Ο σκυλος μου δαγκωσε σος

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Δαγκωνει για να παιξει ή για να κανει "ζημια"?
Κ οταν τον δαγκωσε πως αντιδρασατε?
Γενικα καλο ειναι να κοψετε τα πολλα πολλα,εφοσον εχετε τετοια θεματα,κ να το γυρισετε (κ οι 2,οχι ο ενας αυστηροτητα ο αλλος γουτσου γουτσου) πιο πολυ στην πειθαρχεια κ στους κανονες...οπως εμεις πρεπει να κερδισουμε τον σεβασμο κ την εκτιμηση τους ετσι πρεπει να κανουν κ αυτα,δεν εχουν free pass επειδη ειναι χαριτωμενα κ μας κοιτανε μεστο παραπονο...
Οσον αφορα τα του εκπαιδευτη,ναι να βρειτε εναν ΚΑΛΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ εκπαιδευτη,αλλα εαν δεν ειστε διαυτεθιμενοι κ εσεις να αλλαξετε καποια πραγματα κ να καταννοησετε πραγματικα κ ουσιαστικα που σφαλατε (κ ας το κανατε με τις καλυτερες των προθεσεων) διαφορα δεν θα δειτε...γιατι πρεπει πρωτα απολα να δουλεψετε εσεις με τον εαυτο σας κ ισως αυτο να περιλαμβανει να πρεπει να παρετε κ καποιες σοβαρες αποφασεις...

• Like
Reactions: Ntina1234566

Ntina1234566

Member
17 Φεβρουαρίου 2016
15
3
37
Γενικα καλο ειναι να κοψετε τα πολλα πολλα,εφοσον εχετε τετοια θεματα,κ να το γυρισετε (κ οι 2,οχι ο ενας αυστηροτητα ο αλλος γουτσου γουτσου) πιο πολυ στην πειθαρχεια κ στους κανονες...οπως εμεις πρεπει να κερδισουμε τον σεβασμο κ την εκτιμηση τους ετσι πρεπει να κανουν κ αυτα,δεν εχουν free pass επειδη ειναι χαριτωμενα κ μας κοιτανε μεστο παραπονο...
Οσον αφορα τα του εκπαιδευτη,ναι να βρειτε εναν ΚΑΛΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ εκπαιδευτη,αλλα εαν δεν ειστε διαυτεθιμενοι κ εσεις να αλλαξετε καποια πραγματα κ να καταννοησετε πραγματικα κ ουσιαστικα που σφαλατε (κ ας το κανατε με τις καλυτερες των προθεσεων) διαφορα δεν θα δειτε...γιατι πρεπει πρωτα απολα να δουλεψετε εσεις με τον εαυτο σας κ ισως αυτο να περιλαμβανει να πρεπει να παρετε κ καποιες σοβαρες αποφασεις...
Οχι δεν τον δαγκωνει γιατι θελει να παιξει ...η αληθεια ειναι οτι ειναι παραχαιδεμενος ,φταιω εγω το γνωρίζω απλα και εγώ δεν ξέρω και πολλά από σκυλιά και ξέρω ότι έχω κάνει λαθοι να το διορθώσω Θέλω και εννοείται οτι απαιτείται δουλειά από μας όλα αυτά είναι εις γνώσιν μου ,δεν περιμένω να γίνει κανένα μαγικό και να αλλάξουν όλα απλα τρόμαξα έτσι όπως είδα το μικρό και νιώθω και τύψεις Και αποτυχημένη σαν μαμά γιατι αυτά είναι πρώτα δικά μου λαθοι. ..

Ntina1234566

Member
17 Φεβρουαρίου 2016
15
3
37
Δεν κάναμε κάτι τρομερό απλα τον έβγαλα στο μπαλκόνι για κανένα τέταρτο...

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Δε χρειαζεται να στεναχωριεσαι ουτε να αισθανεσαι αποτυχημενη...να ξερες ποσα λαθη καναμε κ θα συνεχισουμε να κανουμε,ολοι μας ανεξαιρετως...ειναι η ανθρωπινη φυση μας αυτη...cest la vie...
Ηρεμηστε,ωστε να σκεφτειτε κ ψυχραιμα,καντε την ερευνα σας κ για το θεμα αυτο (επιθετικοτητα-δεν ειναι- ζηλεια -οχι οπως το εννοουμε οι ανθρωποι- κτητικοτητα -ισως- σας εχει καβαλησει -πολυ πιθανων-) αλλα κ για τον εκπαιδευτη,διασταυρωστε ολες σας τις πληροφοριες κ αφου εξαγαγετε καποια facts δουλεψτε με αυτα.
Δεν ειναι κακο να παραχαιδευουμε τα ζωα μας,ουτε να τους κανουμε τα χατηρια,ουτε να τους προσφερουμε καποιες "πολυτελειες",η δικη μου να δεις χαιδεμενη κ κακομαθημενη που ειναι,μα δεν πρεπει να ξεχνας ποτε κ που τραβας την "γραμμη",γιατι μεχρι καπου ολοι την τραβαμε (το να δαγκωνει,μη σου πω ακομη κ το να στραβοκοιταξει νομιζω ειναι καλο σημειο)...κ οτι για κανεναν λογο δεν επιτρεπεται το πολυαγαπημενο μας "παιδακι" να περασει αυτην την γραμμη...μα και εαν την περασει τοτε θα πρεπει να εχουμε καταστησουμε απολυτα σαφες οτι θα υπαρξουν συνεπειες (αναλογα την σοβαροτητα της πραξης...ειναι πταισμα ή κακουργημα δλδ)

Ntina1234566

Member
17 Φεβρουαρίου 2016
15
3
37
Δε χρειαζεται να στεναχωριεσαι ουτε να αισθανεσαι αποτυχημενη...να ξερες ποσα λαθη καναμε κ θα συνεχισουμε να κανουμε,ολοι μας ανεξαιρετως...ειναι η ανθρωπινη φυση μας αυτη...cest la vie...
Ηρεμηστε,ωστε να σκεφτειτε κ ψυχραιμα,καντε την ερευνα σας κ για το θεμα αυτο (επιθετικοτητα-δεν ειναι- ζηλεια -οχι οπως το εννοουμε οι ανθρωποι- κτητικοτητα -ισως- σας εχει καβαλησει -πολυ πιθανων-) αλλα κ για τον εκπαιδευτη,διασταυρωστε ολες σας τις πληροφοριες κ αφου εξαγαγετε καποια facts δουλεψτε με αυτα.
Δεν ειναι κακο να παραχαιδευουμε τα ζωα μας,ουτε να τους κανουμε τα χατηρια,ουτε να τους προσφερουμε καποιες "πολυτελειες",η δικη μου να δεις χαιδεμενη κ κακομαθημενη που ειναι,μα δεν πρεπει να ξεχνας ποτε κ που τραβας την "γραμμη",γιατι μεχρι καπου ολοι την τραβαμε (το να δαγκωνει,μη σου πω ακομη κ το να στραβοκοιταξει νομιζω ειναι καλο σημειο)...κ οτι για κανεναν λογο δεν επιτρεπεται το πολυαγαπημενο μας "παιδακι" να περασει αυτην την γραμμη...μα και εαν την περασει τοτε θα πρεπει να εχουμε καταστησουμε απολυτα σαφες οτι θα υπαρξουν συνεπειες (αναλογα την σοβαροτητα της πραξης...ειναι πταισμα ή κακουργημα δλδ)
το είχε ξανακάνει αλλά ήταν μια γρατζουνιά τον ψιλομαλωσα αλλά σήμερα τον δαγκωσε άσχημα και ο μικρός κατάλαβε ότι έχει κάτι χοντρή γκάφα γιατι δεν τον είχα ξαναβγαλει ποτέ στο μπαλκόνι για τιμωρία...Τώρα ήρθε μέσα και κάθεται σαν βρεγμένη γάτα...Αλλά δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτό. ..μακάρι να βγάλω άκρη...Δεν ξέρω τι να πω...

