Πιστεύω πως όταν ο σκύλος πονάει μπορεί να "θολώσει" και να δαγκώσει ακόμα και το αφεντικό του. Ο κάθε σκύλος είναι διαφορετικός στο θέμα ανοχής πόνου. Μπορεί να έχουμε έναν πολύ υπάκουο και ήρεμο σκύλο, αλλά να όταν πάμε να ακουμπήσουμε μία πάσχουσα περιοχή να μας δαγκώσει. Αυτό δεν τον κάνει αυτόματα επιθετικό ή κακό σκύλο, απλά έναν σκύλο με χαμηλό δείκτη ανοχής πόνου. Το χάσκι μου είχε πολύ ψηλό δείκτη ανοχής πόνου και δεν ανησυχούσα καθόλου όταν περιποιόμουν κάποιους τραυματισμούς του. Για το 6 μηνών Γ.Π. κουτάβι μου δεν είμαι ακόμα σίγουρη. Πρέπει να "μάθουμε" τον σκύλο μας και το επίδεδο πόνου που μπορεί να ανεχτεί, ετσι ώστε να παίρνουμε τις κατάλληλες προφυλάξεις σε τέτοιες περιπτώσεις.
Απο κει και πέρα υπάρχει πιθανότητα το πρόβλημα να είναι άσχετο με τον δείκτη ανοχής πόνου του σκύλου. Μπορεί να είναι θέμα παρεξηγημένης ιεραρχίας ή λάθος τρόπου προσέγγισης του ζώου από εσάς ή δυσκολία χειρισμού μιας στεσογόνου κατάστασης κτλ. Για αυτό νομίζω οτι πρέπει να φωνάξεις έναν εκπαιδευτή να δει τον σκύλο, να αναγνωρίσει τι πρόβλημα υπάρχει και να σου πει πώς να το διορθώσετε.