Ο σκύλος μας επιτέθηκε στο μωρό μας

13 Ιουλίου 2015
21
56
48
Καλησπέρα σας,είμαι καινούργια στο φόρουμ .Με τον άντρα μου έχουμε ροτβάιλερ τα τελευταία 17 χρόνια.Είμαστε γονείς 4 παιδιών ηλικίας από 2,5 ετών έως και 24 ετών. Έχουμε δύο σκύλους στον κήπο μας έναν 4χρονο κούκλο τον Ραμόν(ροτβάιλερ) και τη μαλού(1,5 έτους).Προβληματίστηκα πάρα πολύ με μια συμπεριφορά του σκύλου μου ,ο οποίος εχει πολύ καλή σχέση με τα παιδιά,αλλά προχθές επιτέθηκε στο μωρό ,2,5 ετών ,χωρίς να το δαγκώσει ,και ενώ ο μικρός έπαιζε μαζί του .Είμαι ολύ στεναχωρημένη καθως το σκυλί ποτέ δε μου έχει δώσει άλλο δικαίωμα .Αν καταφέρω θα ανεβάσω βίντεο-ναι το έχω σε βίντεο γιατί δευτερόλεπτα πριν το περιστατικό έπαιζαν και ο σκύλος του έγλυφε τα χέρια.Ο μικρός έσκυβε σχετικά απότομα (για τα δικά του πάντα δεδομένα)του ακουμπούσε το πίσω πόδι ,σηκωνόταν και γελούσε ,βασικά ξεκαρδιζόταν.Την 4η φορά που το έκανε αυτό ο σκύλος πετάχτηκε πάνω στο πρόσωπό του με γαύγισμα και τον εριξε κάτω (προς τα πίσω)με το κεφάλι.Μέχρι να δω ότι δεν υπάρχει δάγκωμα στο πρόσωπο του μωρού κόντεψα να μείνω.Έχω κατατρομάξει...Μετά που είδα το βίντεο κατάλαβα τα σημάδια δυσφοριας που έδειξε ο σκύλος ,απομακρύνθηκε,και κοιτούσε το μωρό πλάγια,εκείνη τη στιγμή όμως έβλεπα μέσα από την οθόνη και είχα το νου μουαπλά να χωράνε και οι δυο τους για να αποτυπώσω την πολύ όμορφη στιγμή...Έχω καταρρακωθεί μόνο που σκέφτομαι τι θα μπορούσε να έχει συμβεί,είχα μεγάλη εμπιστοσύνη στο σκύλο μου και δεν νομιζω ότι μπορώ να τον ξαναεμπιστευτώ ξανά.Είδα πολλές φορές το βίντεο για να καταλάβω τι τον ενόχλησε αλλά δεν μπορώ,Μπορεσα μόνο να διακρίνω τη δυσφορία του σκύλου.Κάθε φορά που το βλέπω μετά με πιανει τρέμουλο και μου ρχεται να διώξω τον σκύλο.Είμαι πολύ στεναχωρημένη,έχω αυτό το σκυλί από κουτάβι και το έχω αγαπήσει πολύ,αν όμως κάνει κακό σε κάποιο παιδί δεν ξερω μέχρι που μπορει να φτάσω.Το θέμα είναι πως δεν τον εμπιστεύομαι πια,πώς είναι λοιπόν δυνατόν να έχω ένα σκύο που δεν μπορώ να εμπιστευτώ;Παρακαλώ βοηθήστε με να ανεβάσω το βίντεο,πιστεύω πως θα βοηθήσει να καταλάβετε καλύτερα αυτό που προσπαθώ να σας περιγράψω.Ευχαριστώ

DimitrisMaltesse

Well-Known Member
1 Ιουνίου 2015
83
29
27
Συνιστω για αρχη ηρεμια και απλα μην αφηνεις το σκυλο να πλησιασει ειτε να είναι στον ιδιο χωρο με τα παιδια, απομονοσε τον η και δεστον αν χρειαστεί ορισμένες φορες, κρατα τον μακρια από το παιδι η τα αλλα παιδια(τα μικρα τουλάχιστον αν εχεις και αλλα τοσο μικρα) μεχρι να δεις τι θα κανεις, ανεβασε το βιντεο να το δουμε αν και μου φενεται πολύ περιεργη αυτή η κατασταση που περιγραφεις, ετσι ξεφνικα ροττ να επιτεθει σε παιδακι ξερω ότι είναι αρκετα φιλικα με τα παιδια και εχουν την τασει να τα υπερπροστατευουν, μηπως εχεις παρεξηγησει την κινηση του σκυλου από το φοβο που πειρες? Ανεβασε το βιντεο για να εχουμε κατι χειροπιαστω και εμεις να κρινουμε, να σε βοηθησουμε

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Φαινεται το βιντεο.Μηπως ο σκυλος ενιωσε μια στιγμιαια ενοχληση την ωρα που επινε νερο ; Ή απλα ο μικρος υπερεβει τα ορια που του εθεσε ο σκυλος και τον ενοχλησε.Αν δεν ειχε ξαναγινει δεν νομιζω να εχει και πολυ σημασια,δεν σημαινει οτι δεν θα γινοταν και ποτε.Η δυσφορια του νομιζω φαινεται προς το τελος του βιντεο,απλα οπως ειπες και εσυ προσπαθουσες να βλεπεις μεσω του βιντεο και ισως δεν το παρατηρησες..

Last edited:
  • Like
Reactions: brand13

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
το παιδακι βγαζει δυνατες φωνες. πολύ δυνατες για την ακοή του σκυλου.
το παιδακι χαιδευει τον σκυλο στην κορυφή του κεφαλιου.
το παιδακι χαιδευει τον σκυλο ενώ αυτος πινει νερο
ο σκυλος προσπαθει να απομακρυνθει και το παιδι δεν τον αφηνει στην ησυχια του.
φωναζετε τον σκυλο και ερχεται σαν να ζηταει από εσας προστασια.
το παιδι κολλάει τον σκυλο στον τοιχο, δεν του αφηνει περιθώρια κινησης για δευτερη φορα
το παιδι γελαει δυνατα.
το παιδι πειραζει τα πόδια του σκυλου.

ολα αυτα ενοχλησαν τον σκυλο. ο οποιος ουτε καν δαγκωσε. υπερασπιστηκε τον εαυτο του.
στο καπάκι μαλωνετε τον σκυλο σαν να εκανε κατι κακο.
τουλαχιστον εμενα αν μου τα εκανε αυτα ενα παιδακι θα με ενοχλουσαν και δεν θα ημουν τοσο ευγενικη οσο ο ραμον.:unsure:

DimitrisMaltesse

Well-Known Member
1 Ιουνίου 2015
83
29
27
Ο σκυλος εμφανιζει νευρικωτητα από την ωρα που πινει νερο, δεν πρεπει να ενοχλεί κανεις τους σκυλους όταν πινουν νερο η τρωνε , θα συμφωνισω με την ιωαννα ότι το παιδι γινεται ενοχλητικο για τον σκυλο ο οποιος ψαχνει την ηρεμια του. Ο σκυλος εχει εκπαιδευτεί αν ναι σε τι? Όπως και να εχει παντα καλυτερα για μενα να ρωτήσετε έναν ειδικο(εκπαιδευτη)

Last edited:

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Βλέπω έναν σκύλο που δεν έχει όρεξη για πολλά πολλά (ίσως λόγο ζεστης) και προσπαθείνα πιει ννερό. Ο πιτσιρικάς γίνεται ενοχλητικός προς τον σκύλο και όταν ο σκύλος αποφασίζει να φύγει τον φωνάζεις πίσω (λάθος. Όταν τα σκυλιά δεν έχουν όρεξη καλό είναι να το σεβόμαστε). Μετά βλέπω τον σκύλο να διορθώνει τον μικρό. Δεν βλέπω διάθεση να τον δαγκωσει η να του κάνει κακό (αν ήθελε θα το είχε κανει).
Δεν γνωρίζω ποια ήταν η αντιδράση σας αλλά αν μαλωσατε άσχημα η ακόμα χειρότερα έπεσε και καμιά ψιλή, προσοχή μην βγάλει αργότερα κακή συμπεριφορά λόγο της τιμωρίας. Δώστε με ωραίο τρόπο στον σκύλο να καταλάβει τα όρια του και σημαντικότερο για μένα μάθετε στο παιδί σας πως να συμπεριφερεται στον σκύλο ώστε να μην έχετε στο μελλον ανάλογα η ακόμα χειρότερα περιστατικά. Και τα παιδιά πάντα με επίβλεψη όταν είναι με τα σκυλιά.

Last edited:

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
ο σκυλος μου διχνει φοβισμενος με το που αρχιζει το βιντεο.
κοιτώντας το βιντεο ξανα και ξανα για τον σκυλο καταγραφω ως σημαδια φοβου/δυσφορίας:
  • γλυφει τα χειλη και τη μυτη του
  • κρατα την ουρα μαζεμενη.
  • κρατα το σωμα του γενικότερα κυρτό και μαζεμενο.
  • κολλάει στον τοιχο.
  • ριχνει πισω τα αυτια
  • προσπαθει να φυγει
  • τιναζει το κεφαλι και κοιταζει το παιδι συνοφριωμενος: ορθανοιχτα ματια, γερα κλειστο στομα, σηκωμενα φρυδια
  • δειχνει το ασπραδι των ματιων

αυτα βλεπω εγω. οι πιο γνωστες και έμπειροι πιστευω θα βοηθήσουν περισσοτερο.
η κυρια και καλύτερη συμβουλή που θα παρεις α[ό το φορουμ ειναι πως να βρεις καλό εκπαιδευτή ο οποιος θα βελτιώσει τη σχεση σας με το σκυλο.

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
Χωρίς να είμαι ειδικός, και να έχω ιδιαίτερη εμπειρία με τη συγκεκριμένη ράτσα, μπορώ να πω, τα εξής:

Αν ήθελε να κάνει κακό στο παιδί, θα του ήταν το μόνο εύκολο, και δε θα προλάβαινες να πεις "κύμινο", άρα δεν είχε αυτό το σκοπό..

Πιστεύω ότι θέλησε απλά να διορθώσει τη συμπεριφορά του παιδιού, που ήταν ολοφάνερα ασεβής απέναντί του, και να το βάλει στη θέση του, μια και δε φρόντισες να το κάνεις εσύ νωρίτερα. Εξάλλου, η ηλικία του μικρού σου είναι ακόμα τέτοια που ιεραρχικά είναι ξεκάθαρα κάτω από το σκυλί.

Εσύ πως θα ένιωθες αν ήσουν παιδί και το μικρότερο αδερφάκι σου λειτουργούσε απέναντί σου όπως ο μικρός σου στο Ραμόν? Ή ακόμα και τώρα.. αν προσπαθούσες να πιείς το νερό σου ήσυχα, κάποιος σε ταλαιπωρούσε και δε σε άφηνε σε χλωρό κλαρί, και κάποιος άλλος, εκείνος που θα όφειλε να σε προστατέψει, κρατούσε ως μόνη συμμετοχή στο γεγονός μια κάμερα να σε σημαδεύει? Το σκυλί γλειφόταν για ώρα φανερά εκνευρισμένο.. Ήθελε απλά την ηρεμία του, σε μια ιερή θα έλεγα στιγμή για τον καθένα μας, όταν ήθελε απλά να ξεδιψάσει.

Αν είχες πραγματικά εμπιστοσύνη στο σκύλο σου, πως αυτή κλονίζεται τόσο εύκολα? Αντέδρασες υπερβολικά και όχι τίποτα άλλο, φόβισες και το παιδί. Τα παιδιά, όπως και τα σκυλιά μη ξέροντας πως να νιώσουν σε μια πρωτόγνωρη ή τρομακτική κατάσταση, απλά υιοθετούν την αντίδραση και το συναίσθημα του κηδεμόνα τους. Στην προκειμένη περίπτωση το φόβο και στο εξής την επιφυλακτικότητα σε ένα κατά τα άλλα πιστό και αφοσιωμένο μέλος την οικογένειας.

Η γιαγιά μου έλεγε πάντα, ότι για όποιον δε ξέρει να σε σεβαστεί, καλύτερα να σε φοβάται.. Αυτό πιστεύω ότι πήγε να εφαρμόσει ο σκύλος. Από το να τον φοβάστε λοιπόν, οικογενειακώς, ίσως είναι η ιδανική στιγμή για να αρχίσετε να τον σέβεστε, και να διδάξετε το ίδιο και στο παιδί.

Φιλικά.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Aπορώ πραγματικά πως έχετε δυναμικές φυλές με παιδιά και δεν έχετε ιδέα για τα σημάδια που σας δίνει ο σκυλος σας. Το να τραβήξετε ένα χαριτωμένο βίντεο είναι πιο σημαντικο από την ασφάλεια του παιδιού και του σκύλου; Και ναι τώρα που έγινε αυτο δεν γίνεται να ξαναεμπιστευτείτε εύκολα τον σκύλο που μεγαλώσατε από κουτάβι ο οποιος και θα πληρώσει τη νύφη.
Προτείνω να τον δώσετε γιατί δεν εμπνέετε καμία εμπιστοσύνη ότι είστε υπεύθυνοι και δεν θα θέσετε σε κίνδυνο παιδάκι και σκύλο στο μέλλον. Δεν αστιευομαι καθολου. Επειδή όταν θα τον δαγκώσει θα είναι αργά και για τα δύο αθώα πλάσματα και οι μόνοι υπεύθυνοι θα είστε εσείς.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Ιωάννα, δε ξέρω αν είσαι μαμά αλλα εκείνη τη στιγμή δε νομίζω να σκέφτηκε η γυναίκα αν έπρεπε να διορθώσει το σκύλο με φωνή ή όχι. Κατα τα αλλα συμφωνώ, πρέπει να περιορίζετε το παιδί σχετικά με τον σκύλο. Όντως κι εμένα μου φάνηκε πως ο σκύλος προσπαθούσε να φύγει και το πιτσιρίκι τον ακολουθούσε. Δεν ειναι πως αντέδρασε άμεσα, προσπάθησε να το αποφύγει. Απο την άλλη, εφόσον έγινε αυτό δε ξερω σε τι ένταση διορθώθηκε ο σκύλος και τι ακολούθησε, γεγονός που με κανει να προβληματίζομαι σχετικά με το αν έλαβε το μήνυμα οτι πέρασε τα όρια ή κατάλαβε οτι μπορεί να το ξανακάνει. Σε κάθε περίπτωση, εγώ θα πρότεινα να δει το σκυλί ένας εκπαιδευτής και γενικότερα να μην αφήνετε τα παιδιά να πειράζουν το ζώο, ειναι επικίνδυνο για το παιδί που ειναι στο ύψος του σκύλου και επιπλέον δίνετε και στο σκύλο το περιθώριο να αντιδράσει όπως αντέδρασε

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
για να ειμαι ειλικρινής το παιδακι περασε τα ορια όχι ο σκυλος:p
αλλα ναι, η φωνή που του εβαλε η μητερα ηταν απόλυτα κατανοητή.
αν ακουστηκα επικριτική, οφειλω να ζητησω συγνώμη, εγω δεν θα ειχα καν το κουραγιο να αποκτησω παιδια:D

Last edited:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Θα ακουστώ σκληρη εν γνώσει μου.
ΥΨΙΣΤΟ ΛΑΘΟΣ το ότι αντι να ειστε διαρκώς σε εγρηγορση να προλάβετε σκηνικά, απλά σας νοιαζει να καταγράψετε πλάνα και δεν κόψατε τον μικρό που ενοχλουσε τον σκύλο ενώ επινε νερό.
Ο σκύλος είναι ο μόνος "σωστός" από τους 3 σας, γιατι εδωσε ΠΟΛΛΑ σημάδια ώστε να καταλάβετε τη δυσφορία που του προκαλούσε ο μικρός. Δεν μιλάνε για να μας πουν τι και πότε ενοχλουνται οπότε ειναι δικη μας ευθύνη να τα "προστατεψουμε" από ερεθίσματα που τα ζορίζουν (εν προκειμένω το παιδι).
Προσωπικα δεν θα ειχα θέμα εμπιστοσύνης προς τον Ραμόν... Από εσάς υπήρξε αμέλεια.

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΣΚΥΛΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
για να ειμαι ειλικρινής το παιδακι περασε τα ορια όχι ο σκυλος:p
αλλα ναι, η φωνή που του εβαλε η μητερα ηταν απόλυτα κατανοητή.
αν ακουστηκα επικριτική, οφειλω να ζητησω συγνώμη, εγω δεν εχω καν το κουραγιο να αποκτησω παιδια:D
Το παιδάκι πέρασε τα όρια αλλα απο τη στιγμή που ο σκύλος αντέδρασε μη αποδεκτά -αν και δικαιολογημένα-, έπρεπε να διορθωθεί για να μην επαναληφθεί. Αυτά απο τις μεχρι τωρα γνώσεις μου στην εκπαίδευση και τι θα έκανα εγώ, χωρίς να εχω καποια ιδιότητα και σαφώς με πιθανότητα λάθους :)

• Like
Reactions: d-friend

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
48
Νίκαια
Ο σκύλος έχει δείξει ποτέ δόντια ή έχει γρυλισει και τον έχετε μαλώσει εντονα;

Έδειξε σαφώς σημάδια ενόχλησης τα οποία αγνοήσατε, αλλά με προβλημάτισε το γεγονός ότι πήγε κατευθείαν σε air snap.

13 Ιουλίου 2015
21
56
48
Από τον καιρό που φέραμε το νέο μωρό στο σπίτι ,εισάγαμε το μωρό στη ζωή του σκύλου σταδιακά για να έχουν μια καλη σχέση.Τον τελευταίο καιρό ο μικρός κάθε μέρα για κάποια λεπτά χαϊδεύει το σκύλο ο οποίος στην κυριολεξία γίνεται χαλί στα πόδια του.Ξεκίνησα να καταγράψω το βίντεο γιατί για 30 δεύτερα ( 2 φορές για την ακρίβεια)ο μικρός έκανε αυτή την κίνηση στο πόδι του σκύλου,ξεκαρδιζοταν και ο σκυλος του έγλειφε τα χέρια με λατρεία.Ήταν η πρώτη φορά που το μωρό γελούσε τόσο δυνατά,δεν έχει γίνει στο παρελθόν.Επίσης είχε πάρα πολύ ζέστη και ίσως ο σκύλος δυσανασχέτησε.Βλέποντας το βίντεο ξανά και ξανά είδα τα σημάδια όπως προείπα. Απλά ο σκύλος μου ποτέ ξανά δεν έχει καν γριλήσει σε κανένα από τα παιδιά,ούτε και τώρα το έκανε και δεν περίμενα με τιποτα τέτοια κίνηση.Η φωνη που έβαλα ήταν από το φόβο μου ,ταράχτηκα τόσο που νόμιζα πως η καρδιά μου θα σταματήσει!Ήταν ξεκάθαρο το μήνυμα του σκύλου ,ενοχλήθηκε και ήθελε απλά να τον αφήσει ήσυχο ο μικρός.θα πρέπει να το ξεπεράσω και να ξαναφέρω το μωρό κοντά βάζοντάς του όρια για το πως θα φερθεί στο Ραμόν.Όσο για το αν είμαστε υπεύθυνοι και σας εμπνέουμε εμπιστοσυνη κυρια Ι.Κυβέλη,να είστε σίγουρη πως το ξέρουμε ΜΟΝΟ εμείς.Λάθη γίνονται και ο σκύλος δε θα πληρώσει τίποτα,όπως και το μωρό δε θα πάθει τίποτα.Αν δείτε το αρχικό κείμενο ,έχουμε 4 παιδιά και 17 χρόνια σκύλους και είμαστε όλοι αρτιμελής.Μην ανησυχείτε για μας ,αγαπάμε και τα παιδιά μας και τα σκυλιά μας και δε θα φύγει κανείς απ το σπίτι.Αυτή θα ήταν η εύκολη λύση.Από τα λάθη μας μαθαίνουμε και αλλάζουμε τη ζωή μας προς το καλύτερο.Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

13 Ιουλίου 2015
21
56
48
Με αιφνιδίασε το γεγονός ότι πέρασε από τα χάδια και τα φιλιά σε πολύ μικρό διάστημα (το βίντεο είναι λιγότερο από 1 λεπτό)στην ¨επίθεση".Δεν έχω ξαναβγάλει βίντεο με το μωρό και το σκύλο και ενθουσιάστηκα γιατί στα 2,5 χρόνια που είναι το μωρό στο σπίτι ο σκύλος δεν είχε εκδηλώσει τόσο έντονα την αγάπη του προς αυτό.Πριν ξεκινήσω να τραβάω το βίντεο ,τριβόταν πάνω στο μωρό και του έγλυφε τα χεράκια...Ο ενθουσιασμός που μου προκάλεσε αυτή η εικόνα με αποδιοργάνωσε και παραχαλάρωσα μη δίνοντας βάση στα σημάδια...Επίσης ο μικρός πρώτη φορά ήταν τόσο έντονος και ενοχλητικός προς το Ραμόν.Τι να πω γίναν όλα τόσο γρήγορα...Αυτό που λέω πάντα σε φίλους είναι οτι ποτέ δεν μπορείς να εμπιστευτείς απόλυτα ένα ζώο,οτι πάντα είμαι κοντά στα παιδιά μου και έχω το νου μου με τα σκυλιά γιατί μέσα μου υπάρχει μια επιφύλαξη,αυτά που χρόνια είχα στο μυαλό μου ,τα βρήκα μπροστά μου...προς ΄γνώση και συμμόρφωση...Επίσης ο Ραμόν έχει κάνει τη βασική υπακοή με εκπαιδευτή και δεν έχει ξαναδείξει σημάδι επιθετικότητας στο παρελθόν.

Last edited:
  • Like
Reactions: epial and mareco

brand13

Member
26 Ιουνίου 2015
6
2
50
Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες ,το παιδάκι ξεπέρασε τα όρια. Κατά την γνώμη μου δεν έχει σημασία η ράτσα. Έχουμε σκυλάκι διασταύρωση κοκόνι με γκριφόν και όταν ήταν 5 μηνών ήρθαν επίσκεψη φίλοι με τα παιδάκια τους τα οποία φέρονταν στον σκύλο σαν σε παιχνιδάκι τους για να παίξουν. Αρχικά το σκυλί μαζεύτηκε στα πόδια μας και επειδή τα παιδάκια επέμεναν στην ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντι στο σκυλί (μια και δεν τα μάζευαν οι γονείς τους) άρχισε να γρυλίζει στα παιδιά παρότι κουτάβι. Και το σημαντικότερο από όλα... ακόμα θυμάται την ταλαιπωρία του και είναι οι μόνοι άνθρωποι στους οποίους γαβγίζει.