ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΝΟΦΙΛΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Θα μπορούσαμε εθελοντικά να συμμετείχαμε και εμείς..:):)
Να μιλούσαμε στα παιδάκια!!
Να κάναμε ένα γκρουπάκι και σε συνεργασία με γονείς και διευθυντή του σχολειου να μιλούσαμε στις τάξεις.:):):)
Nα κάναμε ένα πρόγραμμα και βάση ενός χρονοδιαγράμματος μέσα σε ένα χρονικό διάστημα να γυρίζαμε x σχολεια στην Αττική..

Παρόμοια πρωτοβουλία να γινόταν και στην Θεσσαλονίκη και σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας υπήρχε ενδιαφέρον..
Δεν είναι κάτι ..οργάνωση θέλει.:):)

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Αν ανηκει καποιος σε συλλογο δασκαλων, καθηγητων, γονεων, μαθητων, φοιτητων ή δημοτων ας κανει εισηγηση για ημεριδα ή για το προγραμα υιοθεσιας του sapt που βρισκεται εδω:
Πρόγραμμα Ειδικών Υιοθεσιών

Από τον Νοέμβριο 2008 μέχρι τον Οκτώβριο 2010, στο πρόγραμμα Ειδικών Υιοθεσιών (με επιπλέον παροχές και υποστήριξη) εντάσσονται α) υιοθεσίες σκύλων από άτομα ή φορείς που στεγάζουν ή φροντίζουν καθημερινά άτομα με αναπηρίες β) υιοθεσίες ανάπηρων -από κακοποίηση ή από τροχαίο ατύχημα- σκύλων και γ) υιοθεσίες σκύλων (ανάπηρων ή μη) από σχολεία.

Η SAPT Hellas απευθύνει έκκληση λοιπόν στους αρμοδίους κοινωνικών ή εκπαιδευτικών φορέων αλλά και στους γονείς ή κηδεμόνες παιδιών ή ενηλίκων με αναπηρίες (κινητικές ή νοητικές) να υιοθετήσουν έναν αδέσποτο σκύλο και εμείς να υποστηρίξουμε την υιοθεσία αυτή με όλες τις γνώσεις και δυνάμεις μας, πέραν των παραπάνω παροχών. Σκεφτείτε απλά ότι αν κάθε ένα από τα ιδρύματα της χώρας μας αποφάσιζε να υιοθετήσει έναν αδέσποτο σκύλο τότε, και πολλοί αδέσποτοι σκύλοι θα σώζονταν από τις απαίσιες συνθήκες του δρόμου, αλλά και οι τρόφιμοι του εκάστοτε ιδρύματος θα απεκόμιζαν τεράστια οφέλη από την καθημερινή - και όχι περιστασιακή - συντροφιά και φροντίδα του. Την ίδια έκκληση όμως απευθύνουμε και σε οικογένειες που φροντίζουν άτομα (παιδιά ή ενήλικες) με αναπηρίες (κινητικές ή νοητικές), ηλικιωμένους που πάσχουν από νόσους όπως Αλτσχάιμερ ή Πάρκινσον, πρώην τοξικομανείς ή πρώην φυλακισμένους σε διαδικασία επανένταξης.
Όσον αφορά κακοποιημένους ή ανάπηρους από τροχαίο σκύλους, είμαστε σίγουροι ότι γνωρίζετε ότι ο αριθμός τους αυξάνεται καθημερινά. Χρειάζονται την βοήθειά μας για να ζήσουν με αξιοπρέπεια.
Τέλος, προκειμένου για υιοθεσίες ανάπηρων ή μη σκύλων από σχολεία, μία τέτοια "κίνηση", με την υποστήριξή μας, θα αποτελούσε καθημερινό δίδαγμα ηθικής, πολιτισμού και υπευθυνότητας προς τα παιδιά της χώρας μας, ένα δίδαγμα που οφείλουμε να δίνουμε στα παιδιά, για να αλλάξει επιτέλους -μακροπρόθεσμα τουλάχιστον- η νοοτροπία των προηγούμενων γενεών με τα τόσα λάθη τους.

και ας μας πει την πρωτη αντιδραση να δουμε αν ειναι εφικτο ή το πρακτικο μερος ειναι δυσκολο.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
γ) υιοθεσίες σκύλων (ανάπηρων ή μη) από σχολεία.
Τι εννοεις υοθεσιες σκυλων απο σχολεια?
Εγω αυτο το θεωρω παγίδα..
Η υοθεσία είναι πολύ σοβαρή κίνηση..
Δεν πρέπει να είναι "εξαναγκαστική"..
Ενα χτυπημένο σκυλάκι-κουτάβι, το κάθε παιδάκι θα μπορούσε να το ήθελε και ο κάθε γονιός θα μπορούσε να του το "πάρει"..
Οπως και τα Χριστούγεννα..

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Όχι διαφωνώ κάθετα με τις υιοθεσίες απ' τα σχολεία. Κατ' αρχήν Σαββατοκύριακα, γιορτές, καλοκαίρια είναι κλειστά. Δεύτερον ποτέ δεν ξέρεις με τα παιδιά και τα σκυλιά... θέλει τρελή επίβλεψη. Είχαμε κι εμείς ένα αδεσποτάκι στο γυμνάσιο που πήγαινα, τη Φρίντα, η οποία σε κάποια φάση παιχνιδιού με κάτι παιδιά πετάχτηκε έξω και ένα φορτηγό την έκανε λιώμα. Δεν ξεχνιέται!

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Αυτή η ιδέα είναι πολύ καλή, εφόσον έχει πρόσβαση σε σχολεία δημοτικά και μη, νομίζω οτι θα ήταν πολύ καλό να θίξεις πρώτη εσύ το θέμα -όπου πιστεύεις οτι είναι πιο πρόσφορο το έδαφος- στη συνέλευση των καθηγητών και δασκάλων, ώστε να μην αντιμετωπίσεις περαιτέρω σχόλια ή ερωτήσεις. Μετά μπορείς είτε να οργανώσεις μία συγκέντρωση μαθητών και να τους ενημερώσεις -νομίζω οτι το δημοτικό είναι πιο πρόσφορη ηλικιακή ομάδα- για να ξεκινήσεις είτε σε μία ώρα μαθήματος να αφιερώσεις χρόνο ειδικά για αυτό το σκοπό. Αλλά το βασικό είναι να γίνει μία συλλογική προσπάθεια. Δυστυχώς η κόρη μου είναι ακόμα στο νηπιαγωγείο και δεν μπορώ να σε βοηθήσω με το σύλλογο γονέων. Ίσως κάποιο με μεγαλύτερα παιδιά. Επίσης η ιδέα της Kango είναι πολύ καλή. Τα παιδιά, ειδικά στις πιο μικρές ηλικίες, είναι πολύ πιο δεκτικά και θετικά στο τομέα των ζώων. Αλλά για να γίνει πιο ουσιαστική αυτή η προσπάθεια χρειάζεται το θέμα να περιοριστεί πχ. αδέσποτα ή είδη της Ελλάδος προς εξαφάνιση και η συμμετοχή μας σε όλα όσα γίνονται; Σε τι σκοπεύεις να αναφερθείς; An

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
προσωπικα θα κανω την παραπανω εισηγηση που ειπα στην Διευθυντρια μου, με τον ομιλο της μαθητριας μου συζηταμε για ενα event αλλα δεν εχουμε αποφασισει ακομα τι θα συμπεριλαβουμε γιαυτο ψαχνω ιδεες, και με τις πρωτοβουλιες νεων θα κανουμε μια αιτηση με μια ομαδα μαθητων που τους ειναι απαραιτητο για εισαγωγη οπως ειπα και...ο Θεος βοηθος. Εχω ξαναδιοργανωσει τετοια με αλλα θεματα ....ειδομεν

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Διαχώρισε τις δύο ομάδες μεταξύ τους. Στα παιδιά στο σχολείο μπορείς να μιλήσεις για τα αδέσποτα, τα στατιστικά της Ελλάδας για αυτά, να αρχίσεις την παρουσίαση με οπτικοακουστικό υλικό που μπορείς να βρεις και μέσω Internet, να τους παρουσιάσεις τα καταφύγια, και να τους μιλήσεις για τον τρόπο πρόληψης αλλά και τη σοβαρότητα με την οποία χρειάζεται να αντιμετωπίζουν την υιοθεσία ενός σκύλου. Αν νομίζεις οτι δεν μπορείς να το κάνεις μόνη σου, ίσως είναι καλή ιδεα να καλέσεις στο σχολείο τη SAPT. Για το πρόγραμμα νέων αν κατάλαβα καλά πρέπει να υποβάλλεις μία πρόταση εθελοντικής εργασίας. Ίσως σε βοηθήσει εαν εργαστείτε με μία πιο δραστηριοποιημένη ομάδα που θα σας δώσει και κατευθύνσεις. http://europa.eu/youth/volunteering_-_exchanges/index_he_el.html, δεν ξέρω αν θα σε βοηθήσει γιατί δεν πρόλαβα να την κοιτάξω καλά αλλά από μία ματιά που έριξα ίσως μπορέσεις να έρθεις σε επαφή με μία οργάνωση και να σου δώσουν και αυτή μία πολύ καλή κατεύθυνση.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ναι ειναι μεγαλη ευθεινη κατι τετοιο και σαφεστατα θελει οργανωση και μια σωστη κατευθυνση!!!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Μπα..δεν νομιζω..!!
Εγω δεν καταλαβα κατι τετοιο..

Αν ειναι εικονικη υοθεσιας ,φυσικα αλλαζει τελειως και το "εξαναγκαστικο" των παιδιων βοηθαει πολυ..:D:D
Αλλα μονο ετσι!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog