Πάρκο Σκύλων...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Μπορει να μου απαντησει οποιος θελει το εξης:γιατι παει και δινει 5-10-15-20-50 ευρω οσο και να ναι για να μπει σε ενα παρκο οργανωμενο;
Εννοείς πέραν του γιατί έτσι μπορεί να θέλει και να γουστάρει;

Για να παίξει ο σκύλος του [αν του αρέσει], για να τρέξει [αν θέλει], για να μάθει να συναναστρέφεται με άλλα σκυλιά [αν χρειάζεται], για να συνηθίζει με ανθρώπους να περιφέρονται [αν είναι ανθρωποφοβικό], για να κολυμπήσει είτε για διασκέδαση, είτε για θεραπευτικούς λόγους, για να μην μείνει στο σπίτι κλεισμένο, αν οι άνθρωποί του έχουν δουλειές να κάνουν, για να εκτονωθεί [όχι μέσα στο σπίτι και τα αντικείμενά του] κλπ κλπ κλπ

Και όλα αυτά, με απόλυτη ασφάλεια και την επίβλεψη ανθρώπων που ξέρουν τι κάνουν.
Αν και εγώ, ποτέ δεν αφήνω από τα μάτια μου, τα σκυλιά μου όπου και να τα πηγαίνω. Και πάντα, επεμβαίνω πρώτα εγώ, αν χρειαστεί.

Αν και...τα δικά μου δεν τα πάω, γιατί δεν καλοπαιρνάνε εκεί. Τα μεγάλα. Γιατί το μικρό το καταφχαριστιέται και γυρνάει στο σπίτι του κατάκοπο. Και είμαστε όλοι ευτυχισμένοι. Απλά πράγματα.

Ολα αυτά, δεν σε υποχρεώνει κανένας να τα πληρώσεις για να τα ευχαριστηθείς.

Αν θέλεις πας. Αν δεν θέλεις, πας αλλού :wink:

vasokostopoulou

Active Member
9 Ιουνίου 2012
30
0
Athens
@vasokostopoulou
Πληρώσατε ένα ποσό για συγκεκριμένη υπηρεσία και δεν μείνατε ευχαριστημένη.
Για ποιό λόγο δεν κάνατε τις όποιες παρατηρήσεις στον πάροχο των υπηρεσιών, ώστε να μπορέσει να επανορθώσει σε εσάς αλλά και να βελτιώσει τους τομείς που επισημάνατε, ή και να εξηγήσει το σκεπτικό και τον τρόπο δουλειάς του;
Ας μην υποτιμούμε τη δύναμη του διαλόγου.
Σωστή η παρατήρησή σου, ωστόσο και η λειτουργικότητα του forum, αν δεν κάνω λάθος, έγκειται τόσο στην ενημέρωση όσο και στην ανταλλαγή απόψεων για διάφορες καταστάσεις. Εάν έχουν χώρο μόνο τα θετικά σχόλια τότε τι να πω...μάλλον δεν υπάρχει λόγος να είμαι μέλος. Υποτίθεται ότι ανοίγουμε κάποια θέματα συζήτησης, ώστε να γίνουμε σοφότεροι. Είναι άλλο κομμάτι η επαφή μου με τους ηθίνοντες του πάρκου
κ άλλο η επαφή μου με μέλη ενός forum.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Ο χώρος του μπαρ είναι για τα κουτάβια και τα ήρεμα ενήλικα σκυλιά, έτσι ώστε να μην κινδυνεύσει κανένα κουτάβι. Το γκαζόν το έβγαλαν γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε , γκαζόν και σκύλος είναι κακός συνδυασμός. Άστε που τον χειμώνα τα σκυλιά γέμιζαν λάσπες και πολλοί ιδιοκτήτες γκρίνιαζαν....οπότε καλά έκαναν και το έβγαλαν. Στο θέμα των κουταβιών και της κοινωνικοποίησης , πολλοί έχουμε στο μυαλό μας μια ρομαντική εκόνα όπου 5 κουτάβια με καλή ανατροφή παίζουν χαριτωμένα ....Αυτό δεν ισχύει...Η κοινωνικοποίηση έχει και υποταγή...έχει και δάγκωματα...έχει και φόβο στην αρχή και κυνηγητά. Όταν έχεις ένα κουτάβι και πας εκεί μια φορά και δεν ξαναπάς τότε προσωπικά πιστεύω ότι είναι λάθος...πρέπει να κρατήσεις μια συνέπεια και να επαναλάβεις τη διαδικασία αρκετές φορές για να δεις τα σωστά αποτελέσματα. Το κουτάβι πρέπει να βιώσει διάφορες καταστάσεις για να κοινωνικοποιηθεί σωστά. Και καλές και στρεσογόνες......(εκτός της επίθεσης βέβαια).
Επίσης, το puppies park δεν είναι παιδικός σταθμός για να αφήσεις ένα κουτάβι και να φύγεις...ειδικά στα κουτάβια δεν αφήνουν τους ιδιοκτήτες να φύγουν και δεν τα αφήνουν και παραπάνω από 2 ώρες. Αυτό που σε κάποιους καινούργιους φαίνεται σαν "χάος" είναι ακριβώς η σωστή κοινωνικοποίηση...
Ο Μπου μου που μπήκε σε ένα σπίτι με 2 ενήλικα σκυλιά και κυνηγητό έφαγε και δαγκώθηκε όταν το παράκανε...και υποτάχτηκε και μια χαρά κοινωνικοποιημένος είναι πια. Πήρε όλα τα "μαθήματα" που έπρεπε να πάρει....Αυτό κάνει και το puppies park...

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Δεν κάνουν όλα τα σκυλιά για αυτού του είδους τα πάρκα. Αλλά επειδή έχω πάει αρκετές φορές και οφείλω να πω οτι ο σκύλος μου δεν είναι από τα χαρούμενα παιχνιδιάρικα κουτάβια και ποτέ δεν ήταν! Θα καθήσει σα βούδας και θα παρακολουθεί. Ακόμα όμως και αυτό του έχει δώσει πράγματα και φαίνεται με τον τρόπο που προσεγγίζει και συμπερίφέρεται με τα άλλα σκυλιά.

Δε πιστεύω οτι δεν υπήρχε επιτήρηση. Πάντα υπάρχει. Να δεχτώ οτι δεν έγινε παρέμβαση στο παιχνίδι των κουταβιών γιατί προφανώς αυτό θα ήταν. Παιχνίδι κουταβιών.

Το σαρ πει πόσο μηνών είναι? Τώρα ξεκινάει η κοινωνικοποίηση του? Αν επιτρέπεται από που το πήρες?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Ο χώρος του μπαρ είναι για τα κουτάβια και τα ήρεμα ενήλικα σκυλιά, έτσι ώστε να μην κινδυνεύσει κανένα κουτάβι.
Ακριβώς για αυτό το λόγο ενήλικα σκυλιά με θέματα ποτέ δεν μπαίνουν εκεί εκτός αν υπάρχει εκπαιδευτής και τα έχει με λουρί. (σπάνια περίπτωση αλλά την έχω ζήσει με το φιντάνι μου).

Το γκαζόν το έβγαλαν γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε , γκαζόν και σκύλος είναι κακός συνδυασμός. Άστε που τον χειμώνα τα σκυλιά γέμιζαν λάσπες και πολλοί ιδιοκτήτες γκρίνιαζαν....οπότε καλά έκαναν και το έβγαλαν.
Το γκαζόν δεν μπορεί να διατηρηθεί με σκύλους που κάνουν πιπί, οπότε κατέληγε σε χώμα και για αυτό αντικαταστάθηκε με χαλίκι που καθαρίζεται εύκολα και δεν γεμίζουν τα σκυλιά λάσπες.

Στο θέμα των κουταβιών και της κοινωνικοποίησης , πολλοί έχουμε στο μυαλό μας μια ρομαντική εκόνα όπου 5 κουτάβια με καλή ανατροφή παίζουν χαριτωμένα ....Αυτό δεν ισχύει...Η κοινωνικοποίηση έχει και υποταγή...έχει και δάγκωματα...έχει και φόβο στην αρχή και κυνηγητά.
Αυτό που μπορεί ένας άνθρωπος που δεν έχει δει σκυλιά να παίζουν να εκλάβει ως άγριο παιχνίδι είναι η προσπάθεια κυριαρχίας του ενός σκύλου στον άλλο. Τα σκυλιά δεν παίζουν ακριβώς μεταξύ τους όπως τα παιδιά, παλεύουν για την ιεραρχία και μέσα από αυτή την διαδικασία μαθαίνουν. Μαθαίνουν να βρίσκονται με άλλους σκύλους , να διαβάζουν την γλώσσα σώματος των σκύλων, να μην είναι φοβικά στην θέα ενός άλλου σκύλου κλπ κλπ. Αυτό λοιπόν δεν είναι κάτι ανησυχητικό, είναι φυσιολογική διαδικασία και διδάσκει . Το παράδειγμα της θηλυκιάς μου σκύλας που ποτέ δεν έπαιξε με άλλα σκυλιά αλλά είναι εξαιρετικά κοινωνικοποιημένη με ανθρώπους είναι ότι ξαφνικά και χωρίς λόγο την ώρα που ένας σκύλος την μυρίζει μπορεί να τον δαγκώσει. Αυτό γιατί μέχρι 7 ετών δεν ήρθε ποτέ σε επαφή με άλλο σκύλο, δεν υποτάχτηκε, δεν καβάλησε , δεν την καβάλησαν και δεν ανέχεται την παρουσία τους.

vasokostopoulou

Active Member
9 Ιουνίου 2012
30
0
Athens
'Ετσι όπως τα λες μου θύμισες την κουβέντα που έχουμε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα περί νόμιμου και ηθικού. Η επιχείρηση "φωτογραφήθηκε" από το τουλάχιστον άκομψο και βιαστικό αρχικό σου ποστ.
Καθόλου βιαστικό και άκομψο το post μου, απλώς περιεκτικό θα έλεγα.
Προσωπικά έχω μάθει να εκφράζω τη γνώμη μου χωρίς να χαιδεύω τα αυτιά κανενός, αλλά Οκ...ας κλείνουμε αυτιά και μάτια όταν κάτι δεν μας αρέσει. Πολύ ωραία λογική...
Και μην ανησυχείς για την πορεία της επιχείρησης, όλα μέσα στο πρόγραμμα είναι, και τα θετικά και τα αρνητικά. Όταν είσαι "δημόσιο πρόσωπο" εκτίθεσαι, θα ακούσεις τα πάντα!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Καλά έκανες και είπες τη γνώμη σου και είναι σεβαστή. Συζήτηση κάνουμε και εσύ και εμείς λέμε τις απόψεις μας με επιχειρήματα. Δεν γίνεται να συμφωνούμε όλοι σε όλα. Και προσωπικά δεν θεωρώ το ποστ σου "δυσφήμιση" για την επιχείρηση....Κατέγραψες την εμπειρία σου , απαντήσαμε εμείς και το συζητάμε. Αλλοίμονο αν έπρεπε να λέμε μόνο ωραία λόγια για τα πάντα....Δεν θα ήταν καθόλου επικοδομητικό....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Δεν σου κάνει καθόλου εντύπωση και δεν σε προβληματίζει καθόλου, ως προς τα συμπεράσματά σου, το ότι εκτός από τις δικές σου απόψεις, οι οποίες είναι καθ'ολα σεβαστές, υπάρχουν άλλες δέκα εκ διαμέτρου αντίθετες; Πιστεύεις ότι όλοι οι υπόλοιποι έχουν κάποιο άλλο κέρδος εκτός του να σου υποδείξουν μέσα από τις δικές τους πολύχρονες εμπειρίες από τον ίδιο χώρο, ότι ισως και να έχεις εισπράξει λάθος πρώτη εντύπωση; Οτι ίσως να ευθύνεσαι εσύ για το πως ένοιωσες; Το κουτάβι σου είσαι σίγουρη ότι έφυγε από κει ταραγμένο; Η μήπως αυτή σου η στάση, σε όλες του τις κοινωνικές συναναστροφές, το μετατρέψει στο τέλος σε ένα προβληματικό σκύλο, μιας ράτσας που από μόνη της δεν θεωρείται από τις εύκολες;

Το μέρος δεν έχει ανάγκη της δικής μας διαφήμισης/δυσφήμισης. Τυχαίνει να είμαστε πολλοί αυτοί που έχουμε απολαύσει επανειλλημένα τις υπηρεσίες του και να θεωρούμε το προσωπικό, καλούς μας φίλους. Ξαναλέω, ότι δεν είναι υποχρεωτικό να αρέσει σε όλους. Ξέρεις όμως πλέον ότι όταν πας εκεί, θα λερωθείς και θα γεμίσεις σάλια και τρίχες από τα σκυλιά των άλλων και μπορεί και να σου χυθεί ο δωρεάν καφές, τον οποίο θα στον ξαναφτιάξουν με μεγάλη χαρά, όσες φορές χρειαστεί.

Σκέψου τα όλα αυτά, καθαρά σε σχέση με τον σκύλο σου. Ασε το πάρκο. Δεν έχει ανάγκη.
Εμένα από τα λόγια σου με προβληματίζει, το πως θα χειρίζεσαι στο άμεσο μέλλον και τον σκύλο σου.

Αν αύριο-μεθαύριο δηλαδή το πας για εκπαίδευση, με το πρώτο τράβηγμα του εκπαιδευτή, θα βγεις να μας πεις, για τις...αντιπαιδαγωγικές του μεθόδους;

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Καθόλου βιαστικό και άκομψο το post μου, απλώς περιεκτικό θα έλεγα.
Προσωπικά έχω μάθει να εκφράζω τη γνώμη μου χωρίς να χαιδεύω τα αυτιά κανενός, αλλά Οκ...ας κλείνουμε αυτιά και μάτια όταν κάτι δεν μας αρέσει. Πολύ ωραία λογική...
Και μην ανησυχείς για την πορεία της επιχείρησης, όλα μέσα στο πρόγραμμα είναι, και τα θετικά και τα αρνητικά. Όταν είσαι "δημόσιο πρόσωπο" εκτίθεσαι, θα ακούσεις τα πάντα!
Το σχόλιό μου αφορούσε αποκλειστικά και μόνο τον ισχυρισμό σου ότι δεν ονομάτισες το πάρκο. Τα υπόλοιπα που γράφεις, είναι αυθαίρετα συμπεράσματα και κρίσεις για τον τρόπο σκέψης μου και δεν με αφορούν γιατί δεν έχω εκφράσει γνώμη μέχρι στιγμής ούτε για την ποιότητα των υπηρεσιών της επιχείρησης και ούτε για τα υπόλοιπα γραφόμενά σου.

Last edited:

vasokostopoulou

Active Member
9 Ιουνίου 2012
30
0
Athens
Δεν κάνουν όλα τα σκυλιά για αυτού του είδους τα πάρκα. Αλλά επειδή έχω πάει αρκετές φορές και οφείλω να πω οτι ο σκύλος μου δεν είναι από τα χαρούμενα παιχνιδιάρικα κουτάβια και ποτέ δεν ήταν! Θα καθήσει σα βούδας και θα παρακολουθεί. Ακόμα όμως και αυτό του έχει δώσει πράγματα και φαίνεται με τον τρόπο που προσεγγίζει και συμπερίφέρεται με τα άλλα σκυλιά.

Δε πιστεύω οτι δεν υπήρχε επιτήρηση. Πάντα υπάρχει. Να δεχτώ οτι δεν έγινε παρέμβαση στο παιχνίδι των κουταβιών γιατί προφανώς αυτό θα ήταν. Παιχνίδι κουταβιών.

Το σαρ πει πόσο μηνών είναι? Τώρα ξεκινάει η κοινωνικοποίηση του? Αν επιτρέπεται από που το πήρες?
Το κουτάβι είναι 4 μηνών και το πήρα από κάποιον εκτροφέα. Όταν ρωτάς αν τώρα ξεκινάει η κοινωνικοποίησή του τι εννοείς? Φαντάζομαι ότι η κοινωνικοποίησή του ξεκινάει από τη μέρα που γεννιέται. Όσον αφορά την επαφή του με άλλα σκυλιά, έχουμε συναντήσει διάφορα σε βόλτα και δεν έχουμε θέμα μέχρι στιγμής.
Θα συμφωνήσω μαζί σου στο ότι δεν κάνουν όλα τα σκυλιά για αυτού του είδους πάρκα. Ίσως βιάστηκα να τον πάω, πιστεύω ότι η κατάσταση δεν ανταποκρινόταν ούτε στη χρονολογική, ούτε στην πνευματική του ηλικία. Όπως είπε ο φίλος Stelios τα κουτάβια θέλουν ηρεμία σε πρώτο στάδιο.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Βάσω, σε ρώτησα κάτι και δεν μου απάντησες, τι περίμενες να γίνει στο πάρκο για να είσαι ευχαριστημένη?

