ΠΟΙΑ ΧΑΡΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ;

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Αναζητώντας εκτροφείς του εξωτερικού, ομολογουμένως μπερδεύτηκα με τα FCI και τα pedigree, τα βιβλιάρια υγείας αλλά και passport? Μπορείτε να μου πείτε συνοπτικά ποια είναι τα χαρτιά που ο σωστός εκτροφέας είναι αναγκασμένος βάση νομοθεσίας να έχει στη διάθεση μας όταν μας πουλήσει σκύλο του;

α και τι είναι το limited pedigree? και γιατί βάση αυτού δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το κουτάβι σου για μελλοντική εκτροφή εφόσον και είναι γόνος εξαιρετικής εκτροφής;

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
pedigree= Έγγραφο καταχώρησης του σκύλου στα μητρώα. Περιέχει το γενεαλογικό δέντρο τριών γενεών προγόνων, αποτελέσματα εξετάσεων υγείας, εργασίας και εκθέσεων των προγόνων για που εκδίδεται απο τον αρμόδιο όμιλο κάθε χώρας.

Βιβλιάρια υγείας και petpassport είναι πλέον το ίδιο σε όλη την Ε.Ε.

Σε κάποιες χώρες υπάρχει η δυνατότητα ο εκτροφέας ή και ο όμιλος να παρακρατήσει το δικαίωμα αναπαραγωγής αν κρίνει ότι ο σκύλος δεν είναι κατάλληλος για αναπαραγωγή. Αυτό μπορεί να συμβεί ανεξάρτητα απο την ποιότητα των γονέων και μπορεί να αφορά ενα κουτάβι και όχι όλη την τοκετοομάδα.

Last edited:

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
ο συγκεκριμένο το έλεγε για όλα τα κουτάβια που διαθέτει; αυτό τον κάνει ακατάλληλο;

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
limited pedigree έχει ένα κουτάβι που δεν μπορει ή (ανάλογα την χώρα προέλευσης) ο εκτροφέας του ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να αναπαραχθεί. Ο συγκεκριμένος ΑΝ έχει όλη την γέννα με limited pedigrees προφανώς αναπαράγει τα κουτάβια που μόνο αυτός κρατάει. Αυτό μπορεί να το κάνει για διάφορους λόγους, "καλούς" και¨"κακούς"

Πρέπει να δώσει pedigree (τώρα ή αργότερα πάλι ανάλογα την χωρα προέλευσης) μαζί με όλα τα δικαιολογητικά για να γίνει export (να το μεταβιβάσεις δηλαδή στο όνομά σου) - βιβλιάριο υγείας (pet passport) στο οποίο να αναφέρεται απαραίτητ το πρωτο εμβόλιο και σφραγίδα του γιατρού ότι μπορεί να ταξιδεψει το ζωο, καθώς και ο αριθμός microchip. MONO αυτό χρειάζεται για να ταξιδεψει το κουταβι.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Ανάλογα από ΠΟΥ έρχεται το κουτάβι και ΠΟΥ πάει...

συχνά χρειάζεται και αντιλυσσικό (όχι μόνο το πρώτο εμβόλιο). Από Ρωσσία για παράδειγμα (όπου σφύζει από λύσσα). Οι Ρώσσοι είναι τόσο αυστηροί που δεν σ' αφήνουν ούτε να ΦΥΓΕΙΣ χωρίς αντιλυσσικό εμβόλιο (που θα έλεγε κανείς, αφού ΦΕΥΓΕΙ το κουτάβι, τι τους νοιάζει; ).

Επίσης κάνει λάθος η Alexia. Αν το κουτάβι είναι άνω των 3 μηνών μάλλον θα προλάβεις να πάρεις και το export pedigree ταυτόχρονα (αν φυσικά το έχεις κλείσει το κουτάβι από ένα μήνα νωρίτερα τουλάχιστον). Εγώ έτσι έκανα (τα πήρα όλα στο χέρι, με το κουτάβι).

Γίνεται και πιο γρήγορα, ανάλογα τον κυνολογικό όμιλο της χώρας.

Δεν θα συνεργαζόμουν με "άπληστο" εκτροφέα που δίνει ΜΟΝΟ limited pedigree σε ΟΛΑ τα κουτάβια. Άλλο να έχει λόγο (πως ο σκύλος είναι μόνο πετ, ή η φυλή είναι πολύ προβληματική και ο συγκεκριμένος αγοραστής πολύ αρχάριος).

Να έχεις ένα αστέρι όμως ; Τον ρώτησες αν εννοεί πως είναι ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ limited pedigree;

Αυτό δεν είναι τόσο άσχημο. Απλώς του δίνει το δικαίωμα να σε αναγκάσει να ζητήσεις την έγκρησή του πριν ζευγαρώσεις τον σκύλο σου. Αυτό είναι καλό σε γενικές γραμμές, αν είσαι καινούργιος σε μια φυλή, και μένεις σε χώρα με ελάχιστες εκθέσεις το χρόνο (για να μπορείς να μάθεις πιο γρήγορα).

Για ποιά φυλή μιλάμε;

Last edited:

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Επίσης κάνει λάθος η Alexia. Αν το κουτάβι είναι άνω των 3 μηνών μάλλον θα προλάβεις να πάρεις και το export pedigree ταυτόχρονα (αν φυσικά το έχεις κλείσει το κουτάβι από ένα μήνα νωρίτερα τουλάχιστον). Εγώ έτσι έκανα (τα πήρα όλα στο χέρι, με το κουτάβι).

Το άλλο με τον Τοτο το ξέρεις?....ξερεις πότε θα πάρω εγω το pedigree? όταν γίνει η μικρή 1 1/2!!!! (Ιταλια) εχουνε προβλημα στον όμιλό τους (βράστα)

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Η Ιταλία είναι χειρότερα από την Ελλάδα.

Από ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ χώρα και να έρχεται DrZhivago χρειάζεται λύσσα ή και ορολογική δοκιμασία λύσσας, ΜΟΝΟ αν είναι πάνω απο 3 μηνών. Αν δεν είναι, έρχεται κανονικά. Απλά υπάρχει περιπτωση να μην αναλαμβάνουν ευθύνη όλες οι αεροπορικές ή να χρειάζεται υπογραφή που να αναλαμβάνει την ευθύνη ο αποστολέας. Αυτό ισχύει και στην Ελλάδα.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Όταν έφερα κουτάβι από την Στοκχόλμη (3,5 μηνών) μου είχαν πει πως δεν χρειάζεται λύσσα γιατί η Σουηδία έχει πάρει κάποια διεθνή έγκριση πως είναι ελεύθερη από λύσσα η χώρα. Απλώς ήθελε υπογραφή κτηνιάτρου πως το κουτάβι δεν είχε βγεί ποτέ πριν από τη χώρα.

Από τη ρωσσία πέρυσι έπρεπε να τα έχω ΟΛΑ, αλλιώς οι Ρώσσοι δεν μ'αφηναν να φύγω.

Έτσι για την ιστορία τώρα, όταν έφτασα με τα κουτάβια Ελλάδα, ποτέ δεν μου ζήτησε κανείς τίποτα (ούτε καν τι έχω στο κλουβάκι -θα μπορούσε να είναι ανακόντα!) και της 2 αυτές φορές (στο Ελ. Βενιζέλος).

Όχι πως θα το ρίσκαρα αν το ξανάκανα, απλώς λέμε...

elenamagna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2008
422
3
42
ΑΘΗΝΑ
limited pedigree έχει ένα κουτάβι που δεν μπορει ή (ανάλογα την χώρα προέλευσης) ο εκτροφέας του ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να αναπαραχθεί.
ρε σεις παιδια εγω αυτο πρωτη φορα το ακουω!!! το κανει κ ο κοε εδω? μπορω να βγαζω δηλαδη κ γω στα κουταβια που θεωρω οτι δεν πρεπει να αναπαραχθουν?κ αν ναι ποσο χρονο διωριας μου δινουν, γιατι μεσα σε ενα μηνα που πρεπει να δηλωθουν τα μωρα δεν προλαβαινω να τα εντοπισω ολα τα προβληματα!δεν ειναι ορατα...

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Την Λώρα την έφερα από Βέλγιο.
Είχε διαβατήριο, τσιπ, είχε κάνει αντιλυσσικό κ το πρώτο της εμβόλιο κ κλινικό έλεγχο από κτηνίατρο με σφραγίδα λίγες μέρες πριν μου την στείλουν.

Τώρα που θα πάω Γερμανία με τη Λώρα μου ζήτησαν αντιλυσσικό για το νέο έτος, όλα τα εμβόλια, τσιπ κ φυσικά διαβατήριο. Επίσης στο αεροδρόμιο μου είπαν ότι θα υπογράψω μία υπεύθυνη δήλωση που θα δηλώνω ότι το σκυλί θα γυρίσει μαζί μου όταν επιστρέψω από Γερμανία.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Σχεδόν 2 μηνών.
Φυσικά είχα πλαστογραφημένα τα διαβατήρια, εμβόλια κλπ.

Μόνο οι Ρώσσοι τα κοίταξαν (και τον πέρασαν και από κτηνίατρο στο αεροδρόμιο!).

Θα μου πεις δεν είδε ο ιατρός την ηλικία του;
ΔΕΝ ΞΕΡΩ. Μάλλον το κατάλαβε, αλλά είναι καθαρά γιατρός "γραφειοκρατείας", τα "χαρτιά σου να 'ναι εντάξει και με 'γειά το ανακόντα σου..."

Έλενα με ένα απλό ιδιωτικό συμφωνητικό (σφαγισμένο σε αστυνομικό τμήμα) είσαι εντάξει για να αποφεύγεις ζευγαρώματα που δεν θέλεις. Ψιλοεντάξει μάλλον.

Άλλος τρόπος είναι να δίνεις λεφτά πίσω μετά τη στείρωση.
Πχ. το κουτάβι έχει 1200 ευρώ αλλά θα πάρεις 500 πίσω όταν το στειρώσεις.

Η ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.

Last edited:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Επίσης στο αεροδρόμιο μου είπαν ότι θα υπογράψω μία υπεύθυνη δήλωση που θα δηλώνω ότι το σκυλί θα γυρίσει μαζί μου όταν επιστρέψω από Γερμανία.

Είναι τελικά ΝΟΜΙΜΟ αυτό; Με ποιό δικαίωμα;

Και τι συνέπειες θα υποστείς αν σου κλέψω εγώ τον σκύλο στην Γερμανία και γυρίσεις πίσω άνευ ζώου;

Τι Μ@Λ@ΚΙΕΣ.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Κακώς ζήταγαν λύσσα σε 2 μηνών δεν προβλέπεται.

Δεν το κάνει ο ΚΟΕ. Γνώμη μου ότι δεν μπορεις να ξέρεις ποιό κουτάβι δεν πρέπει να αναπαραχθεί αρχικά, εκτος κι αν βλέπεις κάποια γεννετική ανωμαλία. Αλλιώς όλα τα κουτάβια είναι ΠΙΘΑΝΟΝ να εξελιχθούν σε εξαιρετους σκύλους - υγιείς και να πρέπει να αναπαραχθούν. το limited pedigree είναι για δήθεν ...

Νόμιμο και υποχρεωτικό με την διάταξη του υφυπουργου Κιλτίδη

elenamagna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2008
422
3
42
ΑΘΗΝΑ
Έλενα με ένα απλό ιδιωτικό συμφωνητικό (σφαγισμένο σε αστυνομικό τμήμα) είσαι εντάξει για να αποφεύγεις ζευγαρώματα που δεν θέλεις. Ψιλοεντάξει μάλλον.

Άλλος τρόπος είναι να δίνεις λεφτά πίσω μετά τη στείρωση.
Πχ. το κουτάβι έχει 1200 ευρώ αλλά θα πάρεις 500 πίσω όταν το στειρώσεις.
με απλο συμφωνιτικο?δεν θα το λεγα..δεν με καλυπτει αυτο, τι θα κανω θα καραφυλαω καθε 6 μηνες εξω απ τα σπιτια των θυληκων μη τυχων κ τα ζευγαρωσουν στα μουλωχτα κ ολη μερα εξω απ τα σπιτια των αρσενικων μην τους βρουνε καμια ασχετη νυφη??
εδω ζευγαρψνουμε σκυλια κ τρωω δουλεμα οτι η σκυλα τελικα δεν εμεινε εγκυος κ τζουφιο το ζευγαρωμα κ αυτοι τα χουν κρυμενα κ τα πουλανε ....
οσο αυτο για τα 1200 ευρω ..σε καλο σου, με κανες κ γελασα...:D:D:D:p:p:p

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Και οι συνέπειες; Ποιές είναι αν κλαπεί ο σκύλος στο εξωτερικό και πρέπει να γυρίσουμε χωρίς σκύλο;

Όσον αφορά το κουτάβι μου ποιός σου είπε πως τα πλαστογραφημένα χαρτιά του έλεγαν πως είναι 2 μηνών;:p

Γι' αυτό σου λέω, δεν ξέρω πως δεν το κατάλαβε ο κτηνίατρος του αεροδρομίο της Μόσχας (πως ήταν πολύ πιο μικρός από ότι έγραφαν).

Είναι συχνά θανατηφόρο να κάνεις λύσσα σε κουτάβι κάτω από 4 μηνών (2 μηνών πας γυρεύοντας).

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
ΑΡΑ τί με τρελλαίνεις ?? Αυτό σου λέω ... φυσικά και θα σου ζητήσουν λύσσα αν είναι 3+ μηνών ... :maria: :maria: :p :p :p

Εσύ είπες ότι είναι standart από κάποιες χώρες ... δεν είναι ...

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com

Δεν κάνω λάθος, εξαρτάται από τη χώρα.
Στην Ολλανδία πχ άλλαξε ο κανονισμός και δεν γράφουν το όνομα του ιδιοκτήτη στο pedigree και εκδίδονται γρήγορα, 8 με 12 εβδομάδες.
Ο κανονισμός του βελγικού ομίλου προβλέπει ότι πρέπει πρώτα ένας υπεύθυνος του ομίλου να ελέγξει το τσιπ και να υπογράψει την αίτηση. Ο εκτροφεας πρέπει μέσα στους 4 μήνες μετά την γέννα να έχει στείλει τα χαρτιά στον όμιλο.

elenamagna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2008
422
3
42
ΑΘΗΝΑ
Γνώμη μου ότι δεν μπορεις να ξέρεις ποιό κουτάβι δεν πρέπει να αναπαραχθεί αρχικά, ...
εδω θα διαφωνησω...εγω θα εβγαζα τετοιο πεντιγρυ σε κουταβια που εχουν προβλημα στα ματια. ενα κουταβι σαρ-πει σου διχνει μεσα στις πρωτες μερες που ανοιγει τα ματια του αν θα χει προβλημα ή αν εχει προδιαθεση..(αυτο δεν αποκλειει βεβαια οτι μπορει να ναι μια χαρα το ματι κ μετα απο μηνες να εμφανισει προβλημα, αλλα φυλαγε τα ρουχα σου να χεις τα μισα).