Ο δρόμος προς μιά μεγάλη αγέλη :)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
το πρόγραμμα περιλαμβάνει κοινωνικοποίηση με πολλά παραγωγικά ζώα για να μην έχουμε παρεξηγημένες καταδιώξεις αρνιών και λοιπών τριχωτών θηραμάτων
απεαισθητοποίηση με κτηνιάτρους και λοιπούς τρίτους που επιθυμούν πολύ κοντινή επαφή (αν και σε αυτό την βρήκα πλήρως έτοιμη)
και τρείς φορές εβδομαδιαίως πρωινό ξύπνημα για τρεχάλες σε βουνά με υποψίες ύπαρξης λαγών
δεν σκοπεύω να πιάσω όπλο στο χέρι μου μεν αλλά το σκυλί θα ευχαριστηθεί καταδίωξη και βέβαια πολύ ανταμοιβή ενώ εγώ θα κάνω τις προσφιλείς μου συλλογές μανιταριών και άλλων εποχικών δώρων του δάσους και του βουνού

επίσης ήδη ετοιμάζω κάποια σχετικά απλά είδη για aggility μιάς και εδώ στην επαρχία δεν έχουμε σχετικούς χώρους (αλλά έχουμε πολύ άπλα βέβαια) τα οποία ήταν ήδη στο πρόγραμμα για εκτόνωση δίποδων και τετράποδων με ταυτόχρονη μυική και εγκεφαλική εξάσκηση αλλά και πολύτιμα μαθήματα που δίνει η συνεργασία σκύλου και ανθρώπου και στα δύο είδη
τα κοκόνια έχουν έτσι κι αλλιώς φτιάξει μιά μικρή πίστα στον κήπου μου τρέχοντας σε μίνι dogwalk(το άκρο του τοιχείου της περίφραξης) ή πηδώντας μίνι άλματα (κάτι θάμνους που έχω στον κήπο) ε τώρα θα φτιάξουμε και ένα Α και μία τραμπάλα για ισορροπία και λίγη μυική τάση παραπάνω!!!

πιστεύω να ικανοποιηθεί και το κρητικό
έτσι κι αλλιώς έχουμε και το κυνηγητό μεταξύ κοκονιών και κρητικού που καθότι η Αργώ είναι πολύ "εντάξει" στο ΕΛΑ μου δίνει και μία εύκολη εκμάθηση του ΕΛΑ και για την Ορμή μου

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Να σου ζήσουν όλα :)
Κάπως έτσι εννοούσα το ''πιτσιλωτά καφέ'' αλλά και με περισσότερες πιτσιλιές ειδικά γύρω απ' τα μάτια.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Nα τη χαιρεσαι. :)

Μιας και φαινεσαι για παραδοσιακος τυπος αν κρινω απο τα σκυλια σου, σου απομενουν αλλες 3 ελληνικες φυλες (τοσες μπορω να σκεφτω τωρα) για να συμπληρωσεις την Ελληνικη αγελη σου. :D

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
απο φαί είναι πολύ λιτοδίαιτη και δεν τρώει μονομιάς αλλά τρώει λίγο κοιτάει λίγο δεξιά κάνει καμιά βολτίτσα μου κουνάει την ουρίτσα και άντε πάλι λίγο φαί
νερό παρομοίως-δεν πρόκειται να κάτσει να πιεί πάνω απο δύο γουλιές

στα εμβόλια και στο τσιπάκι δεν έκανε κιχ καθόλου
στο λουρί έμαθε αμέσως
και στο όνομα(αν και ο εκτροφέας την φώναζε Σπίθα και το άκουγε αρκετά) συνήθισε αμέσως
εδώ να παρατηρήσω ότι το Ορμή έχει άμεση σχέση με το ΜΗ αλλά το συμμάζεψα αφού έτσι κι αλλιώς και στα κοκόνια το ΜΗ το λέμε ιιιιιιιιιι κάπως σαν της Ζουμπουλίας απο το παραπέντε αλλά όχι τόσο τσιριχτά-περισσότερο αυστηρά όπως στο "τι έκανες εκεί"

εκεί που κάνω πολύ γέλιο είναι στην σχέση της με τον ύπνο τον οποίο αρπάζει σε πρώτη ευκαιρία και του δίνει να καταλάβει ,όχι σε διάρκεια αλλά σε ένταση.δηλαδή μπορείς να την δέσεις κόμπο ενώ κοιμάται !!!! αλλά αν ακούσει τίποτα μικροθορύβους τύπου κλαράκια να σπάνε (απο περαστικό κοκόνι ας πούμε) πετάγεται σαν ελατήριο-αντιθέτως αν χτυπήσει πόρτα απο τον αέρα δεν θα δείς καμία αντίδραση!!!!!
άρα
1)δεν είναι κουφό :lol:
και
2) το θηρευτικό ένστικτο βράζει
παρόμοια ελατηριώδη αντίδραση (στον ξύπνιο της βέβαια) θα δείξει και σε ότι ,όχι πολύ μεγάλο, περάσει με ταχύτητα απο μπροστά της
εννοείται πως όλα τα σκυλοπαίχνιδα που κάνουν "σκουίιιιιιικ" όταν τα πατάς είναι τα υπεραγαπημένα της και τα "αποτελειώνει" με χτύπημα του σβέρκου :lol:

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
@kokoni, πανεμορφη η σκυλα και πανεμορφο το ονομα της. Σου ευχομαι πολλα χρονια ευτυχισμενης συμβιωσης και μεγαλωμα της αγελης σου σε 2ψηφια νουμερα, καθως και αυξηση των ελληνικων φυλων!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Βαγγέλη μου,

Και από τη θέση αυτή, να ευχηθώ ολόψυχα η οικογένεια και τα σκυλιά σας νάναι πάντα καλά, με χαρά και ηρεμία!
Αν και την ηρεμία δεν την πολυβλέπω πλέον... Κουράγιο, λοιπόν!

Για την Ορμή, ξαναλέω ότι δεν υπάρχουν λόγια... προσδοκώ σε (σύντομη, κατά το δυνατόν) "προσωπική" γνωριμία μαζί της!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Nα τη χαιρεσαι. :)

Μιας και φαινεσαι για παραδοσιακος τυπος αν κρινω απο τα σκυλια σου, σου απομενουν αλλες 3 ελληνικες φυλες (τοσες μπορω να σκεφτω τωρα) για να συμπληρωσεις την Ελληνικη αγελη σου. :D
φαίνομαι ε?
τιμή μου και σε ευχαριστώ!

βασικά
στο πλάνο μου δεν έχω σύντομη μετοίκηση σε αμιγώς υπαίθριο περιβάλλον και πλέον ο χώρος μου μα και ο χρόνος μου δεν επιτρέπουν κάτι σε ποιμενικό ενώ ο Ελληνικός Ιχνηλάτης ποτέ δεν με εντυπωσίασε
το επόμενο βήμα της μετοίκησης ,όταν αυτή έρθει, θα είναι ο Ηπειρώτης λεβέντης και μπορώ να σας υποδείξω και κάτι γραμμές που έχω εντοπίσει απο πολύ εντυπωσιακά σκυλιά , αλλά ακόμα είναι σίγουρα πολύ νωρίς καθότι θα ήταν κρίμα να πρέπει να μοιράσω τον διαθέσιμο χωροχρόνο μου σε 4 μικρόσωμα χαδιάρικα σκυλάκια,ένα λαγωνιάρικο και έναν άρχοντα της υπαίθρου

Άσε που ειλικρινά δεν με "έχω" ακόμα για άρτιο κυναγωγό τέτοιων τύπων φυλής με έντονες καταβολές προστασίας ενώ στο σπίτι μου θα μπαινοβγαίνουν καθηγητές μουσικής και αλλαλάζοντα πιτσιρίκια

:)

σαφώς και παραμένω γοητευμένος απο το παρουσιαστικό τους και την ιστορία τους και για τον Ελληνικό Ποιμενικό και τον Μολοσσό της Ηπείρου αλλά θα τα έφερνα δίπλα μου ώς μοναδικό σκύλο και όχι ώς έκτο.................
για το Λευκό Ελληνικό Τσοπανόσκυλο δεν μπορώ να πώ τίποτα-παραμένει μία απλή εικόνα στο νού μου

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Βαγγέλη μου,

Και από τη θέση αυτή, να ευχηθώ ολόψυχα η οικογένεια και τα σκυλιά σας νάναι πάντα καλά, με χαρά και ηρεμία!
Αν και την ηρεμία δεν την πολυβλέπω πλέον... Κουράγιο, λοιπόν!

Για την Ορμή, ξαναλέω ότι δεν υπάρχουν λόγια... προσδοκώ σε (σύντομη, κατά το δυνατόν) "προσωπική" γνωριμία μαζί της!
η ηρεμία με ένα κυνηγόσκυλο στο βουνό δεν υπάρχει
σε περιμένει όμως στο σπίτι :)
για γνωριμία...ξέρεις τον δρόμο σίγουρα και τις διαθέσεις μας οπωσδήποτε
μόνο ο χρόνος παραμένει πανδαμάτωρ ...........

θα βρεθεί η ευκαιρία βέβαια :)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
@kokoni, πανεμορφη η σκυλα και πανεμορφο το ονομα της. Σου ευχομαι πολλα χρονια ευτυχισμενης συμβιωσης και μεγαλωμα της αγελης σου σε 2ψηφια νουμερα, καθως και αυξηση των ελληνικων φυλων!
αυτό με τα έντονα γράμματα ,θα παρακαλούσα τον μεγαλοδύναμο ή ότι άλλο μας ακούει και φροντίζει τις ευχές μας να μου δώσει δύναμη να γίνει σε άλλη χρονική περίοδο της ζωής μου :lol:
προσωπικά νιώθω ότι είμαι με τα ακροδάχτυλα του ενός ποδιού μου να έχουν περάσει το όριο της υπερβολής !!!!!!!
κι αυτό μόνο γιατί αν και συχνός επισκέπτης του βουνού και του δάσους ,συνήθως περίμενα να σχολάσω απο την δουλειά και ποτέ δεν πήγα πρίν απο αυτήν
βέβαια το πρίν σε αφήνει να πηγαίνεις συχνότερα (άλλο αν θα σέρνεσαι στην δουλειά βέβαια :lol: )
και σίγουρα σου δίνει μία πιο ήσυχη και πρωτόγονη γεύση (και όχι μόνο) του φυσικού τοπίου και της πανίδας του που ξυπνάει πεινασμένη

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
καλότυχη η μικρή Βαγγέλη, κούκλα είναι, όμως ΟΡΜΗ?
δεν είναι αργά να το αλλάξεις πάντως και αν θέλεις βοήθεια εδώ είμαστε...

manos glf

Well-Known Member
9 Απριλίου 2011
165
0
Aθήνα
εδώ να παρατηρήσω ότι το Ορμή έχει άμεση σχέση με το ΜΗ αλλά το συμμάζεψα αφού έτσι κι αλλιώς και στα κοκόνια το ΜΗ το λέμε ιιιιιιιιιι κάπως σαν της Ζουμπουλίας απο το παραπέντε αλλά όχι τόσο τσιριχτά-περισσότερο αυστηρά όπως στο "τι έκανες εκεί"

Χαχα, την ίδια πατέντα κάνω και γω με τον Ερμή.
Παρότι το -μη είναι κοινό, όταν πρόκειται για διόρθωση πο#στιάς που κάνει το καταλαβαίνει αμέσως:p

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth

Για την Αμαλία (και τους λοιπούς Dogo φίλους) Η Ρίγα με την φίλη της Ίντια PPC

αλλά και για τους υπόλοιπους ώστε να έχουν μία άποψη μεγέθους του κουταβιού μέσω της μητέρας του
πληροφοριακά ,η Ρίγα είναι 16 κιλά.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
καλότυχη η μικρή Βαγγέλη, κούκλα είναι, όμως ΟΡΜΗ?
δεν είναι αργά να το αλλάξεις πάντως και αν θέλεις βοήθεια εδώ είμαστε...

γιατί φίλε Γιώργο?
για το ΟΡΜΗ?

-eleni-

Well-Known Member
18 Απριλίου 2011
433
2
Athens,Kalli8ea
να σου ζησει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! να τη χαιρεσαι και ευχομαι τα καλυτερα!!!!! ειναι πανεμορφη και ενα μπραβο παραπανω που διαλεξες τη συγκεκριμενη φυλη.....!!!! θωρακισου με ενεργεια γιατι σε περιμενει πολυ εκτονωση!!!!! τα βλεπω τα κοκονια σου να βγαζουν φτερα για να ανταπεξελθουν και να συμβαδισουν με την αεικινητη Ορμη!!!!!!!!!!!!!!!!
και παλι να την χαιρεσαι την αγελη σου φιλε μου..........!!!!!

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Βαγγελη να σας ζησει και καλα κουραγια στη μαμα του σπιτιου !!!!!
((( βλεπω ολοι μας αυξανουμε μελη στην οικογενεια :D )))

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Βαγγελη να σας ζησει και καλα κουραγια στη μαμα του σπιτιου !!!!!
((( βλεπω ολοι μας αυξανουμε μελη στην οικογενεια :D )))
...και τα μεγάλα κουράγια, κυριολεκτικά, τα χρειάζεται η μαμά του σπιτιού!!!!!:)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.245
Μέλη
20.024
Νεότερο μέλος
BaNi