Ο αποχωρισμός πλησιάζει...

eleutheriaria

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2012
300
1
Αν έχει όμως πρόβλημα με τα ωεφρά της αυτά τα φάρμακα θα της κάνουν κακό. Γενικές αίματος της έχεις κάνει? Πρώτα έπρεπε να ξεκινήσεις από αυτό. Και έναν υπέρηχο καρδιάς για να δεις και από εκεί πως είναι. Επίμένω ότι 12 χρονών δεν είναι τόσο γριά.

Ναι έχει κάνει τα πάντα! Γι'αυτό και προχωρήσαμε σε αυτά τα χάπια. Δεν ξέρω, εμπιστεύομαι πολύ τον γιατρό μας και μου βάζετε ιδέες, και καλά κάνετε βέβαια!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Δεν θέλω να σου βάζω ιδέες και εννοείται ότι δεν τα βάζω με τον γιατρό σου, αλλα αν έχεις κάνει γενικές αίματος και όλα είναι φυσιολογικά τότε πάω πάσο. Τι να πω? Μακαρι να είναι μια αδιαθεσία λόγω ζέστης ίσως και λόγω ηλικίας βέβαια. Ίσως και να πόναγε το σκυλί λόγω αρθριτικών.

veloutela

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2011
209
4
Κάθε καλοκαίρι που περνούσε λέγαμε, πάει δεν θα το βγάλει φέτος η γριούλα μας .. δεν έτρωγε, δεν περπατούσε πολύ πολύ.. τελικά έφυγε στα 17 της μετά από πολλά καλοκαίρια αγωνίας ... ένα σκυλί που μας έλεγαν ότι δεν θα φτάσει τα δέκα επειδή ήταν στρουμπουλή σαν μπάλα.. δεν θα αντέξει η καρδιά της έλεγαν.. την κάναμε ευθανασία αφού είχε γεμίσει όγκους το στόμα της και πλέον δεν μπορούσε να φάει..αν δεν την βοηθούσαμε θα βασανιζόταν για κανένα δίμηνο ακόμα..η ηλικία της δεν σήκωνε χειρουργείο και φάρμακα..
Χόρτασε χάδια και αγκαλιές τώρα και άφησε τις σκέψεις για το μέλλον.. ότι είναι να γίνει θα γίνει...

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Πριν λίγο γυρίσαμε από το γιατρό, μου έδωσε παυσίπονα αλλά μου τόνισε ότι είναι 12 ετών και όσο και να έχω ελπίδες δε θα αργήσει να φύγει. Τώρα είναι ευδιάθετη θα έλεγα και παίξαμε και λίγο, έχει ακουμπήσει τη μουσούδα στα ποδαράκια της κόρης μου και χαλαρώνουν και οι δύο... Το μόνο που θέλω είναι να φύγει ήρεμη, όπως τώρα!
12 ετών, όπως έγραψε και η Κατερίνα, δεν είναι τόσο μεγάλη.
Πως στα είπε έτσι ο γιατρός?
Μην έχεις ελπίδες??
Δεν θα αργήσει να φύγει??

Συγνώμη αλλά δεν λέγονται έτσι αυτά τα πράγματα.
Με χρονοδιακόπτη ζουν οι σκύλοι?
Στα 12 μπαμ - τέλος?

Τα παυσίπονα για ποιο πράγμα στα έδωσε? Για αρθριτικά?
Αιματολογικές εξετάσεις κάνατε να δειτε τα όργανά της σε τι κατάσταση είναι, να δείτε για καλαζάρ, ερλιχιώση, να βεβαιωθείτε οτι είναι καλά?
Την καρδούλα της την εξέτασε?

Αν όλα αυτά είναι καλά, θα ζήσετε πολλά πολλά ακόμα χρόνια μαζί.
Με προβληματάκια μεν (όρασης - ακοής - αρθριτικών) αλλά ΜΑΖΙ.
Και αυτό είναι το σημαντικό.

Αν όχι, πολλά είναι αντιμετωπίσιμα και δεν τα αφήνουμε στην τύχη τους με το σκεπτικό οτι είναι γιαγιούλα και μην ελπίζεις και είναι ήδη στα 12 και άλλα τέτοια δακρύβρεχτα...
Με όλο το σεβασμό στο πρόσωπό σου και την Ηρα σου.
Ακόμα και πρόβλημα στην καρδούλα της να έχει, υπάρχουν φαρμακάκια που βελτιώνουν την κατάσταση. Για τα νεφρά το ίδιο...
Οπως και για τα περισσότερα.
Αν δεν ξέρεις όμως, υπάρχει περίπτωση κάποιο φάρμακο να επιβαρύνει κάποιο όργανο και να έχεις αντίθετα αποτελέσματα και να σου έρθει από κει που δεν το περιμένεις.

Φιλικά και ελπίζω να μην παρεξηγήσεις τα γραφόμενά μου.
Απλά και εγώ έχω 2 "γεροντάκια" 13 ετών και ουκ ολίγες φορές έχω έρθει αντιμέτωπος με διάφορους (γιατρούς και μη) που ούτε λίγο ούτε πολύ μου τα θάβουν πριν την ώρα τους από τα 9 τους. ΟΧΙ.
Είμαστε κοντά τους και θα τους προσφέρουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να είναι όσο γίνεται καλύτερη η ζωή τους.

neneia

Well-Known Member
3 Απριλίου 2012
112
30
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
θα συμφωνήσω με τον απο πάνω μου! Εδώ σκυλάκια που έχουν περάσει όλη την ζωή τους στον δρόμο ή μονιμα δεμένα η κλεισμένα σε ένα μπαλκόνι και ζουν πολύ περισσότερο απο το αναμενόμενο. η Ηρα σας που περνάει καλά δεν θα σπασει ρεκόρ???? Πήγαινε κ σε άλλο γιατρό, κάνε εξετάσεις, ψαξτο και γι'αυτην και για σένα για να είσαι σίγουρη ότι έκανες τα πάντα γι'αυτην. Και αν είναι όντως γηρατειά δωσε της δύναμη και αγάπη να φύγει χαρούμενη. Μην την επιβαρύνετε με τον πόνο σας όσο δύσκολο και αν είναι. έχω περάσει κάτι αναλογο και δεν θα συγχωρήσω τον εαυτό μου που το σκυλάκι μου με έβλεπε μία εβδομάδα να κλαίω ασταμάτητα πριν κοιμηθεί. Δεν το αξιζουν αυτό το μαρτύριο. Σας εύχομαι τα καλύτερα για την Ήρα σας και μακάρι να είναι δίπλα σας πολλά χρόνια ακόμα, με αξιοπρέπεια πάντα! Την φιλώ γλυκά στο μουσούδι της!!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Βρε καθημερινά βλέπω πεκινουα: ενα ματι με καταρράκτη, ενα βγαλμένο, εκφυλιστική ασθένεια στην σπονδυλική και ημιπαράλυτο στα πίσω πόδια και με πρόβλημα στην καρδιά που παίρνει καθημερινά χάπι. Και ειναι 13 και παει στα 14 χωρίς γιατρους να το θάβουν.

Βρες αλλους γιατρους, εν ανάγκη σε διπλανη πόλη, και πηγαίνετε.
Δεν θα φύγει η Ήρα επειδη έτσι τους εκατσε και ειναι 12.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.925
Όταν πρωτοδιάβασα το θέμα σκέφτηκα ακριβώς αυτό που σου είπε η Κατερίνα..Τα 12 χρόνια στην ζωή του σκύλου δεν σημαίνει ότι μπήκε στη ζώνη του χάρου, ήμαρτον.
ψάξτο με εξετάσεις κανένας σκύλος μου δεν πέθανε στα 12 από γεράματα παρά μόνο από αρρώστια.

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
Ο ορφεας μου είναι 14 χρονων ,κουφος με μια δυσκολία στην αναπνοή οταν κουράζεται γεματος ογκιδια στο δερμα που του τα περιποιουμε οταν ματωνουν , τον εγχειρίσα δυο φορές για όγκο στον πρωκτο τα τελευταία 4 χρονια
και κοιμαται πολλές ώρες ,,κατα τα αλλα ελπίζω να τον έχω αρκετά χρονια ακομα αφου είναι χαρούμενος και κουναει σα κουταβι την ουρά του κάθε που με βλέπει, 12 χρόνων το σκυλί δεν είναι υπέργηρο

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Το προηγουμενο μου σκυλι ειχε διαγνωστει με προβληματα καρδιας απο τα 9.

Εφυγε πληρης ημερων στα 15-16. Εννοειται οτι μετα τα 12-13 η ποιοτητα ζωης μας προσαρμοστηκε. Οι βολτες παροτι καθημερινες ηταν μικρης διαρκειας, ειχα και ενα σακκιδιο πλατης που την κουβαλουσα οταν επρεπε να κανουμε διαλλειματα σε περιπατους, δεν την αφηνα να υπερβαλει οταν ετρεχε και επαιζε, η διατροφη της ηταν ειδικη, οι επισκεψεις στους κτηνιατρους πιο συχνες. Ενα κουταβι απο την αναποδη δηλαδη. Παρολαυτα ολα τα ωριμα χρονια της ηταν εξαιρετικα και για τις 2 μας.

Και επειδη φτασαμε και 2 φορες στο παρα πεντε και την σκαπουλαραμε νομιζω οτι τα σκυλια μας εχουν πολυ περισσοτερες αντοχες απο αυτες που νομιζουμε. Αρκει να ειμαστε σε εγρηγορση, να αναγνωριζουμε τα σημαδια που μας δινει το σκυλι μας, να μην τα παραταμε και φυσικα να εχουμε εναν καλο κτηνιατρο.

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Η κοπέλα ανέφερε πως εμπιστεύεται τον κτηνίατρο της κ η αλήθεια είναι πως δεν μπορούν όλα τα σκυλιά να φτάσουν τα 16 χρόνια ζωής όπως όλοι οι άνθρωποι δε γίνεται να φτάσουν τα 100 χρόνια ζωής. Ας μην της δίνουμε, λοιπόν, φρούδες ελπίδες, μέχρι να ακούσει κάτι οριστικό κ εμπεριστατωμένο κ από την τελευταία επιλογή κτηνιάτρου.

eleutheriaria

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2012
300
1
Αρχικά δεν παρεξηγώ ότι γράφετε, ίσα-ίσα χαίρομαι που το ψάχνετε ενώ θα έπρεπε να το έχω κάνει ήδη εγώ...

Της έχω κάνει τα πάντα από εξετάσεις και μπορώ να πω ότι και εμένα μου φαίνεται περίεργο που ο γιατρός λέει πως όλα είναι οκ!
Γι'αυτό αύριο θα πάω αρχικά στο γιατρό μας και θα τον ρωτήσω αν μου έχει πει τα πράγματα όπως είναι, γιατί υποψιάζομαι πως ίσως κάτι μου έκρυψε. Μετά, θα πάω και στην τελευταία μου επιλογή από γιατρό* και θα σας ενημερώσω.

Το μόνο που θέλω είναι για όσο ζει, να μη νιώθει βάρος αλλά και εγώ να της χαρίσω την καλύτερη ζωή που μπορεί να έχει ένα ηλικιωμένο σκυλί.

*Ο συγκεκριμένος μου την είχε δώσει γιατί κάποτε πήγε να μου πλασάρει κουτάβι από Βουλγαρία που το παράτησαν εκεί! Αλλά θα πάω, θα πάω αν και είμαι σίγουρη ότι θα προτείνει ευθανασία "για να μη ταλαιπωρείται"! Είναι εντελώς μ... σας λέω!:mad: Μόνο να μου το πει!

Σήμερα η μικρή έχει κέφια, καλά κόπρανα, αλλά πάλι δεν τρώει, μόνο από τη χούφτα μου και αυτό μίζερα..Επίσης δεν γαυγίζει ΚΑΘΟΛΟΥ εδώ και ενα μηνα περιπου, μα καθόλου!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Τι τροφή της δίνεις? Τα γέρικα σκυλιά γίνονται παράξενα στο φαγητό....Επίσης, να ξέρεις ότι πιθανως και τα χάπια που της δίνεις για τα αρθριτικά δεν αποκλέιεται να της έχουν χαλάσει το στομάχι. Σαν σκυλί γενικά ήταν μίζερη στο φαγητό της η χλαπάκιαζε? ίσως θα ήταν καλό να της φτιάξεις ρύζι με βραστό κοτόπουλο για να πάρει λίγο τα πάνω της.

eleutheriaria

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2012
300
1
Καλημέρα παιδιά.

