Ο χαρακτήρας του bullmastiff! [του δικού μας]

bull

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2009
529
2
Αθήνα
θεωρώ τον σκύλο φύλαξης ώς τον σκύλο που δεν θα δείς να φυλάει πρίν χρειαστεί πραγματικά
για σκέψου να ήθελε το μπουλμαστίφφ να φυλάει 24ώρες το 24ωρο!!!!!!!!!!!!!
Ναι, το καταλαβαίνω, απλά εμένα παραείναι παιχνιδιάρης με όλο τον κόσμο, το ανέκδοτο με τη φύλαξη που λέει ο nacho_DL...:D

Homer

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2010
325
0
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Να ρωτησω και εγω ο "μικρος" της παρεας?
Ο Homer(9 μηνων) ειναι σε φαση εκπαιδευσης.Μενει στον εκπαιδευτη μαζι με τα δικα του σκυλια οπως μου προτεινε ο εκπαιδευτης για κανενα 15 ημερο.Ειναι τσεκαρισμενο οτι δεν υπαρχει περιπτωση βιαιης εκπαιδευσης!!! Ομως οταν πηγαινω εκει βλεπεω ενα διαφορετικο Homer.Ειναι πολυ πιο σοβαρος και μου φαινεταο λιγακι "απομακρος"!!!Οταν τον βγαζω βολτα ειναι λιγακι σαν τεμπελης(δεν ξερω αν ειναι κακοκεφος),οταν παει πισω στο κτημα ειναι μες την τρελη χαρα,παιζει με τα αλλα σκυλια και χαιρεται επισης οταν βλεπει τον εκπαιδευτη!
Δεν εχω παρατηρηησει κανενα σημαδι τρομου απενατι του! οταν τον βλεπει κουναει ουρα και παει κατευθειαν για παιχνιδι!
Οταν τον ρωτησα γτ μου φαινεται ο homer απομακρος μου ειπε οτι σιγα σιγα αρχιζει να σοβαρευει και να ξεχωριζει καταστασεις.Δλδ οταν ειναι να παιξει θα παιζει, οταν ειναι στη βολτα θα ειναι σοβαρος κλπλ κλπ. Μου εκανε ομως εντυπωση οτι ηταν πολυ απομακρος και με την κοπελα μου(που μενουμε μαζι και με τον Homer) και στον αδερφο μου που τους εχει τρελη αδυναμια!!!! Να σας δωσω ενα παραδειγμα. Την προηγουμενη εβδομαδα λειπαμε εξωτερικο και ο homer ηταν στον εκπαιδευτη. Μολις πηγαμε και οι τρεις μαζι εκει παρολο που ειχε τον ιδιο χρονο να τους δει και αυτους, ο homer τους προσπερασε σαν να μην υπορχουν και ηρθε κατευθειαν σε εμενα...εκανε λιγες χαρες και μετα παλι στον εκπαιδευτη!
Τι μπορει να σημαινει η ολη του συμπεριφορα?
Πως μπορει να αλλαξε σε τοσο λιγο χρονικο διαστημα?
Μηπως φταει το οτι δεν μενει πλεον στο σπιτι μας και αρχιζει να πιστευει οτι εκει ειναι ο χωρος του???
Συγνωμη αν σας κουρασα αλλα πραγματικα σιγα σιγα αρχιζω να ανησυχω (και δεν το κρυβω οτι αρχιζω και να στεναχωριεμαι!)
Να κανω υπομονη αλλες 10 μερες που μου ειπε ο εκπαιδευτης η να τον παρω σπιτι και να τον πηγαινω μονο για μαθηματα ? Μηπως ετσι χασει την σειρα που εχει μπει?

Last edited:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Πως μπορει να αλλαξε σε τοσο λιγο χρονικο διαστημα?
Μηπως φταει το οτι δεν μενει πλεον στο σπιτι μας και αρχιζει να πιστευει οτι εκει ειναι ο χωρος του???

...Να κανω υπομονη αλλες 10 μερες που μου ειπε ο εκπαιδευτης η να τον παρω σπιτι και να τον πηγαινω μονο για μαθηματα ? Μηπως ετσι χασει την σειρα που εχει μπει?
Να σου πω κι εγώ την άποψή μου.

Η όλη του συμπεριφορά σημαίνει ότι "νομίζει" πως τον άφησες εκεί!!!!

Και προσπαθεί να προσαρμοστεί... Αυτό συμβαίνει και στα σκυλιά που πηγαίνουν σε πανσιόν, για να φύγουν οι ιδιοκτήτες διακοπές... Τη μέρα της επιστροφής των ιδιοκτητών, το σκυλί είναι λίγο απόμακρο (σοβαρό, όπως λες)... Επειδή, όμως, στις περιπτώσεις εκείνες, το σκυλί ξαναπηγαίνει σπίτι του (μαζί με τους ιδιοκτήτες), την άλλη μέρα είναι μιά χαρά...
Στη δική σου περίπτωση, σε βλέπει που τον επισκέπτεσαι και, μετά, σε βλέπει να ξαναφεύγεις...

Αντιλαμβάνομαι ότι ο εκπαιδευτής πιθανόν να είναι μακριά...
Αλλά, σε κάθε περίπτωση, θα πρότεινα να τον πάρεις στο σπίτι και να πηγαίνετε μαζί για μάθημα, έστω και πιο αραιά...:)

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Προσωπικα δεν θα αφηνα ποτε τον σκυλο μου να μεινει σε εκαπιδευτη.Θα πηγαινα εγω μαζι του και θα συνεχιζα την εκπαιδευση ενδιαμεσα απο τα μαθηματα μονος μου..Δεν λεω οτι ειναι κακος ο εκπαιδευτης , αλλα ρε παιδι μου δεν μου καθεται καλα.

Ο εκπαιδευτης του Φιντελ ερχεται 2 φορες την εβδομαδα και δειχνει βασικα σε μενα τι πρεπει να κανω.Ετσι μαθαινω εγω τι πρεπει γινεται και μετα τα εφαρμοζω στον σκυλο.

Ετσι κι αλλιως η εκπαιδευση δεν κρατα 2 εβδομαδες , αλλα συνεχεια και καθημερινα.

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Τι εκπαίδευση κάνει τώρα ο Όμηρος;

Δεν ακουγετε ευχάριστο ο σκύλος σου να δείχνει ενθουσιασμένος μακρυά απο εσάς. Εγωιστικο μεν αλλα στην τελική τον σκύλο για εμάς τον παίρνουμε. Εγω θα τον έπαιρνα και θα τον πήγαινα μόνο για την εκπαίδευση.

bullmastiff_chief

Well-Known Member
12 Μαϊου 2010
131
0
Συμφωνω με τους πιο πανω! οπως λεει ο johnk μαλλον νομιζει οτι τον αφησες εκει.
Δεν υπαρχει αμφιβολια πως μολις τον πας σπιτι μετα απο 1-2 μερες ο σκυλος θα καταλαβει οτι ηρθε για να μεινει σε σενα.

Ισως να ειναι καλο ο σκυλος να μενει και να εκπαιδευεται μακρια απο σενα. Ισως ετσι του κτιζεις καλυτερα την αυτοπεποιθηση του καθως πρεπει "μονος" του να αναγνωρισει το περιβαλλον, να ξεχωρισει φιλους ή εχθρους και να εκπαιδευεται παρεα με αλλα σκυλια, που ειναι κατι πολυ σημαντικο για τα αρσενικα.

Παρολαυτα, ουτε εγω θα επαιρνα το σκυλο μου σε εναν εκπαιδευτη για να του μαθει εντολες αλλα θα προτιμουσα να δουλεψω, οπως και εκανα, με τον εκπαιδευτη μαζι και να δινω εγω τις εντολες στο σκυλο. Στην ουσια μαλλον το αφεντικο εκπαιδευεται για να μπορει να εκπαιδευσει - παιδευσει τον σκυλο.

Η εκπαιδευση και η συνεχης ασχολια με το σκυλο χτιζει τη σχεση σας και δημιουργει δυνατους δεσμους.

Ακομα και το παιχνιδι ειναι εκπαιδευση για το σκυλο, ακομα και το παιχνιδι - μαχη που κανουν στην ουσια μετρανε τον αντιπαλο και μαθαινουν να παλευουν, οταν παιζουν με ενα κουκλακι και το αρπαζουν κανοντας νευρικα κινησεις δεξια - αριστερα ειναι γιατι ετσι θα αρπαζανε ενα μικροτερο θηραμα για να του σπασουν το σβερκο κλπ.

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
Τι εκπαίδευση κάνει τώρα ο Όμηρος;

Δεν ακουγετε ευχάριστο ο σκύλος σου να δείχνει ενθουσιασμένος μακρυά απο εσάς. Εγωιστικο μεν αλλα στην τελική τον σκύλο για εμάς τον παίρνουμε. Εγω θα τον έπαιρνα και θα τον πήγαινα μόνο για την εκπαίδευση.
Ricos δεν ειναι το εγωιστικο το θεμα, ειναι το οτι αν δεν τρελαινεται απο χαρα οταν πλησιαζει η παιζει με τους ιδιοκτητες θα ειναι και πιο δυσκολη η εκπαιδευση του απο τους ιδιους.Ο σκοπος της εκπαιδευσης ειναι να εκπαιδευτει ο ιδιοκτητης να δινει το σωστο κινητρο (και με τον σωστο τροπο)στον σκυλο για να εκτελεσει ξανα και ξανα μια εντολη που γνωριζει μεν αλλα πιθανον θεωρει βαρετη...

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Νομιζω οτι θα ηταν καλυτερα να τον επαιρνες απο τον εκπαιδευτη και να τον πηγαινεις εσυ (και η κοπελα σου μιας και εχετε μαζι τον Ομηρο) να κανετε μαζι την εκπαιδευση. Και εσυ θα μαθεις πως να εκπαιδευσεις το σκυλο σου ωστε να μπορεσεις να του συντηρεις την εκπαιδευση του και στο μελλον και η σχεση αναμεσα σε σενα και το σκυλο θα γινει πιο εντονη.

Homer

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2010
325
0
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Να και ο Homer (στη φωτο ειναι πριν κανενα μηνα...)
IMAG0073..jpg

Λοιπον....γραφω γτ χθες ειχα μια εμπειρια που μου αρεσε παρα πολυ!!!
Χθες λοιπον πηγα το αυτοκινητο για service και πηρα μαζι μου και τον homerako γτ πηγα στην Πατρα και ισως αργουσα (οποτε σκεφτηκα γτ να τον αφησω μονο τοσες ωρες και να μην παμε μαζι βολτα Πατρα???)
Στο συνεργειο λοιπον τον ειχα δεσει σε κτ καγκελα σε αποσταση περιπου 5μ μακρυα μου για να μπορω να παρακολουθω τον homer αλλα και το αυτοκινητο. Ηρθε λοιπον μια κυρια η οποια αρχικα τον φοβηθηκε,της εξηγησα οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα και οτι μπορει να τον πλησιασει χωρις να φοβαται.Εκατσε λοιπον 2-3 μ μακρυα απο τον Ηomer και τον παρακολουθουσε.
Μολις τελειωσαν λοιπον οι εργασιες και πηγα να τον λυσω για να φυγουμε με σταματαει η κυρια και μου λεει: Δεν εχω ξαναδει τετοιο σκυλο....Οση ωρα καθομαι διπλα του δεν γυρισε καν να με κοιταξει,αδιαφορουσε εντελως που ημουν διπλα του...το μονο που τον ενοιαζε ησουν εσυ!!!! Σε κοιτουσε συνεχεια και μολις χανοοσουν για λιγο απο το οπτικο του πεδιο εδειχνε να μελαγχωλει!!!Μολις σε ξαναεβλεπε εδειχνε ανακουφισμενος....Πω Πω δεν εχω δει τοσο πιστο σκυλι και εχω δει παρα πολλα....
Περα απο την "υπερηφανεια" που ενιωσα για το καμαρι μου ενιωσα ακομα μια φορα τι σημαινει ανθρωποκεντρικα σκυλια :)!!!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Πω πω.....σκεψου να κανω και παιδια:D:D:D
Να μου επιτρέψεις, όμως, να σου πω (εγώ που έχω κάνει παιδιά) ότι:
Αυτή η αγωνία - φροντίδα, η συγκέντρωση πάνω σου... Αυτός ο "ανθρώπινος Θεός"... Αυτή η "πίστη" που ανέφερε η κυρία, δεν θα είναι ίδια...
Και ο νοών νοείτω...:cool:

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
Θα σας περιγραψω ενα περιστατικο εχθεσινο, λιγο αστειο.
Ειμαστε στην αυλη του σπιτιου στο χωριο και διπλα μας μενει ενας γερμανος που φερνει και φιλους του που και που.Ο ενας βλεπει τον Καισαρα και εντυπωσιαζεται,πλησιαζει στον φραχτη και προσπαθει να με ρωτησει (δεν μιλα αγγλικα δεν μιλω γερμανικα) για τον σκυλο.
Οταν μου εδειξε αν μπορει να τον χαιδεψει,εγω συνιθισμενος απο την εικονα ενος μπουνταλα σκυλου που θελει χαδια παντου και παντα,του λεω ναι.Αυτος λοιπον,πριν προλαβω να του εξηγησω οτι δεν πρεπει να βαλει το χερι του στο κεφαλι του σκυλου,πλησιαζει τον φραχτη και περνα το χερι του και προσπαθει να χαιδεψει τον Καισαρα στο κεφαλι.Αυτος ,τραβιεται πισω(με την ουρα σηκωμενη) και γυρνα αποτομα στο πλαι,σηκωνει το πισω ποδι του και ΚΑΤΟΥΡΑ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ :eek: ! ο τυπος ειχε κατι δερματινα σανδαλια που ο Καισαρας τα πετυχε στο φουλ και οταν τραβηχτηκε πισω ηταν πια αργα! στην συνεχεια ο σκυλος εφυγε και ηρθε και στηθηκε διπλα μου κοιτωντας παντα τον παρεισακτο! εγω εμεινα καγκελο γιατι δεν το περιμενα με τιποτα.
Υ.Γ 1 απο εδω και περα θα εμαι φυσικα πιο προσεκτικος μαζι του,μαλλον μεγαλωσε...
Υ.Γ2 ξερω οτι πολλοι , θα θελατε να εισαστε στην θεση του σκυλου και να κανατε το ιδιο σε εναν Γερμανο! :D :twisted:

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
παρατηρω επισης μια αλλαγη στην φυλαξη χωρου τωρα τελευταια..πριν,οταν πηγαιναμε στο πατρικο ,αν ακουγε τα 2 μικρα σκυλακια να γαυγιζουν απλως εριχνε μια ματια η και αδιαφορουσε.Τωρα ,μολις ακουει τα φιλαρακια να δινουν τον συναγερμο,πεταγεται ορθιος και τρεχει αμεσως να δει τι γινεται,συνηθως στηνεται μεγαλοπρεπεις μπροστα στην εισοδο της αυλης και...τρομαζει ετσι οποιον ερχεται.Το ωραιο ειναι οτι οταν βρισκεται στο πισω μερος της αυλης και ακουσει τα μικρα να γαυγιζουν,τρεχει και ενω πλησιαζει ακους εναν πραγματικο καλπασμο να πλησιαζει ολο και περισσοτερο! ενας φιλος οταν τον ειδε η μαλλον αρχικα τον ακουσε να πλησιαζει) , παροτι τον γνωριζει καλα, τρομαξε και ξαναβγηκε απο την αυλη μας !