Χριστόφορος_Καρ

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
510
445
Αθήνα
Δεν κατάλαβα τι εννοεις εκπαιδευτές με μανίκια ρεαλιστική και τα παρακάτω !!!έψαξα για θετικό εκπαιδευτή αλλά άσε το Θέατρο του παραλόγου ..Ο ένας έλεγε ότι δεν χρησιμοποιεί βία στην βασική υπακοή και άρχισε να μου λέει και για εκπαίδευση για φόλα με ηλεκτροσόκ και ήθελε και 50 ευρώ για να μας κάνει ηλεκτροσόκ Ο να μη τον χαρακτηρίσω. Έναν Αντώνη βρήκα που έχει να κάνει λέει με την τροποποίηση της αντίδρασης του σκύλου και την ψυχολογια του και έλεγε ότι εκπαιδεύει αυτός τους εκπαιδευτές και τέτοια ..πολυ μπλα μπλα Γενικά αύριο θα ξαναπροσπαθησω μπας και βρω απλα αν ξέρει κάποιος κανένα καλό ας μου τον προτείνει ..Εγώ δεν θέλω σκύλο ρομπότ απλα να μη δαγκώνει τον φίλο μου γιατί και αυτός ο καημένος φρικάρε μου λέει καλά εγώ τον χαϊδεύω τον παίζω και αυτός με δαγκώνει τι να κάνω δλδ. Άστα...

Δεν θα τους ρωτάς τίποτα. Θα τους ζητάς να πηγαίνεις να δεις δουλειά τους live την ώρα που κάνουν εκπαίδευση σε κάποιον άλλο σκύλο (προσοχή όχι τον δικό τους!) Αν σου αρέσει αυτό που θα δεις - καλύπτει τότε προχωράς.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Επίσης χρήσιμο, για να σχηματίσεις γνώμη, θα ήταν να έβλεπες παλιούς "πελάτες" του. Ώστε να δεις, σε βάθος χρόνου την μεταδοτικοτητα του εκπαιδευτή στον άνθρωπο - πελάτη. Διότι ο σκύλος εκπαιδευεται και ξεεκπαιδευεται πιο εύκολα από τον άνθρωπο. Οπότε αν ένα - ενάμιση χρόνο μετά το τέλος της εκπαίδευσης ο σκύλος έχει την επιθυμητή συμπεριφορά, σημαίνει ότι την έχει και ο άνθρωπος, έχοντας διατηρήσει - συντηρήσει την εκπαίδευση

• Like
Reactions: Ntina1234566

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Εχουμε κάνει την αναζήτηση "καλού" εκπαιδευτή, τραγωδία.

9,5 στις 10 περιπτώσεις ανεπιθύμητης συμπεριφοράς, οι λόγοι είναι πάντα οι ίδιοι. Αυτοί οι απλοί, που οι ιδιοκτήτες, προτιμούν να κρίνουν [με τι εμπειρία και γνώση, ανεξήγητο], ότι...αποκλείεται αυτό που μου λέει αυτός ο μάπας ο εκπαιδευτής, να μην κοιμάται πχ το χρυσό μου στο κρεβάτι μου, ή να μην ανεβαίνει ο γλυκούλης μου στον καναπέ, για γούτσου-γούτσου, ή να μην τρώει από το πιάτο μου την ώρα που κι εγώ τρώω, αφού...ζηλεύει μωλεεεέ, το καλό μουυυυυυυ....δεν είναι η πηγή του κακού.

Ο έρμος ο εκπαιδευτής φταίει, που πρέπει να τον συνιστούν 29 κατασκευαστές πλυντηρίων, για να του επιτρέψουμε, να μας ανοίξει τα ερμητικά κλειστά, ματάκια μας.

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Είναι διαφορετικό το "αγαπάω το σκυλί μου σαν παιδί μου", ή το "φροντίζω σαν παιδί μου" με το "ο σκύλος ζει σαν παιδί"....

Αγάπα to μέχρι θανάτου σίγουρα το αξίζει, φρόντιζε το καλύτερα από τον εαυτό σου αν γίνεται, άστο να είναι σκύλος όμως... που σημαίνει να έχει όρια,κανόνες, χώρο δικό του, τη θέση του στην οικογένεια. Αλλιώς όχι μόνο τέτοια περιστατικά συμβαίνουν αλλά έχεις και ένα σκύλο αγχωμένο και μπερδεμένο. Φαίνεται να χαίρεται το ότι κάνει κουμάντο και έτσι είναι ανά φάσεις, όμως δεν ξέρει που πατάει και που βρίσκεται...που να βασιστεί....και αυτό είναι ψυχοφθορο για εκείνον...

Πρέπει να αλλάξεις άμεσα συμπεριφορά απέναντι στο σκυλάκι σου. Σήμερα δάγκωσε το αγόρι σου...αν το αγόρι σου γίνει και πατέρας του παιδιού σου και κρατάς ένα μωρό αγκαλιά, ο σκύλος σου πως θα αντιδράσει?!?? Και πώς θα αντιδράσεις και εσύ αν - μακριά από μας - γίνει το ίδιο στο μωρό??

Ο σκύλος είναι οικογένεια και πρέπει να τον προφυλάσσεις από τον "κακό του εαυτό" για να μπορεί να ανήκει στην οικογένεια no matter what...

Ntina1234566

Member
17 Φεβρουαρίου 2016
15
3
37
Εχουμε κάνει την αναζήτηση "καλού" εκπαιδευτή, τραγωδία.

9,5 στις 10 περιπτώσεις ανεπιθύμητης συμπεριφοράς, οι λόγοι είναι πάντα οι ίδιοι. Αυτοί οι απλοί, που οι ιδιοκτήτες, προτιμούν να κρίνουν [με τι εμπειρία και γνώση, ανεξήγητο], ότι...αποκλείεται αυτό που μου λέει αυτός ο μάπας ο εκπαιδευτής, να μην κοιμάται πχ το χρυσό μου στο κρεβάτι μου, ή να μην ανεβαίνει ο γλυκούλης μου στον καναπέ, για γούτσου-γούτσου, ή να μην τρώει από το πιάτο μου την ώρα που κι εγώ τρώω, αφού...ζηλεύει μωλεεεέ, το καλό μουυυυυυυ....δεν είναι η πηγή του κακού.

Ο έρμος ο εκπαιδευτής φταίει, που πρέπει να τον συνιστούν 29 κατασκευαστές πλυντηρίων, για να του επιτρέψουμε, να μας ανοίξει τα ερμητικά κλειστά, ματάκια μας.
Η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή εγω του έλεγα ότι αγριεύει και τους λόγους που πιστεύω ότι το κάνει και τον Ρωτούσα την συμβουλή του είναι αυτό είναι κάτι άλλο τι συμβαίνει?στην τελική ή δουλειά του είναι και όχι μόνο δεν ήξερε τι να μου πει για να το δικαιολογήσει Μου έλεγε πρέπει να το δω και μπλα μπλα μπλα

Ntina1234566

Member
17 Φεβρουαρίου 2016
15
3
37
Είναι διαφορετικό το "αγαπάω το σκυλί μου σαν παιδί μου", ή το "φροντίζω σαν παιδί μου" με το "ο σκύλος ζει σαν παιδί"....

Αγάπα to μέχρι θανάτου σίγουρα το αξίζει, φρόντιζε το καλύτερα από τον εαυτό σου αν γίνεται, άστο να είναι σκύλος όμως... που σημαίνει να έχει όρια,κανόνες, χώρο δικό του, τη θέση του στην οικογένεια. Αλλιώς όχι μόνο τέτοια περιστατικά συμβαίνουν αλλά έχεις και ένα σκύλο αγχωμένο και μπερδεμένο. Φαίνεται να χαίρεται το ότι κάνει κουμάντο και έτσι είναι ανά φάσεις, όμως δεν ξέρει που πατάει και που βρίσκεται...που να βασιστεί....και αυτό είναι ψυχοφθορο για εκείνον...

Πρέπει να αλλάξεις άμεσα συμπεριφορά απέναντι στο σκυλάκι σου. Σήμερα δάγκωσε το αγόρι σου...αν το αγόρι σου γίνει και πατέρας του παιδιού σου και κρατάς ένα μωρό αγκαλιά, ο σκύλος σου πως θα αντιδράσει?!?? Και πώς θα αντιδράσεις και εσύ αν - μακριά από μας - γίνει το ίδιο στο μωρό??

Ο σκύλος είναι οικογένεια και πρέπει να τον προφυλάσσεις από τον "κακό του εαυτό" για να μπορεί να ανήκει στην οικογένεια no matter what...
Καλημέρα και σε ευχαριστώ για την βοήθεια σου το ξέρω ότι είναι δικό μου το λάθος,δεν γνώριζα και από σκυλάκια και έγιναν, δυστυχώς...το θέμα είναι να το διορθώσω για να πάψουν τα προβλήματα αυτά, δεν φταίει το μικρό μου αλλά καθαρά Εγώ και το γνωρίζω! !!!!

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Τα σκυλί χρειάζεται πειθαρχία και να κάνει αυτά που του λες εσύ κι όχι αυτά που θέλει αυτό. Οπότε ναι, χρειάζεται να μάθετε πως να μην τραβάει. Πως να μην πηδαει πάνω σας οπότε αποφασίσει αυτός, πως να μην ζητιανευει την ώρα που τρώτε. Και μέσα από όλα αυτά, σιγά σιγά θα μάθετε και πως να μην θέλει να δαγκωσει τους δικούς του ανθρώπους. Φυσικά και πρέπει μα το δει από κοντά το σκυλί για να δει γιατί δαγκωσε. Δεν είναι κανένα μέντιουμ να μπορεί να καταλάβει εξ αποστάσεως τι προκαλεί την συμπεριφορά. Και για τις προβληματικες συμπεριφορές δεν υπάρχει, δυστυχώς, χαπάκι να του το δώσει και να είναι από την επόμενη μέρα το σκυλί κύριος. Θέλει πειθαρχία. Θέλει να μπορεί να ακολουθήσει το σκυλί κάποιους στοιχειωδεις, έστω, κανόνες. Ε, το κάτσε, ξάπλα, δίπλα, μείνε, μην τραβάς είναι τέτοιοι κανόνες. Δεν είναι όλοι, είναι απλά οι στοιχειωδεις. Τα σκυλιά δεν είναι δημοκρατικά πλάσματα. Θέλουν έναν "δικτατορα" για να νιώθουν ασφάλεια. Αν ο "δικτατορας" είναι και δίκαιος, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες του σκύλου σε αγάπη, εξάσκηση, φυσική και πνευματική, τότε ο σκύλος νιώθει και ασφαλής κι ευτυχισμένος

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Η κάθε περίπτωση είναι όντως ξεχωριστή, ως προς την εκδήλωση της προβληματικής συμπεριφοράς, ανάλογα με τον σκύλο. Αλλος κάνει ζημιές, άλλος γαβγίζει όλη μέρα, άλλος κατουράει παντού και ασταμάτητα και άλλος δαγκώνει.
Κάτι άλλοι, τα κάνουν όλα αυτά, μαζί.

Η πηγή του προβλήματος, όταν μιλάμε για κουτάβι, είναι σχεδόν πάντα η ίδια.
Ο εκπαιδευτής όμως, δεν έχει κασέτα να βάλει να παίζει. Δεν πρέπει να έχει. Πρέπει να το δει στην πράξη το πρόβλημα. Πως αλλιώς θα κρίνει; Σίγουρα όχι, από τα λεγόμενα και μόνο του ιδιοκτήτη, ο οποίος σχεδόν πάντα, δεν έχει ιδέα, τι ακριβώς συμβαίνει και κυρίως γιατί. Μόνη σου είπες, πως όταν ήρθε ο άνθρωπος να σας τσεκάρει, ο σκύλος σου ήταν υπόδειγμα. Αρα, πολύ σωστά σου σύστησε, να μάθεις απ'έξω κι ανακατωτά, την...αλφάβητο, για να μπορέσεις το συντομότερο, να αρχίσεις να "διαβάζεις" και να "γράφεις". Είναι όντως, τόσο απλό!

Εσύ, αντ'αυτού, τον έκρινες άχρηστο και άσχετο!

Προτείνω λοιπόν, να βάλεις κάτω, όσα πρόλαβε να σε συμβουλεύσει και να αρχίσεις να τα εφαρμόζεις με ευλάβεια και υπομονή.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
το πλεον πιθανο ο σκυλο ςνα ειναι το αφεντικο καινα διεκδικει μεσα στη σχεση..
αρα πρεπει να αλλαξι αυτο κι εκει επρεπε οπως κι εστιασε ο εκπαιδευτης...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.242
Μέλη
20.017
Νεότερο μέλος
MayoThebraveYorkie