ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΖΕΥΓΑΡΩΜΑΤΟΣ

eirini83

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2008
60
0
Παιδια, ζητώ απεγνωσμένα τη βοήθειά σας!!!Το σκυλάκι μου εδώ και δυο μέρες σχεδόν πέρασε στη φάση του ζευγαρώματος!!! :( Είναι αρσενικός και δυο μέρες τώρα κλαίει με λυγμούς γιατι θέλει να ζευγαρώσει με το θηλυκό σκυλί που έχουν οι απεναντί μας!!! Αυτό το έχουν κλεισμενο στην αυλή οι γειτονές μου και δεν το αφήνουν να βγει καθόλου αυτή την περίοδο, επειδή είναι αστείρωτο και φοβούνται μην ζευγαρώσει!!! Εγώ τον δικό μου δεν ξέρω τι να τον κάνω..........πραγματικά.......Δεν μπορεί να μείνει ούτε λεπτό στο σπίτι και κλαίει όλη μέρα.........Αναγκάστηκα να τον αφήσω να βγει γιατί μόνο έτσι ηρεμούσε και όταν τον αφήνω να βγει έξω κάθεται έξω από την πόρτα της θηλυκιάς, προσπαθεί να τρυπώσει κάτω από την πορτα και ξύνει με τα ποδαράκια του το τσιμέντο......Μετά απογοητευμένος και θλιμμένος περιμένει εκει έξω για ώρες και συνεχίζει να κλαίει......Πρώτη φορά βλέπω το σκυλάκι μου έτσι...Έχει αλλάξει τελείως...Δεν ενδιαφέρεται ούτε για χάδια, ουτε για παιχνίδια, ούτε τρώει ούτε κοιμάται........τίποτα...και δεν ξέρω για πόσο θα συνεχιστεί αυτό...για τουλάχιστον άλλες 10 μέρες πιστεύω ότι θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση...αν δεν κάνω λάθος......
Ελπίζω να μην μου την πείτε που τον άφησα να βγει έξω, γιατί δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς..Προσπάθησα με καθε τρόπο να τον κρατήσω κοντά μου....αλλά είναι αδύνατο.....Εκτός του ότι έχει ξεσηκώσει όλη τη γειτονια με το κλάμα του και φοβάμαι μην ρίξουν τίποτα στην αυλή όταν λείπω και το δηλητηριάσουν, δεν μπορώ και η ίδια να τον βλέπω να υποφέρει έτσι.......Νομίζω ότι θα πάθει κατι από την πολλή ταχυπαλμία και το αδιάκοπο κλάμα.......
Ευτυχώς ξέρω πως δεν υπάρχουν αλλα θηλυκά εδω κοντά για να συμβεί το κακό, γιατί και εγω τίθεμαι κατά των ανεξέλεγκτων γεννών.......Δεν ξέρω βέβαια τι θα έκανα στην περίπτωση που υπήρχε διαθέσιμο θηλυκό....Πιστεύω θα προσπαθούσα με κάθε τρόπο να τον αποτρέψω να ζευγαρώσει.....αλλά δεν ξέρω με ποιον τρόπο θα το έκανα και πόσο θα άντεχα να βλέπω το σκυλί μου να βασανίζεται έτσι...
Είμαι πολύ στεναχωρήμένη που δεν μπορώ να τον κάνω με κάποιο τρόπο να ξεχαστεί και να σταματήσει να κλαίει...Τι παιχνίδια, τι βόλτες.. προσπάθησα να τον απασχολήσω με κάθε τρόπο, αλλά δεν μπορώ να τα καταφέρω...Μαλλον είναι κεραυνοβόλος... τι να πω......
Θα ήθελα να με συμβουλεύσετε όσοι έχετε αρσενικά και έχετε αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό.....Γιατί εγω πιστεύω πως θα καταλήξω στη λύση της στείρωσης........γιατί, αν και στην αρχή επηρεασμένη και από τις απόψεις που είχαν διατυπώσει αρκετοί εδω μέσα θεωρούσα τη στείρωση έσχατη λύση, τώρα μετά από ολα αυτά τη θεωρώ μια λύση που θα απαλλάξει το σκυλί μου από αυτό το βασανιστήριο που περνάει τώρα......Γιατί να περνάει όλο αυτό το μαρτύριο από τη στιγμή που δεν θα το αφήσω να ζευγαρώσει??Αυτό είναι το ερώτημα μου...Και όσοι επίμένετε να είστε κατα της στείρωσης για πιο λόγο είστε κατά????Απλά γιατι θεωρείτε την στείρωση αναπηρία ή ότι θα κάνει το αρσενικό σας λιγότερο αρσενικό???Με ποια κριτήρια την προτείνετε ως έσχατη λύση????Εχετε κάποιους αλλους τρόπους να κατευνάζετε το σκυλί σας ειδικά σε μια τέτοια περίπτωση παροξυσμού?? Ειλικρινά θέλω να μάθω τι κάνουν όσοι δεν έχουν στειρώσει τα σκυλιά τους και και για ποιο λόγο αρνούνται κατηγορηματικά να το κάνουν και δεύτερον θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις όσων στείρωσαν το αρσενικό τους και τι επιπτώσεις είχε αυτό στη συμπεριφορά του........Αν γενικά τους βγήκε σε καλό και το σκυλί τους είναι ευτυχισμένο και χαρούμενο ακομη και μετά τη στείρωση...αν δεν συνεχίζει να το απασχολεί το ζευγάρωμα ή αν ακομη και μετά τη στείρωση συνεχίζει να το απασχολεί.....και γενικά όποιες εμπειρίες έχετε πάνω στο θέμα θα σας παρακαλούσα να τις μοιραστείτε μαζί μου και να με βοηθήσετε να πάρω και εγω τη σωστή απόφαση και να βγουν και κάποια συμπεράσματα από όσους έχουν την ανάλογη εμπειρία πάνω στο θέμα αυτό....

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ειρήνη τα ερωτήματα σου έχουν απαντηθεί σε παλαιότερο θεμα. Ρίξε μια ματιά εδώ: Στείρωση σε αρσενικό σκύλο

Εγώ προσωπικά δεν θεωρώ ότι περνάει κάποιο βασανιστήριο ο σκύλος μου επειδή δεν ζευγαρώνει.
Στους λύκους που ζευγαρώνει μόνο ο Α της αγέλης, τα υπόλοιπα αρσενικά τι παθαίνουν, κατάθλιψη?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Bασανιστήριο περνάς εσύ και οι γείτονες. Ο σκύλος δεν βασανίζεται. Δεν έχει καμία ψυχολογική επιβάρυνση που να μην μπορεί να αντέξει από αυτό - είναι στο πρόγραμμα.

2 πράγματα.

Αν τον ζευγαρώσεις θα γίνει πολύ πολύ χειρότερο την επόμενη φορά. 100%

ΚΑΙ αν τον στειρώσεις μπορεί να μην γίνει τίποτα, μπορεί και να γίνει. Η στείρωση του αρσενικού δεν είναι εύκολη υπόθεση. Εξ'αλλου θα έχεις τέτοιο πρόβλημα 2 φορές τον χρόνο για 10 μέρες, και μπορείς να το περιορίσεις κιόλας. Δεν αξίζει.

Βρές τρόπο να τον απομονώσεις και αυτόν και την θηλυκιά σε συννενόηση με τους ιδιοκτήτες της.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Τον άφησες να πάει μόνος του έξω απ' το σπίτι της θηλυκιάς να κάνει τι?
Να ενοχλήσει προφανώς τους ιδιοκτήτες της...
Όχι δεν υποφέρει... ένα ένστικτο είναι...
Μην τον αφήνεις στην αυλή, βάλε τον μέσα στο σπίτι. Καλύτερα να ενοχλεί μόνο εσένα για να μην κινδυνέψει όντως από τη γειτονιά... αλλά και για πολλούς άλλους λόγους. Λίγες μέρες είναι, θα περάσουν.

eirini83

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2008
60
0
χαιρετω την σκυλοπαρεα:D....Χρονια πολλα σε ολους!!!
χαιρομαι που μετα απο τοσο καιρο ξαναεπιστρεφω κοντα σας...Ζητω συγνωμη που αφησα το θεμα μου τοσο καιρο να εκκρεμει, αλλα πραγματικα ο ελευθερος χρονος μου,ολο αυτο το διαστημα,ήταν ελαχιστος και επελεξα να τον αφιερωνω στο σκυλακο μου που οφειλα να μην τον παραμελησω για κανεναν λογο.
πραγματικα σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας, αλλα δεν νομιζω οτι ήταν επαρκεις για τα ερωτηματα μου......:(
Rottie το θεμα που παρεθεσες το ειχα υποψη μου πριν ποσταρω αυτο εδω.......δεν νομιζω οτι βγηκαν ασφαλη συμπερασματα για το θεμα της στειρωσης....Οι περισσοτεροι ήσασταν αρνητικα προδιατεθειμενοι εξαρχης, δεν πραγματευθηκατε την αποψη σας, ουτε τη θεσατε υπο ελεχγο......Δεν αναφερθηκαν οι τυχον μετεγχειρητικες επιπτωσης της στειρωσης, με εξαιρεση την μεγαλυτερη πιθανοτητα αυξησης του βαρους και την παρατηρηση νωθροτητας και μειωσης των κυριαρχικων ενστικτων των στειρωμενων ζωων......Εγω πραγματικα θεωρω αυτες τις επιπτωσεις μηδαμινες μπροστα στο πλεονεκτημα του κατευνασμου των πιεστικων σεξουαλικων ενστικτων των ζωων που στερουνται το δικαιωμα τους να ζευγαρωσουν και να αναπαραχθουν.......Γιατι οπως και να το κανουμε, η φυση γι' αυτο και μονο γι' αυτο μας εχει προορισει....:) και ειδικα η μειωση της κυριαρχικοτητας εμενα γιατι μου κανει για κινητρο περισσοτερο παρα για παραγοντας αποφυγης της στειρωσης???? Επισης, γιατι μονο εγω ενιωσα πως ο σκυλος μου πραγματικα υπεφερε με αυτο που του συνεβαινε;;;Εσεις δεν το νιωσατε ποτε??? Η επαναπαυτηκατε στην πεποιθηση σας οτι τον σκυλο δεν τον πειραζει που δεν ζευγαρωνει επειδη ειναι σκυλος και δεν ειναι και ο Α της αγελης..............Και οσον αφορα το επιχειρημα αυτο της Rottie (κι αν το επιθυμει κι η ιδια ας με διαφωτισει καλυτερα) απ' οτι γνωριζω σκυλος και λυκος ειναι αρκετα απομακρυσμενα ξαδερφακια εδω και χιλιαδες χρονια και γονιδιακα ο σκυλος απεχει παρασαγγας απο τον μακρυνο του προγονο.......γιατι οχι και σ' αυτο.......Και απο την αλλη επισης......αυτο που εγω εχω να προσθεσω σ' αυτο το ευφανταστο επιχειρημα είναι οτι τουλαχιστον στον λυκο δινεται η δυνατοτητα να διεκδικησει τη θεση του στην ιεραρχια και κατ' επεκταση και το δικαιωμα του στο ζευρωμα......στο σκυλο μας ομως δινεται??????Τελος denis πως εισαι τοσο σιγουρος οτι ο σκυλος δεν βασανιζεται και οτι δεν υφισταται ψυχολογικη επιβαρυνση????το εχεις εξετασει και απο τη δικη του οπτικη γωνια????:D Σορυ ρε παιδια......δεν θελω να αμφισβητησω τη γνωση σας, ουτε τις εμπειριες σας...αλλα εμενα προσωπικα δεν με πεισατε και φοβαμαι ειλικρινα μηπως ξαναερθει ο σκυλος μου σε αυτη την κατασταση....μπορει να ακουγεται γελοιο, ομως νιωθω τυψεις γι αυτο που του στερω και που η ιδια η φυση επιβαλει με το επιτακτικο καλεσμα της.......
και τελος, ουτε λυσεις κατευνασμου προτεινατε, εσεις που δεν προτιθεστε να στειρωσετε το σκυλι σας με κανεναν τροπο, παρα μονο να εχει κουραγιο και υπομονη και ο σκυλος και εγω για την επομενη φορα!!!
Και τελοσπαντων ουτε ενας που να στειρωσε τον σκυλο του και να εχει μια πιο εμπεριστατωμενη αποψη να μοιραστει μαζι μας????

Last edited:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Οι περισσοτεροι ήσασταν αρνητικα προδιατεθειμενοι εξαρχης, δεν πραγματευθηκατε την αποψη σας, ουτε τη θεσατε υπο ελεχγο...
Παρακαλώ? :-s

Δεν κατάλαβα τίποτα…
Εσύ θέλεις να στειρώσεις ή να ζευγαρώσεις το σκύλο σου?

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Μπορει η γειτονια σου να έχει 5 θηλυκα σκυλια, το Πασχα να πας διακοπες και να ειναι 2 σκυλες σε οιστρο, το καλοκαιρι άλλες 4 και τα Χριστουγεννα 2 (κατι σαν τα δώρα που Πασχα και του καλοκαιριου :D:D) συνολο 18 οιστροι σε ένα χρόνο :eek:

Τι θα κανεις? θα ζευγαρώσεις το σκυλί σου 18 φορές? επιδη υποφέρει?
και λέω εγω ναι,νομιζεις ότι θα ειναι ήρεμος μετα?

eirini83

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2008
60
0
Οχι, με παρεξηγησατε...Δεν προτιθεμαι να ζευγαρωσω τον σκυλο μου, οπως και πολλοι αλλοι απο εσας...τιθεμαι κατα των ανεξελεκτων γεννων- το ανεφερα και πιο πανω...ο λογος που υπεβαλλα το θεμα αυτο προς συζητηση ειναι οτι με ενδιαφερει ακριβως να συζητηθουν τα υπερ και τα κατα της στειρωσης, απο τη στιγμη που δεν θελουμε να ζευγαρωσουμε τα σκυλια μας......και αυτο γιατι την τελευταια φορα που η θηλυκια του γειτονα ηταν σε οιστρο, ο δικος μου σκυλος υπεφερε που τον ειχα περιορισμενο και δεν του δινοταν η δυνατοτητα να ζευγαρωσει.....(την κατασταση την περιγραφω παραπανω).και αναρωτιεμαι αν ειναι σωστο και καλο γι αυτα να υφιστανται ολη αυτη την ταλαιπωρια, απο την στιγμη που δεν θα ζευγαρωσουν, ή ειναι καλυτερο γι αυτα παντα να στειρωθουν και να ειναι ανεμελα και ευτυχισμενα οπως και πριν.....Γιατι τον σκυλο μου, τον ειδα να ειναι σε πολλη ασχημη κατασταση και να μην μπορει να κανει κατι γι αυτο....
λοιπον στα κατα και στα υπερ της στειρωσης αναφερομουν (αν δηλ. πιστευετε οτι ειναι πιο καλο να στειρωθουν ή οχι και γιατι). και αυτο για το οποιο ανεφερα οτι ησασταν αρνητικα προδιατεθειμενοι εξαρχης και οτι ειχατε διαμορφωσει μια παγια και στερεοτυπη αντιληψη, την οποια δεν συζητησατε- ουτε τη θεσατε υπο ελεγχο (αν δηλ ειναι σωστη ή οχι) ειναι και παλι το θεμα της στειρωσης (το οποιο συζητηθηκε στο ποστ που με παρεπεμψε η Rottie). Δηλ. ολοι ειπατε πως δεν θελετε να στειρωσετε τα σκυλια σας (και δικαιωμα σας βεβαια), αλλα δεν αναφερατε λογους για τους οποιους δεν θεωρειτε τη στειρωση λυση στο προβλημα του κατευνασμου των ζωων που βρισκονται στη φαση του ζευγαρωματος....(παρα μονο: αυξηση βαρους, μειωση κυριαρχικοτητας, διαταραχη ορμονων). εκτος κι αν αυτοι μονο ειναι οι λογοι που σας αποτρεπουν απο το να στειρωσετε τα σκυλια σας...Πραγματικα θα ηθελα να ξερω αν ειστε τοσο αρνητικοι στο θεμα της στειρωσης, ποιος ειναι αυτος/οι ο/οι λογος/οι που σας κανει να την απορριπτετε σαν λυση (παντα στο προβλημα του κατευνασμου των πιεστικων σεξουαλικων ενστικτων των ζωων).Πραγματικα θα με ενδιεφερε να συζητηθει αυτο το θεμα (ελπιζω οχι μονο εμενα) και να ακουστουν οι αποψεις και αυτων που τιθενται κατα της στειρωσης και αυτων που τιθενται υπερ- και ενδεχομενως οσων εχουν στειρωσει τα σκυλια τους και εχουν δει τις επιδρασεις της στειρωσης σ' αυτα..Εκτος κι αν δεν υπαρχουν εμπεριστατωμενες αποψεις για το θεμα αυτο και ουτε η διαθεση ή το ενδιαφερον να συζητηθει επαρκως......τοτε παω πασο........;)

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
Αν εξακολουθείς να θεωρείς οτί επειδή ο σκύλος σου δεν ζευγαρώνει υποφέρει, βανανίζεται κ.λ.π., τότε η λύση σου είναι η στείρωση που δεν τρέχει και τίποτα να την κάνεις, επεμβάση ρουτίνας είναι.

Αν όμως πειστείς ότι δεν τρέχει και τίποτα που δεν θα ζευγαρώσει, απλά πρέπει να τον προσέχεις και όχι να τον βασανίζεις πηγαινοντάς τον έξω από σπιτί με κόκκινο φωτάκι:cool:, τότε καλό είναι να αποφύγεις τη στείρωση με την έννοια της προληπτικής επέμβασης, να μην ταλαιπωρηθεί το σκυλί δηλαδή χωρίς λόγο.

eirini83

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2008
60
0
Αν όμως πειστείς ότι δεν τρέχει και τίποτα που δεν θα ζευγαρώσει, απλά πρέπει να τον προσέχεις και όχι να τον βασανίζεις πηγαινοντάς τον έξω από σπιτί με κόκκινο φωτάκι
:D:D:D:D rottaki δεν ειναι ετσι ακριβως.........Ηταν η εσχατη λυση για να τον κανω να ηρεμισει.......Τι αλλο να εκανα........εκανα μ@λ@κι@ το ξερω......επρεπε να ειμαι πιο σκληρη μαζι του......αλλα δεν μπορουσα να τον βλεπω να κλαει και να οδυρεται 24 ωρες το 24ωρο...μονο ετσι ηρεμισε...γιατι μαλλον αισθανοταν πιο κοντα στην επιτυχια!!!:D

εσεις βρε παιδια πως τα κατευναζετε τα σκυλια σας???Μπορειτε να τα βλεπετε να κλαινε και να χτυπιουνται ολη μερα???Εμενα ο δικος μου ηταν τοσο αλλοφρων τις μερες εκεινες που εκλαιγε συνεχως, μιλαμε για κλαμα τωρα οχι αστεια, ειχε 24 ωρες/24ωρο ταχυπαλμιες- πραγμα που το φοβηθηκα πολυ, δεν ετρωγε τπτ, δεν μπορουσα να του αποσπασω την προσοχη με κανεναν τροπο και το μονο που εκανε ήταν να με κοιταει απελπισμενα στα ματια, εκλιπαρωντας με να τον βγαλω εξω- στην αυλη και μολις τον εβγαζα μετα απο 1 λεπτο χτυπουσε την πορτα να του ανοιξω να μπει μεσα για να με εκλιπαρησει ξανα μετα να τον βγαλω...και ολα αυτα με εντεινομενο καθε φορα κλαμα και διαρκεια αοριστου χρονου..ουφ μονο που τα θυμαμαι φρικαρω.....
και δεν με ενιαξε ο κοπος και η προσπαθειες που κατεβαλλα για να τον κατευνασω, αλλα με αγχωσε πολυ η ασχημη αυτη κατασταση στην οποια ειχε περιελθει το σκυλι μου.....
εσας δεν εχουν βρεθει στην ιδια κατασταση???πως την αντιμετωπισατε???αφησατε τον σκυλο σας να κλαει ολη μερα και να ξεσηκωνει στο ποδι τη γειτονια???Γιατι ο δικος μου σκυλος ειναι αγγελος κατα τ αλλα και η φωνη του σπανια ακουγεται...αλλα εκεινες τις μερες με εξεπληξε δυσαρεστα...και δεν ηξερα τι να κανω γι αυτο, και αυτος ηταν και ενας απο τους λογους που τον αφησα να παει εξω απο το σπιτι με το κοκκινο φωτακι, μην τυχον και τα παρει κανενας γετονας και του ριξει και τιποτα για να ησυχασει μια και καλη......
και γι αυτο στην τελικη σκεφτομαι πολυ σοβαρα την στειρωση.....και αν οπως λες ειναι υποθεση ρουτινας.........το σκεφτομαι πολυ σοβαρα....
rottaki ευχαριστω για την αποψη σου, δεν ξερω τι θα κανω τελικα, αλλα να ξερεις οτι δεν πιστευα απλα οτι ο σκυλος μου υπεφερε, τον εβλεπα να υποφερει, το εζησα, και μαζι του υπεφερα κι εγω......

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Ταχυπαλμίες? Τι εννοείς? Πόσους σφυγμούς είχε? (γιατί και στην ηρεμία ο σκύλος έχει πολύ περισσότερους από μας).
Κι όταν λες ότι δεν έτρωγε? Πόσες μέρες έκανε να φάει?

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Μπράβο Ροττάκι. Ακριβώς αυτό θα έλεγα κι εγώ.

Πάντα είχα μόνο αρσενικούς σκύλους και κανένας τους δεν υπέφερε που δεν στειρώθηκε.

Φρόντιζα βέβαια να μην έρχονται σε επαφή με θυληκές σε οίστρο (αυτό είναι όντως σαν να βάζεις τσοντούλα σε 15 αγόρι και να του δέσεις τα χεράκια). Σίγουρα μύρισαν στο πάρκο τα ίχνη αρκετών ή ήξεραν που μένει κάποια "ενδιαφέρουσα κοπελιά", αλλά ουδέποτε στεναχωρέθηκαν στο ελάχιστο. Δεν πιστεύω πως τους έλειψε το σεξ, δεν έδιξαν ποτέ κάτι τέτοιο...

Όμως υπάρχουν αρσενικοί με "υπερανεπτυγμένο λίμπιντο" όπως και ιδιοκτήτες που δεν μπορούν να περιορίσουν τους αρσενικούς τους σκύλους. Η στείρωση επιβάλλεται σε αυτές τις περιπτώσεις για πολλούς λόγους.

Η στείρωση στους αρσενικούς είναι αρκετά απλό χειρουργείο και δεν υπάρχει λόγος να ανησυχεί κανείς αν θεωρεί πως έτσι θα ευκολύνει την ζωή του ή τη ζωή του σκύλου (ή θα αποφύγει τα ανεπιθύμητα κουτάβια).

Αν όμως ένας σκύλος είναι σωστό μέλος της κοινωνίας (πχ. δεν καβαλάει κανέναν, δεν σημαδεύει όλο το σπίτι) και δεν "μαραζώνει" για την απέναντι θηλυκιά, δεν υπάρχει λόγος να "επισκευάσεις κάτι που δεν είναι χαλασμένο" (πόσο μάλλον με χειρουργείο που απαιτεί ολική νάρκωση).

Όταν μένει ΠΟΛΥ κοντά μιά θηλυκιά σε οίστρο (ή και στο ίδιο σπίτι μερικές φορές) το καλύτερο είναι αν δεν στειρωθεί ο αρσενικός, να λείπει ΜΑΚΡΙΑ όσο είναι σε οίστρο το κορίτσι (τουλάχιστον της γόνημες μέρες της). Αλλιώς, ναι υποφέρει αρκετά ο καημένος.

eirini83

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2008
60
0
Dr. Zhivago πραγματικα πηρα μια ανασα με οσα γραφεις...γιατι εχεις δικαιο πιστευω σε ολα οσα εγραψες....Δεν ξερω αν το δικο μου αρσενικο συγκαταλεγεται σ' αυτα με την υπεραναπτυγμενη λιμπιντο, παντως οι μερες ζευγαρωματος ηταν φρικτες γι αυτον...και αυτο κυριως για τον λογο που ανεφερες....η θηλυκια ηταν σε αποσταση αναπνοης...δηλ. η πισω πορτα της αυλης μου και της αυλης της θηλυκιας απειχαν γυρω στα 10 μ. προσπαθησα να τον κρατησω μεσα στο σπιτι, αλλα αυτος δεν καθοταν ουτε λεπτο, βρισκοταν συνεχεια σε διαρκη εγρηγορση και σε κατασταση αλλοφροσυνης...προσπαθησα να παιξουμε να ξεχαστει- τπτ, να τον δωροδοκησω με λιχουδιες- τπτ παλι, πηγαιναμε βολτες- οπου ανακουφιζοταν και ησυχαζε μεν, αλλα δεν μπορουσαμε ολη την μερα να γυριζουμε εξω...καποια στιγμη επρεπε να επιστρεψουμε....και χαιρομαι που καποιος εστω συμμεριζεται την αποψη μου, οτι σε αυτη την περιπτωση τα σκυλια υποφερουν...γιατι οταν μυριζει θηλυκιες στη βολτα σε οιστρο- τρελαινεται προς στιγμην μεν- δεν παυει ομως να συνερχεται αμεσως αφου απομακρυνθει απο το σημειο που μυριζει η θηλυκια και σιγουρα δεν του λειπει το σεξ οταν γυριζουμε σπιτι- ειναι αμεριμνος και τρισευτυχισμενος- σαν να μην μυρισε καθολου τη θηλυκια....Απο τη στιγμη ομως που η θηλυκια ειναι στο απεναντι σπιτι, ο δικος μου ο καημενουλης ψυχοραγει....και ειναι οπως το λεω......δεν υπερβαλλω...γιατι τη μυριζει 24 ωρες/ 24ωρο και ειναι πραγματικα σαν 15 χρονο που του εχουν δεσει τα χερακια....οπως ευστοχα παρατηρησε η DR. Ζhivago..Τωρα αν καποιοι θεωρουν οτι τα σκυλια σε μια τετοια κατασταση δεν υποφερουν- δικαιωμα τους...εγω εγινα μαρτυρας στο βασανιστηριο του και δεν μπορουσα να κανω τπτ γι αυτο........
και οσον αφορα τους σφυγμους του, γνωριζω οτι τα σκυλια εχουν περισσοτερους σφυγμους απο τους ανθρωπινους σε κατασταση ηρεμιας- εχω ακουσει και την καρδουλα του μια φορα και ακουγοταν μια χαρα, αλλα οταν βρισκοταν σε αυτη την απελπιστικη κατασταση αλλοφροσυνης η παρατεταμενη ταχυπαλμια του ήταν εμφανης για μενα- οχι μεσω της συγκρισης των παλμων του με τους ανθρωπινους παλμους- αλλα μεσω της αγκαλιας που τον επαιρνα στην προσπαθεια μου να τον ηρεμησω, οπου καταλαβαινα οτι η κατασταση αυτη πραγματικα τον ειχε εξαντλησει και η καρδια του ανεβαζε παλμους λογω της παρατεταμενης κοπωσης και αδυναμιας...και ναι η καρδουλα του χτυπουσε σαν τρελη, και ηταν μονιμα λαχανιασμενος,εξουθενωμενος και τραγικα απελπισμενος....και νιωθω φρικτα που τον αφησα να το περασει ολο αυτο, προσπαθωντας να πεισω τον εαυτο μου οτι ημουν υπερβολικη και οτι η κατασταση ειναι φυσιολογικη γι αυτον, οπως ανεφεραν και αλλοι..Chloe στον πανικο μου σφυγμους δεν μετρησα, η ταχυπαλμια ομως ήταν φανερη υπερ το δεον και φαγητο ουτε μπουκια τις 3-4 μερες, που ηταν η κορυφωση του δραματος..
Παντως τροπος να απομακρυνθει η θηλυκια ή ο δικος μου απο τα σπιτια τους για διαστημα μεγαλυτερο της 1ας μερας δεν υπαρχει...μιας και τον σκυλο μου δεν τον αποχωριζομαι, ουτε τον εμπιστευομαι σε τριτους...οποτε απο αυτα που προτεινετε η στειρωση απ οτι φαινεται ειναι η ενδεδειγμενη λυση στο προβλημα μας...

Last edited:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Ειρήνη μου πρόσεχε μόνο μην κατα τη διαρκεία της κατάστασης αυτής, σε εκπαιδεύει ο σκύλος σου.

Π.χ. ο σκύλος σου δείχνει να υποφέρει ΜΟΝΟ όταν η σκύλα είναι σε οίστρο;
Αυτό το καταλαβαίνω και το συμμερίζομαι (ποιός σκύλος ΔΕΝ θα υπέφερει όταν είναι τόσα κοντά; ).

Δεν έπρεπε όμως ποτέ να ενδώσεις στα παρακάλια του και να τον πας κοντά της. Έτσι υποφέρει πιο πολύ και μαθαίνει να σε εκπαιδεύει (αργότερα και στειρωμένος, θα κλαίει και θα ορίεται για να τον πας έξω αλλά και να του κάνεις διάφορα άλλα θελήματα).

Για να πέσουν τα επίπεδα της τεστοστερόνης πρέπει να περάσουν 6 μήνες από την στείρωση. Φρόντισε αυτούς τους μήνες να γίνεις κι εσύ λίγο πιο αυστηρή μαζί του (για το ΚΑΛΟ του, μην είσαι τόσο "υπάκουη"!) αλλιώς θα έχεις προβλήματα και μετά την στείρωση, για πάντα.

eirini83

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2008
60
0
και να επισημανω και κατι ακομα......την στειρωση δεν θα την επελεγα ποτε για προβληματα συμπεριφορας, τα οποια θα προσπαθουσα να τα διορθωσω με εκπαιδευτικες μεθοδους και με πολλη αγαπη και αφοσιωση στο προβλημα...

ο σκυλος μου δεν καβαλησε ποτε τπτ και κανεναν- ειναι αγνωστη αυτη η συμπεριφορα σ αυτον, δεν σημαδεψε ποτε το σπιτι- απο 2 μηνων που τον πηρα εμαθε να εκτονωνει τις αναγκες του εξω- κατα τη διαρκεια της καθημερινης μας βολτας- και ποτε μα ποτε δεν επεδειξε επιθετικη συμπεριφορα- ουτε σε ανθρωπο- ουτε σε σκύλο..και γι αυτο τον λατρευω και χαιρομαι που εχω κοντα μου εναν τοσο ευγενικο και αξιαγαπητο σκυλο.....Γι αυτο και ξεκαθαριζω οτι την στειρωση θα την επελεγα μονο ως λυση για το προαναφερθεν προβλημα, το οποιο δεν μπορω και δεν ξερω να χειριστω....

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Μην ανησυχείς.... με το "κάλεσμα της φύσης" ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να τα βάλει :p!
Έχεις σοβαρό πρόβλημα πραγματικά.

Το έχεις πει στον γείτονα;
Συζήτησέ το. Πιθανό να έχει ο ίδιος προγραμματίσει να στειρώσει τη θηλυκιά σύντομα.
Ρώτα τον πληροφοριακά.

eirini83

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2008
60
0
Cloe μου ναι 4 μερες σχεδον θεονυστικος!!!Και εγω αυτη την αντιδραση ειχα :eek: τοτε!!ειχα καραφλιασει.....αλλα ξερεις..επειδη ειχα ακουσει και τις αποψεις καποιων που πιστευουν οτι αυτο δεν ειναι προβλημα, αλλα μια συμπεριφορα που ο σκυλος ειναι προορισμενος απο τη φυση του να περασει, προσπαθουσα να πεισω τον εαυτο μου οτι δεν ειναι κατι τοσο τραγικο και οτι αντιδρουσα υπερβολικα με το να ανησυχω τοσο πολυ γι αυτον....και γι αυτο ντρεπομουν να περιγραψω την κατασταση στον κτηνιατρο και να του ζητησω να με συμβουλεψει, γιατι φοβομουν μηπως ηταν υπερβολικη η αντιδραση μου..αλλα τελικα απ οτι φαινεται δεν ηταν....και αλλη φορα θα ακολουθω καλυτερα το ενστικτο μου, που μου ελεγε οτι η κατασταση ηταν σοβαρη...ευτυχως το σκυλακι μου δεν επαθε κατι κακο απο ολο αυτο.......μετανιωνω που φερθηκα ηλιθια...:(

Dr. Zhivago ειμαι 100% σιγουρη οτι ο σκυλος μου δεν με εκπαιδευει....ο σκυλος μου υπεφερε μονο εκεινη τη φορα που η θηλυκια ηρθε σε οιστρο...ποτε αλλοτε δεν ζηταει να βγει εξω....εχει μια τεραστια αυλη- κηπο- παιχνιδια- αγαπη- προσοχη-βολτες και ψυχικη και σωματικη εκτονωση με παιχνιδι σε καθημερινη βαση- και ετσι το εξω ειναι σαν να μην υπαρχει γι αυτον, δεν τον απασχολει καθολου.....:D αλλα τοτε ολος του ο κοσμος ήταν η πορτα της θηλυκιας...και δεν υπηρχε αλλη λυση απο το να τον παω για λιγο εξω απο την πορτα της να ηρεμησει λιγο, να αναπτερωθουν οι ελπιδες του και να πεσουν λιγο οι παλμοι του.....Ηταν για μενα σανιδα σωτηριας αυτη η λυση...οσο κι αν τωρα μου φαινεται απαραδεκτη...

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
Έτσι είναι δεν τρώνε καθόλου ή ελάχιστα.

Ειρήνη σε θερμοπαρακαλώ βάζε παραγράφους, ξεστραβώθηκα.