Ο δρόμος προς μιά μεγάλη αγέλη :)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
τα δέ ντόγκο στην περιοχή των 60 κιλών (αν δεν κάνω λάθος)
Μεγα λαθος...:) οι θηλυκες περι τα 35-40 οι αρσενικοι 45+/-

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Βαγγελη, διαβασα το προτυπο στη σελιδα του Κοε και λεει τα παρακατω

Αυτιά
Μέσου μεγέθους, τριγωνικά, όρθια, φαρδιά στη βάση, φύονται υψηλά και φέρονται ελαφρώς κωνικά προς τα εμπρός. Στις άκρες τους είναι μυτερά και μόλις ελαφρότατα στρογγυλεμένα. Το δέρμα στα πτερύγια είναι λεπτό, οι μύες πολύ ανεπτυγμένοι και ο χόνδρος ισχυρός. Τα αυτιά είναι πολύ ευκίνητα, ζωηρά και ευθυτενή. Ανάλογα με την περίσταση, ο σκύλος τα κινεί στρέφοντάς τα και προς τα πλάγια ή πίσω και τα διπλώνει εφαπτόμενα του λαιμού. Η κοπή των αυτιών απαγορεύεται.

ΟΥΡΑ
Φύεται αρκετά χαμηλά και δεν φθάνει τα ακροτάρσια. Φαρδιά στη ρίζα, λεπταίνει προοδευτικά προς την άκρη. Φέρεται προς τα επάνω σε καμπύλη, ημικύκλια ή τυλιγμένη δακτυλιοειδώς πάνω στα νώτα, αλλά χωρίς αγκύλωση (άγκιστρο) στην άκρη. Σε ανάπαυση χαλαρώνει προς τα κάτω χωρίς στρεβλώσεις ή σπασίματα. Έχει μακρύτερο τρίχρωμα στο κάτω μέρος της. Ο Κρητικός λαγωνικός χρησιμοποιεί την ουρά του σαν όργανο ευστάθειας αλλά και έκφρασης. Άτομα άνουρα, βραχύουρα ή με κομμένη ουρά είναι εκτός τύπου και αποκλείονται.

και φυσικα (οπως για ολες τις φυλες )
ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ
Κάθε σαφής απόκλιση από τα παραπάνω επιθυμητά χαρακτηριστικά αποτελεί ελάττωμα, το οποίο επιφέρει υποβάθμιση ανάλογη με τον βαθμό της απόκλισης από το ιδεώδες και την σοβαρότητα του ελαττώματος. Σοβαρά ελαττώματα είναι όσα αφορούν την εργονομία, τη συμπεριφορά και την έκφραση της φυλετικής τυπικότητας.

και γενικα για την ουρα οπου χαζοεψαξα χαρακτηριστικο της φυλης ειναι η κουλουριαστη ουρα

πχ

Η κουρουροειδής ουρά του Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του είναι : Τα όρθια αυτιά του, χαρακτηριστικό που προδίδει την αρχαία του καταγωγή, και η κουλουροειδής ουρά του

πηγη http://www.yousouroum.gr/forum/showthread.php?p=2834&langid=1

:)

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Καλορίζικο το κρητικάτσι. Αγαπάω κρητικούς λαγωνικούς ( μου πήρε πολύ καιρό να καταφέρω να κόψω το 'ιχνηλάτης' ). Είναι μέσα στη λίστα των φυλών που θα ήθελα.
Είναι κούκλα και οι γονείς υπέροχοι! Το όνομα ηχητικά και εννοιολογικά μου αρέσει πολύ και δεν το έχω ξανακούσει σε σκύλο. Γκρινιάζω και σε κάθε Ερμή, μέχρι και Μίμης έχει περάσει από τα χέρια μου, αλλά σε αυτούς λέω 'όχι'. Αφού λέτε Ιιιιι όμως, μην της το αλλάξετε.
Δε βλέπω την ώρα να τη γνωρίσω από κοντά. Εύχομαι πολλά απροβλημάτιστα χιλιόμετρα με μόνο τα σέρβις ρουτίνας (εμβόλια, αποπαρασίτωση κλπ :D )
Και βέβαια σας περιμένουμε για κόντρες σε αγώνες agility.

Y.Γ. Σας έδιωξε η γυναίκα σου και τελικά κοιμηθήκατε παραλία; :p

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
τα αυτιά δεν πρόκειται να σηκωθούν κρίνοντας απο τους γονείς που δεν τα έχουν σηκωμένα
μεταξύ μας δεν βλέπω και λόγο ένα σκυλί που χώνει το κεφάλι του σε θάμνους και ίσως και τρύπες στο χώμα να έχει όρθια αυτιά αλλά τι να λέμε τώρα εμείς..........

πάντως
τα τριανταφυλλόσχημα αυτιά είναι πολύ συνηθισμένα σε αυτήν την φυλή και συνήθως δεν αποτελούν λόγο αποκλεισμού στις αναγνωρίσεις καθότι αν διαβάσεις και το πρότυπο "Σοβαρά ελαττώματα είναι όσα αφορούν την εργονομία, τη συμπεριφορά και την έκφραση της φυλετικής τυπικότητας" ε-τα τελείως πεσμένα συνήθως τα κόβουν-τα τριανταφυλλόσχημα τα περνάνε(εφώσον το υπόλοιπο σύνολο αξίζει)

η ουρά είναι ότι πρέπει,στους γονείς "Φέρεται προς τα επάνω σε καμπύλη, ημικύκλια ή τυλιγμένη δακτυλιοειδώς πάνω στα νώτα, αλλά χωρίς αγκύλωση (άγκιστρο) στην άκρη. Σε ανάπαυση χαλαρώνει προς τα κάτω χωρίς στρεβλώσεις ή σπασίματα. "
και στην μικρά προς το παρών επίσης πολύ καλή έως εξαίρετη

τώρα
φαντάσου το με λάθος γωνιώσεις και νεκρό κυνηγετικό ένστικτο
ανύπαρκτη μυικότητα
ολόρθα αυτιά
και ουρά με 5 σβούρες
πως σου ακούγεται?
Σοφία απο τα πολλά ευχολόγια δεν κατάφερες να εντοπίσεις την απάντησή μου στο προηγούμενο πόστ σου επι του θέματος
έχω επισυνάψει όπως βλέπεις τα αποσπάσματα απο το πρότυπο που επισύναψες κι εσύ
και έχω και μία ερώτηση(ρητορική) προσπαθώντας να υπονοήσω ότι οι γωνιώσεις η μυικότητα και άλλα στοιχεία είναι πολύ σημαντικότερα σε μία φυλή απο τα αυτιά όταν μιλάμε για φυλές σε στάδιο αναγνώρισης
και όχι για χαρακτηρισμό Εξαίρετος σε φυλές σταθεροποιημένες

το γεγονός παραμένει ότι και στην Κρήτη ακόμα τα σκυλιά οι ντόπιοι τα έχουν για τριανταφυλλόσχημου αυτιού σκυλιά
αλλά προφανώς λόγοι κυνολογικής ιστορίας επιβάλλουν το όρθιο
ε ναι-τα εξαίρετα του μέλλοντος θα είναι σίγουρα όλα ορθόωτα-αφού έτσι λέει το πρότυπο
προς το παρών όμως δεν θεωρείται ελάττωμα αποκλεισμού όπως κάποιο ελάττωμα σκελετικό (κοντά πίσω πόδια και μακριά μπροστινά )ή συμπεριφοράς (να μην ιχνηλατεί ας πούμε ή να βλέπει λαγούς και να αδιαφορεί :eek::eek::eek: )

Νοέλα
τα λέμε στις αρένες:D

ΟΡΘΟΣ

Well-Known Member
12 Ιουλίου 2011
264
0
Αττική
Να σου ζήσει, είναιπράγματι φανταστικό σκυλί και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η συμπεριφορά του όπως την περιγράφεις.
Μοιράζομαι τη χαρά σου πολύ, εφόσον σύντομα θα αναρτήσω κι εγώ φωτογραφίες από τα 8 αρκουδάκια μας Ε.Π., τα οποία γεννήθηκαν πριν 18 ημέρες.

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Να σου ζήσει, είναιπράγματι φανταστικό σκυλί και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η συμπεριφορά του όπως την περιγράφεις.
Μοιράζομαι τη χαρά σου πολύ, εφόσον σύντομα θα αναρτήσω κι εγώ φωτογραφίες από τα 8 αρκουδάκια μας Ε.Π., τα οποία γεννήθηκαν πριν 18 ημέρες.
ναι ναι ναι!!!! χαζευω τα σκυλια σου στο gallery κι ομολογουμενως ειναι ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ...κι οι φωτο το κατι αλλο!!!
περιμενουμε τσοπανομωρα!

grekos

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2010
468
4
Μικροοργανισμός
Ορμή σαν το τρεχούμενο νερό πάντα με υγεία.

Και που να ξέρες ότι ο μπαμπάς σου είναι το μισό φόρουμ.:D

Εγγονέ τι τα θες ωρέ τα κυνηγόσκυλα αφού όπλο δεν πιάνεις…:D

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth

"κάτι θυμάμαι κατι θυμάμαι αλλά όχι πολύ καθαρά :p:p:p σαν deja vu μου μοιάζουν όλα αυτά"

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Είναι ενα πολύ όμορφο σκυλί.*agapoylas*
Κουκλάκι το άτιμο....φτου σκόρδα...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97