Επίσης, έχεις δει ποτέ τοκετομάδα να παίζει?

Τέλος, αν μου επιτρέπεις, να πω τη γνώμη μου, επειδή ήμουν μπροστά. Η παρέμβασή σου εκείνη την ώρα που έβαλες λουρί στο κουτάβι σου και το σταμάτησες από το παιχνίδι, ήταν άσκοπη. Το κουτάβι δεν κινδύνευε εκείνη την ώρα σε καμία περίπτωση. Ούτε λάμβανε αρνητικές εμπειρίες. Αν είχε φοβηθεί θα είχε τρέξει μόνο του σε σένα. Το κουτάβι σου μια χαρά άνετα αισθανόταν, μύριζε γύρω γύρω, πλησίαζε τα υπόλοιπα σκυλιά.
Ο δικός μου στην αρχή ήταν όλη την ώρα κολλημένο στα πόδια μου. Κι αυτό γιατί είναι 7 μηνών πια και δεν είχα την πολυτέλεια να τον εκθέσω σε τέτοιες καταστάσεις νωρίτερα.

Το κάθε κουτάβι πρέπει να έρθει σε επαφή με πολλά σκυλιά, διαφόρων μεγεθών και χαρακτήρων, αλλά πάντα ισορροπημένα και ακίνδυνα. Πού αλλού θα βρει κάποιος την ευκαιρία να το κάνει αυτό, αν όχι σε έναν παρόμοιο χώρο?

vasokostopoulou

Active Member
9 Ιουνίου 2012
30
0
Athens
Δεν σου κάνει καθόλου εντύπωση και δεν σε προβληματίζει καθόλου, ως προς τα συμπεράσματά σου, το ότι εκτός από τις δικές σου απόψεις, οι οποίες είναι καθ'ολα σεβαστές, υπάρχουν άλλες δέκα εκ διαμέτρου αντίθετες; Πιστεύεις ότι όλοι οι υπόλοιποι έχουν κάποιο άλλο κέρδος εκτός του να σου υποδείξουν μέσα από τις δικές τους πολύχρονες εμπειρίες από τον ίδιο χώρο, ότι ισως και να έχεις εισπράξει λάθος πρώτη εντύπωση; Οτι ίσως να ευθύνεσαι εσύ για το πως ένοιωσες; Το κουτάβι σου είσαι σίγουρη ότι έφυγε από κει ταραγμένο; Η μήπως αυτή σου η στάση, σε όλες του τις κοινωνικές συναναστροφές, το μετατρέψει στο τέλος σε ένα προβληματικό σκύλο, μιας ράτσας που από μόνη της δεν θεωρείται από τις εύκολες;

Το μέρος δεν έχει ανάγκη της δικής μας διαφήμισης/δυσφήμισης. Τυχαίνει να είμαστε πολλοί αυτοί που έχουμε απολαύσει επανειλλημένα τις υπηρεσίες του και να θεωρούμε το προσωπικό, καλούς μας φίλους. Ξαναλέω, ότι δεν είναι υποχρεωτικό να αρέσει σε όλους. Ξέρεις όμως πλέον ότι όταν πας εκεί, θα λερωθείς και θα γεμίσεις σάλια και τρίχες από τα σκυλιά των άλλων και μπορεί και να σου χυθεί ο δωρεάν καφές, τον οποίο θα στον ξαναφτιάξουν με μεγάλη χαρά, όσες φορές χρειαστεί.

Σκέψου τα όλα αυτά, καθαρά σε σχέση με τον σκύλο σου. Ασε το πάρκο. Δεν έχει ανάγκη.
Εμένα από τα λόγια σου με προβληματίζει, το πως θα χειρίζεσαι στο άμεσο μέλλον και τον σκύλο σου.

Αν αύριο-μεθαύριο δηλαδή το πας για εκπαίδευση, με το πρώτο τράβηγμα του εκπαιδευτή, θα βγεις να μας πεις, για τις...αντιπαιδαγωγικές του μεθόδους;
Φίλε μου, εννοείται ότι σκέφτομαι όλα όσα διαβάζω από τα μέλη που έχουν εκφράσει άποψη. Μπορεί όντως η πρώτη εντύπωση να μην είναι αντιπροσωπευτική της ποιότητας του πάρκου. Ωστόσο, θεωρώ πιο υγιές να ψαχτώ για "σωστά" σκυλιά μέσω άλλης οδού, για την κοινωνικοποίηση του κουταβιού.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Ωστόσο, θεωρώ πιο υγιές να ψαχτώ για "σωστά" σκυλιά μέσω άλλης οδού, για την κοινωνικοποίηση του κουταβιού.
Αυτό έχεις κάθε δικαίωμα να το κάνεις. Αρκεί...να ξέρεις ποιό είναι το "σωστό" για το κουτάβι σου.

vasokostopoulou

Active Member
9 Ιουνίου 2012
30
0
Athens
Βάσω, σε ρώτησα κάτι και δεν μου απάντησες, τι περίμενες να γίνει στο πάρκο για να είσαι ευχαριστημένη?

Επίσης, έχεις δει ποτέ τοκετομάδα να παίζει?

Τέλος, αν μου επιτρέπεις, να πω τη γνώμη μου, επειδή ήμουν μπροστά. Η παρέμβασή σου εκείνη την ώρα που έβαλες λουρί στο κουτάβι σου και το σταμάτησες από το παιχνίδι, ήταν άσκοπη. Το κουτάβι δεν κινδύνευε εκείνη την ώρα σε καμία περίπτωση. Ούτε λάμβανε αρνητικές εμπειρίες. Αν είχε φοβηθεί θα είχε τρέξει μόνο του σε σένα. Το κουτάβι σου μια χαρά άνετα αισθανόταν, μύριζε γύρω γύρω, πλησίαζε τα υπόλοιπα σκυλιά.
Ο δικός μου στην αρχή ήταν όλη την ώρα κολλημένο στα πόδια μου. Κι αυτό γιατί είναι 7 μηνών πια και δεν είχα την πολυτέλεια να τον εκθέσω σε τέτοιες καταστάσεις νωρίτερα.

Το κάθε κουτάβι πρέπει να έρθει σε επαφή με πολλά σκυλιά, διαφόρων μεγεθών και χαρακτήρων, αλλά πάντα ισορροπημένα και ακίνδυνα. Πού αλλού θα βρει κάποιος την ευκαιρία να το κάνει αυτό, αν όχι σε έναν παρόμοιο χώρο?
Περίμενα περισσότερο ενδιαφέρον από την ομάδα που στελεχώνει το πάρκο (δε θα ήθελα να μπω σε πολλές λεπτομέριες, νομίζω ότι το θέμα έχει ξεφύγει λίγο). Να υπάρχει κάποιος που να τον παρακολουθεί για αρκετή ώρα και να μου "μεταφράζει" τις κινήσεις τόσο του δικού μου, όσο κ των άλλων σκύλων που τον περιτριγύριζαν, ώστε να νιώσω ότι όλα είναι φυσιολογικά. Ήθελα "ιδιαίτερο μάθημα" την πρώτη φορά. Ίσως είμαι πολύ απαιτητική..τι να πω.
Όσον αφορά την αναχώρησή μας, έτσι κ αλλιώς ήταν η ώρα να φύγουμε, το timimg ήταν τυχαίο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Η μέρα και ώρα που πήγατε, συνέπεσε με τα ομαδικά τους μαθήματα.
Σίγουρα θα πρόσεξες ότι πηγαινοερχόντουσαν με ομάδες σκυλιών, εντός και εκτός του πάρκου.
Φαντάζομαι ότι θα είχε και πολλά σκυλιά, συγκριτικά με άλλες φορές.
Αρα, ήταν προφανώς και κακή συγκειρία για κάτι πιο πριβέ.
Το ίδιο θα συμβεί αν τυχόν ξαναπάς, Δευτέρα ίδιες ώρες και Σάββατο πρωί.

Το αναφέρω εγκυκλοπαιδικά...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ίσως βιάστηκα να τον πάω, πιστεύω ότι η κατάσταση δεν ανταποκρινόταν ούτε στη χρονολογική, ούτε στην πνευματική του ηλικία. Όπως είπε ο φίλος Stelios τα κουτάβια θέλουν ηρεμία σε πρώτο στάδιο.
Εγώ το είπα σαν μια γενική έννοια!
Το ότι το κουτάβι δηλαδή θα μπει σε αυτήν την διαδικασία έχοντας απέναντι του έναν σωστό σκύλο!
Φυσικότατα θα συμβούν και στρεσογόνες καταστάσεις, και τρεχάματα και δαγκώματα και κυριαρχίες αλλά θα είναι ανάμεσα σε έναν σκύλο σωστά κοινωνικοποιημένο και στο κουτάβι και μόνο επικοδομιτικές θα είναι αυτές οι συνευρέσεις!
Αυτό που θέλουν να σου πουν τα παιδιά πιο πάνω και που πολλές φορές συναντώ προσωπικά και εγώ στις βόλτες με τον ψαρωτικό σε όψη σκύλο μου είναι ότι μπορεί να μεταφράζεις λάθος τις όντως σωστές στιγμές και εκεί που υπάρχει όντως ένας σωστός κοινωνικοποιημένος σκύλος και το κουτάβι σου εσύ μεταφράζεις λάθος την κατάσταση και έτσι να χάνεις την κατάσταση εξ'αιτίας της λάθος μετάφρασης!

Προσωπικά έχει τύχει να "φωνάξω" παρακινώντας μια κυρία με ένα κουτάβι να αφήσει τον σκύλο της να γνωριστεί φυσιολογικά, λέγοντας την ότι ο δικός μου δεν θα τον κάνει τίποτα!Όταν ο σκύλος μου αντιλήφθηκε ότι πάει να κυριαρχηθεί, αμέσως και κοφτά το έριξε ανάσκελα το κουτάβι και το πίεσε με την μουσούδα του στην κοιλιά και μετά αδιαφόρησε!
Ο κούταβος υποτάχθηκε ανάσκελα και ξανασηκώθηκε και έγλειφε τον σκύλο μου και διστακτικά τον κοίταζε σαστισμένος, καθόταν και απλά κοίταζε τον σκύλο μου!Αυτό ήταν μια υγιής κατάσταση!Μια ήρεμη υγιής κατάσταση!Ήρεμη δεν σημαίνει ότι δεν θα του δίνεις το ερέθισμα!Εν τέλει, η γυναίκα τρομοκρατήθηκε και πήρε μετά το κουτάβι και έφυγε!Φαντάσου τι μπορεί να λέει μέχρι τώρα για μένα και τον σκύλο μου κάθε φορά που περνάω κάτω από το μπαλκόνι της με τον σκύλο μου!

Τώρα κάνε την μεταφορά στην περίπτωση σου!

Εντελώς φιλικά θα σου πω ότι μπορεί να παρεξήγησες την όλη κατάσταση και να την μετέφρασες λάθος προσπαθώντας να κάνεις το καλύτερο για το κουτάβι σου!Συμβαίνει πάρα πολλές φορές!Ξανασκέψου το όμως και προσπάθησε να διαβάζεις την όλη φάση και γενικά τις φάσεις που θα ακολουθήσουν στην μετέπειτα ζωή σας!Αν δεν το κάνεις μπορείς να χάνεις όντως τις σωστές/επικοδομητικές στιγμές!

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
Σωστή η παρατήρησή σου, ωστόσο και η λειτουργικότητα του forum, αν δεν κάνω λάθος, έγκειται τόσο στην ενημέρωση όσο και στην ανταλλαγή απόψεων για διάφορες καταστάσεις. Εάν έχουν χώρο μόνο τα θετικά σχόλια τότε τι να πω...μάλλον δεν υπάρχει λόγος να είμαι μέλος. Υποτίθεται ότι ανοίγουμε κάποια θέματα συζήτησης, ώστε να γίνουμε σοφότεροι. Είναι άλλο κομμάτι η επαφή μου με τους ηθίνοντες του πάρκου
κ άλλο η επαφή μου με μέλη ενός forum.
Πουθενά στο post μου δεν ρώτησα γιατί γράψατε στο forum ούτε υποστήριξα πως μόνο τα θετικά πρέπει να λέγονται. Εξέφρασα συγκεκριμένη απορία (και όχι παρατήρηση).

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