Ο σκύλος μου καβαλάει τα άλλα σκυλιά

emma13

Active Member
28 Δεκεμβρίου 2016
30
6
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
Έχω ένα θεματάκι με τον 6 μηνών σκύλο μου.
Απο μωρό τον άφηνα να παίζει στο πάρκο ελεύθερος με τα υπόλοιπα σκυλιά για να κοινωνικοποιηθεί σωστά. Κυνηγιόταν χωρίς να καυγαδίζει. Όμως εδω και 1 μήνα έχω παρατηρήσει το εξής:
Πλησιάζει τα σκυλιά και κατευθείαν τα "καβαλάει". Μικρά, μεγάλα, αρσενικά, θηλυκά. Ηλικιωμένα, στειρωμένα τα πάντα όλα.
Δήλωση κυριαρχίας ή σεξουαλικές ορμές;
Όλα αντιδρούν γαυγίζοντας ή προσπαθόντας να τον δαγκώσουν. Του γριλίζουν και τέλος πάντων παρατηρώ ότι δεν τον συμπαθούν. Πλεον με το που πλησιάζουμε άλλα σκυλάκια δεν ξέρω πως το μυρίζονται αλλά του γαυγίζουν με λύσσα. Αυτός τρέχει λίγο και μετά πάλι τα ίδια, ενοχλεί και τα αρσενικά και τα θηλυκά (δεν ξέρω αν παίζει ρόλο ότι τα θηλυκά είναι στειρωμένα). Αυτό με έχει οδηγήσει να μην μπορώ να τον αφήνω πλέον ελευθέρο στα παρκάκια να παίζει γιατί φοβάμαι μην τον δαγκώσουν.
Επίσης, μέσα στο σπίτι το τελευταίο διάστημα καβαλάει συστηματικά το κρεβάτι του και ένα μαξιλάρι.
Τι μπορώ να κάνω;

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Αρα...μάλλον....δεν κοινωνικοποιήθηκε τελικά και πολύ σωστά ε;
Και παρά το αποτέλεσμα αυτής της μεθόδου, εσύ δεν πτοείσαι και στενοχωριέσαι που δεν μπορείς να την συνεχίσεις...αναίμακτα :unsure:

Δήλωση κυριαρχίας ή σεξουαλικές ορμές;
Απλώς μπελάδες, όπως ήδη έχεις διαπιστώσει.

Τι μπορώ να κάνω;
Να τον διορθώνεις πχ πως σου φαίνεται;

emma13

Active Member
28 Δεκεμβρίου 2016
30
6
Αρα...μάλλον....δεν κοινωνικοποιήθηκε τελικά και πολύ σωστά ε;
Και παρά το αποτέλεσμα αυτής της μεθόδου, εσύ δεν πτοείσαι και στενοχωριέσαι που δεν μπορείς να την συνεχίσεις...αναίμακτα :unsure:

Απλώς μπελάδες, όπως ήδη έχεις διαπιστώσει.

Να τον διορθώνεις πχ πως σου φαίνεται;
οι ειρωνιες και το υφακι σου αλλου

Taitienitsa

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2016
412
554
36
Κορυδαλλός
Καλημέρα και καλή εβδομάδα κ σε εσένα !
Είχα ακριβώς το ίδιο με τον Μαξ σχεδόν στην ίδια ηλικία με τον δικό σου . Δλδ πριν ένα-ενάμιση μήνα. Ξεκίνησε με το να καβαλάει το κρεβάτι του ή να κουβαριάζει μια κουβερτούλα που του είχα κ να την καβαλάει με την γνωστή συνεχόμενη κίνηση !!! :p
Τον μάλωνα (όχι πολύ έντονα) κ του τα έπαιρνα . Δεν ήθελα να του γίνει συνήθεια !
Έλα όμως που στο πάρκο , μόνο στα σκυλιά που γνώριζε , ξεκίνησε να το κάνει ! Μια του φώναξα , δυο του φώναξα κ τον έδεσα κ φύγαμε , τρίτη του φώναξα κ έφαγε 1-2 ψιλές στον πισινουλι του κ ίσιωσε !!!
Από τότε όποτε του έρχεται η επιθυμία να το κάνει , γυρνάει με κοιτάει κ του φεύγει κατευθείαν !!!! Πέρα από εμένα ,που γελάω μετά, γελάνε κ όσοι στο πάρκο γνωρίζουν το περιστατικό , κάθε φορά !
Όποτε νομίζω ότι πρέπει να τον μαλώνεις κααααθε φορά μέχρι να το καταλαβει . Οσες φορές κ αν χρειαστεί. Όσο επίμονος κ αν είναι !

• Like
Reactions: emma13

Taitienitsa

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2016
412
554
36
Κορυδαλλός
Πάντως η λύση δεν είναι μερικές στον πισινούλη αλλά αυτά που έγραψε ο είρων και παλιάνθρωπος μαρέκοου..
Σωστό κ έπρεπε να το επισημάνω κ εγώ . Η "λύση" που βρήκα εγώ πιθανότατα να μην είναι η σωστή . Η διόρθωση πρέπει να είναι αυτή που κρίνεις εσυ σωστή . Το θέμα είναι ότι είναι μια συμπεριφορά που πρέπει να διορθώνεις .

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Εκτος απο τον τρόπο που θα διορθώσει ο καθένας η ουσία είναι αλλού.
Αυτά τα μέρη, και αν δεν είχα περάσει κι εγώ από εκεί δεν θα είχα άποψη, όχι απλώς δεν κοινωνικοποιούν τον σκύλο αλλά του βγάζουν ότι πιο γελοίο έχει μέσα του. Προτιμήστε βόλτες .

Taitienitsa

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2016
412
554
36
Κορυδαλλός
Να προσθέσω κάτι ακόμα . Μερικές φορές η επιθυμία η ΔΙΚΗ μας να παίξει ο σκύλος μας με άλλα σκυλιά γιατί του κάνουμε καλό( στο μυαλό μας ) , είναι μεγαλύτερη από του σκύλου μας ! Αυτό πραγματικά το βλέπω σχεδόν καθημερινά στο πάρκο που πηγαίνουμε . Με σκυλιά που δεν θέλουν να παίξουν , άλλοτε να κάθονται ήρεμα κοντά στον άνθρωπο τους ,άλλοτε να προκαλούν κ.α
Με την πραγματικά μικρή εμπειρία που έχω , καταλαβαίνω ότι όταν
αρχίζουν τα παρατράγουδα , πρέπει να σταματήσεις να πηγαίνεις σε πάρκο .Πάρκο σκύλων εννοώ που τα αφήνεις λυτά κ "παίζουν" .Ειναι η στιγμή που ξέρεις σίγουρα ότι έχεις κάνει λάθος .
Εμένα μου πήρε λίγο καιρό να καταλάβω ότι δημιουργούσα άγχος στον Μαξ με το να του "γνωριζω" συνέχεια νέες παρέες ! Απλά δεν ήθελε ! Δεν ήταν επιθετικός , φοβόταν γινόταν απόμακρος κτλ ... Αυτό μέχρι να το καταλάβω (ως άπειρη γιατί φαινόταν από χιλιόμετρα !!) μου δημιουργούσε πρόβλημα κ σε άλλες συμπεριφορές του !!!
Όποτε τώρα , στο πάρκο που πάμε έχει ένα σημείο σαν χωράφι , βγάζω frisbee κ μπαλάκια κ παίζουμε οι δυο μας , μας φεύγει η ενέργεια , ηρεμούμε κ πάμε σπιτι !!! Κ είμαστε κ οι 2 χαρούμενοι ! Αν δω ότι είναι τα γνωστά 3 σκυλιά που τα γνωρίζει από την γειτονιά κ έρχονται κ σπιτι μας κάθομαι για λίγο γιατί κάνει χαρά κ αυτός ! Όταν αρχίζουν κ έρχονται άγνωστοι , φεύγουμε .

συγγνώμη για άλλο ένα σεντόνι ...:(

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Γιατί άφηνες το σκυλί σου να ενοχλεί τα υπόλοιπα σκυλιά ;
...και γιατί να γίνονται τσαμπουκάδες στο πάρκο εξαιτίας του σκύλου σου ; ....:rolleyes:
ίσως να ξεκινήσεις από την αρχή στο θέμα της εκτόνωσης του σκύλου σου, όπως αναφέρουν παραπάνω τα παιδιά.

• Like
Reactions: Orilis

emma13

Active Member
28 Δεκεμβρίου 2016
30
6
Οι βολτες γίνονται επι καθημερινής βάσεως σε 2 πάρκα δίπλα από το σπίτι μου. Στον δρόμο δεν είναι ποτέ λυμένος ούτε καν σε όλο το πάρκο. Σε ιδιωτικό πάρκα κοινωνικοποίησης δεν έχει πάει ποτέ. Τον λύνω σε σημεία του πάρκου που έχει κι άλλα σκυλάκια και σχεδόν κανέναν κίνδυνο να χαθεί ή να μην μπορώ να τον δω. Ναι, τον πηγαίνω εκεί που έχει και άλλα σκυλιά γιατί ήθελα να κοινωνικοποιηθεί. Δεν έχει αγριέψει ποτέ. Ούτε και γαυγίσει. Άρχισε στο σπίτι να καβαλάει το κρεβατάκι του. Έλεγα οκ. Και μετά άρχισε σιγά σιγά από το παιχνίδι με τα σκυλάκια να εξελίσσεται σε ενοχλητικός. Οι άλλοι ιδιοκτήτες γελούσαν και μου έλεγαν ότι δεν πειράζει γιατί είναι μωρό. Ο κτηνίατρος μου είπε όταν πάει 1 έτος να του κάνω στείρωση. Και αυτό θα γίνει κάποια στιγμή όταν ενηλικιωθεί φυσικά. Το θέμα είναι μέχρι αυτό να γίνει δεν θα μπορεί να συνυπάρχει με άλλα σκυλάκια. Και αυτός το μόνο που θέλει όταν πάει στο πάρκο είναι να παίζει με τα άλλα. Όπου και αν τον αφήνω πάει και τα βρίσκει. Είναι ζιζάνιο. Αναγνωρίζω ότι είναι ενοχλητικός και γιαυτό άνοιξα το θέμα.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Αυτό που οι άλλοι ιδιοκτήτες έβρισκαν αστείο και γέλαγαν ...τώρα έχει γίνει πρόβλημα για σένα. Και μεταξύ μας είσαι και τυχερή που δεν έγινε κάνας σοβαρός τσαμπουκάς να του κόψουν και κάνα κομμάτι με καμιά δάγκα. Το σκυλί σου έχει μάθει να εκτελεί καθόλου εντολές ;

Taitienitsa

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2016
412
554
36
Κορυδαλλός
Οι βολτες γίνονται επι καθημερινής βάσεως σε 2 πάρκα δίπλα από το σπίτι μου. Στον δρόμο δεν είναι ποτέ λυμένος ούτε καν σε όλο το πάρκο. Σε ιδιωτικό πάρκα κοινωνικοποίησης δεν έχει πάει ποτέ. Τον λύνω σε σημεία του πάρκου που έχει κι άλλα σκυλάκια και σχεδόν κανέναν κίνδυνο να χαθεί ή να μην μπορώ να τον δω. Ναι, τον πηγαίνω εκεί που έχει και άλλα σκυλιά γιατί ήθελα να κοινωνικοποιηθεί. Δεν έχει αγριέψει ποτέ. Ούτε και γαυγίσει. Άρχισε στο σπίτι να καβαλάει το κρεβατάκι του. Έλεγα οκ. Και μετά άρχισε σιγά σιγά από το παιχνίδι με τα σκυλάκια να εξελίσσεται σε ενοχλητικός. Οι άλλοι ιδιοκτήτες γελούσαν και μου έλεγαν ότι δεν πειράζει γιατί είναι μωρό. Ο κτηνίατρος μου είπε όταν πάει 1 έτος να του κάνω στείρωση. Και αυτό θα γίνει κάποια στιγμή όταν ενηλικιωθεί φυσικά. Το θέμα είναι μέχρι αυτό να γίνει δεν θα μπορεί να συνυπάρχει με άλλα σκυλάκια. Και αυτός το μόνο που θέλει όταν πάει στο πάρκο είναι να παίζει με τα άλλα. Όπου και αν τον αφήνω πάει και τα βρίσκει. Είναι ζιζάνιο. Αναγνωρίζω ότι είναι ενοχλητικός και γιαυτό άνοιξα το θέμα.
Θα σταθώ σε αυτό που σου είπε ο κτηνιατρος . Αν μια συμπεριφορά είναι παγιωμένη , με την στείρωση κατά πάσα πιθανότητα δεν αλλάζει . Δεν κάνει reset η στείρωση .
Πώς καταλαβαίνεις εσυ ότι χαίρεται πέρα από το να πηγαίνει σε αυτά ; Γιατί κ ο δικός μου πάει προς την πόρτα του σκυλοπαρκου κ "νιαουρίζει" αλλά στο λέω με πάσα ειλικρίνεια , δεν χαίρεται καθόλου όταν τον βάζω μέσα .

Ακόμα κ να χαίρεται όπως λες κ εφόσον είναι μια συμπεριφορά που δημιουργεί προβλήματα (που είναι δλδ ) και που δεν μπορείς να διορθώσεις ( αν πάρουμε σας δεδομένο ότι δεν
αλλάζει αυτό) καντον εσυ να του αρέσει στο πάρκο κάτι περισσότερο από το να παίζει με άλλα σκυλιά ! πχ το να παίζει μαζί σου.... Αυτο θα οφελήσει κ την σχέση σας , που μέσω του παιχνιδιού θα "δεθεί" περισσότερο !

Χριστόφορος_Καρ

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
510
445
Αθήνα
Μου αρέσει όλοι που γράφεται για διόρθωση συμπεριφοράς(και είναι σωστό βέβαια), έχετε σκεφτεί όμως ότι το 80%+ δεν ξέρει τι είναι διόρθωση ή δεν μπορεί να βρει πως να το κάνει;

emma13

Active Member
28 Δεκεμβρίου 2016
30
6
Θα προσπαθήσω να του κινήσω την προσοχή λοιπόν με μπαλάκια κλπ (του είναι παγερά αδιάφορα) και όταν βρίσκεται με άλλο σκύλο (θα αρχίσω να το αποφεύγω όμως) θα είμαι εκεί να του λέω ΜΗ και να τον τραβάω .

Last edited:

emma13

Active Member
28 Δεκεμβρίου 2016
30
6
απλά δεν είναι νωρίς να έχει τέτοιες ορμές στους 6 μήνες;:unsure:

Taitienitsa

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2016
412
554
36
Κορυδαλλός
Θα προσπαθήσω να του κινήσω την προσοχή λοιπόν με μπαλάκια κλπ (του είναι παγερά αδιάφορα) και όταν βρίσκεται με άλλο σκύλο (θα αρχίσω να το αποφεύγω όμως) θα είμαι εκεί να του λέω ΜΗ και να τον τραβάω .
Δλδ στο σπιτι πέρα από το να καβαλάει τα πράγματα του τι άλλο κάνει ;Δεν έχει κάποιο παιχνίδι να παίζει ;!!!
Τι σκυλάκι είναι ; Κιλά κτλ ! Γνώρισε τον μας , αν επιθυμείς !

υ.γ δεν χρειάζεται να του λες Μη κ να το τραβάς ! Μπορείς να έχεις λιχουδιές στο χέρι ή κάτι που του αρέσει τέλος πάντων κ να του αποσπάς την προσοχή . Να του τραβάς την προσοχή προς εσένα !!
Θα ήταν χρήσιμο πάντως να μιλήσεις με έναν εκπαιδευτή !