Ο Arrigo, το cane corso μας!!

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Arrigo, τι υψος εχει ο σκυλος? (αν δεν απατωμαι ειπες τα κιλα ειναι 55?)

Υ.Γ. Χρωστας ακομα τις φωτοοοοοο!

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Σε ρωτάω γιατί από αυτά τα θέματα συμπεριφοράς που είχε νομίζω ότι είναι πολύ "ξύπνιος" ο σκύλος σου,είσαι σίγουρος ότι θες να τον "ξυπνήσεις" και άλλο?
Πολύ σωστός!!
Ναι θέλω να τον ξυπνήσω κι'άλλο γιατί δεν διαχειρίζεται σωστά το δάγκωμα του.
Βγαίνει μπροστά πάντα, αλλά δεν δαγκώνει πάντα.
Έχει κάνει 2-3 επιθέσεις με το κεφάλι, με πολύ δύναμη μεν, αλλά έκανε μόνο κεφαλιά(μουσούδα) ή χτύπησε με τα δόντια αλλά δεν δάγκωσε. Σαν να φορούσε φίμωτρο.

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Arrigo, τι υψος εχει ο σκυλος? (αν δεν απατωμαι ειπες τα κιλα ειναι 55?)

Υ.Γ. Χρωστας ακομα τις φωτοοοοοο!
Είναι 69cm και 55kg.
26 μηνών.

Να βάλω αύριο φωτογραφίες;
Έχει λίγο φασαρία και η ώρα είναι λίγο περασμένη :(.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Προσπαθουσα να τον φανταστω σε μεγεθος, αλλα οι φωτο που δεν ειναι διπλα η κοντα σε ανθρωπο η αντικειμενο, δεν βοηθουν να καταλαβει κανεις το μεγεθος!
Τερατακος ειναι κ μπορει να εχει αλλη "γραμμη" αλλα ειναι πανεμορφος!

@peris,
Αυτο που εσυ ονομαζεις "να ξυπνησεις" ενα σκυλο, δεν ειναι ακριβως αυτο που φανταζεσαι.
Μεσω αυτου του τυπου της εκπαιδευσης, ο σκυλος μαθαινει επισης να διαχειριζεται τα νευρα του, να κραταει την ψυχραιμια του κ να προλαβαινει καταστασεις πριν τον προλαβουνε αυτες.....
Εχει κ καλο δασκαλο, απ οσο εχω ακουσει!:cool:

Φωτο να βαλεις οποτε θες......
..... αλλα να βαλεις συντομα!!!!;)

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Προσπαθουσα να τον φανταστω σε μεγεθος, αλλα οι φωτο που δεν ειναι διπλα η κοντα σε ανθρωπο η αντικειμενο, δεν βοηθουν να καταλαβει κανεις το μεγεθος!
Τερατακος ειναι κ μπορει να εχει αλλη "γραμμη" αλλα ειναι πανεμορφος!

@peris,
Αυτο που εσυ ονομαζεις "να ξυπνησεις" ενα σκυλο, δεν ειναι ακριβως αυτο που φανταζεσαι.
Μεσω αυτου του τυπου της εκπαιδευσης, ο σκυλος μαθαινει επισης να διαχειριζεται τα νευρα του
, να κραταει την ψυχραιμια του κ να προλαβαινει καταστασεις πριν τον προλαβουνε αυτες.....
Εχει κ καλο δασκαλο, απ οσο εχω ακουσει!:cool:

Φωτο να βαλεις οποτε θες......
..... αλλα να βαλεις συντομα!!!!;)
Σωστά.
Και να τον διαχειρίζεσαι με τα νεύρα του!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Να χαίρεστε το νέο μέλος!!!!
Θα πω κάτι που δεν έχω καμία πρόθεση να ακουστεί άσχημα, κι όμως θα ακουστεί. Δεν είναι αιχμή προς εσάς, είναι πραγματική αγωνία κι επισήμανση σε όλους όσους προχωρούν σε εκπαίδευση φύλαξης σε τόσο δυναμικούς σκύλους.
Εύχομαι πραγματικά να μπορούν να ελέγξουν πλήρως τον σκύλο τους, 100% και κάτω από όλες τις συνθήκες.

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
Συμφωνω με κυβελη ,επειδη εχω αναλογο σκυλο εχω κοψει ακομη και τα δαγκωματα με παιχνιδια.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Να χαίρεστε το νέο μέλος!!!!
Θα πω κάτι που δεν έχω καμία πρόθεση να ακουστεί άσχημα, κι όμως θα ακουστεί. Δεν είναι αιχμή προς εσάς, είναι πραγματική αγωνία κι επισήμανση σε όλους όσους προχωρούν σε εκπαίδευση φύλαξης σε τόσο δυναμικούς σκύλους.
Εύχομαι πραγματικά να μπορούν να ελέγξουν πλήρως τον σκύλο τους, 100% και κάτω από όλες τις συνθήκες.
Κι ομως οσο ποιο ποιο βαθια πας σε αυτο το θεμα, τοσο ποιο καλα ελεγχεις το σκυλο σου κ αυτος τον εαυτο του!
Το οτι ο σκυλος αποκτα αυτοπεποιθηση, δεν σημαινει οτι γινεται κ ποιο 'επιθετικος' η 'νευρικος' η δεν ξερω τι αλλο.....
Ειναι σαν να μαθαινεις εναν ενηλικα νοημονα ανθρωπο μια πολεμικη τεχνη!
Τι σημαινει αυτο οτι εχει περισσοτερες πιθανοτητες να γινει δολοφονος?

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.213
261
38
Συμφωνω με κυβελη ,επειδη εχω αναλογο σκυλο εχω κοψει ακομη και τα δαγκωματα με παιχνιδια.
αν το κανουμε αυτο δεν εναντιωνομαστε στο προτυπο,δηλαδη αλλο να χαλιναγωγεις και αλλο να προσπαθεις να σβησεις κατι!

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
αν το κανουμε αυτο δεν εναντιωνομαστε στο προτυπο,δηλαδη αλλο να χαλιναγωγεις και αλλο να προσπαθεις να σβησεις κατι!
δε πιστευω οτι σβηνω κανενα ενστικτο του ,απλα δεν τον ανεβαζω.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
δε πιστευω οτι σβηνω κανενα ενστικτο του ,απλα δεν τον ανεβαζω.
Ενας σκυλος που δεν εχει δοκιμαστει σε "οριακες" (γι'αυτον) καταστασεις, δεν ξερεις πως θα αντιδρασει οταν αυτες ερθουνε......
Μεσα απο την εκπαιδευση μαθαινεις (ως ιδιοκτητης) τι πραγματικα (κι οχι υποθετικα) κανει ο σκυλος σου κ πως να το ελεγχεις κ μαθαινει κι αυτος πως ειναι μια πραγματικα οριακη κατασταση και φυσικα μαθαινει κ τα "βηματα" πριν απο αυτην, οποτε κ μετα στην πλειοψηφια των καταστασεων δεν αντιδρα αμεσα παρορμητικα αλλα εχει καλυτερο ελεγχο στις ενεργειες του γιατι γνωριζει την "δυναμη" του.

Ποιο επικινδυνος ειναι ο σκυλος που θα νιωσει οτι απειλειται απο κατι ακυρο (μιας κ μεχρι τοτε δεν εχει νιωσει ξανα απειλη) παρα ο σκυλος που γνωριζει καλα απο απειλη κ θα του συμβει κατι ακυρο......

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
πολυ ενδιαφερον θεματακι αυτο. δηλ ειναι προτιμοτερο να "ξυπναμε" τα ίσως αποκοιμισμένα ενστικτα του σκυλου με σκοπο να τα χαλιναγωγει αποτελεσματικα ή να τα αφηνουμε εν υπνώσει ? Και αν ξυπνησουμε το "θηριο" μπορουμε παντοτε να ελεγξουμε τις αντιδρασεις του;;;

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
πολυ ενδιαφερον θεματακι αυτο. δηλ ειναι προτιμοτερο να "ξυπναμε" τα ίσως αποκοιμισμένα ενστικτα του σκυλου με σκοπο να τα χαλιναγωγει αποτελεσματικα ή να τα αφηνουμε εν υπνώσει ? Και αν ξυπνησουμε το "θηριο" μπορουμε παντοτε να ελεγξουμε τις αντιδρασεις του;;;
Το "θηριο" που λες, θα ξυπνησει ετσι κι αλλιως αν βρεθει σε καταλληλες "συνθηκες περιβαλλοντος" !
Το θεμα ειναι αν θα ειναι ελεγχομενο η ανεξελεκτο...... απο το ιδιο το ζωο και κατ'επεκταση κ απο σενα......
και συνηθως αν δεν εχει "δουλευτει" δεν ειναι σχεδον ποτε ελεγχομενο!

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
Να πω οτι φοβαμαι την εκπαιδευση για φυλαξη και δεν εμπιστευομαι εναν πλασμα που λειτουργει με ενστικτα ,προτιμω να τον ελεγχω με δουλεμα της βασικης υπακοης. Μηπως να ανοιξουμε ενα νεο θεμα μη χαλαμε το συγκεκριμενο;αντε βρε east kai ghost. Καλημέρα!

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Δεν διαφωνώ με την kyveli και maxinikol.
Καλά κάνετε καιλέτε τις απόψεις σας.
Δεν θέλω να ξεχνάμε όμως ότι εμείς πήγαμε σε εκπαιδευτή για να ελέγχουμε καλύτερα τον σκύλο.
Τώρα υπάρχουν φορές που ο σκύλος βγαίνει μπροστά χωρίς να χρειάζεται.
Αυτό πρέπει να μάθει να το διαχειρίζεται.

Είναι πιο καλό να του δείξουμε τι να κάνει, και πότε να το κάνει, παρά να ενεργεί όποτε θέλει αυτός και όπως θέλει αυτός.

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Τερατακος ειναι κ μπορει να εχει αλλη "γραμμη" αλλα ειναι πανεμορφος
Καλός είναι. Δεν τον λες και μεγάλο αλλά ούτε και μικρό. Έχει καλό μέγεθος για αρσενικό.
Οι γραμμές ποικίλουν λίγο από εκτροφή σε εκτροφή, το θέμα είναι μη χαλάει ο χαρακτήρας του cane corso και να μη βλέπουμε σκυλιά να μοιάζουν με άλλες ράτσες.

Όσο για το μέγεθος. .... συνηθίζει το μάτι και πάντα μου φαίνεται μικρός.

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
Εχω το ιδιο προβλημα arrigo(btw ο σκυλος σου ειναι κουκλος) βγαινει μπροστα σε φασεις που δε χρειαζεται ,δεν εχω βεβαια το δικο σου θεμα με θηλυκα ουτε το θεμα με τους επισκεπτες ,αλλα μεχρι να μπει τον εχει σκαναρει και ειναι σε επιφυλακη μεχρι να δει τι καπνο φουμαρει,απαξ και δει οτι τον δεχομαστε ειναι ολα οκ και αρνι. Θα ηθελα να γραφεις τη προοδο του ,εχει πολυ ενδιαφερον.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Να πω οτι φοβαμαι την εκπαιδευση για φυλαξη και δεν εμπιστευομαι εναν πλασμα που λειτουργει με ενστικτα ,προτιμω να τον ελεγχω με δουλεμα της βασικης υπακοης. Μηπως να ανοιξουμε ενα νεο θεμα μη χαλαμε το συγκεκριμενο;αντε βρε east kai ghost. Καλημέρα!
Δεν παιρνεις ενα σκυλο αν τον φοβασαι, υπο οποιεσδηποτε συνθηκες.......
Οσοι εχουμε cane πιθανως να εχουμε αντιμετωπισει το σεναριο του ο σκυλος εχει κλειδωσει καπου κ ενω ακουει στα βασικα, ειναι τοσο τσιτα που δεν ανεχεται αγγιγμα! Ο arrigo πιθανολογω οτι ξερει για τι μιλαω......
Εκεινη την ωρα "που τον χειριζεσαι με τα νευρα του" οπως πολυ πετυχημενα ειπε παραπανω, δεν επιτρεπεται να τον φοβασαι!
Αν τον φοβασαι τοτε το εχεις χασει το παιχνιδι.
Επισης τα ενστικτα παντα υπαρχουνε..... αν θα καταφερει η επικτητη βασικη υπακοη που εχεις κανει στο σκυλο, να υπερνικησει τα ενστικτα του χρειαζεται δουλεια.
Κ οπως λες "με δουλεμα της βασικης υπακοης" μην νομιζεις οτι αυτο που κανει ειναι κατι πολυ διαφορετικο. Δουλεμα της βασικης υπακοης ειναι, υπο αντιξοες συνθηκες!!!

Εγω θελω να ρωτησω δυο ασχετα πραγματα, με την κουβεντα σχετικα με το τοπικ!
-Κολυμπαει στην θαλασσα?? Οχι αν τον πεταξεις στα βαθια αν θα βγει κολυμπωντας, αν θα εμπαινε οικειοθελως να κολυμπησει.......
-Παιζει με μπαλακια? οχι σκοινια, κομπους ιστοριες, μπαλακι πετας-φερνει.

.....και 68 ποντοι ειναι μεγαλος.... ασχετο που τον εχεις συνηθισει εσυ στο ματι!
Στο λεω γιατι η δικια μου ειναι τοση, αλλα εχω βρει ενηλικα cc που περναγανε απο κατω της.......

....... και περιμενω ακομα τις φωτο στο ειπα?????:cool: