ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΝΟΦΙΛΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Διαβαζοντας στο φορουμ για την σημασια της κυνοφιλικης παιδειας, βλεποντας και εγω (πρωτα απο μενα) την αγνοια που υπαρχει και ξεροντας εκ των εσω οντας καθηγητρια οτι δεν υπαρχει περιπτωση απο την πολιτεια να συμβαλλει σε αυτο (εχει πολλα πιο σημαντικα να διορθωσει ........αν το αποφασισει ποτε να παιδευσει τους νεους μας) σκεφτηκα να ξεκινησω αυτο το θεμα και να δω αν μεσα απο προσωπικες πρωτοβουλιες και συνεργασια ειναι δυνατον να καλυφθει αυτο το κενο απο ενεργους πολιτες. Τι θα μπορουσε να κανει ενας νηπιαγωγος, ενας δασκαλος, ενας καθηγητης, ενας γονιος, ενας φοιτητης για να προωθησει την κυνοφιλικη παιδεια με πιο μαζικο τροπο απο το να μιλα σε μικρους κυκλους? Να σας πληροφορησω οτι υπαρχει προγραμμα απο την Γενικη Γραμματεια νεας γενιας που χρηματοδοτει πρωτοβουλιες νεων υπο την αυστηρη προυποθεση οτι η πρωτοβουλια ειναι δειγμα ενεργου πολιτη.
Υπαρχουν καποιες ιδεες για την προωθηση της κυνοφιλικης παιδειας?Πιστευετε οτι ειναι ακατορθωτο?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Καπου το εχουμε αυτο το θεμα..
Το εχουμε συζητησει πολλες φορες..

Ακατορθωτο τιποτα δεν ειναι..
Δεν υπαρχει δεν μπορω ..υπαρχει δεν θελω..

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Δεν ειδα κατι αλλα μπορει να μου εχει ξεφυγει αν θυμασαι κατ ως παλιο μελος καθοδηγησε με σε παρακαλω να παρω ιδεες γιατι με ενδιαφερει.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Δεν γνωρίζω για το πρόγραμμα που αναφέρεις, αλλά γιατί δεν κανονίσεις με το διευθυντή του σχολείου που εργάζεσαι και όσους από τους συναδέλφους σου θέλουν να συμμετέχουν, μια συνάντηση με γονείς και μαθητές στο αμφιθέατρο σας για να τους ενημερώσετε για την υπεύθυνη κυνοφιλια, τα αδέσποτα ζώα, τα ζευγαρώματα των ιδιωτών, τις φαρμες αναπαραγωγής κτλ.

Μπορείτε να αντλήσετε υλικό από το φόρουμ και γενικότερα το διαδίκτυο και να κάνετε κάποιο απόγευμα μια παρουσίαση! :)

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
:bull::bull::bull:

Έγραφα απάντηση τα τελευταία 20 λεπτά τουλάχιστον και με το που πάτησα καταχώρηση με πέταξε έξωωωω!!!! :eyecrazy: (Είμαι στο pc της δουλειάς και ξέχασα ότι εδώ δεν κρατάει το login). Και έγραφα ένα ολόκληρο κατεβατό με λεπτομέρειες γμτ.

Δεν έχω κουράγιο να το ξαναγράψω και πρέπει να πάω σπιτάκι μου κάποια στιγμή κι εγώ.

Να σας πω μόνο ότι προφανώς είναι καλή ιδέα και ότι μπορώ να σας πω και κάποιες λεπτομέρειες που ξέρω από παλιότερη εμπλοκή μου στην ομάδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ΜΚΟ σχετικού με την Ελληνική πανίδα.

Μόνο μην μου τα ζητήσε τώρα, να ηρεμήσουν τα νεύρα μου πρώτα!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Να μιλήσεις και με τη SAPT hellas, jennie..... κανουν ακριβώς αυτή τη δουλειά.

http://www.sapt.gr/site/

Οσο για τα προγράμματα, αν έχετε κάτι συγκεκριμένο υποψη, πείτε μου. Κάνω αυτή τη δουλειά (κυρίως για ευρωπαικά, αλλα και για δικά μας...)

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Κάποτε, είχε γίνει μια πρωτοβουλία σε κάποιο σχολείο του Παλαιού Φαλήρου, και είχαν πάει 2-3 σκύλοι με τους εκπαιδευτές τους, για να μιλήσουν στα παιδιά του σχολείου... Ένας εξ αυτών ήταν ροτβάηλερ.

Τα δικά μου τα παιδιά, ήταν τα μόνα που ήξεραν πως να πλησιάσουν έναν σκύλο, πως να τον χαϊδέψουν, και δεν φοβήθηκαν να το κάνουν.
Αρκετά παιδιά είχαν σκύλο σπίτι τους, αλλά... ανήκαν στην κατηγορία αυτών που βγάζουν τον σκύλο τος βόλτα με ένα παλούκι, ώστε να κοπανήσουν όποιον σκύλο πλησιάσει το κακομαθημένο τους, ή απλώς φοβόντουσαν οποιονδήποτε σκύλο δεν έχει μέγεθος μαλτεζακίου, ή η μούρη του μοιάζει άγρια κλπ.

Την άλλη ημέρα, οι γονείς ήταν μαζεμένοι έξω από το σχολείο, και διαμαρτυρόντουσαν στους δασκάλους και στον διευθυντή.

Αυτά γίνανε πριν καμμιά δεκαριά χρόνια.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Για να ενημερώσεις σχετικά με τον σκύλο δεν είναι απαραίτητο να πάρεις και τον σκύλο μαζί σου ;)

Δηλαδή αν θέλεις να ενημερώσεις για τις αρκούδες τι θα κάνεις? :D

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Απαραίτητο δεν είναι αλλά άλλο να κάνεις διάλεξη σε αμφιθέατρο, κι άλλο να φέρεις τρία καλά εκπαιδευμένα (γι'αυτή τη δουλειά!!) σκυλιά και να δείξεις έμπρακτα πως πρεπει να τους συμπεριφέρεται κανείς και τι υπέροχα πλάσματα είναι! Εϊναι σίγουρο ότι θα τραβηξεις την προσοχή των παιδιών πολύ περισσότερο, κι ας γκρινιάζουν (κάποιοι) γονείς την άλλη μέρα.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Προφανώς και η παρουσία του σκύλου βοηθάει να γίνει πιο ζωντανή και ενδιαφέρουσα η ενημέρωση. Αλλά έχει πρακτικές δυσκολίες. Θέλω να ελπίζω ότι τα σχολεία είναι λίγο καλύτερα μετά από 10 χρόνια σε τέτοια πράγματα, αλλά και πάλι :rolleyes:

Υπερ είμαι, απλά λέω ότι μπορούν να γίνουν και πιο "soft" κινήσεις και να αποδώσουν. Δεν είναι ανάγκη να πάμε κατευθείαν στα βαθιά.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Α, και amangos, ναι, είναι πράγματι σπάνιο να δεις παιδάκι που να ξέρει τι να κάνει με το σκύλο... πολλά όμως έχουν την περιέργεια.....

Τις προάλλες είμουν στο flying dolphin με το σκύλο (μεγάλος, μαύρος και.... τρομαχτικός αν δεν ξέρεις για τι καλο σκυλι προκειται). Με πλησιάζει ένα κοριτσάκι, τοσοδούλι... καλά καλά δε θά τανε 4 χρονών... πιο κοντό από το σκύλο καθιστό! Με ρωτάει "μπορώ να τον χαίδέψω"? Ναι, της λέω. Απλώνει το χεράκι της, περιμένει να τη μυρίσει ο σκύλος, και μετά τον χαίδεύει απο κάτω από το πιγούνι του.... όταν είδε ότι όλα καλά, τον χαιδεψε κι από πάνω κι άρχισε τις αγκαλιές... Μετά πήγε δίπλα σε μια κυρία με δυο ημίαιμα δαλματίας..... ίδια διαδικασία..... κοιτιόμαστε με την κυρία και τη ρωτάμε "που έμαθες, κουκλα μου, να χαιδέυεις σκυλάκια?" . Απο τη μαμά μου, απαντάει η μικρή. Εχουμε κι εμείς.

Περιτό να σας πω ότι πέρασε όλο το ταξίδι αγκαλιά με τα σκυλάκια.:):)

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Το προγραμμα βρισκεται εδω http://www.neagenia.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=45 Αν υπαρχουν ιδεες και γνωριζετε νεους 18-30 ετων ισως χρησιμευσει. Kopritis το εχεις υπ'οψιν σου? Αν κανω κατι με μαθητες μπορεις να με βοηθησεις?
Επισης σκεφτομουν για μια εκδηλωση με ενημερωση οπως ανεφερε η Rottie απλα πρεπει να σκεφτω τι θα περιλαμβανει και πως θα στηθει. Οπως και για το προγραμμα της sapt ειδικων υιοθεσιων οπως ανεφερε ο Kοpritis. Επισης μια μαθητρια μου εχει δικο της ομιλο σε ιδιωτικο σχολειο που ασχολειται με εθελοντισμο και εχουμε πει το επομενο event να ειναι για τα ζωα.Εχετε ιδεες? Αν μαλιστα τα δυο τελευταια ελκυσουν και καποια μικρη τοπικη δημοσιοτητα ισως το μηνυμα να εχει ευρυτερο κοινο.
Επισης υπαρχουν γονεις στο φορουμ ισως να υπηρχε καποια ιδεα που θα μπορουσε να πραγματοποιηθει μεσω του Συλλογου Γονεων. Ή φοιτητες και να διοργανωθει κατι στο πανεπιστημιο. Ας δουμε και αν καποιος διατιθεται να κανει κατι και τι. Ειτε με ιδεα, ειτε με δοργανωση, ειτε με συμμετοχη. Xotikouli σε περιμενω:)

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Τις προάλλες είμουν στο flying dolphin με το σκύλο (μεγάλος, μαύρος και.... τρομαχτικός αν δεν ξέρεις για τι καλο σκυλι προκειται). Με πλησιάζει ένα κοριτσάκι, τοσοδούλι... καλά καλά δε θά τανε 4 χρονών... πιο κοντό από το σκύλο καθιστό! Με ρωτάει "μπορώ να τον χαίδέψω"? Ναι, της λέω. Απλώνει το χεράκι της, περιμένει να τη μυρίσει ο σκύλος, και μετά τον χαίδεύει απο κάτω από το πιγούνι του.... όταν είδε ότι όλα καλά, τον χαιδεψε κι από πάνω κι άρχισε τις αγκαλιές... Μετά πήγε δίπλα σε μια κυρία με δυο ημίαιμα δαλματίας..... ίδια διαδικασία..... κοιτιόμαστε με την κυρία και τη ρωτάμε "που έμαθες, κουκλα μου, να χαιδέυεις σκυλάκια?" . Απο τη μαμά μου, απαντάει η μικρή. Εχουμε κι εμείς.

Περιτό να σας πω ότι πέρασε όλο το ταξίδι αγκαλιά με τα σκυλάκια.:):)
Moυ έχει συμβεί κι εμένα, και μάλιστα είχα ροτβάηλερ, και ένα μικρό παιδάκι είχε κάνει ακριβώς το ίδιο...

Ρώτησα τότε το παιδάκι: Πως τον λένε τον σκύλο σου?
Εκείνο, με κοίταξε έκπληκτο, και μου είπε το όνομα, δεν θυμαμαι πως το έλεγαν, και με ρώτησε: Πως ξέρετε ότι έχω σκύλο?

;)

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Τζένη σε ποια τάξη διδάσκεις και τι; Σε ρωτάω γιατί πιστεύω οτι θα ήταν καλύτερα να προσαρμόσεις όλα αυτά τα ενδιαφέροντα θέματα πρώτα στα μέτρα και στα σταθμά του άμεσου κοινού σου και μετά να γενικευτείς. τα μαθήματα περιβαντολλογικής μελέτης νομίζω οτι είναι στις τάξεις του δημοτικού. Εσύ σε ποιες τάξεις είσαι;

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Ο πατέρας μου ειναι διευθυντής σε γυμνάσιο και μια συγκεκριμένη καθηγήτρια ενδιαφέρεται πολύ για τα αδέσποτα και βοηθάει το φιλοζωικό σύλλογο της πόλης.
Έχω πει άπειρες φορές στον πατέρα μου να κάνουν κάτι πιο οργανωμένο αλλά μου λέει ότι ακόμα και στις γιορτές που κάνουν "έρανο" για τα αδέσποτα πολλοί γονείς πηγαίνουν και ορίονται που δίνουν λεφτά για ζώα- και γκρινιάζουν για την καθηγήτρια..:rolleyes:

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Διδασκω ξενες γλωσσες σε μεγαλη γκαμα μαθητων απο δημοτικο μεχρι λυκειο, δημοσιων και ιδιωτικων σχολειων. Επισης προετοιμαζω παιδια για εισαγωγη σε ξενα πανεπιστημια οπου ο εθελοντισμος και οι πρωτοβουλιες ειναι κριτηριο εισαγωγης σε μεγαλα πανεπιστημια. Εχω την δυνατοτητα διοργανωσης σε δημοσιο λυκειο αλλα και προωθησης και σε δημοσια και σε ιδιωτικα σχολεια. Αλλα δεν εκανα το θεμα μονο για το τι θα μπορεσω να κανω εγω αλλα ο καθενας τι θα μπορουσε να προσφερει εμπρακτα. ναι marcia απο εκει αρχιζω και πριν επεκταθω σκεφτηκα να παρω ιδεες

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Vaso δες το λινκ για τις πρωτοβουλιες νεων ισως μπορεις να κανεις εσυ κατι.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog