ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΚΥΛΟΥ... ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Γνωστη ερωτηση(τελευταια),οτι ειναι νομιμο ειναι και ηθικο?
Ακομη και ο κακης εκτροφης σκυλος ειναι προιον του ιδιοκτητη του(εκτροφεα του).
Εκπαιδευση?η Κοινωνικοποιηση?ειναι το ιδιο?
Γνωριζετε αν ο σκυλος σας εχει χιουμορ?
Γνωριζετε τι ονειρευετε ο σκυλος σας?
Ειστε σιγουροι οτι του δινετε οτι χρειαζετε?
Καλη εκπαιδευση σημαινει οτι ο σκυλος εγινε καλο σκυλι?
Οταν κανει αυτα που θελετε ειναι καλο σκυλι,και οταν οχι κακο σκυλι?η μηπως παιζει θεατρο σαν καταπιεσμενη αδερφη?
Δαγκωσε ο σκυλος ευθανασια.
Κλωτσησε,δια ασημαντον αφορμη,χτυπησε γιατι δεν εκατσε,βασανισε γιατι εκανε εμετο η κακα στο σπιτι,δεν ταισε για τιμωρια,δεν ζευγαρωσε δεν κανει,δεν μπορουσε να παιξει(επρεπε να γινει φυλακας) με αλλα σκυλια,δεν επιτρεποταν να γαυγισει φωναζαν οι γειτονες,ολα αυτα τα εκανε ο ιδιοκτητης,και?επρεπε.
Ζωη ειναι αυτη?

alexkouts

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
416
0
Βόλος
Και ΑΝ "χάσεις", μην παραπονεθείς, εσύ φαγώθηκες να ρισκάρεις...
εχω ρισκαρει αρκετες φορες τα εκτροφεια του δρομου μου εδωσαν τα καλυτερα σκυλια!:)

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ο δικός μου σκύλος ήταν "φαντάρος" και δεν ήξερε καν πως ΓΙΝΟΝΤΑΙ όλ' αυτά (και δεν ήθελα να μάθει!)!
Δεν γινεται να μην ρωτησω!
Πώς εισπραττει ο σκυλος το να ειναι υπακουος σαν στρατιωτης?

Δεν καταπιεζεται ψυχολογικα? Το βλεπει πλεον σαν κατι φυσιολογικο και δεδομενο?

@Omarock
Ηλια, οπως το παρουσιαζεις φαινεται να εχεις δικιο. Ο σκυλος ομως πώς το εισπραττει? Δεν εχει τα δικα μας ματια και κριτηρια.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
εχω ρισκαρει αρκετες φορες τα εκτροφεια του δρομου μου εδωσαν τα καλυτερα σκυλια!:)
Μέχρι στιγμής κι εμένα :) Είμαι πολύ τυχερή με τα σκυλιά που βγήκαν στον δρόμο μου. Ημερών ο ένας, δύο χρονών η δεύτερη. Δηλαδή και κουτάβι και ενήλικο. Τελείως μα τελείως απροβλημάτιστα.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Αρη τον αφηνεις λιγο χαλαρα,και τον παρακολουθεις,σαν το παιδι,να δεις δηλάδη προς τα που κλεινη,ματι,καλο ματι,ο σκυλος θα σε μαθει ετσι και αλλιως με τον καιρο,και θα γινει κατι σαν προεκταση του εαυτου σου.
Πολυ παλαιοτερα ειμουν αυστηρος με τα σκυλια,τωρα οχι,μπορω και τα ελενχω χωρις ιδιαιτερη προσπαθεια και αυστηροτητα,τα σηκω και τα κατσε,οπως και τους καλους τροπους τους μαθαινουν αν τα μιλας οπως σε ανθρωπους που δεν σε ενδιαφερει αν προσβαλονται με τον τροπο σου,αν τα μιλας ετσι με τονους αυστηρους η μαλακους,με τον καιρο θα γινουν οπως θελεις,αλλα και με δικαιωματα οχι επειδη δεν πρεπει να ξεχασει την εκπαιδευση,να τον εχουμε συνεχεια στην τσιτα,οχι εντολες μονο και μονο για να μαθει τροπους,αλλα επειδη πρεπει εκεινη την στιγμη.
Οταν ειναι μικρο μπορουμε να κανουμε προπονηση χωρις ομως να αντιληφθει ο σκυλος οτι ειναι σχολειο,μικρες στιγμες μεγαλα διαλειματα,πρεπει να τον χειραγωγησουμε οχι να τον εκπαιδευσουμε(μιλαμε παντα για σκυλο οικιακης χρησης,και οχι για εργασιακο)χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν χρειαζεται εκπαιδευτης πολλες φορες,ο οποιος ομως πρεπει να χειραγωγηση τον σκυλο οχι να τον εκπαιδευση,μιλαμε παντα για οικιακη χρηση.
Τα αλλα που γινονται εκπαιδευση π.χ. για λογους σοου οπως εχω ξαναπει ειναι για μενα κοκολορες,κατανταει το χομπυ αθεμιτος ανταγωνισμος πολλες φορες με ασχημα αποτελεσματα για τον σκυλο κυριως.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Δεν γινεται να μην ρωτησω!
Πώς εισπραττει ο σκυλος το να ειναι υπακουος σαν στρατιωτης?

Δεν καταπιεζεται ψυχολογικα? Το βλεπει πλεον σαν κατι φυσιολογικο και δεδομενο?
Καλέ την περισσότερη ώρα σκύλος συντροφιάς ήταν ο τύπος και παντελώς ελεύθερος. Στις βόλτες ήταν ελεύθερος και στο σπίτι το ίδιο. "Φαντάρος" ήταν σηνάμα, γιατί ότι έλεγα ήταν άμεσα αντιλυπτό και σεβαστό. Ο σκύλος δεν πείραζε τα του "στρατηγού" κι ούτε ενοχλούσε ποτέ. Μόνο καταπιεσμένος δεν ήταν τελικά, καθώτι η καλή του συμπεριφορά του επέτρεπε να είναι μαζί μου σχεδόν παντού και να δοκιμάζει συνεχώς καινούργια και διασκεδαστικά πράγματα. Για μένα η εκπαίδευση έχει ως στόχο την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του σκύλου τελικά.

Μισώ την καταπίεση και ουδέποτε δεν θα καταπίεζα σκύλο.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Μόνο καταπιεσμένος δεν ήταν τελικά, καθώτι η καλή του συμπεριφορά του επέτρεπε να είναι μαζί μου σχεδόν παντού και να δοκιμάζει συνεχώς καινούργια και διασκεδαστικά πράγματα. Για μένα η εκπαίδευση έχει ως στόχο την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του σκύλου τελικά.
Πάρα πολύ σοφό.
Τον πρωτο καιρο φοβομουν ή δισταζα ή ακομα και ντρεπομουν να παω οπουδηποτε ή να περασω από καπου με την σκυλα.
Και φυσικα δεν την αφηνα ποτέ ελευθερη.
Καμια σχεση με τωρα. Φυσικα θελει δουλεια ακομα και παντα θα θελει προσοχη.

frenchie

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
93
0
Pireaus
Σχετικά με την ευθανασία...
Μια πολύ καλή κτηνίατρος που είχα παλιότερα (για να καταλάβετε της είχαν αφήσει ένα σκυλάκι με καλαζάρ για να του κάνει συχνά τις ενέσεις του, όσοι ώρα μιλούσαμε το είχε αγκαλιά!)
Ας συνεχίσω..μια φορά που κάτι αναφέρθηκε για ευθανασία, μου είχε πει "ο θεός δε μου έχει δώσει δύναμη να δίνω ζωή, δεν έχω και το δικαίωμα να την αφαιρέσω"' κοινώς δεν έκανε ευθανασίες...
Σημειώστε ότι είμαι άθεη (ξέρω στην Ελλάδα ακούγεται κάπως αυτό ακόμη και σήμερα)
Τα λόγια της όμως με επηρέασαν πολύ.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Βλακίες....
Αν της κατέβαζε τα μούτρα ο σκύλος που είχε αγκαλιά, να δεις για πότε θα άλλαζε γνώμη.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Και γιατί να της "κατέβαζε" τα μούτρα; Οταν έχουν καλαζάρ γίνονται φονικά;

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Όχι!!!! Αλλά το θέμα εδώ είναι η επιθετικότητα σκύλου... και το πως θα βοηθήσουμε την ιδιοκτήτριά του. Το ξέχασες; Δεν το διάβασες ολο;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Βεβαίως και το έχω διαβάσει όλο και δεν έχω ξεχάσει. Μου φάνηκε όμως υπερβολική η απάντησή σου στο σχόλιο ότι κάποιος κράταγε αγκαλιά ένα σκυλάκι με καλαζάρ. Εκτός αν δεν απάντησες σε αυτό οπότε πάω πάσο.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Δεν κατάλαβες. Το σχόλιο ήταν για την κτηνίατρο που είναι παντελώς αντίθετη με την ευθανασία. Την βρήσκω τουλάχιστον απαράδεκτη (στην παρέα καλή θα 'ναι αλλά ως επιστήμονας ξέχνα το).

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
παιδια εσεις καλα τα λετε η nala ομως δεν φαινεται να μας πει τι αποφασισε να κανει με το σκυλι..
και κατι αλλο,δεν θυμαμαι αν εχει αναφερθει κατι σχετικο,αν μπορει η nala ας αναφερει την δικια τους συμπεριφορα απεναντι στο σκυλι...
μας ειπε οτι ειχε πολλα προβληματα αλλα δεν μας ειπε η δικια τους συμπεριφορα ποια ηταν..
πως φερονται οταν τους γαβγιζει οταν τους γρυλιζει κλπ...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Δεν κατάλαβες. Το σχόλιο ήταν για την κτηνίατρο που είναι παντελώς αντίθετη με την ευθανασία. Την βρήσκω τουλάχιστον απαράδεκτη (στην παρέα καλή θα 'ναι αλλά ως επιστήμονας ξέχνα το).
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, το ότι είναι αντίθετη με την ευθανασία δεν την κάνει αυτομάτως απαράδεκτη επιστήμονα.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
όταν το σκυλί είναι τόσο άρρωστο που η διατήρησή του στην ζωή δεν του προσφέρει καμία απολύτως ποιότητα ζωής τότε η ''λύση'' της ευθανασίας είναι κατά την γνώμη μου αναπόφευκτη.

για θέματα συμπεριφοράς έχω πολλές μα πάραπολλές επιφυλλάξεις.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Και γω συμφωνώ οτι σε κάποιες περιπτωσεις η ευθανασία πρέπει να γίνεται για να μην υποφέρει ο σκύλος...:(:(:(
Όπως και πιστεύω ότι κάποιες επιθετικές συμπεριφορές δεν μπορούν να διορθωθούν με καμία εκπαίδευση...και έιναι κρίμα για ένα σκύλο να :( μείνει όλη του τη ζωή δεμένος η μέσα σε ένα κλουβί..επειδή είναι επιθετικός. Δε΄χομαι ότι μπορέι να μην έφταιγε εκείνος και να έφταιγε ο ιδιοκτήτης....αλλά αν η ζημιά έχει γίνει και δεν ξεγίνεται...τοτε ?????
Να συζητάμε για το "αν" και "αν"...δεν έχει νόημα.
Δεν λεώ ότι αυτή είναι η περίπτώση της nala...απλώς απαντάω σε άλλα post...

frenchie

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
93
0
Pireaus
Βλακίες....
Αν της κατέβαζε τα μούτρα ο σκύλος που είχε αγκαλιά, να δεις για πότε θα άλλαζε γνώμη.
με έχει δαγκώσει αδέσποτο στο πρόσωπο...
και όχι δεν ήθελα να θανατωθεί...
ευτυχώς ήμουν τυχερή και δεν έμεινε ούτε σημαδάκι βέβαια, μπορούσα να έχω χάσει το μάτι μου όμως

maria-kostas

Active Member
24 Οκτωβρίου 2009
36
0
Καστοριά
κάποιοι άνθρωποι αν δεν τους δώσεις την απάντηση που περιμένουν..., ούτε καν συνεχίζουν τη συζήτηση
η Nala εξαφανίστηκε και μάλλον κάποιες απαντήσεις δεν θα τις πάρουμε ποτέ

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Γιατί την θεωρείς απαραδεκτη ως επιστήμονα;

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul