Ο σκύλος μου πηδάει πάνω μου

evandro

Member
2 Σεπτεμβρίου 2015
6
0
59
Χανιά
Καλημέρα. Έχω ένα ροτβάιλερ 13 μηνών και δεν ξέρω τι να κάνω για να σταματήσει να πηδάει πάνω μου. Δεν το κάνει πάντα, αλλά τώρα τελευταία όλο και πιο συχνά όταν πάω να φύγω από κοντά του. Όταν ήταν μικρότερος δεν το έκανε σχεδόν καθόλου. Παράλληλα τραβάει και τα ρούχα μου, με πιάνει από το χέρι με το στόμα του και δεν μπορώ να τον σταματήσω. Του λέω να κάτσει, του φωνάζω "μη", αλλά άδικος κόπος. Έχω φτάσει στο σημείο να προσπαθώ να τον ξεγελάσω, πετώντας του ένα μπαλάκι ή κάτι άλλο και να φύγω τρέχοντας. Τον λυπάμαι όμως γιατί αισθάνομαι οτι του λείπω και γιαυτό τα κάνει αυτά αλλά απ' την άλλη όσο μπορώ παίζω μαζί του (δεν είναι μέσα στο σπίτι αλλά στην αυλή του σπιτιού ελεύθερος). Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε βοήθεια. Ευχαριστώ

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Νομιζω,γενικα,απτην περιγραφη σας,οτι του λειπει η ανθρωπινη παρουσια...η συντροφια κ το παιχνιδι...οποτε λογικα μου ακουγονται ολα αυτα.
Μου το κανε αυτο η δικια μου οταν ηταν μικρη,πανω στο παιχνιδι,εχοντας κατα νου οτι ειναι σκυλι που φτανει ή ξεπερναει τα 40 κιλα κ μπορει να κανε το ιδιο σε καποιον ανθρωπο μεγαλυτερης ηλικιας,σε καποιο παιδι ή σε καποια εγκυο το κοψαμε παραυτα κ με συνοπτικες διαδικασιες.
Με το που την εβλεπα να ετοιμαζεται σηκωνα το ποδι μου ψηλα (σα να προστατευα το σωμα μου ενα πραγμα) εβρισκε οποτε αυτο το "φυσικο" εμποδιο κ αποθαρρυνοταν...εε 1 2 3 σου λεει "τι σκ@τ@ τζαμπα θα περνω φορα εγω?" κ το κοψε.
Εμεις ομως ζουμε μαζι,24/7 ημαστε παρεα,παιζουμε,παμε βολτε κλπ κλπ
Στην περιπτωση σας εαν δεν μπορειτε ολα αυτα ή εστω καποια απαυτα (γενικα να διαθεσετε χρονο) μηπως να σκεφτειτε να του παρετε καποια παρεα?τουλαχιστον να χουν ο ενας τον αλλο...
Αλλα πρεπει να ξερετε οτι τα ροτ ειναι ανθρωποκεντρικα σκυλια,εχουν αναγκη την ανθρωπινη παρουσια,κ ειδικοτερα εχουν λατρεια με τον "ανθρωπο" τους...εαν ο ανθρωπος τους δεν τους δινει την φροντιδα κ αγαπη που χρειαζονται πληγωνονται βαθυτατα...

ΥΓ πολλα ροτ τωρα τελευταια...τι γινεται ρε παιδι μου...

nanou

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2015
130
71
51
Αθήνα
έχει δίκιο η Μαρία... έτσι είναι , θα του το κόψεις αν τον σταματάς αλλά το πρόβλημα δεν είναι γιατί πηδάει είναι γιατί θέλει περισσότερο χρόνο. Έχε τον μαζί όταν κάνεις δουλειές ή όταν κάθεστε και βλέπετε τηλεόραση ή παίρνε τον μαζί όταν πας για ψώνια αν δεν έχεις χρόνο να ασχοληθείς μαζί του αποκλειστικά περισσότερο. Έτσι κάνει ο δικός μου όταν γυρίζω από τη δουλειά, λες και έχουμε να βρεθούμε ένα μήνα , τα σαββατοκύριακα που είμαι όλη μέρα μαζί του είναι σαφώς πιο ήρεμος, πρέπει να σταματήσει να πηδάει γιατί είναι μεγάλο σκυλί και θα γίνει μεγαλύτερο και θέλει παρέα γιατί νιώθει μόνο του...

evandro

Member
2 Σεπτεμβρίου 2015
6
0
59
Χανιά
Ευχαριστω πολυ! Το καταλαβαινω οτι θελει περισσοτερη παρεα και θα προσπαθησω να ειμαι πιο πολυ μαζι του ελπιζοντας να ελλατωσει λιγο το πηδημα πανω μου γιατι ισα ισα την εχω γλιτωσει απο το να ξαπλωσω φαρδια πλατια

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
θελει δεν θελει περισσοτερη παρεα,το σκυλι θα πρεπει να μαθει να συμοεριφερεται.αν δαγκωνε δυνατοτερα τι θα λεγαμε δλδ?αν δεν υπαρχει δυνατοτηα για περισσοτερη παρεα λογο δουλειας τι θα γινει?πρεπει να του μαθεις οτι αυτο ειναι κακο.μην προσπαθεις να το διορθωσεις οταν πραγματικα ειναι η ωρα να φυγεις.θα πρεπει να κανεις δοκιμες.απο εντολες τι ξερει?

επισης ,αυτη ειναι συμπεριφορα που ξεκινησε για καποιον λογο,φανηκε χαριτωμενο αρχικα στην φιλη,αλλα μετα απο καιρο εγινε κουραστικο.ο σκυλος εκπαιδευτηκε αθελα της να κανει τον ινδιανο!