Ο σκύλος μου επιτίθεται χωρίς προειδοποίηση

mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
καταρχας ευχαριστω ολους για το ενδιαφερων, νοιωθω και ασχημα μηπως ειμαι μπουφος , και δεν καταλαβαινα καλα,γιαυτο δεν κατηγορω τον εκπαιδευτη, να σας πω πανω κατω πως εγινε η εκπαιδυση, στην αρχη επειδη ειναι και λιγο ψιλοαγριος τον πλησιασε με γλυκισματα , μετα του επιβληθηκε με τον τροπο του ,δηλδ με πνιχτη και αγριεμα , οταν ηταν αυτος μπροστα εκανε την κοτα ο σκυλος μου, μαζι μου εκανε οτι ηθελε , πολυ λιγες φορες του επιβαλλομαι , αυτο δε που του λειπει ειναι κοινωνικοποιηση , δλδ ομαδικα μαθηματα που θα του εκανε περισσοτερο καλο , το ανακαλυψα οταν καναμε μαζι του 2-3 , αλλα και παλι ξαναλεω μπορει να φταιω εγω , γιατι μου ειπε οτι 1 ειμαι γυναικα και 2ον ειναι αρσενικος
για το μονο δε που μετσνοιωσα και θα το λεω σε οποιον με ρωτησει για εκπαιδευση , ειναι οτι σε μελη ηλικια και ακοινωνητους σκυλους τα ομαδικα ειναι καλυτερα , και οχι στον χωρο μου , γιατι εκει δεν εχει ερεθησματα οτι αλλο θελετε ρωτηστεμε , αφησα μερικα κενα για να μην σας κουραζω

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Last edited:

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
Η σχέση μεταξύ χειριστή και σκύλου που είναι αντίθετου φύλου μερικές φορές είναι πιο δυνατή γι΄αυτόν ακριβώς τον λόγο....πιθανά το πρόβλημα σου έχει να κάνει με τον χαρακτήρα σου/σας και λιγότερο με την διαφορά φύλου...

Αν είναι κάτι που θα πρέπει να δουλέψεις κατά την άποψή μου είναι αυτό....δηλ. την θέση σου και κατ΄επέκταση την σχέση σας...

Επίσης δεν συμφωνώ οτι για τα όποια προβλήματα φταίει η....μεγάλη(!)ηλικία του σκύλου...
Σίγουρα σε μικρότερη ηλικία, πριν ακόμα παγιωθούν οι ανεπιθύμητες συμπεριφορές , η εκπαίδευση είναι ευκολότερη αλλά επ΄ουδενί δεν ισχύει ότι ένας σκύλος στην ...τρομερή... ηλικία των 18 μηνών δεν μπορεί να εκπαιδευτεί σωστά και να έχει μια καλή ΒΥ.

Όσον αφορά την κοινωνικοποίηση του σκύλου, είναι το Α και το Ω της διαμόρφωσης ενός ισορροπημένου χαρακτήρα σε έναν σκύλο. Τα ομαδικά μαθήματα και βέβαια βοηθούν, όπως όμως βοηθούν και οι δραστηριότητες μαζί με την οικογένεια και οι πολλές πολλές έξοδοι του σκύλου απο τον χώρο του....

Γνώμη μου είναι ότι δεν γνωρίζεις καλά την ψυχολογία και το πως σκέφτεται ο σκύλος σου, όπως επίσης ότι σου χρειάζονται περισσότερα ''εφόδια'' και γνώσεις για να τον χειριστείς....

Όλα αυτά τα προβλήματα με προσπάθεια ξεπερνιούνται , και σίγουρα η σχέση σας με τον σκύλο μπορεί να γίνει πολύ καλύτερη.

Μην παραιτείσε...!:)

mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
καταπληκτικη η εγγονη της...Μερκελ,
λοιπον επειδη νοιωθω ασχημα οτι σας... ζαλισα , διαβαζοντας πολλες φορες αυτα που ολοι μου γραψατε , ενα μεριδιο ευθυνης ισως να εχω και εγω δεν θελω να τα ριξω ολα στον εκπαιδευτη , σας ειπα δεν εχω αλλη εμπειρια απο εκπαιδευση , και βρηκα και εν α λαθος του εκπαιδευτη και παρακαλω τους εκπαιδευτες απο αυτη την συζητηση να βγει ενα συμπερασμα , εκτος των αλλων ειναι οτι δεν <εκπαιδευσε> εμενα , ολη η βολτα αφορουσε μονο πως να διορθωνω τον σκυλο , και οχι πως να καταλαβω την ψυχολογια του , πως να του επιβληθω κλπ μονο με διορθωσεις τραβοντας τον πνιχτη , ΔΕΝ ξερω ειλικρινα αν υπαρχει και αλλος τροπος εκπαιδευσης , γιαυτο ξαναλεω δεν τον κατηγορω , μια απογοητευση μονο

grenouig

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
131
0
Υπαρχει και η θετικη μεθοδος εκπαιδευσης καθως και επαγγελματιες θετικοι εκπαιδευτες με εξειδικευση στην επιθετικοτητα των σκυλων.Ριξε μια ματια εδω: http://www.1caninebehaviorexpert.com

BRUNNO

Active Member
27 Δεκεμβρίου 2010
36
0
LIMASSOL CYPRUS
μαρια καλησπερα,
καταρχην αυτο που προσπαθησανε με πλαγιο τροπο να σου πουνε... στις προηγουμενες σελιδες...
να αλλαξεις εκπαιδευτη...
γιατι...
εχεις ενα σκυλο 18 μηνων ο οποιος κανει του κεφαλιου του...
αποφασιζεις να πας σε εκπαιδευτη... εκπαιδευεστε σε βασικη υπακοη..
κατεπαναληψη ανεφερες οτι στην ηλικια των 18 μηνων που το αποφασισες ηταν σχετικα αργα...
η συχνοτητα της αναφορας σου στην ηλικια του σκυλου με κανει να πιστευω οτι μεταφερεις λογια του εκπαιδευτη...
τελειωσατε την εκπαιδευση με τον εκπαιδευτη... του εδωσες τα ωραια σου λεφτουδακια... εν καιρω κρισης δεν με ενδιαφερει το ποσό, οσο και ναταν, ηταν σιγουρα αξιολογο διολου ευκαταφρονητο και με δυσκολια μαζεμενο...
κι ομως ερχεσαι στο φορουμ και ζητας την βοηθεια μας γιατι ο σκυλος σου ειναι ανεξελεγκτος στην βολτα...
απορια δικη μου... τι κανατε στην βασικη υπακοή? πως τελειωσατε αυτη την ρημαδα υπακοη και πως την αντιλαμβανεστε εσυ.. ο σκυλος κι ο εκπαιδευτης σου?
αυτο που χρειαζεται ο σκυλος σου αυτην την στιγμη.. ειναι ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΑΚΟΗ
ετσι ωστε να μαθεις να ηγεισαι αυτου... και να μην αναλαμβανει πρωτοβουλιες ενωπιον σου ειτε επειδη φοβαται ειτε επειδη δεν γουσταρει να καταλαβει οτι αρχηγος εισαι εσυ κι ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ

αυτα να συζητησεις με τον εκπαιδευτη σου.... κι αν δεν μπορει να σε μαθει να εκπαιδευσεις τον σκυλο σου... να μην αναλαμβανει εκπαιδευσεις...σε τετοιες ηλικιες...
ετσι ωστε να σου μεινουν τα χρηματα να πας σε ανθρωπους με εμπειρια και γνωση και ικανοτητα να εκπαιδευσουν ενα 18 μηνο γερμανικο με σχετικο προβλημα συμπεριφορας...
μολις γινεις αρχηγος του σκυλου σου κι εχεις τον ελεγχο του καθε στιγμη... κι εκτελει κατεντολη οποιαδηποτε εντολη του δωσεις οπουδηποτε... τοτε θα σταματησει κι η ανεξελεγκτη επιθετικοτητα του...
+1

keegan

Well-Known Member
18 Ιουνίου 2010
340
0
συμπερασμα , εκτος των αλλων ειναι οτι δεν <εκπαιδευσε> εμενα , ολη η βολτα αφορουσε μονο πως να διορθωνω τον σκυλο , και οχι πως να καταλαβω την ψυχολογια του
Εκεί είναι όλη η ουσία και το κλειδί της συνυπαρξής σας.

Όπως είπαν και τα παιδιά πιο πάνω, μάθε την γλώσσα του, σαν να μαθαίνεις μια νέα γλώσσα από την αρχή.

Ο σκύλος σε αφουγκράζεται κάθε στιγμή και όπως εσύ νιώθεις έτσι και αυτός αντιδρά.

έχεις pm.

Last edited:

betelgeusse

Well-Known Member
14 Μαϊου 2011
301
2
38
germany
Μαλλον ο εκπαιδευτης σου δεν εκανε καλη δουλεια.Και ο δικος μου κανει πεισματα στην βολτα(κυριως μου φευγει απο το λουρι και κυνηγα ελαφια) αλλα σε ανθρωπους δεν ορμαει.Και απο την στιγμη που μιλαμε για μεγαλοσωμο σκυλι θα πρεπει να προσεξεις.
Και τι μαλακια ηταν αυτη, το εισαι γυναικα και ειναι αντρας.Εκτος δηλαδη απο κλεφτης ο εκπαιδευτης σου ειναι και σεξιστης.

mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
Μαλλον ο εκπαιδευτης σου δεν εκανε καλη δουλεια.Και ο δικος μου κανει πεισματα στην βολτα(κυριως μου φευγει απο το λουρι και κυνηγα ελαφια) αλλα σε ανθρωπους δεν ορμαει.Και απο την στιγμη που μιλαμε για μεγαλοσωμο σκυλι θα πρεπει να προσεξεις.
Και τι μαλακια ηταν αυτη, το εισαι γυναικα και ειναι αντρας.Εκτος δηλαδη απο κλεφτης ο εκπαιδευτης σου ειναι και σεξιστης.
καλοο ! εχουν περασει 2 βδομαδες μπορει και τρεις απο τοτε που τελειωσαμε ασπουμε και οσο περναει ο καιρος και το σκεφτομαι, ναι ειχε μια υπεροψια απεναντι στις γυναικες , πολλες φορες μου το ειχε αναφερει αυτο , μαλλον για να καλυψει την προβλεπομενη αποτυχια του

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
βρε σεις δεν θελω να δικαιολογισω τον εκπαιδευτη αλλα 1ον μαρια λες πως η ακπαιδευση αφωρουσε μονο το πως να διωρθωνεις το σκυλο και οχι το να καταλαβεις την ψυχολογια του ετσι? αλλα οταν δεν ξερεις την ψυχολογια δεν μπορεις να διορθωσεις τον σκυλο εκει που πρεπει αρα μηπως οταν κατι πιθανο να μην καταλαβες να τον ρωτουσες?(σκας που σκας χρηματα βρε απαιτησε και εσυ σωστη δουλεια και ασ τσακωθεις μαζι του αμα δεν κανει σωστη δουλεια δεν τον πληρωνεις) και 2ον οσο αφωρα για το θεμα με τις γυναικες πηστευω οτι το λεει για το λογο του οτι η γυναικια φωνη σινιθος δεν ειναι τοσο επιβλητικη (τουλαχιστων οι περισσοτερες που ξερω οταν μιλανε στο λυκοσκυλο τους ειναι σαν να το παρακαλανε και μετα αυτο τις γραφει) πως λενε ρε παιδια μια γυναικα ειναι πιο ευαισθητη απο εναν αντρα. και 3ον με την φωνη που ειχε η μικρη με το λυκοσκυλο στο wdc ε και εγω θα τρομαζα (εδω εμηνε ο πατερας μου οταν ακουσε την φωνη της τοσο κοφτη με σωστο και σταθερο τονο. το εντυποσιακο δεν ηταν ο πολυ υπακουος σκυλακο αλλα η πολυ επιβλητικη και πειθαρχημενη φωνη της παρα την ηλικια της)

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
για να μπορείς να ''κουμαντάρεις'' σωστά τον οποιονδήποτε σκύλο πρέπει πρώτα απ΄όλα να μάθεις να ελέγχεις τον ίδιο τον εαυτό σου...
αυτό ισχύσει εξίσου για άντρες και για γυναίκες....

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
ο σκυλος μου στην βολτα ειναι απροβλεπτος ΄,χυμαει χωρις να προηδοποιησει . κατι που κανει κουραστικη την εξοδο μου μαζι του. ξερει καποιος απο ψυχολογια τι μπορει να σημαινει αυτο:|
Κάπως έτσι είναι και το κοριτσάκι μου. Πιο παλιά όποιος την πλησίαζε του όρμαγε. Τώρα έχει ηρεμήσει κάπως αλλά και πάλι ώρες ώρες είναι απρόβλεπτη, γι' αυτό και όταν είναι κοντά κόσμος προσέχω και την κρατάω αλλιώς. Εγώ την έχω συνηθίσει αλλά όταν τη βγαζει η μητέρα μου ζορίζεται πολύ! Έχω προσπαθήσει πάρα πολλές μεθόδους αλλά τίποτα. Πλέον εγώ το έχω αποδεχτεί. Ωστόσο καταλαβαίνω τη δυσκολία του πράγματος. Εμένα απ' το ζόρι της πολλές φορές γυρίζει με αφρούς στο στόμα γιατί τραβιέται συνέχεια. Το θέμα είναι αν ήταν πάντα έτσι το σκυλάκι σου και αν όχι πόσο καιρό είναι έτσι!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97