Ο σκύλος μου δεν τρώει ξηρά τροφή!

rigo

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2011
292
0
βρε gus δεν τα ειπαμε εχθες?μην αγχονεσαι οσο για το μαγηρεμα μονο μια κατσαρολα νερο και το φαγητο θελει!!δεν βαζεις αλατακι για τη γευση κλπ;)δεν ειναι χαζο το σκυλακι αν πεινασει θα φαει..προσπαθησε να αλλαξεις τροφη και αν δεν πιασει τα ιδια με τον αλλο χρηστη..αφηνεισ για λιγο και μαζευεις!!αλλωστε ειπαμε ειναι μια χαρα στα κιλα της..μη την παχυνεις πολυ θα εχεισ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!

gus

Member
21 Ιανουαρίου 2011
5
0
Ναι εχεις δικιο rigo απλως ουτε το πρωι εφαγε ουτε τωρα το μεσημερι που της εβαλα. Κατα τ αλλα ενα κομματι κρεας απο μπριζολα χοιρινη που μας επεσε ετρεξε και το εκανε μια χαψια. Θα εφαρμοσω το συστημα με το 20λεπτο για 3-4 μερες και αν δεν δω και εκει προκοπη τοτε αλλαζω τροφη...

rigo

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2011
292
0
καλομαθημενη απλα και το παιζει ιστορια..θα στρωσει χαρακτηρα οταν την βαλετε στη θεση της!!θα σ ελεγα κανα δυο μερεσ γιατι 4 ειναι λιγο πολυ για το σκυλακι..και κοιτα κ το ενδεχομενο οταν τρωει να παρατρωει και να μην εχει ορεξη ή να της δινει κανενα τιποτα λιχουδιεσ μεσα στη μερα...

Elpidaki

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2012
205
0
Πειραιάς
ντογκις καλώς ήρθες στο φόρουμ :)

Είναι πολλοί οι λόγοι που μπορεί να μην τρώει η σκυλίτσα σου. Μπορεί επειδή περνάει τον πρώτο της οίστρο και είναι "κάπως". Μπορεί να βαρέθηκε την τροφή της. Μπορεί να έχει κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας. Καταρχάς την τεστάρεις με κάτι άλλο πιο δελεαστικό για να δεις αν έχει άρνηση γενικότερα τροφής ή μόνο της ξηράς της. Δοκίμασε με λίγο τυράκι, λίγο ζαμπονάκι. Κάτι τέτοιο, για να δεις αν θα φάει. Αν ανταποκριθεί θετικά στις λιχουδιές, τότε φταίει η ξηρά της. Πριν αλλάξεις μάρκα, δοκίμασε να την νοστιμέψεις λίγο. Ράντισέ την με λίγο νεράκι, ίσα να απελευθερώσει την μυρωδιά της. Ανακάτεψέ την με λίγο γιαουρτάκι ή με ελάχιστη σαλτσούλα από το δικό σας φαγητό ή στην χειρότερη με μια κουταλίτσα ίδιας κονσέρβας. Οτι σου περάσει από το μυαλό τέλος πάντων, σε ελάχιστη ποσότητα, ίσα να πάρει μυρωδιά. Και κατά προτίμηση, κάτι που να μην μπορεί να το ξεχωρίσει από τις κροκέτες της. Δεν της αφήνεις το φαγάκι της, διαθέσιμο όλη μέρα. Ενα τέταρτο, είκοσι λεπτά και το παίρνεις. Την επόμενη φορά ή μέρα πάλι. Αν πάλι δεν πιάσει τίποτα απ' αυτά, δοκίμασε να της αλλάξεις ξηρά αλλά σταδιακά, σε σχέση με αυτή που τρώει τώρα, μέχρι να την συνηθίσει, για να αποφύγεις πιθανές διάρροιες και εμετούς. Και αν εξακολουθεί να μην τρώει, κάνε μια βόλτα από τον γιατρό, μήπως τυχόν και συμβαίνει κάτι άλλο. Συγχρόνως παρακολουθείς για άλλα συμπτώματα, τα οποία αν εμφανιστούν, επικοινωνείς άμεσα με τον γιατρό.

Κάτι άσχετο, αλλά μιά και μιλάμε...σκοπεύετε να την ζευγαρώσετε; :rolleyes:
Ωραία τα έγραψες! Βασικα έχω κι εγώ το ίδιο θέμα... Η μικρή πριν κάνα 3μηνο σταμάτησε να τρώει σκέτη την ξηρά τροφή, Royal Canin για Λαμπραντόρ. Την τρώει μόνο αν της βάλω μια κουταλιά κονσέρβα και την ανακατέψω. Κονσέρβα δίνω Belcando, της αρέσει. Αλλά έτσι θα μας πάει μια ζωή; Σκέτη κροκέτα δεν τρώει. Μπορεί να κάτσει νηστική 2 μέρες και δε μπορώ να την αφήνω να τρώει κάθε τόσο. Ρε γαμώτο... 80 ευρώ τροφή το μήνα συν ένα κάρο κονσέρβες; Δεν είναι τόσο το οικονομικό να σου πω την αλήθεια, αλλά το ότι είναι μελαλίδικο. Και οι κονσέρβες κρατάνε 2 μέρες στο ψυγείο. Σπάνια την καταναλώνει όλη. Σκέφτηκα να αλλάξω κροκέτα. Είναι λάθος λες;

kat-indefix

Well-Known Member
3 Ιανουαρίου 2011
92
0
Αγ.Παρασκευή
Γιατί βρε παιδιά να είναι λάθος....; άμα βλέπετε ότι ένα σκυλί δεν την θέλει την τροφή μετά από όλες τις προσπάθειες θεωρώ ότι δεν είναι κακό να αλλάξουμε τροφή. Διαλέχτε κάποια άλλη με τα συστατικά που πρέπει και δοκιμάστε τη! Εγώ πάντως με τον Ιντεφίξ είχα πρόβλημα στον 1ο χρόνο της ζωής του με τη royal, που του έδινα τότε...δεν την ήθελε με τίποτα.... έκανα από τότε μερικές αλλαγές και τώρα καταλήξαμε να είανι μια χαρά με την τροφή του!

Panos-Terra

Active Member
14 Οκτωβρίου 2012
33
0
επαναφερω το θεμα αφου και η δικια μου η κακομαθημενη σκυλιτσα,δεν θελει πια ουτε να βλεπει την τροφη της που τρωει απο τοτε που γενηθηκε (royal canin mini junior) τωρα ειναι κοντα 7 μηνων.εχει αρχισει πολυ καιρο τωρα να μην την θελει μεχρι που εφτασε να τημ μισει τελειως.της συμπληρωνω ζεστο νερο-παλι τα ιδια ,της μπρεδευω λιγη κονσερβα -καθεται και ξεχωριζει τα κομματιακια κονσερβας και τρωει.εφαρμοσα το 20λεπτο κτλ.-τιποτα.το σκυλι μου τωρα ειναι δευτερη μερα εντελως νυστικο και το λυπαται η ψυχη μου.δεν την θελει με τιποτα.κατα τα αλλα ειναι ευδιαθετο,παιχνιδιαρικο και τρελενεται για οτιδηποτε αλλο εκτος απο την royal canin.εγω παλι επειδη ειμαι παπατρεχας ειχα αγορασει 24 κιλα απο δαυτη γιατι την βρηκα σε καλη τιμη (35 ε το 8κιλο απο Αγγλια,και τα κλαιω ηδη)αχαχαχ.πειτε καμια ιδεα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog