος με τον ιδιοκτητη να λειπει εντελως, είναι να βαλεις στο πατωμα κοντα στο τραπεζι φακες για ποντικια σαν ναρκες. Τις σκεπαζεις φυσικα με χαρτονια ή εφημεριδες, πρωτα για να μην φαινονται και το κυριοτερο για να μην παθει καμια ζημια ο σκυλος. Τις κολλας με κολλητικη ταινια στο πατωμα για να μην φυγουν κατά λαθος και εκτεθουν οι παγιδες.
Ο σκυλος δεν θα ξαναπλησιασει γυρω από το τραπεζι αλλά το θεμα είναι ότι καποτε θα τις βγαλεις και αν δει καθαρο το πατωμα μπορει να ξαναχτυπησει ακάθεκτος.

Και φυσικα υπαρχει το ηλεκτρικο κολαρο, αλλά πρεπει να εισαι εκει και να κανεις το κορόιδο. Αλλά πολλα σκυλια, όπως η δικια μου, κανουν το κορόιδο ετσι κι αλλιως όταν είναι παρων ο ιδιοκτητης (ακομα και σε άλλο δωματιο), οπότε δεν θα πλησιασει ετσι κι αλλιως στο τραπεζι ώστε να εχω την ευκαιρια να το χρησιμοποιησω.
Εχουμε ξεχασει φαγητα ολη τη νυχτα πανω στο τραπεζι και πηγαμε για υπνο και δεν τα πλησιασε κάν.

Σε εξωτερικο χωρο συμπεριφερεται τελειως διαφορετικα. Βλεπει κρυφα αν την κοιταζω και μετα αρπαζει ο,τι βρει.

Ζητω συγνωμη που το θεμα ξεφυγε πολύ από τα παγακια.