Ο σκύλος-όνειρο που δεν θα αποκτήσουμε!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Αυτό το θέμα μοιάζει με το ωραίο παλιό topic για τα σκυλιά-απωθημένα μας. Έχει διαφορές, όμως. Γιατί κάποια απ’ τα σκυλιά-απωθημένα μας μπορεί κάποια στιγμή να τα αποκτήσουμε. Εδώ θέλω (σαν παιχνίδι ας πούμε) να μιλήσουμε για τον ΕΝΑΝ καθαρόαιμο σκύλο (μην κάνετε λίστα, δεν έχει νόημα, διαλέχτε έναν) που θαυμάζουμε, γουστάρουμε τρελά και κατά βάθος ΘΕΛΟΥΜΕ, αλλά δεν θα αποκτήσουμε ΠΟΤΕ, γιατί δεν μας ταιριάζει… Με άλλα λόγια, δεν είμαστε κατάλληλοι ιδιοκτήτες γι’ αυτόν.

Στα σκυλιά - απωθημένα μου συγκαταλέγονται πολλά, που ίσως, κάποτε η ζωή μου επιτρέψει να αποκτήσω αν κι εφ’ όσον «ξεκολλήσω» απ’ τα poodles, αλλά υπάρχει ένα που δεν είναι καν στη «λίστα» γιατί όσο κι αν με τρελαίνει δεν πρόκειται να το αποκτήσω ποτέ. Πρόκειται για το χάσκυ Σιβηρίας.

Τι μου αρέσει σ’ αυτό? Η ομορφιά του, που δεν πρέπει να αποτελεί κατά τη γνώμη μου σοβαρό και ικανό κριτήριο για την απόκτηση κανενός σκύλου. Πέρα απ’ αυτό μου προκαλεί απίστευτο δέος η ιστορία της φυλής, η εργασία για την οποία προορίζεται και η αξιοπρεπής του ευγένεια.
Ζηλεύω αφάνταστα τους ιδιοκτήτες αυτών των πανέμορφων πλασμάτων που μοιάζουν με λύκους και ακούγονται όπως οι άγριοι συγγενείς τους.

Όμως δεν θα το αποκτήσω ποτέ γιατί: Δεν θα μπορούσα ποτέ να ανταπεξέλθω στις ανάγκες που έχει αυτός ο σκύλος, ως εργαζόμενη και ζώντας σε αστικό κέντρο και διαμέρισμα, λείποντας πολλές ώρες από το σπίτι και μην έχοντας τη δυνατότητα να του έχω έστω ένα δεύτερο σκύλο για παρέα.
Μου αρέσει μεν ο χαρακτήρας του, αλλά η πλέον βασική απ’ τις προϋποθέσεις που έχω θέσει στην επιλογή φυλής είναι η μέγιστη εκπαιδευσιμότητα.
Δεν αντέχω να χάνει το σκυλί πολλή τρίχα, δεν αντέχω στην ιδέα ότι έχει τάσεις φυγής και δεν μου αρέσει το στοιχείο του «ανεξάρτητου» σχετικά χαρακτήρα.
Συνεπώς, είμαι παντελώς ακατάλληλη ιδιοκτήτρια για ένα υπέροχο χάσκυ Σιβηρίας…
Κρίμα…

Για πείτε…

christos1976

Active Member
26 Φεβρουαρίου 2011
34
0
cane corso
Τι μου αρέσει σ’ αυτό?
ο χαρακτηρας του απο αυτα που εχω διαβασει μεσα στο φορουμ, απο την αφοσιωση του στο αφεντικο του και γενικα στην οικογενεια που εχει αναλαβει την φυλαξη της, απο την ελαστικοτητα του που εχει αν και μεγαλοσωμο σκυλι, απο την ομορφια του και την επιβλητικοτητα του, το μεγεθος του, και οτι ειναιι αξιο εμπιστοσυνης και εχει αυτοπεποιθηση.
Όμως δεν θα το αποκτήσω ποτέ γιατί: μενω σε ενα σπιτι 50τμ, μπορει να μην μπορω να ανταπεξελθω στις αναγκες απο χρηματικης αποψεως λογω του οτι θελει αρκετη ποσοτητα τροφης, ειχα ακουσει καπου 10 euro την ημερα, απο θεμα βολτας εχω πολυ ελευθερο χρονο και ετσι θα μπορουσα να το εβγαζα βολτα, απο την αλλη σιγουρα ενα τετοιο σκυλι θελει εκπαιδευση, και οχι απο εμενα αλλα απο εναν καταξιωμενο εκπαιδευτη, και αν και εχω παρει το διπλωμα αυτοκινητου φετος και ελεγα απο τον σεπτεμβρη να επαιρνα ενα αυτοκινητακι, με την κριση που εχουμε δεν ειναι να μπαινεις σε τετοια εξοδα...αρα δεν θα μπορω να το παιρνω οπου πηγαινω.....
αρα ξεχνατω........!!

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Πάντα ήθελα ένα chow chow. Τα βλέπω στο δρόμο και παθαίνω πλάκα. Υπάρχουν πολλά όμορφα σκυλιά αλλά τα συγκεκριμένα τα θεωρώ πολυ γλυκούλικα έτσι όπως είναι σαν χνουδωτές μπαλίτσες. Δεν θα αποκτήσω ποτέ όμως ένα για τους εξής λόγους.
1.Μετά απο συζητήσεις που έκανα με τον κτηνιατρο μου, μου είπε οτι δεν "συμπαθεί" τη συγκεκριμένη ράτσα γιατί δένεται μόνο με ένα άτομο και μπορεί να δείξει επιθετική συμπεριφορά ακόμα και προς τα υπόλοιπα μέλη της οικογενειας. Με τους ξένους δε, είναι άρκετά επιθετικό καμιά φορα. (Δεν ξέρω κατα πόσο αληθεύουν όλα αυτά για τα chow chow, ο κτηνιατρος μου τα είπε, οπότε κάτι θα ξέρει).
2. Θέλουν πααααααααρα πολυ φροντίδα με όλο αυτό το μαλλί και γω δεν έχω χρόνο να χτενίζω και να καλλωπιζω τον σκυλο όλη μέρα. (Έχω ακούσει οτι αν δεν τα χτενιζεις 2 φορες τη μερα το τριχωμα τους γινεται κόμπος)
3. Ο πιο σημαντικός λόγος.. Αν μου πάθει κάτι ο Diego δεν θα ξαναπάρω σκυλί.

bytzamas

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
123
0
Μεγάλη κουβέντα άνοιξες....Το ιδανικό μου θα ήταν να έχω 3-4 σκυλιά, πράγμα που αποκλείεται λόγω χώρου, χρόνου, χρημάτων...Το απωθημένο μου είναι ένα γερμανικό ποιμενικό, καθώς μεταξύ των 2 φυλών που υπερλατρεύω (γ.π. και λαμπ.) τελικά επιλέξαμε λαμπ. Κάποια στιγμή αργότερα θα το παλέψω για δεύτερο σκύλο και θα είναι σίγουρα γ.π. Ο σκύλος όμως που δεν θα έχω ποτέ και σίγουρα έχω ονειρευτεί είναι ένα ΝΕΑΣ ΓΗΣ!...Με τρελαίνει η ιδέα αυτού του καλόκαρδου γίγαντα, αλλά δεν θα προσπαθήσω ποτέ να τον αποκτήσω, ΓΙΑΤΙ: δεν μπορώ να του παρέχω αρκετό χώρο για το -εντός αυλής και σπιτιού παιχνίδι (μεζονετα+80 τ.μ. αυλή), δεν ξέρω αν μπορώ να ανταπεξελθω οικονομικά στις ανάγκες π.χ. τροφής ενός τόσο μεγαλόσωμου ζώου, είμαι 50 κιλά κ θα με σέρνει στην βόλτα, οι παραλίες μας είναι πολυσύχναστες και θα πρέπει να τον κηνυγάω διαρκώς για να μην κάνει τον ναυαγοσώστη σε κάθε τουρίστα που κολυμπά αμέριμνος....ΑΝ ΟΜΩΣ ΚΕΡΔΙΣΩ ΤΟ ΤΖΟΚΕΡ και μετακομισουμε σε επαυλη ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΩ! Και αυτόν, και το γερμανικό ποιμενικό, τον όσκαρ μου φυσικά και το τέταρτο δεν ξερω τι θα είναι....

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
........ Ο σκύλος όμως που δεν θα έχω ποτέ και σίγουρα έχω ονειρευτεί είναι ένα ΝΕΑΣ ΓΗΣ!..ΑΝ ΟΜΩΣ ΚΕΡΔΙΣΩ ΤΟ ΤΖΟΚΕΡ και μετακομισουμε σε επαυλη ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΩ!.........
δλδ εγω εχω κερδισει το τζοκερ 4 φορες????? \\:D/
((( για την ιστορια κανεις λαθος )))

Εγω ειμαι μια μια χαρα με τα Newfia,αλλα θα ηθελα ενα ''παλιας κοπης'' λυκοσκυλακι
και επειδη ειναι ''παλιας'' δεν γινετε να το αποκτησω ποτε :sad:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
O σκύλος που ονειρευόμουν να αποκτήσω αλλά προς στιγμή δείλιασα και σκέφτηκα ότι δεν θα ήμουν κατάλληλη για αυτόν διότι θέλει πολύ εκτόνωση είναι τα λάμπραντορ, όμως τελικά αποφάσισα ότι είμαι διατεθειμένη να κάνω μια υπέρβαση, δεν είναι δα και καμμιά μεγάλη θυσία να παίρνω σβάρνα τα πάρκα και τα βουνά, και να αποκτήσω το λαμπ των ονείρων μου. Και κατέληξα ότι δεν θα μείνει απωθημένο μου και περιμένω πως και πως να έρθει η άλλη εβδομάδα και να τον πάρω. Μια ζωή την έχουμε , κρίμα να μένουμε με απωθημένα..

airy

Member
15 Μαρτίου 2011
19
0
Athens
Μεγάλος Δανός
Το ονειρεμένο και πολύ αγαπημένο σκυλάκι (τρόπος του λέγειν σκυλάκι, σωματικά τουλάχιστον) που πάντα ήθελα, αλλά ποτέ δεν θα αποκτήσω.. Πρώτο και βασικό η οικονομική κατάσταση μου δεν το επιτρέπει καθώς και η κατοικία μου. Είναι κρίμα και άδικο ένα τετοιο σκυλι να ειναι κλεισμενο σε ενα σπιτι 100τμ και σε μια αυλη 30 τμ, θελει χωρο οπως και να εχει και στο κεντρο της Αθηνας δυσκολο πολυ..Επισης δεν ειμαι και το πιο κυριαρχο ατομο στον κοσμο και στη συγκεκριμενη ρατσα χρειαζεται να επιβληθεις.. Προς το παρον εχω απλετο χρονο αλλα στο μελλον δεν θα εχω πολυ και κατα συνεπεια δεν θα μπορω να αφιερωνω 2 ωρες την ημερα σε βολτες.. Ακομη στις βολτες ποιος θα βγαζει ποιον βολτα ειναι αμφιβολο. Ειμαι 45 κιλα και δεν θα νιωθω ανετα και σιγουρη για τον ευατο μου σε περιπτωση αναγκης ή οτιδηποτε αλλο αν χρειαστει να τον κουμανταρω, να τον κρατησω (συγκρατησω), να τον τραβηξω. Αντιθετα ειμαι πεπεισμενη οτι θα με σερνει απο πισω (καλοπροαιρετα) γιατι ολοι εχουμε ατυχες στιγμες.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Dogo Argentino

Για όλα φταίει ο Diego της Amaliaz χωρίς ΚΑΝ να τον έχω δει απο κοντά :p
Πριν αρχίσω να διαβάζω στο φόρουμ δεν είχα κάποιο σκύλο-όνειρο, πολλές φυλές μου αρέσουν (εξωτερικά κυρίως-δεν έχω κάτσει να μελετήσω σε βάθος) αλλά καμία απο αυτές δεν θεωρούσα πως είμαι "ανίκανη" να αποκτήσω.
Και ξαφνικά βλέπω φωτογραφίες του Diego!!!! Παθαίνω σοκ από την ομορφιά του και αρχίζω να διαβάζω και στο sub-forum και γενικά στο ιντερνετ για τα Dogo Argentino. Και εκεί έρχεται η απογοήτευση :(

Γιατί μου αρέσουν: Θεωρρώ πως είναι τα πιο όμορφα μεγαλόσωμα σκυλιά! ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ! (μόνο με άκοπα αυτιά όμως, με κομμένα, συγγνώμη δε μου αρέσουν). Αποπνέει μια ήρεμη δύναμη, όμορφο αλλα και "θανάσιμο" ταυτόχρονα, συνδυάζει δλδ το όμορφο γλυκό λευκό σκυλάκι με το μεγαλόσωμο σκύλαρο που θα σε προστατέψει αποτελεσματικά όταν χρειαστεί. Videos που έχω δει, με σκυλιά να εργάζονται με συναρπάζουν με τη δυναμικότητά τους (αν και τα κλαψουρίσματα του αγριόχοιρου μου σπαράζουν την καρδιά αλλα αυτό είναι άλλο θέμα).

Γιατί δεν μπορώ να αποκτήσω ένα: Ο σκύλος για μένα είναι 99.99999% σύντροφος. Δεν χρειάζομαι ένα σκύλο εργασίας και πολύ περισσότερο δε με χρει'αζεται αυτός :( Δε νομίζω πως μπορώ να χειριστώ αποτελεσματικά οποιοδήποτε σκυλί πάνω απο 50 κιλά, αφού θα είμαστε σχεδόν ίσα (με το σκυλί να είναι βαρύτερο). Έτσι δε νομίζω πως μπορώ να του προσφέρω όλα όσα χρειάζεται για να είναι χαρούμενο μαζί μου, αφού ούτε από το λουρί δεν θα μπορώ να το συγκρατήσω καλά καλά. Όσο και να εκπαιδευτεί, θα του σπάω τα νευρα και αυτό τα δικά μου.

***Amaliaz αν διαβάζεις, ελπίζω να τον δω κάποια στιγμή απο κοντά και να με αφήσει να τον χαϊδολογήσω λίγο να παρηγορηθώ :)

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Αχ.....Κόλει και ελληνικό ποιμενικό .
Μου αρέσούν γιατί είναι εξωστρεφείς και αγαπησιάρικοι χαρακτήρες και τα 2.Θαυμάζω την στοργικότητα και την ηρεμία που σου μεταδίδει ο δεύτερος ενώ την ενεργητικότητα και την "αγαπησιάρικη" ζούρλια του πρώτου .Εννοείται και την εμφάνιση και των 2 .
Δεν θα αποκτήσω ποτέ γιατί δεν πιστεύω οτι θα έχω στην κατοχή μου περιοχή 2 στρεμμάτων τουλάχιστον... και δεν θα μπορώ εύκολα να τα μετακινώ όπου θέλω και να τα συντηρώ με τέτοια ευκολία όσο ένα μικρόσωμο (και μεσαίου μεγέθους τρίχα όπως η Rooby μου ) .
Αλλά αν κάποις έχει και θέλει να μου τον δανύσει για μερικές μέρες -μήνες...δεν θα πω όχι! :p

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Bracco Italiano

Λατρεμένη μου φυλή, υπέροχα σκυλιά, με εντυπωσιακή εμφάνιση και υπέροχο χαρακτήρα.
Εξαιρετικοί κυνηγοί,με κοφτερό μυαλό, και εύκολα εκπαιδεύσιμα.

Αν και ποτέ μην λες ποτέ,υπάρχει άλλη φυλή στην λίστα μου, που προηγείται, που την έχω μελετήσει περισσότερο, την έχω ζήσει περισσότερο, και σκοπεύω να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μου τα επόμενα πολλά χρόνια (όπως έκανε και στο παρελθόν).

Τα bracco μου αρέσουν πολύ, είναι ένα όνειρο, πολύ μακρινό όμως :)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
σκύλοι απο 15 φυλές
τι μου αρέσει σε αυτές ? πολλά και διάφορα :) σε άλλα μου αρέσει η ηρεμια που αποπνέουν σε άλλα η χάρη που τόσο πολύ έντονα λάμπει πάνω τους σε άλλα η σβελτάδα σε σώμα και μυαλό
ποιό είναι το πρόβλημα? ή πολύ νωρίς είναι στην ζωή μου για τέτοια αγέλη ή ποτέ δεν θα είναι η κατάλληλη στιγμή,μέχρι που κάποτε θα είναι πολύ αργά........

με τα κοκόνια έχω βρεί έναν "δόκιμο" συνδιασμό μεταξύ όλων όσων αναζητούσα με όλα όσα μπορούσα να προσφέρω-και μάλλον θα μείνω εδώ για πάντα(άντε να πάω και μέχρι έναν κρητικό λαγωνικό κι ένα ραβδωτό μπουλμάστιφ :) )

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Lara_kouklara
Ολγα μου θυμιζεις απιστευτα τον εαυτο μου πριν μερικά χρόνια... ενιωθα ακριβως τα ιδια συναισθηματα με εσενα... απο τη μία ο μεγάλος μου θαυμασμός για την εμφάνιση και τον πολύπλευρο χαρακτήρα αυτης της φυλής .. απο την άλλη οι ενδοιασμοί μου για το αν θα μπορούσα να ανταποκριθώ στις ανάγκες ενός τετοιου σκυλου! Ετσι λοιπόν αρχισα να διαβάζω...:)

Για την ομορφια του δεν θα μιλησω... ειναι καθαρά υποκειμενικό ... εμενα με μάγεψε απο την πρώτη φορά... κόλλησα στην όψη του...όταν εφτασε και η στιγμή να γνωρίσω ενα δύο σκυλιά εκει τα χασα πραγματικά! Ειναι απο τα πιο τρυφερα και αγαπησιάρικα πλάσματα.. μπορουν με τις ωρες να αφηνονται στα χάδια σου, τα διεκδικουν οταν δε τα έχουν και δε θέλουν να μένουν μόνα τους ούτε λεπτό οταν εισαι στον ίδιο χωρο. Εδώ σταθηκα... η γκρίνια οταν δε τους δίνεις σημασία ειναι "για να σε στέλνει στο ψυχιατρείο" .. για μένα αυτο δεν ήταν προβλημα... δε με πειράζει καθολου να είμαστε ξαπλωμένοι στον καναπέ και να βλέπουμε αγκαλιά τηλεόραση :p

Οποτε πάμε και στο επόμενο εμπόδιο... πολύ δυναμη και πείσμα... με πρόγραμμα, αποφασιστηκότητα, σταθερότητα, όχι υπερβολική σκληρότητα και μία σωστή εκπαιδευση ενιωθα οτι θα το ξεπερνούσαμε. Το dogo εχει πολύ υψηλό δείκτη συναισθήματος ... "καταλαβαίνει" εάν εισαι δίκαιος και το αγαπας πολύ .. αν δεν κάνεις λάθη... τα σέβεται όλα αυτα... σου κάνει τα πράγματα πιο ευκολα.. ισως και γι αυτό οπως λεει ο φίλος Promitheas ταιριάζει πιο πολύ στις γυναικες. :D

Το μόνο που επρεπε να μάθω να "διαβαζω" είναι η εκρηκτικότητα του.. τον παρατηρώ λοιπον απο μικρό μέχρι και σήμερα και προσπαθώ να τον "προλάβω".:)

Το θέμα εργασία με είχε και μένα προβληματίσει πολύ... ομως... εκτός απο εργασιακός σκυλός ειναι εξίσου ενας εξαιρετικός σύντροφος. Δεν είναι νευρικο, ανεξάρτητο, δεν εχει την ενεργητικότητα ενος ποιντερ ή ενος μαλινουα. Δε σου κρύβω οτι η ζωή μου αλλαξε αφού ήρθε στη ζωή μου ο Diego.. ημουν του καναπε και εγινα των βουνών... δεν περπατούσα και τώρα περπατάω μία ώρα τουλάχιστον καθημερινά. Μονο καλό μου εκαναν αυτα τελικα.

Θα χαρώ πολύ να βρεθούμε απο κοντά οποτε θέλεις! Να τον χαιδέψεις, να παίξετε, να τον ζουμπίξεις, να τον πάρεις αγκαλια, να σε κάνει μούσκεμα στα φιλια... αλλωστε τρελενεται για τετοια ο κεφάλας.:)

Οπως καταλαβαίνετε και μένα το ονειρο μου ήταν το dogo!:D:D τωρα είναι... ένα δευτερο dogo :p

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
άλλωστε για τα αγριογούρουνα υπάρχει πάντα και η φάπα........δεν χρειάζεται να λερώνονται τα λευκά σαγονομάγουλα!!!!!

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
@rooby

O ΕΠ αγαπησιάρικος και εξωστρεφής?
Δεν νομίζω Τάκη...

Εγω θα ήθελα τον δικό μου (ΕΠ), με υπακοή Λυκόσκυλου και διάθεση border collie. Υπάρχει?

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
@rooby

O ΕΠ αγαπησιάρικος και εξωστρεφής?
Δεν νομίζω Τάκη...

Εγω θα ήθελα τον δικό μου (ΕΠ), με υπακοή Λυκόσκυλου και διάθεση border collie. Υπάρχει?
Υπάρχει. Θα τον φας εδώ ή να στον τυλίξουμε για το σπίτι????:D:D

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Ο σκύλος που μου αρέσει πολύ αλλά δεν πρόκειται ποτέ μου να αποκτείσω είναι ο πανέμορφος, κατά την γνώμη μου, Δαλματός. Το σκυλί απλά θα υποφέρει μαζί μου καθώς δεν είμαι αθλητικός τύπος και δεν θα μπορώ ποτέ να του παρέχω την εκτόνωση που χρειάζεται ένα τόσο ενεργητικό σκυλί...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα