Πάρκο Σκύλων...

vasokostopoulou

Active Member
9 Ιουνίου 2012
30
0
Athens
Αφού έκλεισε ο κύκλος εμβολίων, καμαρωτοί- καμαρωτοί πήγαμε σε κάποιο πάρκο σκύλων, που τόσο καλά λόγια έχουμε ακούσει για περί διασκέδασης και κοινωνικοποίησης των τετράποδων φίλων μας!
Το σκηνικό μας φάνηκε αρκετά περίεργο και καθόλου διασκεδαστικό. Μεγαλόσωμοι σκύλοι, σε ιδιαίτερα περιορισμένο χώρο, χωρίς ίχνος γκαζόν, να γαβγίζουν άνευ λόγου και αιτίας επιθετικά ο ένας στον άλλο μέχρι να υποχωρήσει ο ένας και φτου κ απ την αρχή.
Πολλοί πηδούσαν πάνω στο τραπεζάκι που προσπαθούσα να πιω μια γουλιά καφέ, τον οποίο τελικά μου κατανάλωσε ένας καφέ "καλόκαρδος" γίγαντας, που είχε αφεντικό τον εαυτό του και μόνο.
Δεν διέκρινα καμμία παιγνιώδη διάθεση παρά μόνο διαγωνισμό φωνητικών χορδών και προσπάθεια επιβολής!
Το κουτάβι μου να κουνάει την ουρά αλλά να του κόβουν τον αέρα όλοι οι υπόλοιποι που τον έπαιρναν στο κατόπι. Υπέροχη κοινωνικοποίηση..θα βλέπει σκύλο και θα κάνει πρώτο επίθεση μην τυχόν και τον προλάβουν κ τον πιάσουνε Μ.
Το προσωπικό σχεδόν άφαντο..Μπορεί να κάνουν υπέροχη δουλειά στον τομέα εκπαίδευση, αλλά το concept της ομαλής κοινωνικοποίησης: γιγαντιαία πατατιά.
Σαν να βρίσκεσαι σε μία τάξη και ο δάσκαλος να έχει πάει για φωτοτυπίες..χάος.
Οι παλμοί μου ωστόσο έπιασαν κόκκινο όταν το σκυλάκι της παχουλής κυρίας είχε πάθει υστερία και δάγκωνε όλο το δέρμα του δικού μου (ευτυχώς που το έχει κ μπόλικο) και τον έσερνε. Υπέροχη εικόνα..καλά φοβερή διασκέδαση..σα να σε πιάνουν απ τα μαλλιά κ να σε στριφογυρίζουν. Και η κυρία να λέει με νάζι: κοίτα μωρέ τι κάνει...
Κάποιοι ίσως βιαστούν να πουν: σιγά μωρέ πως κάνει έτσι αυτή...δεν έχει ξαναδει σκυλιά να παίζουν..ψωνάρα..μόνο αυτή άγαπάει το σκυλί της...κ.α.
Για να μην σας κουράζω άλλο, αλλιώς είχα φανταστεί το όλο σκηνικό...Πιο παιχνιδιάρικο και φιλόξενο. Αν είναι να πηγαίνεις κάπου και να φυλάγεσαι από χίλιες μεριές, άστο!
Με τα αδέσποτα πιο καλά περνάμε..όταν συναντιόμαστε!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Αφού έκλεισε ο κύκλος εμβολίων, καμαρωτοί- καμαρωτοί πήγαμε σε κάποιο πάρκο σκύλων, που τόσο καλά λόγια έχουμε ακούσει για περί διασκέδασης και κοινωνικοποίησης των τετράποδων φίλων μας!
Το σκηνικό μας φάνηκε αρκετά περίεργο και καθόλου διασκεδαστικό. Μεγαλόσωμοι σκύλοι, σε ιδιαίτερα περιορισμένο χώρο, χωρίς ίχνος γκαζόν, να γαβγίζουν άνευ λόγου και αιτίας επιθετικά ο ένας στον άλλο μέχρι να υποχωρήσει ο ένας και φτου κ απ την αρχή.
Πολλοί πηδούσαν πάνω στο τραπεζάκι που προσπαθούσα να πιω μια γουλιά καφέ, τον οποίο τελικά μου κατανάλωσε ένας καφέ "καλόκαρδος" γίγαντας, που είχε αφεντικό τον εαυτό του και μόνο.
Δεν διέκρινα καμμία παιγνιώδη διάθεση παρά μόνο διαγωνισμό φωνητικών χορδών και προσπάθεια επιβολής!
Το κουτάβι μου να κουνάει την ουρά αλλά να του κόβουν τον αέρα όλοι οι υπόλοιποι που τον έπαιρναν στο κατόπι. Υπέροχη κοινωνικοποίηση..θα βλέπει σκύλο και θα κάνει πρώτο επίθεση μην τυχόν και τον προλάβουν κ τον πιάσουνε Μ.
Το προσωπικό σχεδόν άφαντο..Μπορεί να κάνουν υπέροχη δουλειά στον τομέα εκπαίδευση, αλλά το concept της ομαλής κοινωνικοποίησης: γιγαντιαία πατατιά.
Σαν να βρίσκεσαι σε μία τάξη και ο δάσκαλος να έχει πάει για φωτοτυπίες..χάος.
Οι παλμοί μου ωστόσο έπιασαν κόκκινο όταν το σκυλάκι της παχουλής κυρίας είχε πάθει υστερία και δάγκωνε όλο το δέρμα του δικού μου (ευτυχώς που το έχει κ μπόλικο) και τον έσερνε. Υπέροχη εικόνα..καλά φοβερή διασκέδαση..σα να σε πιάνουν απ τα μαλλιά κ να σε στριφογυρίζουν. Και η κυρία να λέει με νάζι: κοίτα μωρέ τι κάνει...
Κάποιοι ίσως βιαστούν να πουν: σιγά μωρέ πως κάνει έτσι αυτή...δεν έχει ξαναδει σκυλιά να παίζουν..ψωνάρα..μόνο αυτή άγαπάει το σκυλί της...κ.α.
Για να μην σας κουράζω άλλο, αλλιώς είχα φανταστεί το όλο σκηνικό...Πιο παιχνιδιάρικο και φιλόξενο. Αν είναι να πηγαίνεις κάπου και να φυλάγεσαι από χίλιες μεριές, άστο!
Ας ξεκινήσουμε ότι ο σκύλος δεν παίζει!Δεν θα δεις να παίζει κανένας σκύλος!Δεν υπάρχει η λέξη παιχνίδι στο μυαλό του σκύλου!Υπάρχει μόνο η στεγνή ιεραρχία!
Άρα δεν θα δεις κανέναν σκύλο να "παίζει" με τον δικό σου!Ειδικά σε τέτοιες ομάδες που είναι μαζεμένα πολλά σκυλιά και των 2 φύλλων θα δεις ιεραρχίες να εκτιλλύσονται με έντονο τρόπο ή πιο ήπιο αναλόγως του χαρακτήρα και της κοινωνικοποίησης του άλλου σκύλου!Γενικά επικραττεί μια σύγχυση σε τέτοιες ομάδες!
Το κουτάβι θέλει ηρεμία, παρουσίαση καταστάσεων με ηρεμία, σταδιακά πράγματα!Ιεραρχικές συμπεριφορές(και όχι παιχνίδι) που θα τον "χτίσουν" σαν μυαλό!Προσπάθησε να βρεις σκυλιά ήρεμα, κοινωνικοποιημένα που θα μπορούν να διδάξουν το μικρό σου!Μην τροφοδοτείς το κουτάβι σου με άσκοπες και ανούσιες παρουσίες σε χώρους τους οποίους δεν συνίσταται να βρίσκεται ένα κουτάβι του οποίοι ο ιδιοκτήτης έχει όλη την καλή διάθεση να του μάθει πράγματα αλλά καταλήγει να μην μαθαίνει τίποτα!Συμβουλέψου κάποιον εκπαιδευτή, αν έχεις εκτροφέα μίλησε μαζί του και ζήτα του βοήθεια να κοινωνικοποιηθεί ο σκύλος σου με δικά του σωστά σκυλιά ή με άλλων πελατών του που θεωρεί ότι μπορούν να συνευρίσκονται μαζί και να μαθαίνουν!

Καλύτερα να μην παρουσιάσεις καθόλου μια δυσάρεστη κατάσταση στον σκύλο σου!Καλύτερα να μαθαίνει μέσα από επιλεκτικές θετικές καταστάσεις, τουλάχιστον τώρα που είναι κουτάβι, για να θέσει καλές βάσεις!

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Συμφωνω απολυτα με τον Στελιο! Αυτη τη στιγμη εσυ πρεπει να πλασεις
τον χαρακτηρα του κουταβιου σου με τον καλυτερο θεμιτο τροπο. Και αυτος
ειναι καλη κοινωνικοποιηση τοσο με "σωστα" σκυλια οσο και με ανθρωπους.
Οσες περισσοτερες εμπειριες μπορεις να του προσφερεις τωρα τοσο καλυτερα θα
ειναι για το μελλον.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Ε...ναι...αυτό ακριβώς. Δεν είναι απαραίτητο, να αρέσουν σε όλους κάποια πράγματα. Σε κάποιους θα φαίνονται έως και απαράδεκτα. Δεν χάλασε ο κόσμος. Τώρα ξέρεις και απλώς δεν θα ξαναπάς :)
Τουλάχιστον όχι, για να απολαύσεις εσύ τον καφέ σου...:rolleyes:

vasokostopoulou

Active Member
9 Ιουνίου 2012
30
0
Athens
Συμφωνώ απόλυτα με όσα λες κ έχω μετανιώσει που τον πήγα κ είδε εντελώς λάθος εικόνες. Αλλά η διαφήμιση αυτά κάνει..προκαλεί σύγχυση!

Ας ξεκινήσουμε ότι ο σκύλος δεν παίζει!Δεν θα δεις να παίζει κανένας σκύλος!Δεν υπάρχει η λέξη παιχνίδι στο μυαλό του σκύλου!Υπάρχει μόνο η στεγνή ιεραρχία!
Άρα δεν θα δεις κανέναν σκύλο να "παίζει" με τον δικό σου!Ειδικά σε τέτοιες ομάδες που είναι μαζεμένα πολλά σκυλιά και των 2 φύλλων θα δεις ιεραρχίες να εκτιλλύσονται με έντονο τρόπο ή πιο ήπιο αναλόγως του χαρακτήρα και της κοινωνικοποίησης του άλλου σκύλου!Γενικά επικραττεί μια σύγχυση σε τέτοιες ομάδες!
Το κουτάβι θέλει ηρεμία, παρουσίαση καταστάσεων με ηρεμία, σταδιακά πράγματα!Ιεραρχικές συμπεριφορές(και όχι παιχνίδι) που θα τον "χτίσουν" σαν μυαλό!Προσπάθησε να βρεις σκυλιά ήρεμα, κοινωνικοποιημένα που θα μπορούν να διδάξουν το μικρό σου!Μην τροφοδοτείς το κουτάβι σου με άσκοπες και ανούσιες παρουσίες σε χώρους τους οποίους δεν συνίσταται να βρίσκεται ένα κουτάβι του οποίοι ο ιδιοκτήτης έχει όλη την καλή διάθεση να του μάθει πράγματα αλλά καταλήγει να μην μαθαίνει τίποτα!Συμβουλέψου κάποιον εκπαιδευτή, αν έχεις εκτροφέα μίλησε μαζί του και ζήτα του βοήθεια να κοινωνικοποιηθεί ο σκύλος σου με δικά του σωστά σκυλιά ή με άλλων πελατών του που θεωρεί ότι μπορούν να συνευρίσκονται μαζί και να μαθαίνουν!

Καλύτερα να μην παρουσιάσεις καθόλου μια δυσάρεστη κατάσταση στον σκύλο σου!Καλύτερα να μαθαίνει μέσα από επιλεκτικές θετικές καταστάσεις, τουλάχιστον τώρα που είναι κουτάβι, για να θέσει καλές βάσεις!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Δεν ξέρω πως εννοείς την διαφήμιση, αν όμως αναφέρεσαι σε ευχάριστες εμπειρίες που διάφορα μέλη του φόρουμ έχουμε περιγράψει στην επίσκεψη μας στο πάρκο τότε δεν είναι σίγουρα διαφήμιση αλλά είναι προσωπική εκτίμηση του καθενός και αντίληψη των πραγμάτων.
Δεν μπορούμε όλοι να έχουμε την ίδια άποψη για τα πράγματα.

fotispap83

Well-Known Member
10 Απριλίου 2012
560
1
Πετρουπολη,Αθηνα
Καλα συγνωμη κανουμε πλακα τωρα;περα απο τις εμπειριες που μπορει να εχει ο καθενας εχω ακουσει(ΑΝ εω καταλαβει σωστα για ποιο λεμε) οτι τα προσεχει το προσωπικο,ειναι εκει ατομα και επιβλεπουν κτλ κτλ,και ακουγοντας αυτα ηθελα να παω και θα το εκανα,αλλα τωρα που ακουω οτι το προσωπικο ειναι αλλου και τα ατομα που φυλανε τα σκυλια ειναι οι ιδιοκτητες προτιμω να παω στο παρκο της γειτονιας που πετυχαινω ειδικα το βραδυ μια παρεα 10 σκυλιων!
Αυτα πρεπει να λεγονται κατα την γνωμη μου,γιατι ο δικος μου δεν ειναι κουταβι αλλα σε θεματα κυριαρχιας εχουμε τρελο θεμα και δεν μασαει ουτε απο μεγεθη ουτε απο αγριαδες!!!σκεψου να πηγαινα αμεριμνος!!!θα ηταν φοβερη η βολτα!

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Καλα τωρα σοβαρολογουμε οτι δεν μεριμνα το προσωπικο για την ασφαλεια των σκυλων?
Ολα για ραμματα στον κτηνιατρο θα ηταν!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Η κοπέλλα πήγε, είδε και μας είπε όσα αρνητικά είδε. Δεν το απαγορεύει κανείς.
Εσύ, μπορείς επίσης, να πας, να δεις και να μας πεις.
Αν προτιμάς να βγάλεις συμπεράσματα απ'ότι ακούς απ'τον καθένα μας, επίσης δεν απαγορεύεται, αλλά είναι κάπως αφελές. Παρ'όλα αυτά, δικαίωμά σου.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Καλα συγνωμη κανουμε πλακα τωρα;περα απο τις εμπειριες που μπορει να εχει ο καθενας εχω ακουσει(ΑΝ εω καταλαβει σωστα για ποιο λεμε) οτι τα προσεχει το προσωπικο,ειναι εκει ατομα και επιβλεπουν κτλ κτλ,και ακουγοντας αυτα ηθελα να παω και θα το εκανα,αλλα τωρα που ακουω οτι το προσωπικο ειναι αλλου και τα ατομα που φυλανε τα σκυλια ειναι οι ιδιοκτητες προτιμω να παω στο παρκο της γειτονιας που πετυχαινω ειδικα το βραδυ μια παρεα 10 σκυλιων!
Αυτα πρεπει να λεγονται κατα την γνωμη μου,γιατι ο δικος μου δεν ειναι κουταβι αλλα σε θεματα κυριαρχιας εχουμε τρελο θεμα και δεν μασαει ουτε απο μεγεθη ουτε απο αγριαδες!!!σκεψου να πηγαινα αμεριμνος!!!θα ηταν φοβερη η βολτα!
Τα ίδια μπορεί να συμβαίνουν παντού!Δεν έχει σχέση αν είναι σε οργανωμένο χώρου ή σε πάρκο!

fotispap83

Well-Known Member
10 Απριλίου 2012
560
1
Πετρουπολη,Αθηνα
Τα ίδια μπορεί να συμβαίνουν παντού!Δεν έχει σχέση αν είναι σε οργανωμένο χώρου ή σε πάρκο!
σιγουρα,αλλα υποτιθετε οτι πας σε κατι οργανωμενο και πληρωνεις!!!αν ειναι να πληρωνω για να προσεχω τον σκυλο μου ποιο ειναι το οφελος δεν καταλαβαινω;

Δεν μιλαω για την προσωπικη γνωμη του καθενα..μιλαω για τα θεματα οργανωσης!δεν σταθηκα αν αρεσε η οχι!!!

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Δεν μιλαω για την προσωπικη γνωμη του καθενα..μιλαω για τα θεματα οργανωσεις!δεν σταθηκα αν αρεσε η οχι!!!
Εδώ μόνο προσωπικές γνώμες ακούς. Τα θέματα οργάνωσης, πως τα ξέρεις, αν δεν τα δεις;
Πάλι από προσωπικές γνώμες...

vasokostopoulou

Active Member
9 Ιουνίου 2012
30
0
Athens
Παιδιά απλώς περιγράφω την εμπειρία μου. Ήταν η μέρα, ήταν η στιγμή δεν ξέρω, πάντως ικανοποιημένη δεν έμεινα. Μία δοκιμή θα σας πείσει είτε θετικά είτε αρνητικά. Ο εκπαιδευτής πάντως όταν τον ρώτησα τι κερδίζει ο σκύλος μου τώρα που του την έχουν πέσει 3-4 γίγαντες μου είπε ότι μέσα από αυτή την διαδικασία μαθαίνει να υποτάσσεται, απάντηση που δεν με ικανοποίησε. Sorry αλλά η εμπειρία ήταν δυσάρεστη. Δεν θέλω να στιγματίσω επιχειρήσεις απλώς εκφράζω τη γνώμη μου!

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.691
4.332
43
www.proudtobegreek.eu
Εγώ έχω πάει τη μικρή άπειρες φορές,εκεί έμαθε να είναι πιο κοινωνική με τα άλλα σκυλιά,το προσωπικό πάντα μα πάντα ηταν δίπλα μας και είχε το νού του,έχει τύχει πολλές φορές να επέμβουν και να βάλουν τη δικιά μου με πιό κατάλληλα σκυλιά,την αφήνω πολλές φορές και μόνη της εκεί και έχω το κεφάλι μου ήσυχο οτι περνάει καλά και δε θα υπάρξει κανένα πρόβλημα για την σωματική της ακεραιότητα ή των άλλων σκύλων και δεν έχω και την ευκολότερη φυλή σε οτι έχει να κάνει με τα άλλα σκυλιά!Ο καθένας λοιπόν έχει μαλλον τις εμπειρίες του...(επίσης το προσωπικό πάντα με συμβούλευε σε οποιοδήποτε πρόβλημα τους είχα αναφέρει)...

Μια απορία για την κυρία που πήγε το κουτάβι,είπε οτι το προσωπικό ήταν άφαντο και ακριβώς απο πάνω γράφει οτι μίλησε με τον εκπαιδευτή και της είπε τη γνώμη του(τώρα αν την ικανοποίησε ή όχι ήταν καθαρά προσωπικό θέμα)..πως γίνεται να είναι εκεί ο εκπαιδευτής και να παρακολουθεί και να είναι συγχρόνως και άφαντος?!:confused:

Last edited:

fotispap83

Well-Known Member
10 Απριλίου 2012
560
1
Πετρουπολη,Αθηνα
Εδώ μόνο προσωπικές γνώμες ακούς. Τα θέματα οργάνωσης, πως τα ξέρεις, αν δεν τα δεις;
Πάλι από προσωπικές γνώμες...
Ειναι προσωπικη γνωμη το αν υπηρχε ενας ανθρωπος εκει η οχι;μερικοι ας πουμε τον βλεπουν μερικοι οχι;;;

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
σιγουρα,αλλα υποτιθετε οτι πας σε κατι οργανωμενο και πληρωνεις!!!αν ειναι να πληρωνω για να προσεχω τον σκυλο μου ποιο ειναι το οφελος δεν καταλαβαινω;

Δεν μιλαω για την προσωπικη γνωμη του καθενα..μιλαω για τα θεματα οργανωσης!δεν σταθηκα αν αρεσε η οχι!!!
Για να ξεκαθαρίσω, τουλάχιστον η προσωπική μου γνώμη που παρέθεσα πιο πάνω δεν μίλησα για οργανωμένο χώρο ή απλά για ένα πάρκο!
Μίλησα για την αναγκαιότητα, την προσοχή, την ευθύνη που πρέπει να δείξει ο ιδιοκτήτης, το φιλτράρισμα των καταστάσεων που πρέπει να κάνει για να βγει υγιές το κουτάβι του!
Νομίζω είναι αστείο να συζητάμε για κάτι οργανωμένο ή μη ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο όταν έχουμε μπροστά μας ένα τόσο σημαντικό πράγμα, την μέριμνα για την σωματική αλλά και πνευματική ανάπτυξη του σκύλου μας!
Να τα βράσω όλα αν είναι οργανωμένο ή απλά ένα πάρκο της γειτονιάς!Ένα και το αυτό!Τον σκύλο πρέπει να προσέξουμε, όχι το αν είναι οργανωμένο και απαιτείς ή όχι προσοχή!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Καλό θα είναι η εκτίμηση για μία υπηρεσία να μην επαφίεται σε διηγήσεις άλλων. Γιατί προσωπικά εγώ έχω εντελώς διαφορετική εμπειρία από αυτή που περιγράφει η φίλη παραπάνω, και έχω πάει πάρα πολλές φορές εκεί, και κάποιος τρίτος θα πει κάτι άλλο. Καλό είναι τα συμπεράσματα σου για το μέρος, αλλά και για οποιοδήποτε άλλο χώρο ακούς θετικά και αρνητικά, να είναι προσωπική.

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Και μας τις πρώτες φορές έτσι ακριβώς ήταν το σκηνικό! Η δικιά μας, θηλυκό pug μια σταλιά, είχε κατεβάσει ουρά και έτρεχε συνεχώς από πίσω μας! Όμως, φορά τη φορά ξεθάρρευε! Κάθε βδομάδα έβλεπα μικρά βήματα! Είχα διαβάσει εδώ πέρα πόσο πολύ σημαντική είναι η κοινωνικοποίηση για τη μετέπειτα πορεία του κουταβιού μου και για το λόγο αυτό ήμασταν τακτικοί κάθε Κυριακή να πίνουμε το καφεδάκι μας στο πάρκο για αρκετές ωρίτσες.

Για να μη τα πολυλογώ, μετά από 7-8 εβδομάδες το σκυλάκι έκανε άριστη παρέα με όλα τα σκυλιά, είτε αυτά ήταν κανίς, είτε γουέστι, είτε ντομπερμαν, είτε άλλα γλυκήτατα ημίαιμα που ήταν εκεί. Κανένα ίχνος φόβου όπως στις αρχές, διάθεση για παιχνίδια άφθονη, γενικά μια πολύ καλή συμπεριφορά η οποία αποδεικνύεται και τώρα που είναι ήδη 9 μηνών!

Η επιλογή των σκυλιών που είναι όλα μαζί ελεύθερα γίνεται προσεκτικά όπως και οι οδηγίες της δικής μας συμπεριφοράς απέναντι στο σκυλάκι μας, είναι που έχει σημασία, όχι αν θα πιω το καφεδάκι μου σε αναπαυτικό καναπέ. Εκεί πάω για συγκεκριμένη δουλειά για το σκυλί μου και όχι για αναψυχή, αν και να ομολογήσω ότι με τη γυναίκα μου περιμέναμε πως και πως να έρθει η Κυριακή πρωί να πάμε να πιούμε το καφεδάκι μας εκεί πέρα...

fotispap83

Well-Known Member
10 Απριλίου 2012
560
1
Πετρουπολη,Αθηνα
Για να ξεκαθαρίσω, τουλάχιστον η προσωπική μου γνώμη που παρέθεσα πιο πάνω δεν μίλησα για οργανωμένο χώρο ή απλά για ένα πάρκο!
Μίλησα για την αναγκαιότητα, την προσοχή, την ευθύνη που πρέπει να δείξει ο ιδιοκτήτης, το φιλτράρισμα των καταστάσεων που πρέπει να κάνει για να βγει υγιές το κουτάβι του!
Νομίζω είναι αστείο να συζητάμε για κάτι οργανωμένο ή μη ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο όταν έχουμε μπροστά μας ένα τόσο σημαντικό πράγμα, την μέριμνα για την σωματική αλλά και πνευματική ανάπτυξη του σκύλου μας!
Να τα βράσω όλα αν είναι οργανωμένο ή απλά ένα πάρκο της γειτονιάς!Ένα και το αυτό!Τον σκύλο πρέπει να προσέξουμε, όχι το αν είναι οργανωμένο και απαιτείς ή όχι προσοχή!
Ναι μαζι σου,εγω απλα ειπα οτι αν ειναι να πηγαινω στο συγκεκριμενο οργανωμενο παρκο για να εχω τον νου μου οπως τον εχω στο παρκο της γειτονιας μου το βρισκω ανωφελο!εγω προσωπικα!

Καλό θα είναι η εκτίμηση για μία υπηρεσία να μην επαφίεται σε διηγήσεις άλλων. Γιατί προσωπικά εγώ έχω εντελώς διαφορετική εμπειρία από αυτή που περιγράφει η φίλη παραπάνω, και έχω πάει πάρα πολλές φορές εκεί, και κάποιος τρίτος θα πει κάτι άλλο. Καλό είναι τα συμπεράσματα σου για το μέρος, αλλά και για οποιοδήποτε άλλο χώρο ακούς θετικά και αρνητικά, να είναι προσωπική.
Μα κι εγω εχω ακουσει καλα λογια γι αυτο μου εκανε εντυπωση!!!!Περα απο αυτο ομως και τα θετικα που ακους και θες να πας προσωπικες γνωμες ειναι!!!αν ηταν να μην ακουμε τις προσωπικες γνωμες του καθενα η θα καναμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ η δεν θα καναμε ΤΙΠΟΤΑ!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Φυσικά και θα ακούσουμε απόψεις, και θα επηρεαστούμε από αυτές, άνθρωποι είμαστε. Το τελικό συμπέρασμα όμως καλό είναι να είναι δικό μας, αυτό λέω πολύ απλά.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