Κατερίνα της δίνω την tonus εδώ και πολύ καιρό και πάντα την έτρωγε λαίμαργα, με τρίχωμα-κόπρανα άψογα! Όλα αυτά σε συνδυασμό πολλές φορές με μαγειρευτό.

Εν πάσι περιπτώσει, τα νέα δεν είναι καλά. Ο γιατρός μας σήμερα μετά από πολλές πιέσεις μου είπε πως έχει καρκίνο στο πάγκρεας, και όποια αγωγή ή εγχείρηση μόνο καλό δε θα της κάνει, έχει προχωρήσει αρκετά μου είπε αλλά διότι δεν είχε ή δεν έδειχνε συμπτώματα νωρίτερα θεωρεί πως στην ηλικία της δεν αντιμετωπίζεται. Μόνο παυσίπονα για ανακούφιση μας έδωσε.

Δεν είχα κουράγιο να πάω στον άλλο αλλά είδα πως και η Ήρα ήταν κουρασμένη, οπότε το άφησα.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Λυπάμαι....κρίμα. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί δεν στο είπε νωρίτερα? Τώρα το αντιλήφθηκε? Τι να πω. Φρόντισε να τη χαρείς όσο περισσότερο μπορείς και προσπάθησε να μη στεναχωριέσαι γιατί τα άτιμα το καταλαβαίνουν. Κρίμα:(:(

eleutheriaria

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2012
300
1
Το είχε διαγνώσει πριν περίπου 3 εβδομάδες που κάναμε ένα γενικό τσεκ απ αλλά εκτός από γιατρός μας είναι και φίλος μας όπως είπε, και του ήταν δύσκολο.

Δεν της δείχνουμε κάτι, απλά τη βλέπω και αυτή θλιμμένη γιατί πολύ την τρέξαμε αυτές της μέρες από γιατρό σε γιατρό και το νιώθει το ανθρωποσκυλάκι μου..

Πάντως η βοήθεια όλων σας ήταν πολύτιμη και πάλι θα ήθελα να σας ευχαριστήσω!!

Kathrinf1

Well-Known Member
11 Ιουνίου 2012
330
0
Το αντίθετο! Αφού ήταν φίλος σας θα έπρεπε να σας το είχε πει νωρίτερα, μήπως μπορούσατε να το αντιμετωπίσετε!! Τέλος πάντων, μη στεναχωριέσαι. Ψυχραιμία! Πάντως πολύ κρίμα.:(

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Θα έπρεπε να πάρει φάρμακα και να τρώει συχνά μικρές ποσότητες τροφής με υψηλό ποσοστό πρωτεΐνης και χαμηλό υδατάνθρακες.

eleutheriaria

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2012
300
1
Τελικά, ότι λάθος έκανα εγώ ότι λάθος έκανε ο κτηνίατρος, το αποτέλεσμα είναι πως σήμερα μας χαιρετά η κοπέλα μου και φαίνεται..
Από χθες στα κακά της υπάρχει αρκετό αίμα και σήμερα έκανε εμετούς μερικοί εκ των οποίων είχα επίσης αίμα. Μίλησα με το γιατρό, μου είπε να έρθει αν και δεν θα έκανε κάτι, τα παυσίπονα λέει αρκούν. Φυσικά δε βάζει με τίποτα ούτε μπουκίτσα στο στόμα και επίσης φαίνεται να τα έχει χαμένα, έχει ένα βλέμμα..

Σε λίγο θα την πάρω αγγαλίτσα και θα της μιλήσω, και πριν βάλω τη μικρή για ύπνο θα τη βάλω να της κάνει πολλές αγκαλιές και φιλάκια.. θέλω να φύγει σε κλίμα που έχει συνηθίσει.

Πραγματικά σήμερα δε νιώθω λύπη, ξέρω ότι δε θα κρατούσε άλλωστε για πάντα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.244
Μέλη
20.024
Νεότερο μέλος
BaNi