Καλησπέρα σας,είμαι καινούργια στο φόρουμ .Με τον άντρα μου έχουμε ροτβάιλερ τα τελευταία 17 χρόνια.Είμαστε γονείς 4 παιδιών ηλικίας από 2,5 ετών έως και 24 ετών. Έχουμε δύο σκύλους στον κήπο μας έναν 4χρονο κούκλο τον Ραμόν(ροτβάιλερ) και τη μαλού(1,5 έτους).Προβληματίστηκα πάρα πολύ με μια συμπεριφορά του σκύλου μου ,ο οποίος εχει πολύ καλή σχέση με τα παιδιά,αλλά προχθές επιτέθηκε στο μωρό ,2,5 ετών ,χωρίς να το δαγκώσει ,και ενώ ο μικρός έπαιζε μαζί του .Είμαι ολύ στεναχωρημένη καθως το σκυλί ποτέ δε μου έχει δώσει άλλο δικαίωμα .Αν καταφέρω θα ανεβάσω βίντεο-ναι το έχω σε βίντεο γιατί δευτερόλεπτα πριν το περιστατικό έπαιζαν και ο σκύλος του έγλυφε τα χέρια.Ο μικρός έσκυβε σχετικά απότομα (για τα δικά του πάντα δεδομένα)του ακουμπούσε το πίσω πόδι ,σηκωνόταν και γελούσε ,βασικά ξεκαρδιζόταν.Την 4η φορά που το έκανε αυτό ο σκύλος πετάχτηκε πάνω στο πρόσωπό του με γαύγισμα και τον εριξε κάτω (προς τα πίσω)με το κεφάλι.Μέχρι να δω ότι δεν υπάρχει δάγκωμα στο πρόσωπο του μωρού κόντεψα να μείνω.Έχω κατατρομάξει...Μετά που είδα το βίντεο κατάλαβα τα σημάδια δυσφοριας που έδειξε ο σκύλος ,απομακρύνθηκε,και κοιτούσε το μωρό πλάγια,εκείνη τη στιγμή όμως έβλεπα μέσα από την οθόνη και είχα το νου μουαπλά να χωράνε και οι δυο τους για να αποτυπώσω την πολύ όμορφη στιγμή...Έχω καταρρακωθεί μόνο που σκέφτομαι τι θα μπορούσε να έχει συμβεί,είχα μεγάλη εμπιστοσύνη στο σκύλο μου και δεν νομιζω ότι μπορώ να τον ξαναεμπιστευτώ ξανά.Είδα πολλές φορές το βίντεο για να καταλάβω τι τον ενόχλησε αλλά δεν μπορώ,Μπορεσα μόνο να διακρίνω τη δυσφορία του σκύλου.Κάθε φορά που το βλέπω μετά με πιανει τρέμουλο και μου ρχεται να διώξω τον σκύλο.Είμαι πολύ στεναχωρημένη,έχω αυτό το σκυλί από κουτάβι και το έχω αγαπήσει πολύ,αν όμως κάνει κακό σε κάποιο παιδί δεν ξερω μέχρι που μπορει να φτάσω.Το θέμα είναι πως δεν τον εμπιστεύομαι πια,πώς είναι λοιπόν δυνατόν να έχω ένα σκύο που δεν μπορώ να εμπιστευτώ;Παρακαλώ βοηθήστε με να ανεβάσω το βίντεο,πιστεύω πως θα βοηθήσει να καταλάβετε καλύτερα αυτό που προσπαθώ να σας περιγράψω.Ευχαριστώ